Fiat Stilo
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FIAT
« Stilo MW
Čau lidi,koukám že je tu spousta majitelů stila,tak bych vás poprosil o radu.Mám možnost koupit Stilo MW r.v.2003 1,9 JTD 115PS Dynamic.Cena 330tkč.Mám dotaz,zda je ta cena odpovídající,auto je jako nové,najeto 16tkm.o kerých není sporu a jsou prokazatelné jednak podle stavu auta a jednak podle servisní knížky a servisu a navíc je to můj osobní dovozce vozidel :-) Jaké nedostatky má tohle vozidlo a naopak jaké klady?Co motor a jízdní vlastnosti?asi to tu někde je popsané ale nemám čas to hledat.Všem díky moc za rady.Mám Punto JTD ale se stilem zkušenosti žádné. -
« SM
Jarous> mas pravdu. Ten aktualni test neni jedinym "prohreskem" jenom mi prijde ze vic jednostrane napsanou recenzi uz ani nemohli vytvorit. Takovyhle perel je tenhle casopis plny. Je i zvlastni ze nemaji nejakou solidni web page kde by se na toto tema mohl nekdo vyjadrit. Kdyz otisknou nejaky kriticky dopis v casopisu, tak ale nikdy nenapisou reakci. Shrnuto, tenhle casopis je pro lidi ktery se ukaji nad kvalitou vozidel koncernu Volkswagen (zejmena Skody), motoru TDI familierne zvanych tedeicka, jako napriklad byvaly zavodnik pan Kotek, hodnotici ojetiny. Jakoukoli seriozni informaci a nezavisly test od nich nelze cekat a tudiz jsem jim pocinaje timto pondelkem prestal prispivat. -
« RE:Jake pojisteni?
Hmm ja som tiez uz len ex zakaznik Kooperativy. Mal som u nich poistene este Punto. Pri vymene predneho skla mi namiesto nieco cez 8 tisic zapaltili len nieco cez 5 tisic a ked sa bol opytat co to ma znamenat, mila pani mi povedala, ze v zmluve som mal klauzulu ze DPH mi nezpalatia. Podotykam auto som si u nich poistoval ako sukromna osoba. S takouto podvodnickou bandou som sa velmi rychlo rozisiel. Momentalne mam poistku u Ceskej Poistovne - Slovensko.
Ale taketo nieco:
> zaplatím jen 5 000 smluvní spoluúčasti bez dopadu na bonus
mi ani CPS neponuka, mal som podobny problem (ryha v laku od klucov) a bolo by sa to vztahovalo aj na bonus .. tak som si to zaplatil sam. Je toto v Cechach bezne ? -
JTF 02.03.05 10:29
« MBE
Naprosto souhlasím, sám bych to nenapsal lépe! Také jsem nad nimi zlomil hůl. Ostatně co můžeš čekat od redakce, která testovala Fabii a přestože byla nutná výměna převodovky, komplet spojky(cca ve 30t.km), ložisek, atd jsou schopni napsat že jde o velmi spolehlivé vozidlo!! Četl jsem to několikrát a nemohl jsem tomu uvěřit. Posílal jsem jim mail ohledně jednoho článku, kde tvrdili že 1.9 CDTI v Oplech je dílo německých techniků - což mě opravdu "pobavilo". Neobtěžují se ani odpovědět na slušně napsaný mail. -
« Re: RE:Jake pojisteni?
No, obdobný servis, který je tu popsán, mi poskytla i Allianz, takže si myslím, že tento servis by měl být běžný. A proč mě se nelíbí Kooperativa?
- příplatek za to, že auto bude řídit více lidí
- vyšší cena pojištění
- poměrně obtížné jednání při zjišťování podmínek - hned mi cpali smlouvu k podpisu, i když jsem ji říkal, že auto ještě není ani v ČR a ani VIN oficiálně nemám potvrzen. A najednou byl problém získat jakékoliv podmínky pojištění.
Další v "konkursu" byly Allianz, Uniqa a Generali (chtěl jsem pojišťovnu se zahraniční účastí a s pobočkami po Evropě - je dobré se v zahraničí obracet na lokální pobočky, které znají tamní předpisy lépe než já nebo české call centrum). Vybral jsem si Uniqu, která mi na nové auto dala 30% slevu na pojištění. Jinak ty 2 zbývající pojišťovny nabízejí služby takřka stejné - až na tu cenu. -
"-- skrytý --" 01.03.05 15:50
« RE:Jake pojisteni?
Podotýkám, nejsem pojišťovák, ani nikdo u nás v rodině a nemám ze žádné pojišťovny žádné tantiemy - to úvodem. Nevím proč ne Kooperativa. Já naopak mám s tou pojišťovnou ty nejlepší zkušenosti. Před třemi lety mne naboural opilý řidič, bez řidičáku, ten měl již odebraný, vozidlo nebylo jeho a ještě vozidlo bylo pojištěno u jedné pochybné pojišťovny, která byla na pokraji konkurzu. Byl jsem zoufalý, na mém autě byla škoda více jak 150 000. A co pojišťovna Kooperativa? Ta mi nabídla, že za mne vše vyřeší, že opravu za mne zaplatí značkovému servisu a tuto škodu bude vymáhat na "záměrně nejmenované" pojišťovně. A skutečně se tak stalo, vozidlo bylo opraveno ve značkové opravně, značkovými díly, pojišťovna jí vše uhradila, já nezaplatil ani korunu. Tak si já představuji službu pojišťovny. Teď mám nové auto Stilo 1,8 mj. s couvacími senzory a také mě někdo naboural na parkovišti. Pachatel byl ze začátku neznámý a co Kooperativa. Sdělila mi, že pokud nebude nalezen viník, že to dá jako "vandal" a já místo škody, která byla přes 20 000 zaplatím jen 5 000 smluvní spoluúčasti bez dopadu na bonus. Nakonec se našel dobrák svědek, který pomohl identifikovat toho, co mi to způsobil, takže to nebylo potřeba a zaplatil to on z povinného ručení. Ale ten přístup pojišťovny byl příkladný. PROTO NEDÁM DOPUSTIT NA KOOPERATIVU. -
« SM
Hlavne ten test v SM me definitivne utvrdil v tom, ze nema smysl SM kupovat. Hledani chyb na autech je ucelem testu, zajimave je, kdyz uz se ale autor odvazil na nejakou upozornit na Oktavii, hned to "napravoval" tim, ze psal, ze je to vlastne jedno, ze to neni podstatny problem, pripadne ze oktavka to vyvazi necim jinym, obvykle velikosti kufru. Cely je to uplne nesmyslny, kritizujou tam jizdni vlastnosti Stila v zatackach atd, coz beru, je to vyssi auto, ale neberou v potaz to, ze proste je to dan za stavbu karoserie. Stilo MW si nekoupi nikdo kdo chce zavodit, je to rodinne kombi, se spoustou mista a je logicke ze podle toho je postaveno. Je to otazka preferenci. Tedy chtit kombi s 500l kufrem a zaroven auto na zavodeni je nesmyslne. Mnohem vetsi problem u kombi je dle me schod ktery je u oktavky v kufru, na ktery sice upozornili ale nevidi ho jako velky problem. Podle me, kdyz si nekdo koupi kombi, tak ho kupuje za ucelem prevozu veci a ten schod v kufru je dost velky problem, na rozdil toho jestli muzu zatacku projet ve 120 nebo 80 km/h. Chci rict, ze k tomu pristupujou opravdu divne a je na nich sakra videt, kdo je nejvetsi inzerent. Na vsech autech upozornovali na kde co, ale oktavka je proste nejlepsi na svete. Nechci rict, ze je to spatny auto, to vubec ne, mozna ze z tech testovanych je i nejlepsi, ale ten nekriticky obdiv je smesny. Kdyby vedle sebe postavali BMW7 a oktavku, tak budou schopny napsat, ze BMW ma sice par veci navic, ale v konecnym dusledku oktavka vlastne staci a je v mnoha ohledech i lepsi a o 2 miliony levnejsi :-) -
"-- skrytý --" 28.02.05 13:54
« Re: stilo 1,6 mw
To r.c. : Koupil jsem si před časem Svět motorů - bylo tam porovnání kombíků - Stilo MW, Focus, Opel Caravan, O2 Combi a mimo jiné tam byly uvedeny i ceny některých ND a u Stila bylo u destiček jednoznačně nejvíc 4831+200 Kč výměna. U ostatních aut byl průměr tak 2500 Kč. Tak nevím proč jsou u Stila tak drahé.... 8-s Ten SM jsem si kupoval právě kvůli Stilu MW a tohle mě na tom překvapilo. Taky tam jsou uvedeny náklady na servisní prohlídky a u Stila MW po 60000km je tam 4000Kč. (20.000km 3500Kč, 40.000km 6000Kč). -
« stilo 1,6 mw
Zdravím,
ještě k té prohlídce po 60 000km. Také nevím jestli byla nutná výměna chladící kapaliny. Nevím jak je to u vás ostatních. A kolik jste platili peněz za tu prohlídku? Já 11 686,- Dost silné kafe. Otec má nisan almera 2d a nejvíce platil kolem 6000,- No ale co jsem měl dělat. Ještě se musím podívat na ty brzdové destičky. Ty stály nejvíc 1900 předek + 1900 zadek. A to jezdím myslím si velmi slušně. Žádná brzda, plyn.
Tak nevím.
Čau. -
« Re: Pylový filtr
Zdravím, mám občas úplně stejný problém, ale jen při nastavení klimy do AUTO MONO a teplotě 17 - 19 stupňů. U mne chladí, na druhé straně hřeje. Na examinéru to hlásilo zanesené čidlo, po vyčištění se to sporadicky objevovalo zase. Jinak je vše podle examinéru OK, po uplynulých velkých mrazech se to "spravilo samo". Pylový filtr měním v rámci garanček.
Krásný víkend. -
Záruka na karoserii je akorát marketingovej trik. Byl jsem po 6 letech s Bravem v servisu, aby to prohlídli, případně opravili a prodloužili záruku. Záruku neuznali, protože podle nich se musí jít na opravu neprodleně s každám škrábancem, co na autě je. Jako pražák bych tam byl 2x týdně. Dopad jsem tak v Imofě ď u Dojáčka, kam jsem to jel zkusit potom. -
"-- skrytý --" 25.02.05 10:19
« Pylový filtr, regulace klima
Mám dotaz, jak se dostanu k pylovému filtru u Stila.
Netrápí někoho z Vás regulace klimatizace? Občas se mi stává, že na straně u řidiče jde horký vzduch naplno, zatímco pravá strana reguluje dobře. Pomůže jen vypnutí zapalování a nový start. Servis si neví rady.

Nedostatky - u některých vozů se projevuje horší zpracování (ale u některých je zase bezproblémové).
Otázkou je, jestli 330 za 2 roky staré auto není hodně, je sice jako nové, ale zanedlouho dojde záruka. Myslím si, že když projdeš autosalony Fiatu a necháš si vyhledat skladový auta, že se dostaneš třeba na 430, ale budeš mít nové auto, často ve stejný výbavě, i když Dynamic už je hodně slušný. Fiat má už dlouho velké slevy (až 120 tisíc..)
*** visit www.stilo.org ( diskuzní forum ) ***