Fiat Stilo
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FIAT
-
"-- skrytý --" 07.03.05 16:24
« Re: Re: Re: Stilo MW
To ladis : No já si myslím že jo, už jsem tedy naštěstí dlouho v žádném Fiat servisu nebyl, ale takhle když jsem jel občas kolem, tak jsem viděl až takhle velké slevy, i na MW. Říkám, jenom skladovky, a určitě ještě něco sražíš přemlouváním :D -
"-- skrytý --" 07.03.05 10:28
« To r.c.
1. Přední destičky mají jsou napojené na indikátor opotřebení. Já si prostě počkám, až se to rozsvítí. Mám 45.000 a zbývá na nich tak 5 mm materiálu.
2. Zásadně startuju s rozsvícenými světlomety a žárovka mi zatím praskla jen jednou, asi před 2 týdny. Teď se chystám vyzkoušet nové H7. Údajně mají o 50% vyšší svítivost a prodejce mi přitom garantuje 5 let záruku (www.autodoplnky.cz).
3. Vyčištění škrtící klapky je, jak vidno, celkem běžný servisní úkon. Zřejmě to nebude nic časově ani finančně náročného, mě to dělali v rámci záruky. -
"-- skrytý --" 06.03.05 23:13
« Re: Re: Re: stilo 1,6 mw
to r.c. : No koukám na to a je tam uvedeno "Náklady na servisní prohlídku". Podle mě by to mělo být i s materiálem co je předepsaný v těchto km měnit. Když by to bylo jenom za práci, tak to by vycházelo tak na 9h (4000Kč a 450Kč/h jak tam uvádějí průměr).
Kolik roků ty brzdové destičky měly? Myslím, že je dobré je měnit i když nejsou opotřebované tak nejdéle po cca 4 letech. Ten materiál různě nasákává, je tam velká změna teplot a postupně se zhoršují jeho vlastnosti. Známí v servisu mi říkali o maníkovi který na jedněch najel přes 100 tisíc a když je vyndali, tak se rozpadly... Ta bezpečnost za to rozhodně stojí! Když jsem měl před lety coby študent ojeté Tipo tak mně při výměně desek museli stočit kotouče a když to stočili bylo to už kousek pod hranicí co mohou být. Hodně jsem zvažoval jestli koupit nové, nakonec jsem se pro to rozhodl a myslím, že mi to později zachránilo život. Nikomu nepřeju ten pocit, když jede z kopce má v autě další 4 lidi a musí dobržďovat za traktor a proti jede kamion a přesto že stojí na brzdě co to dá, tak si auto tak zvolna zpomaluje (přehřáté brzdy, za chvíli to pak zas bylo OK). Brzdy v Tipu asi nebyly nic moc... Ať to jezdí. -
« stilo 1,6 mw
A ještě malý problém. Už jsem tady o tom trochu četl. Když je studený motor nechce se autu moc jet. Musím ho dát do otáček. Někdy se mi i stává, že stojím na rovině chci se rozjet a auto chcípne. Auto je prázdne, rovina, nestačím ani pořádně přidat plyn. Píšete, že nechat vyčistit nějakou klapku? Jak dlouho to budou dělat?
A ještě. V posledních 20tis. km mi odešla 4x tlumící žárovka. Při 40 tis. pravá, při 50 levá, při 60 opět pravá, a teď 61 opět levá z pohledu řidiče. Máte nějaké problémy? Mají mi tam montovat nějaký opoždovač zapínání světel. I když světla zapínám až po nastartování. Jak jsem si, ale všim na cestách tak snad každé 10 auto má prasklou žárovku. Jestli má na to i vliv počasí ? Zdá se mi, že mám ve světlech i trochu vlhko. Jsou jakoby orošená. Co vy na to.
Ať nám to jezdí. R. -
« Re: Re: stilo 1,6 mw
to Ladis:
Zdravim. Ještě k té ceně za prohlídku při 60 000km. V tom časáku píšou orientační cenu 4000,- Ale to bude asi bez materiálu, oleje ... To bude asi jen za práci? Co? Díval jsem se jak jsou ojete brzd. desky a vpředu mám 4mm a vzadu 6mm. Myslím, že bych na tom ještě něco najezdil né? Někdo tady psal, že to měnil až při 80 000km Aspoň mám větší pocit bezpečí !!! -
"-- skrytý --" 06.03.05 20:58
« Re: Stilo MW
JTD 115 je docela tichý a výkonný motor, jehož výkon lze ještě zvýšit přídavným chipem, ten motor na MW bohatě stačí.
Nedostatky - u některých vozů se projevuje horší zpracování (ale u některých je zase bezproblémové).
Otázkou je, jestli 330 za 2 roky staré auto není hodně, je sice jako nové, ale zanedlouho dojde záruka. Myslím si, že když projdeš autosalony Fiatu a necháš si vyhledat skladový auta, že se dostaneš třeba na 430, ale budeš mít nové auto, často ve stejný výbavě, i když Dynamic už je hodně slušný. Fiat má už dlouho velké slevy (až 120 tisíc..)
*** visit www.stilo.org ( diskuzní forum ) *** -
« Stilo MW
Čau lidi,koukám že je tu spousta majitelů stila,tak bych vás poprosil o radu.Mám možnost koupit Stilo MW r.v.2003 1,9 JTD 115PS Dynamic.Cena 330tkč.Mám dotaz,zda je ta cena odpovídající,auto je jako nové,najeto 16tkm.o kerých není sporu a jsou prokazatelné jednak podle stavu auta a jednak podle servisní knížky a servisu a navíc je to můj osobní dovozce vozidel :-) Jaké nedostatky má tohle vozidlo a naopak jaké klady?Co motor a jízdní vlastnosti?asi to tu někde je popsané ale nemám čas to hledat.Všem díky moc za rady.Mám Punto JTD ale se stilem zkušenosti žádné. -
« SM
Jarous> mas pravdu. Ten aktualni test neni jedinym "prohreskem" jenom mi prijde ze vic jednostrane napsanou recenzi uz ani nemohli vytvorit. Takovyhle perel je tenhle casopis plny. Je i zvlastni ze nemaji nejakou solidni web page kde by se na toto tema mohl nekdo vyjadrit. Kdyz otisknou nejaky kriticky dopis v casopisu, tak ale nikdy nenapisou reakci. Shrnuto, tenhle casopis je pro lidi ktery se ukaji nad kvalitou vozidel koncernu Volkswagen (zejmena Skody), motoru TDI familierne zvanych tedeicka, jako napriklad byvaly zavodnik pan Kotek, hodnotici ojetiny. Jakoukoli seriozni informaci a nezavisly test od nich nelze cekat a tudiz jsem jim pocinaje timto pondelkem prestal prispivat. -
« RE:Jake pojisteni?
Hmm ja som tiez uz len ex zakaznik Kooperativy. Mal som u nich poistene este Punto. Pri vymene predneho skla mi namiesto nieco cez 8 tisic zapaltili len nieco cez 5 tisic a ked sa bol opytat co to ma znamenat, mila pani mi povedala, ze v zmluve som mal klauzulu ze DPH mi nezpalatia. Podotykam auto som si u nich poistoval ako sukromna osoba. S takouto podvodnickou bandou som sa velmi rychlo rozisiel. Momentalne mam poistku u Ceskej Poistovne - Slovensko.
Ale taketo nieco:
> zaplatím jen 5 000 smluvní spoluúčasti bez dopadu na bonus
mi ani CPS neponuka, mal som podobny problem (ryha v laku od klucov) a bolo by sa to vztahovalo aj na bonus .. tak som si to zaplatil sam. Je toto v Cechach bezne ? -
JTF 02.03.05 10:29
« MBE
Naprosto souhlasím, sám bych to nenapsal lépe! Také jsem nad nimi zlomil hůl. Ostatně co můžeš čekat od redakce, která testovala Fabii a přestože byla nutná výměna převodovky, komplet spojky(cca ve 30t.km), ložisek, atd jsou schopni napsat že jde o velmi spolehlivé vozidlo!! Četl jsem to několikrát a nemohl jsem tomu uvěřit. Posílal jsem jim mail ohledně jednoho článku, kde tvrdili že 1.9 CDTI v Oplech je dílo německých techniků - což mě opravdu "pobavilo". Neobtěžují se ani odpovědět na slušně napsaný mail. -
« Re: RE:Jake pojisteni?
No, obdobný servis, který je tu popsán, mi poskytla i Allianz, takže si myslím, že tento servis by měl být běžný. A proč mě se nelíbí Kooperativa?
- příplatek za to, že auto bude řídit více lidí
- vyšší cena pojištění
- poměrně obtížné jednání při zjišťování podmínek - hned mi cpali smlouvu k podpisu, i když jsem ji říkal, že auto ještě není ani v ČR a ani VIN oficiálně nemám potvrzen. A najednou byl problém získat jakékoliv podmínky pojištění.
Další v "konkursu" byly Allianz, Uniqa a Generali (chtěl jsem pojišťovnu se zahraniční účastí a s pobočkami po Evropě - je dobré se v zahraničí obracet na lokální pobočky, které znají tamní předpisy lépe než já nebo české call centrum). Vybral jsem si Uniqu, která mi na nové auto dala 30% slevu na pojištění. Jinak ty 2 zbývající pojišťovny nabízejí služby takřka stejné - až na tu cenu. -
"-- skrytý --" 01.03.05 15:50
« RE:Jake pojisteni?
Podotýkám, nejsem pojišťovák, ani nikdo u nás v rodině a nemám ze žádné pojišťovny žádné tantiemy - to úvodem. Nevím proč ne Kooperativa. Já naopak mám s tou pojišťovnou ty nejlepší zkušenosti. Před třemi lety mne naboural opilý řidič, bez řidičáku, ten měl již odebraný, vozidlo nebylo jeho a ještě vozidlo bylo pojištěno u jedné pochybné pojišťovny, která byla na pokraji konkurzu. Byl jsem zoufalý, na mém autě byla škoda více jak 150 000. A co pojišťovna Kooperativa? Ta mi nabídla, že za mne vše vyřeší, že opravu za mne zaplatí značkovému servisu a tuto škodu bude vymáhat na "záměrně nejmenované" pojišťovně. A skutečně se tak stalo, vozidlo bylo opraveno ve značkové opravně, značkovými díly, pojišťovna jí vše uhradila, já nezaplatil ani korunu. Tak si já představuji službu pojišťovny. Teď mám nové auto Stilo 1,8 mj. s couvacími senzory a také mě někdo naboural na parkovišti. Pachatel byl ze začátku neznámý a co Kooperativa. Sdělila mi, že pokud nebude nalezen viník, že to dá jako "vandal" a já místo škody, která byla přes 20 000 zaplatím jen 5 000 smluvní spoluúčasti bez dopadu na bonus. Nakonec se našel dobrák svědek, který pomohl identifikovat toho, co mi to způsobil, takže to nebylo potřeba a zaplatil to on z povinného ručení. Ale ten přístup pojišťovny byl příkladný. PROTO NEDÁM DOPUSTIT NA KOOPERATIVU.

Mé brzdové destičky budou mít v dubnu 2 roky. Tedy mohly mít. Už jsou vyměněny. Dávám také přenost bezpečnosti. Vysvětluji si to i tím, že fiat bude bez poruchy a proto si chce servis vydělat! >:D
A k těm žárovkám. Já mám h7. A i tak praskaj. Tak nevím co je příčina. Uvidím až tam namontujou ten opoždovač. Udělají to v rámci záruky. Tak se nechám překvapit.
A hned tam přidám i ty škrtící klapky. Zítra tam hned zavolám ať to fičí. V dubnu končí záruka, tak to musí být tuty.
Ta záruka je, ale podezřele krátká. Obvykle bývá 3 roky nebo 100 tis. km. Snad to nebudem potřebovat.
Ať to jezdí.