Fiat Stilo

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FIAT

• 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 01.03.05  13:38

« Jake pojisteni?

Ahoj, tak mam nove Stilo MW na celnim sklade a ted vybiram vhodne pojisteni. Co doporucujete? Jen prosim ne Kooperativu.
  • 00 Reagovat !

foto

01.03.05  12:40

« SM

Hlavne ten test v SM me definitivne utvrdil v tom, ze nema smysl SM kupovat. Hledani chyb na autech je ucelem testu, zajimave je, kdyz uz se ale autor odvazil na nejakou upozornit na Oktavii, hned to "napravoval" tim, ze psal, ze je to vlastne jedno, ze to neni podstatny problem, pripadne ze oktavka to vyvazi necim jinym, obvykle velikosti kufru. Cely je to uplne nesmyslny, kritizujou tam jizdni vlastnosti Stila v zatackach atd, coz beru, je to vyssi auto, ale neberou v potaz to, ze proste je to dan za stavbu karoserie. Stilo MW si nekoupi nikdo kdo chce zavodit, je to rodinne kombi, se spoustou mista a je logicke ze podle toho je postaveno. Je to otazka preferenci. Tedy chtit kombi s 500l kufrem a zaroven auto na zavodeni je nesmyslne. Mnohem vetsi problem u kombi je dle me schod ktery je u oktavky v kufru, na ktery sice upozornili ale nevidi ho jako velky problem. Podle me, kdyz si nekdo koupi kombi, tak ho kupuje za ucelem prevozu veci a ten schod v kufru je dost velky problem, na rozdil toho jestli muzu zatacku projet ve 120 nebo 80 km/h. Chci rict, ze k tomu pristupujou opravdu divne a je na nich sakra videt, kdo je nejvetsi inzerent. Na vsech autech upozornovali na kde co, ale oktavka je proste nejlepsi na svete. Nechci rict, ze je to spatny auto, to vubec ne, mozna ze z tech testovanych je i nejlepsi, ale ten nekriticky obdiv je smesny. Kdyby vedle sebe postavali BMW7 a oktavku, tak budou schopny napsat, ze BMW ma sice par veci navic, ale v konecnym dusledku oktavka vlastne staci a je v mnoha ohledech i lepsi a o 2 miliony levnejsi :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 28.02.05  13:54

« Re: stilo 1,6 mw

To r.c. : Koupil jsem si před časem Svět motorů - bylo tam porovnání kombíků - Stilo MW, Focus, Opel Caravan, O2 Combi a mimo jiné tam byly uvedeny i ceny některých ND a u Stila bylo u destiček jednoznačně nejvíc 4831+200 Kč výměna. U ostatních aut byl průměr tak 2500 Kč. Tak nevím proč jsou u Stila tak drahé.... 8-s Ten SM jsem si kupoval právě kvůli Stilu MW a tohle mě na tom překvapilo. Taky tam jsou uvedeny náklady na servisní prohlídky a u Stila MW po 60000km je tam 4000Kč. (20.000km 3500Kč, 40.000km 6000Kč).
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 28.02.05  13:33

No, uprimne, je to vysoka castka. Bez konkretniho rozpisu polozek se to da ale tezko vyhodnotit.
  • 00 Reagovat !

foto

27.02.05  23:08

« stilo 1,6 mw

Zdravím,
    ještě k té prohlídce po 60 000km. Také nevím jestli byla nutná výměna chladící kapaliny. Nevím jak je to u vás ostatních. A kolik jste platili peněz za tu prohlídku? Já 11 686,- Dost silné kafe. Otec má nisan almera 2d a nejvíce platil kolem 6000,- No ale co jsem měl dělat. Ještě se musím podívat na ty brzdové destičky. Ty stály nejvíc 1900 předek + 1900 zadek. A to jezdím myslím si velmi slušně. Žádná brzda, plyn.
    Tak nevím.
    Čau.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 25.02.05  14:02

« Re: Re: Pylový filtr

U me je to jednoznacne zasekla klapka privodu horkeho vzduchu na leve strane. Bezuspesne reklamuju od leta.
  • 00 Reagovat !

foto

25.02.05  13:51

« Re: Pylový filtr

Zdravím, mám občas úplně stejný problém, ale jen při nastavení klimy do AUTO MONO a teplotě 17 - 19 stupňů. U mne chladí, na druhé straně hřeje. Na examinéru to hlásilo zanesené čidlo, po vyčištění se to sporadicky objevovalo zase. Jinak je vše podle examinéru OK, po uplynulých velkých mrazech se to "spravilo samo". Pylový filtr měním v rámci garanček.
    Krásný víkend.
  • « 00 Reagovat !

foto

25.02.05  11:07

« Re:

Záruka na karoserii je akorát marketingovej trik. Byl jsem po 6 letech s Bravem v servisu, aby to prohlídli, případně opravili a prodloužili záruku. Záruku neuznali, protože podle nich se musí jít na opravu neprodleně s každám škrábancem, co na autě je. Jako pražák bych tam byl 2x týdně. Dopad jsem tak v Imofě ď u Dojáčka, kam jsem to jel zkusit potom.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 25.02.05  10:19

« Pylový filtr, regulace klima

Mám dotaz, jak se dostanu k pylovému filtru u Stila.
    Netrápí někoho z Vás regulace klimatizace? Občas se mi stává, že na straně u řidiče jde horký vzduch naplno, zatímco pravá strana reguluje dobře. Pomůže jen vypnutí zapalování a nový start. Servis si neví rady.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 24.02.05  21:02

« Bez nadpisu

Desky na většině aut měním tak po 25-30 tkm, ale je to jízdou na dálnici.Navíc po zkušenostech měním za orig. nebo po výměně kotoučů (cca 50-80 tkm)za desky od stelného výrobce.Olej a většinu ost. v rámci orig. servisů s ohledem na záruku a začíná to již vycházet cenově podobně.Pozor u Fiatu na kontrolu karoserie v předepsaném rozmezí a pokud dokoupíte záruku, tak stejně servis je u nich nutný.Příplatkovou záruku mají postavenou celkem solidně.
  • 00 Reagovat !

foto

24.02.05  19:10

« STILO 1.2 16V 11/2001 86000km/výmena dielov v servise

Auto mám od novoty, jeden z prvých kusov na Slovensku.Predné przdové doštičky mi menili po 61 000 km ( ešte by vraj vydržali asi tak 5 000km) ale bol som v servise na prehliadke tak ich menili. Zadné som si dal už vymeniť sám mimo značkový servis po 80 000km, boli už KO - rozhodla už cena.Sviečky mi menili vždy po 40 000km.Neviem prečo Ti menili chladiacu kvapalinu >:-[] , po dvoch rokoch mi ešte menili brzdovú kvapalinu. Peľový filter som si vymenil sám za 10 min, kúpil som si ho mimo fiatu za menej ako polovicu ( asi 400 sk ) a bol ešte aj talianský >:D .Zdravím všetkých STILÁKOV >:D a prajem veľa šťastných km...
  • « 00 Reagovat !

foto

24.02.05  08:33

« Re: Re: stilo 1,6 mw

Mám někdy pocit, že autorizované servisy vyměňují díly podle tabulek a ne podle potřeby. U Bravy mi tvrdili, že mi musí vyměnit tlumiče - jel jsem si je změřit a výsledek byl, že byly OK a vydržely ještě 2 roky...
    Takže tak...
  • « 00 Reagovat !

foto Lubos-1

Lubos.1 23.02.05  23:38

Brzdove platnicky na Stile tak malo vydrzia? Na Toyote Corolle mi ich menili po 90 000 km (este nebolo treba, ale pre istotu) , na P307 menili len predne po 80 000 km. Ale je to mozno aj sposobom jazdy alebo castym jazdenim v meste.
  • 00 Reagovat !

foto

23.02.05  21:47

« stilo 1,6 mw

Zdravím přátele Stila. Nebyl jsem tady přes půl roku: Proč? Nevím, nebyl čas.?! Než se tady trochu z orientuji a přečtu vaše příspěvky (celý půlrok asi nebudu číst) tak něco k mému autu.
    Mám najeto 61 000 km. rok Výroby 4/03. Dnes jsem byl na garanční prohlídce. Vše ok. Akorát ta cena 11 465,- Měnili brzd. a chlad. kapalinu, vzduch. a pylový filtr, přední i zadní brzd. destičky. Svíčky měnili už při 20 tis. Auto jede zatím super. Spotřeba 7,5l při 70% jízdy ve městě.
    Tak jdu číst.
    A zdravím Zdenka z Havířova. Žiješ?
    R.
  • 00 Reagovat !

foto

23.02.05  20:21

« Re: Re: Re: škrticí klapka

@ rands: dopis odešel, byl dlouhý a barvitý ;-)
    A teď je to jako v pohádce:
    ... a čekal a čekal a čekal a čekal ... až mu skončila záruka >:-[]
  • 00 Reagovat !

foto

23.02.05  17:59

« Bez nadpisu

Skrtici klapku mi cisti v servisu docela pravidelne. Problem nastane az mi za 3 mesice skonci zaruka. O skrtici klapce jsem se dozvedel, kdyz jsem v servisu reklamoval mizernej tah u studenyho motoru pri jizde do kopce. 200 m od baraku mame dost prudkej kopec (cca 15% stoupani) a navic je to do zatacky. Kde bezne jezdim s Fabii 44 kW ve trech lidech na dvojku, tak u 3d Stila 76 kW se to na dvojku dusi a musim radit jednicku.
    Po nasteve servisu, kde vycistili klapku to bylo uplne v pohode. Bohuzel to vydrzelo tak 3 dny a potom se to opakovalo. U zahratyho motoru neni zadnej problem.
    Jinak s tou spotrebou si muzes gratulovat, ja pri takovymhle stilu jizdy mivam spotrebu 9 - 10 l/100 km a to jezdim vetsinou sam.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 23.02.05  16:08

« Re: Re: škrticí klapka

A co je noveho s prednimi rameny???
  • 00 Reagovat !

foto

23.02.05  11:52

« Re: škrticí klapka

tož to jsem zvědav, kdy mi taky odejde >:D
    zatím mi odešla indukční cívka na 4 válci (na Slovensku, ale asistence byla naštěstí vcelku připravena), ale po výměně mi po třech dnech odešla další >:-[]
    servis nakonec vyměnil všechny (1+3), takže zase jezdím :-! a čekám ... :shock:
    jinak servis musím velmi pochválit NORDEX v Havířově ... jsou to hoši zlatí ;-) a já jsem jejich noční můra >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 23.02.05  09:34

« Re: Skrtici klapka

Mne klapka uplne odesla na 40.000. Mam 1,6. Po vymene to nejede spatne, ale takto skvelych hodnot spotreby nedosahuju...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 23.02.05  08:52

« Re: Skrtici klapka

To rozhodně není "zajímavá zkušenost", ale naprosto běžná věc! Ovšem kdo vůbec ví, že škrticí klapku třeba pravidelně čistit...?
    PS: Týká se to prakticky všech vozů se vstřikováním paliva, které mají alespoň trochu vyspělou řídící elektroniku. Na problém "špinavosti klapky" ovšem většinou poukáže až "absence volnoběhu" po nějakém problému s akumulátorem...
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…