Fiat Stilo

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FIAT

• « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 02.01.05  17:19

« Re: Re: Chybové hlášení u Fiat Stilo

Tak to se mam na co tesit 8-s Prave jsem skouknul kompletacni nalepku ve svem 3 dny starem stilu a je vyrobeno v pondeli >:-[] Doufam, ze to pravidlo neni az tak presne :?:
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 02.01.05  14:59

« Re: Chybové hlášení u Fiat Stilo

To xromik: Odkud máš tyto informace? Ví se kdy to bude k dispozici u nás? A co při výrobě - to jako když bude auto určené pro Egypt tak bude mít nastavenou jinou toleranci u snímačů a když bude pro Norsko tak také jinou? Nebo to bude až na prodejcích?
    Ještě otázka do diskuze - podle průzkumu a sledování je nejvíce problémů u aut vyrobených v pondělí a v pátek... Neví někdo zasvědcený od Fiatu jestli se třeba nechá ovlivnit výběrem výbavy kdy se bude jeho auto vyrábět? Např. Jestli auta se Sky Window se nevyrábějí třeba jen ve středu a tím tedy je větší pravděpodobnost, že bude auto OK... >:D >:D
    Jinak nejsem zatím majitelem Stila, ale hodně o něm uvažuju tak sháním co nejvíce informací abych "dobře vybral" :).
  • « 00 Reagovat !

foto

31.12.04  19:17

« Re: Re: naco olej? :)

Stila nemusí mít kontrolku oleje, protože jsou vybavena čidlem, který při poklesu tlaku oleje motor vypne.
  • « 00 Reagovat !

foto

31.12.04  19:11

« Re: rozšířená záruka

Pokud máte zájem si sjednat prodlouženou záruku, důkladně si předem pročtěte všeobecné podmínky. Upozorňuji hlavně na zásadní rozdíl mezi vadou a běžným opotřebením. Nechte si podrobně specifikovat soubor skupin a podskupin součástek, kterých se záruka týká. Tato poznámka není proti záruce zn.Fiat, ale jako zkušenost se zárukami, poskytovaných nezávislými pojišťovacími společnostmi.např.Carlife, Allianz,atd.
  • « 00 Reagovat !

foto

31.12.04  19:04

« Re: RE: Kontrolky

Praxe již několikrát ukázala, že problém u svítící kontrolky ABS a tím i nefunkčního systému může vyvolávat obyčejná "železná špona" uvnitř ložiska nebo v blízkosti impulsního snímače /čidla/ ABS.
  • 00 Reagovat !

foto

31.12.04  18:58

« Chybové hlášení u Fiat Stilo

Vámi popisované problémy s chybovou hláškou při startech pouze při nižších teplotách jsou způsobeny poklesem napětí na chipech v řídící/ch/ jednotce/kách/. Tato chyba nemá žádné negativní následky, nicméně není příjemná. Výrobce na základě zpětné vazby jednotlivých trhů provádí úpravy software, který může být na počkání do vozidla aplikován. Jelikož je na trhu velké množství modelů s různými specificikými výbavami, které tyto řídící jednotky řídí a kontrolují, není možné daný software unifikovat jako "jeden pro všechny".
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 30.12.04  10:27

« RE: Kontrolky

Už jsem to tu psal taky asi před rokem:
    Stilo 5D 1.2 Actual, ABS, EBD, ASR, MSR
    při nastartování v zimě (zatím max. teplota +7) a zároveň když je takové to sychravé počasí (vlhké...) tak nahlásí chybu ABS, ASR, EBD (zajímavé že ne vždy všech 3, nebo možná jsem si toho jen nevšiml), Engine Fault, Stop Engine. Takže to chvílí pípá, zobrazí se hlášení, ale pak všechno zhasne a po rozjezdu všechno funguje (teda zkoušel jsem ABS a ASR).
    @MH : Jestli ti to nefunguje, taky bych apeloval na servis...
    Holt máme Italský auto a Italové nemají takové zimy... :x
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 29.12.04  08:36

« RE: Kontrolky

Děkuji za informaci, u mne tento názor přetrvává již rok, ale v servisu to nechtějí vzít na vědomí. Přece, když se to projevuje jen v zimě a v létě to "fachčí", tak je to buď ve zvýšené citlivosti jednoho nebo všech čidel. Nevím, když je to v záruce a na počítači to žádnou chybu nenapíše, proč se tomu servis tak brání čidla, třeba postupně po jednom vyměnit. Úvaha o nižší kapacitě baterie se mi moc nezdá, alespoň v mém případě, neboť mám auto garážované a mohu klidně ujet 200, 300 km v jednom zátahu, tedy baterie je určitě dobita, motor zahřátý a když je "zima" a vozidlo nastartuji, tak mi to na displeji píše "Avaria ESP, ASR" a tak jak jsem napsal, trvale mi svítí žlutá kontrolka s trojúhelníčkem a nefunguje tlačítko vypnutí ASR, které v je v létě plně funkční.
    Uvedený názor si vezmu do servisu po novém roce jako podpůrný argument.
    Všem diskutujícím přeji hodně zdaru v novém roce, hodně kilometrů bez nehod a bez různých technických závad.
  • 00 Reagovat !

foto

28.12.04  20:34

« kontrolky

Úplně stejný problémy s chybovým hlášením ABS jsem měl u Bravy - při teplotách pod nulou kontrolka ABS pořád svítila a ABS nefungovalo. Při zahřátým motoru to občas zmizelo. Na diagnostice to ukázalo závadu na čidlu, po jeho demontáži a očištění kontaktů je všechno OK >:D .
    to fido: Zdá se mi divný, že by to bylo softwarem - leda, že by udělali nějakou úpravu, která by zvětšila rozmezí odporů pro načtení čidel.
  • « 00 Reagovat !

foto

28.12.04  15:04

« Re: Re: Re: RE: Vady a rozšířená záruka od "fido"

Moje skusenosti su tiez som mal problem ,ze v noci ked mrzlo tak rano pri prvom starte sa my objavila hlaska abs ebd failure pokusil som sa znova nastartovat a bez problemov bez hlasok stalo sa my to v zime minul. rok asi tak 3 x 4 viac nie tento rok zatial nie vysvetlenie zo servisu dunato dun. streda pokles nap. v baterii vyvolalo tuto hlasku. Vzhladom k tomu ,ze hlaska uz neobjavila nechal som to tak inac tiez sa zaujmam o rozsirenie zaruky nevie niekto o tom blizsie info pripadne uz to niekto urobil?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 28.12.04  14:15

« Re: Re: RE: Vady a rozšířená záruka od "fido"

No možná se zeptám blbě, ale nemůže ona chyba ABS,EBD hned po startu skutečně souviset pouze s nižším napětím baterie v zimě ? Zkoušel jste někdo nastartovat v silném mrazu třeba s pomocí nabíječky jestli problém přetrvá ? Dík za info.
  • « 00 Reagovat !

foto

28.12.04  03:25

« Re: RE: Vady a rozšířená záruka od "fido"

Informaci o novem softu mam od autoservisu Dojacek v Praze, takze bych jim veril, i kdyz na druhou stranu muzou nakvakat zakaznikum prakticky cokoliv. Pokud ve vasem pripade zluta kontrolka nezhasne po par vterinach i pri chybovem hlaseni, pravdepodobne asi opravdu pujde o poruchu, protoze jak at me, tak 80 % ostatnich uzivatelu to sice chybu zahlasi, ale kontrolka zmizi. To same u Dojacka radili - pri zahlaseni poruchy ABS a EBD vypnout motor a startovat znova. Takto se pak uz hlaseni neobjevi. Ale moje zkusenost pravi - cim vetsi mraz, tim nechat chvili motor bezet, treba minutu, dve a pak vypnout a znovu start. Dost me ale stve, ze si tak tlucu baterii, protoze vlastne v souctu mam 2x vic startuu a pokud jezdim po meste na kratkych usecich, baterie ma sotva kdy cas se dobit, alespon myslim. Problem s vasi navigaci neporadim, nemam navigaci:) Mam tu nejocesanejsi verzi.
    PS: rekord pri hlaseni poruchy ABS a EBD mam +8 stupnu celsia:) Ted jak je kolem nuly, to kupodivu nehlasi, ale jakmile to sleze dolu, je to doma:/
  • 00 Reagovat !

foto

27.12.04  21:12

« Stilo 1.2 16V 2001 hlásenie ABS, EBD failure

Auto mám od novoty (83 500 km ) teraz už štvrtú zimmnú sezónu. V predchádzajúcich rokoch túto hlášku vypísalo ojedinele , len keď bolo hlboko pod nulu , ale tento rok to vypisuje každý deň po naštartovaní aj keď je nad nulou 5 °C. Ale nesvieti mi žiadna kontrolka ,hneď po štarte hláška zmizne. >:D
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 27.12.04  16:03

« Re: RE: Vady a rozšířená záruka od "fido"

Kdyz jsou mrazy cca pod minus 5, na par sekund se pri stratu objevi hlaseni ABS prip. EBD failure.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 27.12.04  07:04

« RE: Vady a rozšířená záruka od "fido"

Na Vaší připomínce mne nejvíce zaujalo chybné hlášení ABS EDB. Já jsem o tom psal skoro před rokem a nikdo na to nereagoval. Zajímalo by mne, jak se to projevuje dále. Píšete jen po startu. U mne se to objevuje jen v zimě, teplota pod +4°C, kdy mi to hlásí poruchu "ESP, ASR" a to po celou dobu provozu, svítí žlutá kontrolka signalizující poruchu a v tomto období nejde ani vypínačem ASR vypnout. Jedná se defakto o období od prvních mrazů v listopadu, až po oteplení v dubnu, kdy celou dobu je toto zařízení zřejmě mimo provoz >:-[] . V létě je vše OK >:D . V servisu to již několikrát měřili a stále nic. Zajímalo by mne, od koho máte informaci o novém SW, který by to měl odstranit. Teď po novém roce ro zkusím dát opět do servisu (již jiného) a pokud to opět neodstraní, tak uvažuji o odstoupení od kupní smlouvy z důvodu neopravitelné závady (podle mne je vadné nějaké čidlo, reagující na teplotu a umístění někde ve snímači výše uvedených brzdných systémů, ale servis hraje mrtvého brouka. Již přeprogramovali řídící jednotku a stejně to nepomohlo). Mám ještě jednu "grafickou" závadu a to, že na navigaci mi svítí jen chvíli po startu stupnice signálu mobilního operátora a po chvíli zhasne - nic méně telefon funguje, ale i to u mne zasívá semínko nedůvěry k zařízení jako takovému. Zajímalo by mne, zda se někdo také s takovým problémem setkal. Děkuji za informace.
  • 00 Reagovat !

foto

23.12.04  14:23

« Vady a rozšířená záruka

Mno, musim říct, že za tu rozšířenou záruku budu docela rád, taky mi to přišlo poštou, protože před pár týdny jsem měl garančku po 1 roce a krom vysvětlení, že neustálé chybové hlášení ABS a EBD při startu se nedá opravit a musí se čekat na dodání nového firmware od Fiatu v polovině roku 2005, se začalo oběvovat i hlášení Engine fault, taky při startu, a praskání v reprácích. Psycho. Za záruku budu fakt rád.
  • 00 Reagovat !

foto JTF

JTF 23.12.04  10:49

« rozšířená záruka

Co říkáte na možnost přikoupit si záruku až 3 roky navíc?Včera jsem to četl a přijde mi to docela zajímavý, dá se to přikoupit kdykoliv během základní dvouleté záruky a protože to je produkt Fiatu, tak to platí opět v celé evropě.
  • 00 Reagovat !

foto

23.12.04  10:41

« Stilo MW 1,6

Mam 1,5 roka cca 30tis. a zatial velmi spokojny pravdu povediac (3x som si zaklopal) >:D som nemal nic co by sa nedalo odstranit asi moja najvaznejsia porucha bola nefungujuci zadny ostrekovac zacvaknuta hadicka inac vsetko OK
    Prajem stastne a vesele aj tym nasim tatosom :D
  • 00 Reagovat !

foto

23.12.04  09:19

« Stilo 5D

Mam 2 roky 1.6 5D, najeto 31tkm, jak mi ze zacatku vrzal ten pruduch na okne, tak dnes uz to nedela, respektive obcas neco povrze, ale ve mezich normalu. A to i ted v mrazech. Jsem velmi spokojenej.
    Mimochodem, hezky vanoce vsem !!!
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 22.12.04  18:28

« At to tu nechcipne, chlapi!!!

Tak jak to jezdi? Ja mam na 3D skoro 40.000 a zacina mi to vevnitr cele povrzavat, a neni to jen od toho mrazu. Taky se zacina ozyvat podvozek.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…