Fiat Stilo
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FIAT
-
« IDEA
Viktore. Nejprve bych ti chtěl popřát hodně spokojenosti s IDEOU, protože si myslím, že jde o naprosto skvělé auto (nedělám reklamu). ;-)
Idea je stále ještě poměrně mladé auto, na které se stále rozšiřuje nabídka doplňků, ale dodnes jsem nenarazil na žádný, který by mě nějak uchvátil. Nepočítám do toho věci jako jsou např.nosiče atd.
Každopádně bych továrně k tomuto autu popřál, aby vymyslela jinou roletku do kufru, než je ta debilní, kterou asi máš i ty. :x -
"-- skrytý --" 17.03.05 21:29
« Bez nadpisu
Myslím, že jsem v docela fundované společnosti a proto bych položil drobný dotaz do fora - jak jste spokojeni se zpracováním interieru? Konkrétně se mi neustále ozývá drnčení někde od stropní lampičky nad přední řadou sedadel. Abych nepřeháněl při rychlosti do cca 110 na hladké vozovce se to moc neprojevuje, ale jinak je zvuk docela obtěžující. V servisu lampičku zkoušeli vyladit / v Prostějově/, ale zatím bez úspěchu. Taky se mi moc nelíbí lícování plastů kolem středového tunelu. Jasně, jsou to prkotiny, ale...Auto je koupeno v prosinci 2004 a má cca 2500 km, to jen pro pořádek. -
« Bez nadpisu
Mno,až tak znalý věci nejsem :shock:
Každopádně co budu vědět tak poradím a co nebudu vědět, tak si nechám poradit :?:
Co Vám mohu na začátek doporučit ?
Hodně lidí jsem nalákal na dodatečnou montáž loketní opěrky. Když se tam namontuje tak vypadá jako by tam byla už z továrny a přitom montáž je celkem jednoduchá. A cena ? Bez montáže cca 3.200 Kč. Fakt vypadá dobře a na delší štreky to je pohodová věc...
Jediný problém je u nejnovějších STIL se světlým interiérem. Opěrky se v tomto barevném odstínu zatím nevyrábí (co nevidět ale budou). -
« Blinkry blikají
Zdarec STILAŘI,
toto je můj první příspěvek do této diskuze. Proto bych Vám chtěl poděkovat za tuto možnost a hlavně za Vaše příspěvky.
Jsem prodejce fiatů a díky tomuto se snad dozvím, co trápí naše zákazníky.
K problému blikání blinkrů. Je úplně jedno, jestli bylo auto vyrobeno v roce 2001. nebo 2004. Díky examineru jde blikání při otevírání a zavírání nastavit u Všech !!!
>:D -
« Spotřeby
Hele a co kdyby jste tady uvedly taky maximální spotřeby. Opravdu bych chtěl vidět tu ostrou jízdu za 7,2. Už jsem taky 100 km úsek od vymazání zvládl s průměrnou spotřebou 16,5 l/100km :shock: . Docela dobrej průtokáč s motorem 1.6. :P
Dočetl jsem se něco o různých převodovkách??? Převody těžší nebo lehčí. Prosím o podrobnosti. -
« Bez nadpisu
Tak když tu všichni řešíte ty spotřeby tak sem se na to dnes taky zaměřil. Cesta cca 90 km, skoro samá rovina, jedna cesta s lehkou nohou 6.7, cesta zpět hodně rychlá s vytáčením motoru při předjíždění 7.2, na zimních gumách, tankováno u Shellu, najeto 45.000 motor 1.6, jeden z prvních s ještě dlouhýmy převody. Nevím jak se to zdá vám, ale já sem nadmíru spokojený. -
"-- skrytý --" 16.03.05 19:15
« Bez nadpisu
S určitým zpožděním - víčko nádrže odemykám klíčem od zapalování, plechová vnější krytka je možná při zamčeném vozidle blokovaná - to jsem nezjišťoval. Včera jsem jel na běžky, to se ještě vracím k spotřebě, na Skřítek - tam 65 km za 7,6 l podle počítače, po návratu stejnou trasou ukazoval počítač průměr / tedy celkový na 130 km/ 6,5 l. Tam se jede totiž výrazně do kopce. Je to špatnej výsledek na motor, který má cca 2400 km a je tedy úplně syrový? Plus držák na lyže a zimní gumy a podprůměrný řidič k tomu. Já bych řekl, že ten motor je jednoduše špicovej.

Tímto doplňkem vybavili zatím IDEU a poslední STILA. Bohužel to nejde ani vypnout a ani nějak ztlumit. Snad by to šlo leda násilnou cestou :-)
Já to řeším třema způsoby :
1. pás spolujezdce zapnu do řidičova pásu
2. vydržím cca 4 minuty a ono to dá pokoj
3. připoutám se :*)
To jsou teda fundované rady, že :D