Fiat Stilo
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FIAT
-
"-- skrytý --" 24.03.05 09:22
« Re: Re: Manualni klima
Cit: "Navic dodam, ze dle prijimaciho technika v servisu, se klima nespusti pri teplote pod 4 stupne celsia a tento udaj se bere z cidla na na zrcatku a nikoliv z motoru, tedy je jedno jestli si v kolone nebo ne."
Tak tohle je samozřejmě dokonalý nesmysl! Pro to, zda kompresor spustí či ne, je rozhodujici skupenství chlad. média, resp. jeho tlak v různých větvích chlad. systému, nikoli nějaké čidlo teploty v zrcátku! Jinak ta teplota 4 st. C platí, pochopitelně pokud nastoupíš do auta stojícího za této teploty venku. -
« Re: Manualni klima
Navic dodam, ze dle prijimaciho technika v servisu, se klima nespusti pri teplote pod 4 stupne celsia a tento udaj se bere z cidla na na zrcatku a nikoliv z motoru, tedy je jedno jestli si v kolone nebo ne. Nevim jestli je to pravda, ale podle me je to blbost, protoze pak by nemelo smysl v manualu psat, ze je treba v zimnim obdobi klimu jednou za mesic aspon na 10 minut pustit. -
« Manualni klima
Mitsi> ja jsem samozrejme manual cetl a pokud uz tim chces argumentovat, tak v mem je napsano, ze se ma spoustet alespon jednou za mesic na 10 minut, coz delam. Nevim co je s tim tentokrat, ale minule byl problem, ze uteklo vsechno chladici medium pres nejake netesnosti, ne problem s kompresorem (coz jsem take v puvodnim prispevku psal), takze asi tak. -
« Re: Re: Re: blikanie smeroviek
Za budol som nic som neplatitl a nic som neukazoval ma tam poznali som od nich kupoval auto. >:D Podla mna tam maju naj servis na Fiat bol som v BA uz Griffe , Autotyp - e ale v DS je to o niecom inom poznam viacej ludi z BA , ktory tam chodia. -
"-- skrytý --" 24.03.05 01:00
« Adaptivní tempomat
Akorát jsem si stáhnul reklamní video na Stilo a je tam mimo jiné i radar cruise control - skutečně má Stilo za příplatek 10kKč adaptivní tempomat? Tedy sleduje vozidlo přede mnou a řídí rychlost? Myslel jsem, že jsou tyto sytémy jen v luxusních autech za hodně peněz.... :?: -
« Re:
Máš pravdu, že si za to účtují prachy. Idea ale má v návodu jasně uvedeno, že blikat při zamykání auta má, takže když to chtěli zaplatit, tak jsem to chtěl reklamovat jako závadu. Tak jsme se velmi rychle dohodli, že těch 500 Kč za 5minutovou práci mi účtovat nebudou.
Nevidím totiž důvod, proč by koncový zákazník měl platit za rozpor mezi manuálem k autu a interním předpisem, jak se má auto připravit pro zákazníka. -
« Re: blikanie smeroviek
Ide to aktivovat ja som si to nechal v Dunajskej Strede tiez na zaciatku tvrdili ,ze to nejde ale som im povedal ,ze to ide cez examiner a tak sa na to pozreli a bolo blika a blika >:D
Apropo chcel som sa zucastnit na mini stretku ale ist na kopce je prednejsie. :D -
"-- skrytý --" 23.03.05 20:42
« Re: Re: Re: Manualni klima
No a co? Kolik myslíš, že je stupňů v motorovém prostoru při popojíždění v pražských kolonách třeba při takových -10? Zkus si za této situace pustit klimu a uvidíš, že poběží, byť kompresor natlakuje v tomto případě systém velmi rychle, takže poběží krátce a bude spínat ve větších intervalech. K promazání systému to ovšem bohatě stačí. -
« Bez nadpisu
Tak já to teda vykecám, v examineru v odstavci zabezpečení dáte aktivovat signalizaci blinkrů. Finta je v tom, že u většiny aut, to napíše, že to nejde, vy musíte ale pokračovat dál a znova to potvrdit, pak už to napíše že je to aktivováno, nebo opět, že to nejde, ale už je to spuštěné, takže dvakrát aktivovat, pak ukončit práci, odpojit examiner a jede to... :) -
"-- skrytý --" 23.03.05 18:49
« Re: Manualni klima
Příště si raději napřed přečti manuál k autu! Možná se tam dočteš např. to, že pokud s autem jezdíš i v zimě, pak bys měl alespoň jednou za týden tak min. na 5 min. klimu pustit - to aby se promazaly vnitřnosti kompresoru jeho stálou olejovou nápní (výjimkou jsou samozřejmě mrazy a parkování venku, kdy holt kompresor nesepne). Pokud tak v zimě nečiníš, tak se potom na jaře nediv! -
« Manualni klima
Jak uz jsem psal, mam 1.6 5dveri, active, manualni klima, rok 2002. Uz loni mi po zime prestala fungovat klima, menili nejaky cerpadlo ci ja nevim co a trvalo 2 mesice nez dodali dil. Pres leto OK, ted po zime mam zase dojem, ze klima nefunguje. Je to subjektivni, zapnu ji, motor na volnobeh a otacky neudelaji nic. Vzhledem k tomu, ze je venku cca 10 stupnu nelze rozdil poznat ani podle foukajiciho vzduchu, ale mam ten dojem, ze uz zase nechodi. Problem je, ze uz jsem mimo zaruku, ale pritom jsem stejny problem resil loni v kvetnu, tak jsem zvedav jestli to nechodi, jak se k tomu postavi FIAT. Kdybych vedel, ze u nich je klima na jeden rok, tak si koupim jine auto. Meli jste nekdo podobny problem? Loni neco odeslo a uteklo vsechno chladivo. Napred menili jen hadici, pak cely vymenik ci co. Jsem nadmiru vytocenej a sere me, ze kazdej rok budu resit pred letem zprovozneni klimatizace. Dalsi vec jsou samozrejme prachy. Omlouvam se za ten vylev, ale jsem fakt vytocenej. Mate nekdo nejaky tip jak spolehlive poznat, ze manualni klima opravdu jede. Za par tydnu bude teplo a zda se, ze jsem si klimu koupil zbytecne.

Kazdopadne ta klima opet nefunguje, takze ocekavam martyrium s FIATem.