Fiat Stilo
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FIAT
"-- skrytý --" 04.11.04 19:57
« Re: Re: stilomw 1,6
No já tomu možná nerozumím, ale jak je možné, že po nějaké době klesnou otáčky při stejné rychlosti vozu a při zařazeném stejném rychlostním stupni? 8-s Ojetí pneu se takto hodně určitě neprojeví a stejně je asi rychlost snímána z otáček v převodovce... Leda že by byl zpočátku špatně nastavený otáčkoměr a při nějaké servisní prohlídce jej "zkalibrovali"...
Jaká byla spotřeba u nového auta a nakolik klesla po zajetí? Jak je to s akcelerací když jsou v autě 4lidi a bagáž? Jinak Stilo MW je mi také hodně sympatické. Přeju hodně spokojených km. -
« Re: stilomw 1,6
ja toto auticko vyuzivam uz cca 1rok aj 5 mes. zatial velmi spokojny bez poruch asi jeden z mala teda bola jedna vymena tesnenia na zadnych dverach ale nic ine (porucha bola iba v tom ze som musel trochu viac tresnut z kuf. dverami aby sa zatvorili) a co sa tyka otacok pri novom motore pri 130 cc 3800 teraz po najazdenych cc 26tis pri 130km cc 3400 - 3500 aj spotreba uz klesla tomu som asi najviac potesil inac vrele odporucam dobre auto z dobrou vybavou a perfekt cenou. -
Heeelp ...
Mám problém s klima. Naplněno, drží půl dne, ráno bez plynu. Kontrolní barva ukázala únik - spraveno, situace se opakuje už potřetí - sakra kde to utíká a proč se to neobjevuje hned ??? Klima je dvouzónová, Stilo 1.6. Díky.o neobjevuje hned ??? Klima je dvouzónová, Stilo 1.6. Díky. -
"-- skrytý --" 04.11.04 13:16
« Re: Re: Sky window
To 1.6 Dynamic: Díky za odkaz, ale němčina pro mě není to pravé ořechové... :-( . Na stilo.org také dost často zavítám a „sosám“ informace. Mně to střešní okýnko také přijde hodně geniální, mám tím pádem vlastně i takové kabrio (když potřebuju, v létě to musí být supr svezení) a vlastně platím jen jedno auto (povinné ručení, havarijka, údržba ...). Uvidím příští rok podle financí... Líbí se mi i 3D, ale budu zřejmě „potřebovat“ větší prostor :(. Myslím, že teď ta 3D 95k 1.4 ACTIVE s 6-ti kvaltem je s tou slevou 80tis. fakt supr nabídka. Velmi dobrá výbava, nové technologie, bezpečnost a nízké provozní náklady. Škoda těch 18ccm ohledně povinného ručení... :(, ale to už je jen detail. Ale do toho MW to chce nejméně tu 1.6 je už o dost těžší, podle příspěvků tady s tím tento motor už docela hýbe.
U té prodloužené záruky je dobré, že si to může člověk i přikupovat postupně podle potřeb a jen za rozdíl ceny. Nevím jestli je v tom zahrnuta kompletní garance, nebo to má nějaké omezení? Mám teď fabku a ten rok po skončení záruky postupně odešla spojka (válec – je z umělé hmoty!, doufám, že to v rámci úspor nezačnou dávat i na brzdu), pak čidlo na teplotu, ramínka ve stabilizátoru.... Tak možná pro to se mi ta prodloužená záruka tak líbí :). Nevím kolik by mě to stálo, kdybych byl zrovna někde v cizině u moře. Ale zas na druhou stranu abych jen nehaněl tak po odchytání tohoto byl pak zase vcelku klid.
Ono je fakt, že koupit nový model dříve jak po roce od zahájení prodeje je hodně velké riziko. (mám kámoše co dělal SW pro nějaké stroje ve škodovce a tak mi povídal zkazky o montážní lince..., ale asi to bude všude stejný). -
To auto sem nedávno viděl, stojí zbořené už asi půl roku na dvoře servisu a neteče do toho ani teď co je střecha do rohlíku.Žádnou připomínku k funkčnosti sem neslyšel. Slevy jsou teď super, myslím že 80k, na prodlouženou záruku sem se taky díval, na Stilo pět let a 150.000 km to stojí 42.250,- což taky není málo, ale podle mých info jsou momentální Stila už dost vychytaný a žádné průsery nehrozí. To s našim autem z první śérie jsme si užili, ale žádná hrůza, beru to jako daň za to, že sem měl skladovku za dobrou cenu a první Stilo na okrese :D -
« Re: Sky window
tu su nejake odpovede k teme Sky window, ale po nemecky. Pisu tam ze kvalita je dobra (vyrobca je webasto) a ked to funguje ako ma nie su s tym ziadne problemy (hlucnost, tesnost..) Ale je to ako kazde Sky window nachylne na problemy, zmienovali MB A Classe, tam to vraj robilo dost casto problemy
Jedno strieborne 5 dv. Stilo tu v Trencine to ma a vyzera to genialne, ked som ho v lete videl ako si jazdi po meste s otvorenou strechou, musel som mu zavidiet .. -
"-- skrytý --" 03.11.04 19:31
Díky za příspěvek, je fakt že je to docela dost money navíc, to už je na zvážení lepší motor nebo další výbava...vím. Zatím zjišťuju co nejvíc info. Nové auto mě čeká až tak příští rok, Stilo MW je horký kandidát, asi před 4 lety jsem měl Tipo a přes jeho stáří byla vcelku spokojenost.
Fungovalo mu to střešní okénko spolehlivě? Neteklo třeba dovnitř (jak tady člověk třeba čte o bazénu v kufru)? Fiat dává teď vcelku příjemné slevy, tak snad příští rok také nějaké slevy budou.. Taky se mi líbí možnost něco si připlatit a mít delší záruku až 5 let (Komfort Plus), teda jestli jsem to dobře pochopil...? -
Skywindow měl jeden známý na třídvéřku ( měl, protože ho pěkně trefil a je bez auta... ) a dá se s tím jezdit s otevřeným tak do cca 100 km/h, pak už to dělá randál, ovládání je super, el. roletka, otevírání po lamelách... Ale vzhledem k tomu, že to stojí 35.000,- což je docela dost, tak bych to hodně zvažoval. Já osobně sem tohle léto trošku uletěl a za 40k sem si koupil starého escorta cabrio, kterého sem zase teď na podzim za skoro ty samé prachy prodal a léto sem si pěkně užil :D -
"-- skrytý --" 03.11.04 03:09
« Sky window
Nemáte někdo na svém Stilu sky window? Jaké jsou zkušenosti - ovládání, spolehlivost, jak v zimě, co trvalé parkování bez garáže, co jízda s otevřenou střechou atp. Je to docela velká díra ve střeše, ale v létě to může být fajn....
Docela dobrý odkaz na prohlídku MW je :
Lze si prolézt MW v 3D zobrazení, otáčení, hejbání, přidávání výbavy včetně otvírání a zavírání dveří, oken i sky window. Fakt docela dobrý... -
« Servis Dojáček
Podle mých zkušeností je spíš lepší než horší, jeho kvalita však není standardní - tu je to OK (např. lakování mojí Bravy), tu je to průser (lakování tátova Punta). To ostatně teď slouží v servisu jedné paní, takže U seřadiště je vidět, jak také může lakování dopadnout - červené Punto I 3dv., pravý zadní blatník).
Fakt je ten, že kdykoliv udělali chybu, vždy ji přiznali. Ve srovnání s ostatními pražskými servisy (+ Jičín, jinde jsem nebyl) vypadají dobře. -
« Re: Re: 1.9JTD 16V (=1.9CDTi) hezky zacvici i s novou Vectro
Na obrázku se mi design nový Vectry Caravan moc nelibil, ale v reálu je to docela zajímavý, robusní auto.
Jsem zvědav, zda Opel dokáže dotáhnout do úspěšného konce úpravu 1.9JTD 16V na 1.9CDTi/155kW (dvě turba - malé a velké - v sérii). Pokud se jim to povede a ten motor bude mít slušnou životnost, tak to bude slušnej počin. -
« Re: 1.9JTD 16V (=1.9CDTi) hezky zacvici i s novou Vectrou Ca
Obávám se, že se najde spousta lidí, kteří mají rádi koncernovou kvalitu, dílenské zpracování, TDI PD a podobné hovadiny. Navíc je nová Vectra designově zajímavá (mírně řečeno) a to jí kupců taky moc nepřidá. -
« 1.9JTD 16V (=1.9CDTi) hezky zacvici i s novou Vectrou Carav.
Vezl me vcera kamos ve sve nove sluzebni Vectre Caravan 1.9CDTi/110kW. Auto jako krava (rozvor 2,83 m, delka 4,82 m, poh. hmotnost 1700 kg), ale ten motor s tim cvicil skoro jako moje starsi 2.4JTD s Mareou WE (ta ale vazi jen 1430 kg).
A taky ma (ta 1.9) velice tichy a kultivovany chod (to moje 2.4 JTD je nastesti slyset vic - a je co poslouchat :o). Takze bych rekl, ze Vectra s timhle motorem bude davat Passatum TDI dost na *.
Predtim mel predchozi generaci Vectry C. s 2.2DTI - to ovsem byl uz podle zvuku neskodny trakturek. -
"-- skrytý --" 26.10.04 12:13
« Re: Prava predni potkavacka
Ahoj, pravou přední jsem si za 10 minut vyměnil sám. Už umím i levou - k tomu potřebuji najít vhodný zvedák celého auta - ze spodu auta je místo na celou jednu ruku nebo užší dvě. Když si to na pravé nacvičíš, tak levá jde sama. Hlavně to nedávej do servisu, kde neví, že nejlepší se levá strana dělá na zvednutém autě. Jsou schopni sundat nárazník, vymontovat celý světlomet a ty to bude vše platit. Možná bych zkusil koupit nějaké lepší žárovky nebo originál, protože když se ti podaří zhasnout motor s rozsvícenými světly a pak ihned nastartovat, tak dost trpí a praskají - H7. -
« Re: náprava
Zadní silentbloky mám vyměněné ( měl jsem jednu z prvních sérií, kde byla konstrukční vada na silentblocích zadní nápravy ) a od té doby je klid. Co se týká uložení předních ramen, tak mi to někdy na jaře začalo vrzat a nikdo nebyl schopný to vyřešit. Nasral jsem se a namazal to obyčejnou vodo vzdornou vazelinou. Je to už cca 7 měsíců a už se to neozvalo.