Fiat Stilo
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FIAT
-
« Bez nadpisu
Ok, po upřesnění je to jasnější, to že má FIAT ČR nějaký problém, mě naopak nezaráží vůbec :-( Takže předpokládám, že ti po dobu kdy jsi nemohl používat svoje auto kvůli jejich chybě poskytli náhradní vozidlo a omlouvali se až do stropu... >:D Idea je fajn, jen mě vadí ten světlý interier, viděl sem teď dva roky staré Punto se světlým interierem a byla to dost hrůza, já osobně bych to měl zaprasené po stu km. Jo a ještě mi přijde, že sou tam dost měkké sedadla a příšerné je zadní plato. A taky mě dost štve signalizace nezapnutí pásů, je to dost otravné, ale to dělá i nové Stilo a Doblo. -
« Re:
Ad homologace Fiatu Idea Dualogic: je vhodné uvést několik dat: auto závazně objednáno 18.9., vyrobeno 27.10., 11.11. konečně opustilo Turín a 24.11. stálo u dealera na dvoře. 30.11. Fiat ČR zjistil, že nemůže vydat techničák, takže to 1.12. homologoval a vydal techničák. 2.12. to auto na Magistrátu nebylo ve standardní databázi, ale pouze v informaci o nově homologovaných vozech. Kdybych tu historii neznal, tak se paní nepodívala a já bych pendloval mezi dealerem a Bohdalcem jak jojo.
Minimálně bylo od 27.10. jasné, že to auto skončí v ČR a že jej někdo bude chtít přihlásit. Že trvalo dovozci měsíc, než tomu autu zajistil techničák, mě zaráží.
Ale jinak je to fajn auto. -
« Bez nadpisu
Pokud budete někdo chtít zjistit přesný datum výroby, tak podle VIN vám to v pohodě zjistím. Co se týká homolagací, tak problém má paní na evidenci vozidlel a jejich registr, že nemají v databázi Ideu s automatem, určitě se nehomologuje každé přivezené auto, dealer spíš čekal, až mu auto přivezou z celního skladu. -
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Chybové hlášení u Fiat Stilo
No, já nemám Stilo, ale Ideu s Dualogicem (to je tak, když ti prodejce doporučí lehce jetý vůz s automatem z půjčovny, ty si na něj zvykneš a nástupce už s automatem není:-).
Zatím najeto 1160 km, přes vánoce na horách (sníh, voda...) a mám jen jediný problém - u rádia nefunguje funkce SVC (automatická úprava hlasitosti podle rychlosti/hluku).
Je to naprostý unikát - zatím jediné takové auto v ČR... -
-
"-- skrytý --" 03.01.05 22:17
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Chybové hlášení u Fiat Stilo
Viktore, projeď to v dešti a dej vědět, jestli budeš mít v lavoru na rezervě cenťák vody, jako jsem měl já. No nic, U seřadiště to "vykytovali" prý nějaká škvírka na levým zadním tlumičem....a zdá se, že ok.
No, jinak to auto mám od 4/10/2004, najeto přes 5000 a ....jede to :) -
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Chybové hlášení u Fiat Stilo
Podle mě se to dá zjistit z databáze VIN kódů, takže mě datum výroby sdělil pan Huleš - měli jsme dohodu, že auto dostanu do 14 dnů po vyrobení, nezávazně na konci října. Takže byl docela rád, že mě může uklidnit, že auto je už od 27.10. vyrobené a tedy na cestě do ČR. Že pak trvalo do 1.12., než dovozce byl schopen auto dovézt do ČR a homologovat (až poté, co bylo na území ČR, totiž Fiat ČR zjistil, že nabízejí něco, na co nemají homologaci!!! - že při přihlašování auta tuto homologaci ještě paní na Magistrátu neměla k dispozici, je již jen taková veselá epozodka), je už jiná story. -
"-- skrytý --" 03.01.05 17:27
« Re: Vrzani palubky
Palubka se mi zkroutila - viz. prispevek nize, po jednom servisnim zasahu, pred kterym jsem reklamoval jeji vrzani v okoli okennich pruduchu. Mechanik palubku dotahl hlavnimi masivnimi srouby a nanestesti doslo k jejimu posunuti k prave strane, kde se vlivem tlaku na A sloupek zkroutila, lepe receno udalala se na ni takova vlnka. Technik z Fiatu CR rozhodl o vymene vrchni casti palubky. Takze opatrne.... -
« Bez nadpisu
Pánové, někdo tady psal o tom jak se zbavit (dočasně) vrzání náprav. teď je zima a já mám klid, ale až se oteplí, co mám postříkat a čím?
Jo, a jak se zbavit vrzání v palubce - vím skoro jistě že to je něco s topením/ventilací...ale stříkat se mi tam nic moc nechce - jak vyjmout blok originálního rádia aniž bych něco urval?
Dík
:-( Auto bohužel už po záruce...ale jinak jede bez problémů... -
Adyn 03.01.05 14:48
« Re: Stilo a 40.000 km
Máš smůlu. Hnidopich reklamuje drnčení a pocitové věci. Úbytek chladící kapaliny a zkroucená palubka jsou konkrétní a jasně měřitelné nedostatky.
P.S.: Pak ještě existuje jedna skupina reklamujících krom hnidopichů a smolařů a to jsou tzv. "hlupáci". Toto jsem vysledoval na fóru Peugeot 307, které sleduji již hódně dlouho, a kde jsou hoši, kteří i po přečtení fóra jdou a to auto si koupí s vírou, že ostatní jsou hnidopiši a že případné nedostatky již výrobce vychytal... A pak reklamují a reklamují... -
"-- skrytý --" 03.01.05 14:18
« Stilo a 40.000 km
Dnes jsem Stilo 1,6 zanechal v servisu s nasledujícím výčtem záručních vad:
- netěsní výfukové potrubí před zadním tlumičem
- výměna palubní desky (zkroutila se, 3 měs. jsem čekal na ND) + odstranění drnčení
- drnčí zadní sedačky nebo něco vzadu
- drnčí PZ reproduktor nebo něco v jeho okolí
- vrzání při otevírání L dveří (vlivem zdeformovaného těsnění)
- občas nefunkční regulace klima (chyba v paměti počítače nalezena, čekalo se na současnou výměnu palubní desky)
- úbytek chladicí kapaliny (1l/měsíc)
- studený motor netáhne, mění se otáčky při volnoběhu, počítač hlásí trvale chybu
- vrzání náprav
- prodřená manžeta řadicí páky
Mám smůlu nebo jsem "hnidopich" ?? :-) -
"-- skrytý --" 02.01.05 19:43
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Chybové hlášení u Fiat Stilo
No jestli ta 1.4 staci to jeste netusim, ale dlouho jsem porovnaval papirove udaje prave mezi fabii 1.4 55kW a stilem 1.4 a horsi by to snad byt nemelo. Dravec to pochopitelne neni, ale vzhledem k tomu, ze i ta brava kdyz se toci docela jede tak to snad nebude tak hrozny 8) -
"-- skrytý --" 02.01.05 19:28
« Re: Re: Re: Re: Re: Chybové hlášení u Fiat Stilo
Jo jo, slevy u Fiatu jsou fajn. Myslím, že co se týká bezpečnosti je na tom Stilo mnohem líp jak Fabka. Stačí ta 1.4 do MW? Já jezdím momentálně taky Fabkou, chtěl bych MW 1.6 nebo 1.8, takže zřejmě podobný přechod. Před Fabkou bylo Tipo a kdysi nevlastní F600 a F850. Hodně spokojenosti s šťastných km... -
"-- skrytý --" 02.01.05 19:11
« Re: Re: Re: Re: Chybové hlášení u Fiat Stilo
No já jsem starej fiatista měl jsem od una, přes punto a teď mám ještě bravu. Tohle stilo je 1.4 MW , který je jako náhrada za manželky fabii combi, kterou totálně zbořila, naštěstí bez následků. Sice chtěla opět fabii, ale vzhledem k aktuálním slevám na fiaty nebylo moc co řešit. Máme zatím najeto 29km takže zkušenosti zatim žadný. Co se týče prvních dojmů, tak rozhodně maximální spokojenost. -
"-- skrytý --" 02.01.05 18:58
« Re: Re: Re: Chybové hlášení u Fiat Stilo
To derbiman: Nooo pravidlem to asi nebude, muselo by být 2/5 zmetků což asi není...
Četl jsem to někde ve dvou různých článcích nezávisle na sobě, bylo to vztaženo na všechny automobilky, ne speciálně na Fiat. Tak jsem přemýšlel jestli by se nenechalo "nějak obejít"... :-!
Třeba tvé Stilo vyrobili až v pondělí večer a nebo doháněli plán a tak měli pracovní víkend.... >:D
3 dny staré Stilo, jaké? Z čeho jsi "přešel"? Jaké jsou pocity? Pokud budeš mít čas a chuť můžeš sem časem písnou něco o svých zkušenostech s autem... Plusy mínusy atd. My - teprve vybírající si to rádi přečteme.... ;-) ;-) (můžou i jiní ne jenom derbimen :-! ) -
"-- skrytý --" 02.01.05 18:56
« Re: Re: Re: Re: Chybové hlášení u Fiat Stilo
U meho byla prelepena pres dekl akumulatoru, ale je to jen takovej velky papir na kterem je specifikovana vybava , trh pro ktery je vuz urcen spousty dalsich kodu o kterych vubec netusim co znamenaji atd.. osobne si ale myslim, ze ji mel prodejce odstranit pri predprodejnim servisu, takze bych na jeji pritomnost moc nespolehal ;-) .