Fiat Stilo
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FIAT
« Re: Re: Spotřeba Stila 1,4 16V 5D
Nemám sice Stilo, ale Ideu se stejným motorem (a 5ti rychlostmi). Od počátku mám spotřebu 7,5 l/100 km, teď mám najeto 4 700 km a spotřeba klesá k 6,8 l/100 km. Zároveň se motor velmi slušně "oživuje".
Podle mě je vhodné si všímat, co ti říká palubní počítač na okamžitou spotřebu, osobně mě v podstatě neproměřuje a naučit se řadit podle toho. -
"-- skrytý --" 13.03.05 14:38
« Re: Re: Spotřeba Stila 1,4 16V 5D
To vladaza: Taky jsem auto pořídila za podobnou cenu, takže za málo peněz hodně muziky. Moje heslo zní: "To auto je hrozný šrot, ale stejně ho miluji:-)". Jiné bych nechtěla, ale je tam pár detailů kvůli kterým budu muset navštívit servis. Co se týče té spotřeby, tak jezdím asi podobné trasy jako ty a spotřeba je kolem těch 9l...možná jediným rozdílem je, že jsem z Brna, které bude přes den asi trošičku více ucpané než Olomouc. Snad se to zlepší - doufám!
Ještě bych se docela ráda zeptala, jak máš u auta řešeno zabezpečení nádrže??? U mně nebylo žádné a musela jsem si dokoupit víčko s klíčem. Zatím jsem se s tím u žádného Stila nesetkala, tak nevím, co to má znamenat? Předem díky za odpověď. ;-) -
"-- skrytý --" 13.03.05 14:31
« Re: Re: Spotřeba Stila 1,4 16V 5D
To Max: Právěže výrobce uvádí spotřebu po městě 8,5l, takže se mi to moc nezdálo. Jezdím většinou jen ve městě, ale pokud vyjedu mimo město, tak se mi vůbec nedaří srazit spotřebu pod 8l. Předtím jsem měla Punto II 1,2 16V a po městě si bralo tak 6-7l. -
"-- skrytý --" 13.03.05 12:53
« Re: Spotřeba Stila 1,4 16V 5D
Drahá Petuško / snad není oslovení příliš osobní, pokud ano, pak tedy pouze Petruško/, Stilo 1,4 5 dvířek mám od počátku prosince 2004. V městském režimu udává výrobce přesně 8,5 litrů. Teď, když byly poměrně velké mrazy jsem jezdil městské popojížďky - t.j. studený start, cca 5 km někam a zpět - motor se stačil pouze ohřát, za 9 litrů. Jsou to extrémní podmínky, pro motor ne zrovna ideální a tudíž mne to neděsí. Když dám na nosič běžky a jedu do Jeseníků / jsem z Olomouce/, cca 65 tam a totéž zpět, pak jsem na zimních gumách do 7 litránků. Měl jsem Punto 1,2 /r.v. 1999/ a myslím /nemělo palubní počítač/, že jsem měl velmi podobnou spotřebu. Tak si říkám, že je to na tak velké auto, zimu a nezajetý motor výborný výsledek. Nebo jsem moc velký optimista? Nicméně, spíš mi vadí drobné pazvuky v interiéru, ale já to Fiatu odpouštím. Možná jsem trošku fanda značky, ale i s těmi nepřesnostmi zpracování interiéru říkám - jiné auto nechci. Navíc jsem ho v akci koupil v základu za 335 tisíc a to mi taky přišlo, jako vynikající cena. Závěr - jsem spokojený uživatel a jestli někdo jezdí se stokoňovým motorem v zimě za 7 litrů tak mu to přeji. Ahoj. Laďa -
« Re: Spotřeba Stila 1,4 16V 5D
Pokiaľ viem tak výrobca udáva spotrebu v meste okolo 10 l, takže tie udávané spotreby až také hrozné nie sú, veď to predsa nie sú nejaké 1.2! Aj tie v meste zožerú minimálne okolo sedem litrov aj väčšinou sj viac. Mám 1.6 16V3D a v meste teraz cez zimu mám spotrebu cca 8,5l. Predtým Punto 1.2 8V a spotreba cca 7-7.5 v meste čiže až taký závratný rozdiel to nieje. Hádam nechceš aby tonové auto so 100 koňmi v meste žralo 4-5 litrov? -
"-- skrytý --" 12.03.05 23:23
« Spotřeba Stila 1,4 16V 5D
Ráda bych se zeptala jestli tu je někdo, kdo vlastní toto auto? Zdá se mi, že nehorázně žere. V současné době 8,9l, ale jezdím pouze po městě. Mám najeto necelých 2000km. Prý se to ještě spraví, ale od kolika najetých km? Má mamka má už nějaký ten rok totéž auto v 1,6 a spotřebu má 8,2 - hrůza. A já si myslela, jak to bude úsporné. Předem díky za odpověď.
Mimochodem, ještě by mě zajímalo, jak máte u Stila řešeno zamykání nádrže (automaticky/ručně s klíčem/nic) - zajímají mě pouze verze po faceliftu. Ještě jednou díky.
P.S.Doufám, že se chystáte na Stilo meeting do Brna 8) -
« Re: nárazník z 3D na 5D
Ide to uplne v pohode. Po Trencine beho jedno strieborne JTD Stilo 5D s prednym naraznikom z 3D. Ked som sa na to auto pytal v servise, povedal mi znamy servisak, ze to majitel nabural a kedze mali na sklade v TN akurat 3D naraznik tak ho zobral aby nemusel cakat na dovoz ..
Vyzera to fakt dobre, ma na tom aj 17' alu rafiky tie Fiat originalky, velmi pekne auticko. -
"-- skrytý --" 12.03.05 10:04
« Re: nárazník z 3D na 5D
Taky už mě to napadlo, 3D vypadá mnohem líp >:D
Ale podle mě to nepůjde. Teď jsem někde na i-netu našel ceny náhradních dílů na Stilo a měli tam rozlišené ceny blatníků pro 3D a 5D (-> když je jiný blatník, bude jiné spojení s nárazníkem) -
« nárazník z 3D na 5D
Zdar všichni, už někoho z Vás napadlo dát na pětidveřák nárazník z třídveřáku. Já bych chtěl jít do Stila (výhledově:-) ale zepředu je to 5D provedení dost unylý. 3D je správnej dravec, tak mě napadlo, jestli je to rozměrově stejný a rozdíl je jen v jiným žebrování. -
penka@
to ci mas cidlo v lavom zrkadle lahko zisits, musi ti z neho smerom dole trcat taky maly cierny cudlik. Je to vidno zo spodu zrkadla.
Kedysi som na nemeckom fore o tomto probleme cital, vyrozumel som z toho ze tymto trpeli len Stila prvej serie, ktore este mali tento snimac niekde za prednym naraznikom a tam sa to ohrievalo od motora.
Moje auto (11/2002) ma ten snimac uz naozaj v lavom zrkadle a teplotu ukazuje OK. Podla datumu vyroby mas jedno z uplne prvych aut, cize na 100% prvu seriu. -
« čidlo teploty
Stilo 1.216V 11/2001, tiež môžem potvrdiť že teplomer v zime neukazuje správne. Pri naštartovaní a pár minutovej jazde je to OK, ale postupne sa tam niečo zohrieva a po pol hodine teplomer ukazuje aj o 5 stupňov viac. Čidlo by vraj malo byť v spätnom zrkadle :*) a keď nezapínam ohrev späťákov tak neviem odkiaľ sa to zohrieva. V záruke som to ešte reklamoval a vtedy mi povedali že to nemusí byť úplne presný údaj , ale 4,5 až 5 stupňou je podľa mňa dosť >:-[] . Máte niekto skúsenosti s výmenou čidla a pod., ďakujem . Nech nám to jazdí >:D -
"-- skrytý --" 10.03.05 17:41
« Re: Cidlo teploty
Az ted mi seplo, ze jsem byl v patek v laserove mycce a teplomer prestal dobre merit v pondeli. O vikendu jsem nejezdil, auto stalo a sul s vodou si asi nasla cestu ke kontaktum. Docela by me zajimalo, jaka je pro pripojeni cidla pouzita izolace, mozna by stalo za to ji trochu vylepsit....

Jinak mám 1,6 mw a spotřeba 8,3 při 50% ve městě. Také jsem si myslel, že to bude méně, ale jak už tady bylo řečeno můj motor má 109 koní, auto váží kole 1,4t, tak to asi tak má být?! A to mám lehkou nohu. Jel jsem, ale do jugošky 4 osoby, plný kufr, rychlost tak kolem 120 a průměr byl neuvěřitelných 6,5l. To je dobrý né. Ale kdo bude jezdit stále do jugošky, že :roll:
Srazu v Brně se nezúčastním. 15. odlétám do teplých krajin. Tak si to tam všichni užijte a pak napište co a jak.
Ať to jezdí.