Fiat Stilo
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FIAT
« rameno je v ...
Tak jsem dnes musel jet do servisu protože se sjely u Stila přední gumy a budu muset měnit pravé rameno, že prý je kulový čep v ... a vypláznu jen za to rameno bratru kolem 6 tisic. Zdá se mi, že s 48 tis. najeto a lehkým motorem (1.2) je to docela brzo... -
« Nejasnosti v poctu sroubu u alu-kol na Fiat
Tak preposilam to, co mi prislo z Fiatu na dotaz, jak to tedy vlastne je, ze Fiat ma 4 srouby na kolech a inetovy konfiguratory vzdy ukazuji sroubu 5. Odpoved zni proste:
Rozteč šroubů na Stilu je opravdu 4 x 98.
Konfigurátory na internetových stánkách poskytnou pouze vzhled disků na
autě, kvůli jednoduchosti je však pro každý design kola v systému
uložen pouze jeden obrázek, bez ohledu na počet šroubů a jejich rozteč.
Takze, damy a panove, vesele prezouvejte:) -
"-- skrytý --" 06.04.05 18:53
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Vliv profilu "elektronů
to: Fido
díky, doufám, že už se to konečně vyřeší, budu netrpělivě čekat na RE: >:D
to: Petrumr
myslel jsem si to, ale nebyl jsem si jist. No, já na to MW nebudu moc koukat shora (i když tu možnost mám), ale mé lepší polovičce se ta barva moc líbí. >:D Já osobně preferuji pohodlí při jízdě a prostornost vozu. Máme dvě pudliny (královský a trpaslík), tak si dovedete představit, jak to vypadalo v tom Seicentu (více pudlů než lidí). Všude nás ale spolehlivě dovezlo a nikdy nezklamalo (ani při stěhování) >:D prostě super Šmudlík. -
"-- skrytý --" 06.04.05 17:29
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Vliv profilu "elektronů" n
to: Fido & Dunlop
stále my není jasné, která ta kola (4x98 or 5x98) jsou vlastně standard pro Stilo. Na Fiatu kromě velkých (Multipla, Ulysse apod) bylo a je 4x98. V konfigurátoru Alessio mě vždy vyšel rozměr 4x98, ale s obrázkem disku s 5 dírama. Jak jsem psal, viděl jsem Stilo 3D se 17" a mělo 5 šroubů. Fakt nevím, co si mám myslet. 1,6 dynamic psal, že jsou na Stilu 4x98. Stilo teprve budu kupovat, teď mám Seicento, už se na něj těším jako malej kluk, bude to 1,4 MW Active výbava navíc: sedadlo spolujezdce jako stoleček a "duhová" silver, nevím proč tomu říkají duhová, ale budiž. Nebude to sice stíhačka, ale solidní dopravák (to víš, po tom Seicu). Kdosi tady vzpomínal blinkry spojené se zamykáním, prodejce přislíbil, že to budu mít připravené, rovněž geometrii předních kol. Tak jsem zvědav.
to: elektrony
chlazení brzdového systému bych s elektronama (jedno kolik paprsků) nijak zvlášť neřešil. Určitě tam bude proudit minimálně stejně vzduchu jak s plecháčema a odvod tepla je daleko lepší. Nevidím v tom problém.
Vzhled Stila nepochybně zvednou, jízdní vlastnosti také, ale určitě ne ve městě a ani na našich mnohých silnicích (dálnici s její kvalitou povrchu nevyjímaje) se využijí opravdu málo. A na zimu bych určitě nedával širší než 195, takže mi vyjdou 15". Pokud mají skutečně Stila MW 4x98, tak jdu do 15" (možná kompromis 16", jak psala Petruzska). >:D -
"-- skrytý --" 06.04.05 17:13
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Vliv profilu "elektronů
To fido: Divný, že se ti to automaticky neautorizovalo, kliknul jsi správně na ten odkaz v tom mailu a zobrazilo se ti okno, že nyní jsi plnohodnotným členem a že můžeš přispívat ? Já to teď zkoušel, se znovu zaregistrovat, a úplně bez problémů.
To Lumpy: No, při registraci jsi zadal adresu "něco"@ll.cz, což nevím, jestli je tvoje... Pokud jo, doufám, že jsem nevyzradil něco tajnýho :*) Jestli s tím chceš pomoct, napiš tady ještě... Je u tebe tady napsaný "User awaiting email confirmation" - že to čeká na potvrzení tím e-mailem.... -
"-- skrytý --" 06.04.05 16:48
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Vliv profilu "elektronů&
To fido: Tak já nevím čím to je, ale nějak tam blbne ta dvoustupňová registrace. Teď jsem se na tebe díval v nastavení, a byls tam pořád ještě jako "awaiting authorization", tak jsem tě autorizoval já manuálně, najednou ses objevil v Seznamu nových členů, a teď by ti to mohlo jít... Zkus to. -
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Vliv profilu "elektronů" n
Textove tam mam pouze tohle:
Avatars are small graphics that are displayed under your username whenever you post.
(tady mam bily pole, kde ma byt avatar a klikaci punťyk uz zaskrtnutej. Jinou volbu tam nemam.) Do not use an avatar.
Note: if you have a custom avatar selecting this option will delete it.
A dole button "ulozit zmeny" a "vynulovat pole". Nic vic, zadna moznost nahrani avataaaru. -
"-- skrytý --" 06.04.05 16:31
« Re: Re: Re: Re: Re: Vliv profilu "elektronů" na op
To fido: To se myslím tady někdo divil těm 4x98. Ona je to i výhoda, kola 4x98 se na moc aut nedávaj, snad jen na starý favority >:D takže ti je jen tak neukradnou.
Ohledně toho avataru: User CP, Edit Avatar, a teď tam kde máš "Do not use avatar" tak hned pod tím je možnost, jak si tam nahrát vlastní, a ještě pod tím tlačítka Save, ne ? Nebo to tak nemáš ?
L u m p y : Kouknu se na to, tobě vůbec mail nepřišel? Jakej nick? -
« Re: Re: Re: Re: Vliv profilu "elektronů" na opotře
Dvoufazova reg. neni prob., to uz mam za sebou:) cestinu taky nastavenou, jen u avataru mam pouze moznost "Do not use an avatar" a zadnou jinou moznost, jak nahrat minipicture.
Ty 17" do mesta bych se bal rovnez kvuli kradezim. Na druhou stranu si - mozna naivne - chci poridit nejdriv nejaky autoalarm s naklonovym/otresovym senzorem a az pak elektrony. Jestli nekdo muzete doporucit znacku/typ, jaky jsou dobry, budu rad:))
Ba co vic, trochu nerozumim tomu, co psal negdo na stilo.org, ze ma Stilo atypicke 4x98, pricemz veskera doporucena kola (dle ruznych automatickych konfiguratoru na webu) prave pro Stilo tam vrazi kola s 5 sroubama. Nebude v tom prob? -
"-- skrytý --" 06.04.05 15:36
« Re: Re: Re: Vliv profilu "elektronů" na opotřebení
To fido: To jsou pěkný kola... 17" se do města opravdu moc nehodí, nejenom kvůli tomu, že by to mělo špatnej vliv na auto, ale fakt to hodně drncá a musíš si dávat pozor, aby jsi s autem něco neudělal.
Stilo.org: Avatar, a všechny věci kolem jdou změnit. Teď jsem se díval do posledních uživatelů - řekl bych, že jsi nedokončil registraci. Kvůli ochraně před spamem, různými vyhledávacími BOTy a podobně je registrace dvoufázová, tj. zaregistruješ se, a pak ti přijde autorizační e-mail, ve kterým je link, na který klikneš a je to :-) .
Potom je to nahoře User CP (control panel), pokud už máš češtinu tak "Nastavení uživatele". Čestina jde ale nastavit pro registrované právě jen v User CP, takže předpokládám, že jedeš pořád English :) -
« Re: Re: Vliv profilu "elektronů" na opotřebení kol
No schvalne se podivej na posledniho zaregistrovanyho uzivatele na stilo.org >:D , musel sem to prubnout:) Zaroven hsme s nazorem na litaky stejna krevni skupina, koukal sem na fotogalerie uzivatelu, abych se podival jeste na fotky a pripadne si zmenil muj zaverecny verdikt co se vzhledu alu tyce, a co nevidim - typek ma presne to, co planuju ja - [odkaz] . Kdyz se podivas na [odkaz] , na alukola, na firmu MAK, tak typ Matrix je muj favorit. Puvodne sem planoval 17", ale pujdu asi na 16", protoze co sem se z ruznych for docetl, tak od 17" a vys uz se razantne horsi jizdni vlastnosti v mestskem provozu (z 90 % muj pripad), jakoze hrboly atd. Zaroven se chci vejit do cca 24.000 i s pneu, coz je hodne na tesno. Uvazoval jsem o zachovalych bazarovych pneu ci pres inzerat, ale to je jeste uvaha v pocatcich.
Btw. na stilo.org jsem nenasel moznost nejakyho nastaveni vlastniho uctu, avatar a ostatni vychystavky. But jsem spatne koukal nebo to tam vazne neni? -
"-- skrytý --" 06.04.05 14:52
« Re: Vliv profilu "elektronů" na opotřebení kol
To fido: Ohledně tvé otázky - netuším. To s tím odvětráváním mě napadlo jako první, i když při té rychlosti se tam třeba ten vzduch ani pořádně nedostane - stejný efekt, jako když jedete rychle vlakem a máte otevřené okýnko (nevětrá to, jenom dělá hluk). O těch nečistotách - nejvíce nečistot, co tam je, je stejně z brzdovejch destiček :)
Jsem pro 5ti paprskové disky :)
ohledně Stilo.org : Ať chodí každý kam chce, musel jsem ale někoho natáhnout "na svůj píseček" >:D Stilo.org taky kdysi bývalo fórum tohoto typu, pak se přešlo na "přehlednější" (subjektivní dojem)... 8) -
« Vliv profilu "elektronů" na opotřebení kol
A ted jedna kontrolni otazka:)) Co si myslite o tom, jaky je rozdil na opotrebeni brzd a vseho zarizeni vprostred kola pri ruznych designech alu-disku? Napr. rozdil mezi 5ramenym uzkym profilem, ba az skoro dratovym vypletem a nejakymi plnejsimi ci vice "zakrytymi" disky? Vyhoda odvetravani brzd je samozrejma, ale co necistoty?
2 DUNLOP: forum na stilo.org jest ok, je to vec zvyku, pro uzivatele, ktery je zvykly si sednout k auto.cz a procist si pohodlne nekonecny odstavec temat je preskakovani mezi thready zprvu zmatek. Ae vetsina for je ve stylu stilo.org:) Prijde mi, ze tady je to vice utulne, volne plynouci diskuse, kdezto tam je to jakoby "zadat thread, napsat problem, vyresit, zapomenout". Ja vim, je to subjektivni:) -
« Manualni klima
Tak jsem to dal do servisu a dnes prisli s tim, ze okruh byl prazdny, kdyz ho napustili, tak nezjistili zadnou netesnost. Tak to teda fakt nevim, asi jsem si to vypustil sam Blby je, ze nevim jak ted postupovat, nezbyva nez cekat, jestli se to zase neobjevi :'-( Jak byste postupovali vy?