Fiat Stilo
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FIAT
-
« Re: Re: prodeje
Tak bližší pohled je ještě zajímavější - Fiat prodal v Itálii 462 906 aut. Když odečtu všechna auta, která se dostala to TOP TEN (včetně Stilo MW to je 431 825 aut), tak na Barchettu, Pandu 4x4 a Stilo 3/5 dv. zbylo nějakých 31 081 aut. Takže krátkých Stil se prodalo nějakých 30 000, což opravdu není číslo, které by chtěl Fiat vytrubovat do světa. -
« Re: Re: prodeje
Díky za odkaz, jsou tam i další zajímavá čísla. Díval jsem se i na jiné zprávy, tam je Stilo čtvrtý nejrodávanější diesel v Itálii, konkrétně s 44 667 prodanými kusy (za Focusem, Puntem a Méganem).
Prodeje Idey mě překvapily - je nutné k tomu přičíst i "luxusní" verzi Lancia Musa, takže se dostaněš nad 45 000 aut...
No jo, tady jsem exot, v Itálii bych měl běžné auto... -
JTF 08.01.05 21:12
« prodeje
Je to tak a dokonce o cca 15 tisíc. Je tam poznámka, že to jsou provizorní data, ale zásadně se to asi lišit nebude. Italové mají rádi "malý auta" a Stilo nejde moc dobře ani v itálii, proto plánují již na rok 2006 nástupce. www.unrae.it - dati statistici - top ten per carrozzeria. -
« Re:
Jo, auto zapůjčili, ale dalo to práci, na můj vkus docela dost fuška, omluva byla, řekl bych formální - mluvím o reakci Fiatu ČR, na přístup prodejce od nádraží Praha-Vyšehrad (modří už vědí:-))) si nemůžu stěžovat ani v nejmenším.
Zadní plato je špatně řešené, ale to jsem věděl předem.
Světlý interiér - jel jsem dvěma novinářskými vozy, které měly najeto 15000 až 20000 km, a ukázalo se, že se to dá snadno vyčistit. Navíc, aktuální verze jsou tmavší a v jiném odstínu - unifikace s Lancií Musa. Sedadla jsou OK, srovnatelné s Bravou (měl jsem předtím), navíc jsem si vzal bederní opěrky na obě přední sedadla - záda jsou spokojená. Signalizace pásů se prý dá vypnout - mě nevadí, poutám se vždy, zejména od té doby, kdy jsme s tátou vyvrátili s Trabantem značku i s betonovým základem (rok 1978). My byly v pohodě, ale prasknul polorám, na kterém držel motor... -
"-- skrytý --" 06.01.05 18:20
« Re: Re: Stilo a 40.000 km
Auto mám po třech dnech zpátky ze servisu s tímto výsledkem:
- netěsní výfukové potrubí před zadním tlumičem * Snad utěsněno, neměl jsem zatím šanci ověřit jak dobře.
- výměna palubní desky (zkroutila se, 3 měs. jsem čekal na ND) + odstranění drnčení * Nová deska namontována, bohužel po estetické stránce je to teď mnohem horší. Nová deska nenavazuje na původní plastové díly. Na více místech jsou škvíry a nerovné přechody. Budu reklamovat.
- drnčí zadní sedačky nebo něco vzadu * Stále něco poklepává.
- drnčí PZ reproduktor nebo něco v jeho okolí * Opraveno.
- vrzání při otevírání L dveří (vlivem zdeformovaného těsnění) * Těsnění pouze promazáno. Vydrží to tak měsíc.
- občas nefunkční regulace klima (chyba v paměti počítače nalezena, čekalo se na současnou výměnu palubní desky) * Prý je vše OK.
- úbytek chladicí kapaliny (1l/měsíc) * Mám vadný chladič - teče. NEopraveno. Nový přijde za 2 týdny.
- studený motor netáhne, mění se otáčky při volnoběhu, počítač hlásí trvale chybu * Výměna škrtící klapky, teď OK. Závada se mj. projevovala také tak, že auto vůbec netáhlo za studena.
- vrzání náprav * Něco promazali, stále to ale vrže.
- prodřená manžeta řadicí páky * Manžeta objednána. -
« Bez nadpisu
Ok, po upřesnění je to jasnější, to že má FIAT ČR nějaký problém, mě naopak nezaráží vůbec :-( Takže předpokládám, že ti po dobu kdy jsi nemohl používat svoje auto kvůli jejich chybě poskytli náhradní vozidlo a omlouvali se až do stropu... >:D Idea je fajn, jen mě vadí ten světlý interier, viděl sem teď dva roky staré Punto se světlým interierem a byla to dost hrůza, já osobně bych to měl zaprasené po stu km. Jo a ještě mi přijde, že sou tam dost měkké sedadla a příšerné je zadní plato. A taky mě dost štve signalizace nezapnutí pásů, je to dost otravné, ale to dělá i nové Stilo a Doblo. -
« Re:
Ad homologace Fiatu Idea Dualogic: je vhodné uvést několik dat: auto závazně objednáno 18.9., vyrobeno 27.10., 11.11. konečně opustilo Turín a 24.11. stálo u dealera na dvoře. 30.11. Fiat ČR zjistil, že nemůže vydat techničák, takže to 1.12. homologoval a vydal techničák. 2.12. to auto na Magistrátu nebylo ve standardní databázi, ale pouze v informaci o nově homologovaných vozech. Kdybych tu historii neznal, tak se paní nepodívala a já bych pendloval mezi dealerem a Bohdalcem jak jojo.
Minimálně bylo od 27.10. jasné, že to auto skončí v ČR a že jej někdo bude chtít přihlásit. Že trvalo dovozci měsíc, než tomu autu zajistil techničák, mě zaráží.
Ale jinak je to fajn auto. -
« Bez nadpisu
Pokud budete někdo chtít zjistit přesný datum výroby, tak podle VIN vám to v pohodě zjistím. Co se týká homolagací, tak problém má paní na evidenci vozidlel a jejich registr, že nemají v databázi Ideu s automatem, určitě se nehomologuje každé přivezené auto, dealer spíš čekal, až mu auto přivezou z celního skladu. -
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Chybové hlášení u Fiat Stilo
No, já nemám Stilo, ale Ideu s Dualogicem (to je tak, když ti prodejce doporučí lehce jetý vůz s automatem z půjčovny, ty si na něj zvykneš a nástupce už s automatem není:-).
Zatím najeto 1160 km, přes vánoce na horách (sníh, voda...) a mám jen jediný problém - u rádia nefunguje funkce SVC (automatická úprava hlasitosti podle rychlosti/hluku).
Je to naprostý unikát - zatím jediné takové auto v ČR... -
-
"-- skrytý --" 03.01.05 22:17
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Chybové hlášení u Fiat Stilo
Viktore, projeď to v dešti a dej vědět, jestli budeš mít v lavoru na rezervě cenťák vody, jako jsem měl já. No nic, U seřadiště to "vykytovali" prý nějaká škvírka na levým zadním tlumičem....a zdá se, že ok.
No, jinak to auto mám od 4/10/2004, najeto přes 5000 a ....jede to :) -
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Chybové hlášení u Fiat Stilo
Podle mě se to dá zjistit z databáze VIN kódů, takže mě datum výroby sdělil pan Huleš - měli jsme dohodu, že auto dostanu do 14 dnů po vyrobení, nezávazně na konci října. Takže byl docela rád, že mě může uklidnit, že auto je už od 27.10. vyrobené a tedy na cestě do ČR. Že pak trvalo do 1.12., než dovozce byl schopen auto dovézt do ČR a homologovat (až poté, co bylo na území ČR, totiž Fiat ČR zjistil, že nabízejí něco, na co nemají homologaci!!! - že při přihlašování auta tuto homologaci ještě paní na Magistrátu neměla k dispozici, je již jen taková veselá epozodka), je už jiná story. -
"-- skrytý --" 03.01.05 17:27
« Re: Vrzani palubky
Palubka se mi zkroutila - viz. prispevek nize, po jednom servisnim zasahu, pred kterym jsem reklamoval jeji vrzani v okoli okennich pruduchu. Mechanik palubku dotahl hlavnimi masivnimi srouby a nanestesti doslo k jejimu posunuti k prave strane, kde se vlivem tlaku na A sloupek zkroutila, lepe receno udalala se na ni takova vlnka. Technik z Fiatu CR rozhodl o vymene vrchni casti palubky. Takze opatrne.... -
« Bez nadpisu
Pánové, někdo tady psal o tom jak se zbavit (dočasně) vrzání náprav. teď je zima a já mám klid, ale až se oteplí, co mám postříkat a čím?
Jo, a jak se zbavit vrzání v palubce - vím skoro jistě že to je něco s topením/ventilací...ale stříkat se mi tam nic moc nechce - jak vyjmout blok originálního rádia aniž bych něco urval?
Dík
:-( Auto bohužel už po záruce...ale jinak jede bez problémů... -
Adyn 03.01.05 14:48
« Re: Stilo a 40.000 km
Máš smůlu. Hnidopich reklamuje drnčení a pocitové věci. Úbytek chladící kapaliny a zkroucená palubka jsou konkrétní a jasně měřitelné nedostatky.
P.S.: Pak ještě existuje jedna skupina reklamujících krom hnidopichů a smolařů a to jsou tzv. "hlupáci". Toto jsem vysledoval na fóru Peugeot 307, které sleduji již hódně dlouho, a kde jsou hoši, kteří i po přečtení fóra jdou a to auto si koupí s vírou, že ostatní jsou hnidopiši a že případné nedostatky již výrobce vychytal... A pak reklamují a reklamují...