Fiat Stilo
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FIAT
-
"-- skrytý --" 12.03.05 10:04
« Re: nárazník z 3D na 5D
Taky už mě to napadlo, 3D vypadá mnohem líp >:D
Ale podle mě to nepůjde. Teď jsem někde na i-netu našel ceny náhradních dílů na Stilo a měli tam rozlišené ceny blatníků pro 3D a 5D (-> když je jiný blatník, bude jiné spojení s nárazníkem) -
« nárazník z 3D na 5D
Zdar všichni, už někoho z Vás napadlo dát na pětidveřák nárazník z třídveřáku. Já bych chtěl jít do Stila (výhledově:-) ale zepředu je to 5D provedení dost unylý. 3D je správnej dravec, tak mě napadlo, jestli je to rozměrově stejný a rozdíl je jen v jiným žebrování. -
« Bez nadpisu
penka@
to ci mas cidlo v lavom zrkadle lahko zisits, musi ti z neho smerom dole trcat taky maly cierny cudlik. Je to vidno zo spodu zrkadla.
Kedysi som na nemeckom fore o tomto probleme cital, vyrozumel som z toho ze tymto trpeli len Stila prvej serie, ktore este mali tento snimac niekde za prednym naraznikom a tam sa to ohrievalo od motora.
Moje auto (11/2002) ma ten snimac uz naozaj v lavom zrkadle a teplotu ukazuje OK. Podla datumu vyroby mas jedno z uplne prvych aut, cize na 100% prvu seriu. -
« čidlo teploty
Stilo 1.216V 11/2001, tiež môžem potvrdiť že teplomer v zime neukazuje správne. Pri naštartovaní a pár minutovej jazde je to OK, ale postupne sa tam niečo zohrieva a po pol hodine teplomer ukazuje aj o 5 stupňov viac. Čidlo by vraj malo byť v spätnom zrkadle :*) a keď nezapínam ohrev späťákov tak neviem odkiaľ sa to zohrieva. V záruke som to ešte reklamoval a vtedy mi povedali že to nemusí byť úplne presný údaj , ale 4,5 až 5 stupňou je podľa mňa dosť >:-[] . Máte niekto skúsenosti s výmenou čidla a pod., ďakujem . Nech nám to jazdí >:D -
"-- skrytý --" 10.03.05 17:41
« Re: Cidlo teploty
Az ted mi seplo, ze jsem byl v patek v laserove mycce a teplomer prestal dobre merit v pondeli. O vikendu jsem nejezdil, auto stalo a sul s vodou si asi nasla cestu ke kontaktum. Docela by me zajimalo, jaka je pro pripojeni cidla pouzita izolace, mozna by stalo za to ji trochu vylepsit.... -
« Cidlo teploty
Tak to mam asi taky problem. Mam Stilo 9/2002 a teplomer mi v zime trvale ukazuje nesmysly. Tedy, ukazuje OK, kdyz do auta nastoupim, ale po nejake dobe jizdy, pocitam kdyz se nekde neco prohreje zacne i v minus 10 ukazovat treba +2. Dela to od zacatku, dokonce mi to menili, bez zjevneho vysledku, takze se zda, ze se to proste odnekud ohriva. Nerekl bych, ze se tim ridi ridici jednotka, ale kdo vi. -
"-- skrytý --" 09.03.05 17:18
« Stilo MEETING 19.3.2005, Brno
Vidím, že je spousta věcí, o kterých bychom si mohli popovídat ohledně našich Stilounů >:D
Kdyby měl někdo zájem, přijeďte se podívat 19.3. do Brna na meeting www.stilo.org , kdo z vás to nemá moc daleko... I když vzdálenost nemusí být takový problém, přijede i jeden člen našeho diskuzního fóra z Německa :-! .
Další informace [odkaz]
*** visit www.stilo.org ( diskuzní forum ) ***
*** My Stilo photos *** -
"-- skrytý --" 09.03.05 17:13
« Čidlo teploty
Dnes ráno bylo lehce pod nulou, ale palubní teploměr tvrdošíjně ukazoval teplotu kolem +5 st.. Volal jsem do servisu. Označili to jako dost vážnou závadu, zřejmě se z toho čidla berou údaje nejen pro klimu ale i pro řidicí jednotku motoru. Objednají čidlo nové a vymění to. Že by jen tak náhle odešel termistor? Stalo se to někomu z Vás? -
"-- skrytý --" 08.03.05 13:51
« Re: Re: Re: Re: Re:
Místa aplikace měděné vazelíny:
- styk krajů destiček se třmeny, event. s perky ve třmenech v tzv. vodítkách;
- styk plochy destiček s pístky/třmeny;
- styk destiček s pružnými plošnými podložkami, pokud jsou použity;
- vnitřní prostor pístků (pokud jdou montovány "dnem dovnitř");
- vodítka třmenů, pokud jsou "otevřeného typu" (u "těsněných" gumovými manžetami je lépe použít tepelně odolnou grafitovou vazelínu, která je - na rozdíl od měděné - skutečně mastná a navíc zabraňuje pronikání vody do uzavřených čepů brzdových třmenů);
- místa vzájemného styku pohyblivých částí ovládání ruční brzdy u zadních třmenů.
To vše pochopitelně předpokládá uvolnění třmenů a demontáž destiček. Kromě toho je vhodné pod prachovky kolem pístků vstříknout dávku WD-40.
Dále je v případě montáže nových/stočených brzdových kotoučů nutno rovněž měděnou vazelínou oddělit plochy styku kotoučů s náboji kol (plochy předem důkladně očistit od rzi a jiných nečistot!).
Dříve se měděná vazelína sháněla opravdu těžko, dnes už to není takový problém (občas mívá např. OBI, ale měla by být hlavně v prodejnách autopotřeb a náhradních dílů). Existuje ve spreji (vhodné pro nástřik na styčné plohy kotoučů/nábojů kol) a v tubě (na brzdové destičky a jiné elementy).
Prapůvodně byla ovšem "vymyšlena" pro mazání závitů tepelně zatížených spojů (kotle, výfukové systémy atd.), aby tyto spoje šly snadno i po čase rozebrat. -
"-- skrytý --" 08.03.05 09:40
« Re: Re: Re:
To ladis: Rozpadající se materiál otěrové vrstvy brzd. destičky je důsledkem přehřívání (obvykle permanentního v důsledku stálého "přibržďování" - deska vázne ve třmenu, nevrací se pístek event. vázne celý třmen); odlupující se třecí materiál od základové ocelové desky je obvykle zase projevem výrobní vady či "přebržděných" destiček, které už byly silně opotřebované a nevydržely nápor tlaku pístku (postižena bývá právě jen destička na straně pístku, kde je minimální styčná plocha mezi hranou pístku a destičkou, zatímco opačná strana, kde je destička opřena o větší dosedací plochu třmenu, bývá v pohodě).
Tolik vím a v praxi jsem x-krát viděl. Proto se stále domnívám, že Tě prostě "houpou", a pokud v dobré víře činí to, co činí (tj. předčasně mění destičky), tak prostě jen likvidují následky, aniž by zkoumali příčiny.
PS: Všechny pohyblivé části brzdového ústrojí by se měly mazat měděnou vazelínou (vydrží 1100 st. C!) před a po zimě. Pak by se totiž nemělo stávat to, co je popsáno shora (váznoucí destičky, třmeny...), a nebylo by ani nutné předčasně měnit destičky. Kdo to ale takhle dělá, případně kdo vůbec ví, že by se to mělo dělat?! -
"-- skrytý --" 08.03.05 00:35
« Re: Re:
To Mitsi: Jak jsem slyšel, tak podávám... Mám to od dvou nezávislých zdrojů, nemají důvod mě lakovat a nežijou ze mě - spíš obráceně dělám pro ně soft. Jeden z nich se pohybuje mezi auty celý život a ví toho o tom skutečně hodně. Já tomu docela věřím (střídání vysokých a nízkých teplot, voda, mráz...), přijde mi to logické a také jsem právě na dříve zmiňovaném Tipu měl jednu destičku, kde byl materiál odloupnutý od kovu - možná náhoda, možná výrobní vada, možná zub času... kdo ví? :roll:

Všechny informace o meetingu se dozvíte v diskuzním fóru..
[odkaz]
Mapa je tady : [odkaz]
Jinak vidím, že už se registruješ k nám na www.stilo.org, takže se těším na spolupráci :)