Fiat Stilo
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FIAT
« Re: Re: Re:Re: Tempomat
Spíš by to chtělo sehnat servisní manuál - snadbo by se přišlo na to, jestli to je jen našroubování jedné páčky, nebo jestli to je i něco víc.
Nedivil bych se, kdyby se automobilky chovaly stejně jako výrobci mobilů - upgrade Ericssonu T10 na T18 pouhým přehráním FW je dost známý, kdyby šlo takhle aktivovat některé funkce, bylo by to fajn:-) No, servisy by na to měly poněkud odlišný pohled... -
« Re: Re:Re: Tempomat
Zkusim se cvicne zeptat u Dojacka, co by chtel za dodatecnou montaz. Pro zasmani to dam vedet i sem. Tipuju 15.000. Za 8.197 je to v ceniku do noveho auta.
Na Autorevue.cz se tempomat resil dlouho, psal tam i clovek co to ma v 1,2 HTP a prej to jelo.... -
« Re: Design
Vypadá to dobře, bude to ale chtít vidět v reálu. Ten předek mi přijde "nabubřelý", ale fotky mohou dost zkreslovat. Předek tak, jak ho má Idea/nová Multipla mi přijde uhlazenejší - ale to je můj osobní názor, který se může změnit, až se s Cromou potkáme tváří v tvář. -
"-- skrytý --" 18.01.05 06:35
« Re:Re: Tempomat
Já mám Stilo s tempomatem. Je to tak, jak píše kolega u IDEI, tedy je to samostatná páčka pod volantem a umístěná níže pod páčkou blikačů. Ovládání je ryze touto páčkou a je velmi jednoduché. Tím myslím jak počáteční nastavení při najetí např. na dálnici, tak i v průběhu jízdy, kdy je nutno buď brzdit a nebo naopak přidat. Jen se najede na zvolenou rychlost a zmáčne se tlačítko. Mám z vlastní zkušenosti zjištěno, že je i úsporné. Několikrát jsem si udělal vlastní měření (podotýkám, že mám lehkou nohu), když jsem jel 130 km rychlostí s nohou na pedálu - snažil jsem se s nohou ani nehýbat a pořád jsem udržoval rovnoměrný styl jízdy, tak jsem měl spotřebu o 0,5 až 0,7 litru větší, jako při stejné rychlosti s tempomatem. Hold elektronika je přece jen citlivější jak noha. Je úplně cítit, kdy ŘJ dá povel k přidání a kdy k ubrání. Je to pohoda. Akorát ho nepoužívám v noci, neboť zde se těžko odhabuje rychlost blížící se vozidla když chci předjíždět. Mám 1,8 která má dostatečný výkon 98 kW a tak nevím jak tempomat pracuje se slabšími motory. Zatím jsem neměl problém ani s táhlými kopci na 5 rychl. stupeň - tempomat si lehce poradí. -
« Re: FIAT
Ad Derbiman: presne tak, ak sa situacia nezmeni, budem nabuduce kupovat Fiata u vas v Cechach.
Ad. Max
Inac na SK zaznamenala Skoda zase silny pokles, tentokrat z 38% na 31%. Som zvedavy ako to v tlacovej sprave zase zakamufluju, normalne sa na to tesim. Minuly rok vydala Skoda CR vyhlasenie, ze "pokles predajov na SK bol v sulade s celkovym poklesom predaja aut na SK", pricom pravda bola taka, ze pokles zapricinila Skoda, totizto vsetci ostatni dohromady mali narast. -
Prave som zachytil, ze v CR su najlacnejsie auta v Europe {najdrahsie v Dansku}, tak ta cena bude asi aj tym. U nas v SR ta dominancia skodovky {aj ked je} neni asi az taka ako v CR, preto je tu priestor aj pre ine znacky, z ktorych ma fiat najlepsie ceny. To sa asi tyka aj uzitkovych aut. -
« Re: Re: Re: Re:
Nezbývá než doufat, že Fiat vyzkouší na Slovensku stejnou taktiku jako u nás. Cena v ČR začíná na nějakých 367 tis. CZK, takže to odhaduji na nějakých 460 tis. SKK. DPH máte jestli se nepletu stejnou, máme společný distribuční sklad v Polsku, takže i distribuční náklady budou prakticky stejné. Proč ta auta na Slovensku prodávají dráž, nechápu (ostatně jako některé další kroky Fiatu ČR, jako třeba Idea LUV).
Jinak české statistiky prodeje jsou na www.sda-cia.cz a lze se dobrat i prodejům jednotlivých typů aut (přes třídy).