Fiat Stilo
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FIAT
"-- skrytý --" 28.08.06 11:50
« Auto.cz
Už to vypadá jako ohraná písnička. Fiat prakticky s každou generací usiluje o změny v problematických partiích konstrukce, výroby nebo kvality svých vozů, ale zatím nikdy nepřivedl na trh vyloženě ideální výrobek. Pokrok je však zřejmý.
Toto je úvod k objektivnímu hodnocení Stila jako možného nákupu ojetiny. Splozeno na Auto.cz.
Znalosti pana Ondřeje Láníka o problematických partiích výroby ve Fiatu budou jistě bezbřehé. Také bych se rád dozvěděl cokoliv o jakémkoliv vyloženě ideálním výrobku na automobilovém trhu. :roll: :roll: :roll: -
« tohle mě zdravě provokuje
Se změnou zaměstnání jsem musel odevzdat MW JTD a je mi po něm smutno. Navíc podpořeno nepříliš úspěšným nákupem ojetiny. A teď jsem našel tohle:
&Prodejce=&ID=&akt=1&pocet_zobr=20&order… /> 1akce=&trida=&znacka=FIAT&typ=&cenanase=… /> =&odpocet=&palivo=diesel&searchtyp=predv… /> searchback=vse&way_back=search.php
Kdyby to neseplo, tak je to Stilo MW JTD MJ 104kW Dynamic za 445.000,- nové. Jedinou mouchu co jsem našel je to, že je to na SPZ a záruka je jen do 11/06. -
« stilo 1,6 mw
Zdravím ve spolek. Právě jsem se vrátil z dovolené. Užívám si posledního dne volna. Pak na to vletím. Myslím na práci.
to Ruzenka: jeli jsme úplně stejně. Nová Bystrica, pak vpravo Belá-Kubíková. Kousek před Těrchovou. Výšlapy, gril, pitíčko... a návrat.
Jel jsem tam R kangem, ale musel jsem se jeden den vrátit do práce a pak už jsem jel stiloušem. Šlapal, jak hodinky. Musím ho jen naleštit. Jó a překročil jsem 100 tis km. To znamená výměna oleje, rovodových řemenů ... a hlavně výdaj peněz. :x
Ať vám to jezdí. -
"-- skrytý --" 22.08.06 00:14
Levý silentblok zadní nápravy mi měnili v rámci záruky u Dojáčka v prosinci. Ovšem už tehy mně připravovali na výměnu celé zadní nápravy, protože samostatné silentbloky se prý přestaly dodávat. V očekávání nápravy z Turína ale přišla zpráva, že samostatné silentbloky se budou dodávat i nadále a skutečně nakonec poslali nový samostatný silentblok.
Toť moje zkušenost, která Ti ale asi mnoho nepřidá. -
"-- skrytý --" 22.08.06 00:11
« Re: Dotazek
Tak na podobný "prípad" som už odpovedal aj na auto.sk. NIE je to pravda, že treba vymeniť všetko. Skúšajú to aj u nás v SR v podaktorých servisoch. Nemám MW ale 5d a silenbloky som si dal vymeniť v pohode. Vo Fiate servis informačná cena 5000,- Sk, v neznačkovom servise 1500,- Sk za prácu. Ale aj vo Fiat servise v pohode vymenia len silenbloky a nie celý zadok. Teda aspoň u nás v PD. Takže, keď to ide v PD, musí to ísť všade. Netreba sa dať. -
"-- skrytý --" 21.08.06 21:05
« Re: Dotazek
Mam dojem, ze tady, prip. na www.stilo.org kdosi psal, ze mu na zadku silentbloky v servisu menili. Zkus ta fora projit a dej pak urcite zpravu, jaka je realita. Event. bych zkusil jinou servisni organizaci - jsou mezi nima skutecne propastne rozdily. -
"-- skrytý --" 21.08.06 20:36
« Dotazek
Zdravim vsechny. Mam takovy mensi, ale dost zavazny dotazek. Dnes jsem se vratil z dovoleny a pri ceste zpatky se mi zdalo, ze mi nejak hodne boucha zadni kolo. Nedalo mi to a zajel jsem do servisu, kde mi oznamili, ze mam v prcicich synenblok....Kdyz mi sdelili, ze kvuli teto male soucastce sem usi kupovat cela nova naprava za 25000, malem to se mnou seklo. Proto se ptam, jestli s timhle mate nekdo zkusenost, poradte prosim. A jestli je opradu nutne, kvuli teto male soucastce kupovat celou napravu. Mam Stilo MW.. Diky >:D -
"-- skrytý --" 17.08.06 13:50
@ Kamil & r.c.
Bohužel, se zpátečkou a jejím kontaktem nemám žádnou zkušenost. Ani přesně nevím, zda jde jenom řídící signál do BC a odtud je couvačka spínaná nebo ten kontakt spíná rovnou světla :*) Možná na EPER stránkách něco najdeš, ale poslední dobou mi nějak nefungují :-( Chtělo by to el. schéma Stila :!: -
"-- skrytý --" 16.08.06 20:07
to r.c.:
;-) já lidi ráda překvapuju! O tom obchodě vím, protože jsem si přečetla celou historii fóra, tak si pamatuju, žes tam o tom psal. Ale žes změnil pole působnosti jsem nevěděla, škoda. Tu cestu vrchem myslíš kudy? My jeli přes Čadcu, Kysucké Nové Mesto a pak na Novou Bystrici a právě tam přes vrchy byla ta hrozná cesta, kdy plakalo Stilo i já. Ještě před dvěma roky byla celkem ok, ale nyní :shock: Takže tuto cestu rozhodně nedoporučuju, tím údolím to bylo daleko lepší. I když ty máš na mysli asi spíš cestu vrchem přes Malou Fatru. No v každém případě vám přeju pohodovou cestu i dovolenou. Nevím jak na Slovensku, ale u nás už houby začínají růst, takže hurá na ně! -
« stilo 1,6mw
ti Ruzenka: tys mě překvapila. Odkud víš, že máme v Tescu obchod se svíčkami? I když teď se dívám, že píšeš o Havířovu. Máme obchod v Karviné v Tescu. V Havířové jsme měli také, ale nějak jsme se nepohodli, tak nám před 2 léty Praha neprodloužila smlouvu. Nyní tam, ale vzali nějakou jinou firmu se svíčkami.
Na Slovensko jedeme vrchem. Teď tu nemám mapu. Máme chatu kousek od Těrchové. V Bělé. Tak jsem zvědav.
Jo a mám modré MW.
to Kubas: Já bych si šel na tu cenu za výměnu žárovky stěžovat. Já mám na faktuře čás výměny 20 min. Hod. sazba 450. Tak kde nabrali těch 550? To vytahovali i motor?
to kamil: se světlama zpátečky nemám problém, tak ti nemůžu poradit. Možná by mohl Baever, jak tady bude. -
"-- skrytý --" 16.08.06 15:37
Maník se nechal pěkně napálit, u Dojáčka se dá koupit celá sada náhradních žárovek a pojistek tuším za 200...
BTW mi jejich prodejce před koupí Stila sliboval vyměňování předních žárovek zdarma, už se těším na jejich obličeje, až to nastane >:D -
« Re: Re: Re: žárovky - pro pobavení :-)
no ja uz mam s modrymi lampami nejake tie skusenosti ... v zime a snehu neni nic lepsie ... ale ked zacne prsat ... to potom ma clovek pocit ze ide na parkovacky ( moja honda pouziva H4 takze stretavacky a dialkove v jednom ). Takze od jednej jesene pouzivam vyhradne "silver" verzie :)