Fiat Stilo
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FIAT
-
« Servis
Nevim co je pravda, udajne nemohli prijit na to proc servo nejde a po vycisteni tech kontaktu do nabehlo. Zachovali se hodne solidne, nauctovali mi jen nejaky cistidlo za 92 korun, jinak nic. Jedna se o Autotyp, Praha 9, byvali Vavrinec. Mam jenom obavu, aby se zase nepodelal ten ventilator a znovu mi to nevybilo baterku. Pak by bylo asi v pytli to cidlo, na zaklade ktereho se to spousti. Fakt je, ze elektronika je bolest Stila, takze je mozne ze to je ten duvod. Fakt nevim. -
« Bez nadpisu
Ahojte kejmle,okolí Pha nevím,znám PANA SERVISMENA v LIBERCI( z Prahy kousek)fa.AUTO VASKA- servis italských vozidel,má examiner Bosch a dají se synem dohromady snad vše!!!
P.S. pan Vaska FIATEM žije(tak jako celá jejich rodina)
Dotaz : je nutné ,když je auto v záruce jezdit do oficiálního servisu?
Prý ne. -
« Shrnuti
Taky si myslim, ze je to spis problem nejakeho spinace a ne elektroniky. Kazdopadne me vic desi to, ze nejde to servo. Zatim nevedi proc. At uz to dopadne jakkoli, vystup zcela jiste bude zmena servisu. Je mi divny, ze se tenhle problem zrovna nahodou objevil potom, co se v aute rejpali kvuli klime, zaroven take uvazuju to opravit a prodat. Zatim nevim, co bych si koupil jineho, ale asi vim, co uz by to nebylo. -
« motor vetraku
mbe: tak to mas fakt smolu, ten motor vetraku na chladici sa ale asi nezapina cez computer ale priamo cez bimetalove cidlo na chladici. S tymto cidlom som mal problem este na mojom prvom Fiate 125P, pred nejakymi 20 rokmi, v casoch komunizmu sa nahradne dielce na poliakov vobec nedali zohnat, tak som si to prerobil na vypinac. Inac ta suciastka stoji tipujem 200 korun ;-) Vela zdaru a nech sa to uz "vychyta" -
"-- skrytý --" 08.04.05 12:18
« Re: Nejasnosti v poctu sroubu u alu-kol na Fiat
to: Fido
moc díky za promtní info o discích. Sláva, jsou 4x98. Tvou zprávu jsem četl už včera, no, nedostal jsem se k odpovědi až dnes.
to: Martinac
máš fakt smůlu na auto, já měl tři Fiaty a ty problémy, co jsem s nima měl byly dány stářím vozu (viz níže 4/2005), nikoliv jeho dílenským zpracováním, téměř vše se mi podařilo opravit doma nebo v garáži kamaráda.
to: all
Ráno jsem si byl půjčit Stilo MW u prodejce, trochu jsem se projel, no super. Mám ho na celý víkend, v neděli večer se ozvu s reportem.
Zdar všem Fiatům. >:D -
"-- skrytý --" 08.04.05 12:07
« Re: to martinac
Pacička, která drží víko v kufru, taky praskla. V servisu včera objednána nová, stojí myslím 31,-, takže to se dá skousnout >:D
Problémy s elektronikou mají auta s 1.2kou (spousta z nich) a potom občas nějaké jiné, snad jen 1.6, u nich je to ale závažnější - ty chyby nejen ukazují, ale dokonce něco i nefunguje.
Docela se nedivím, že má Stilo takové problémy s elektronikou. Z výpisu z examineru můžete zjistit, co všechno řídící jednotka hlídá - hladiny oleje, benzínu, opotřebení brzdových destiček....
Mně například včera v servisu stahovali z paměti závady za poslední půlrok a zjistili, že párkrát byly problémy s osvětlením zapalovače :D -
« Shrnuti
No ja jsem svym zpusobem byl spokojen. Auto je 2,5 roku stary. Nic zasadne nevrze, interier je prijemne tichy,velmi spokojenej jsem s motorem, ktery ma prijemny chod, slusne jede a moc nezere. Ale ty neustale trable s klimou a dalsima drobnostma hrozne otravujou zivot. -
« Bez nadpisu
Já mám pocit, že po 3 letech se to mé Stilo 3D začíná pomalu "rozpadat". Začíná více povrzávat interiér, bouchá plastový kryt kufru, urval jsem díky blbé ergonomii paciček jedno zasouvátko toho krytu kufru, vrže zadní náprava atd. Ještě že mám zatím úplný pokoj od chybových hlášení elektroniky (snad jako jediný, jak to tady čtu) a auto pořád vypadá dobře. Jen je škoda, že nemohu přímo porovnat kvalitu Stila s odpovídající konkurencí jiných značek, abych věděl jestli je to stejné i jinde nebo ne... -
JTF 07.04.05 21:20
« MBE
Lituju tě, máš s tím autem opravdu pech. Problém si myslím že je hlavně na straně servisu, protože neumí servisovat elektroniku, kterou je Stilo nabitý. Jednu věc opraví a další problémy "vyrobí". Chápu že se toho chceš zbavit. Já měl na Fiaty zatím štěstí. 3x Tipo,Regata,Punto,Marea SW(doposud). -
« Dalsi problem
Tak jsem dnes rano odvezl auto ze servisu kvuli te klime. Dojel jsem do prace a vecer kdyz jsem prisel k autu, tak auto bez elektriky. Pokus pres startovaci kabely byl uspesny, nicmene jsem zjistil, ze baterii vybil neustale se tocici ventilator na motoru. Problem je, ze po nastartovani nejde servo (steering wheel failed) a take motor je v nouzovem rezimu (engine failed). Dojel jsem s tim par kilometru do servisu, kde jsem to vecer postavil na parkoviste. Rano tam jdu. Uprimne reknu, ze uz je toho na muj vkus ponekud prilis. Navic jsem se pred tydnem vratil z dlouhe cesty v zahranici a potkat me to tam tak to by bylo veselo. Auto je po zaruce, takze uvidim co to zase bude. Nikdy me nenechal ve stychu az ted. Najeto necelych 40 tisic kilometru. Uvazuju o oprave a naslednem prodeji. Pokud to udelam, tak FIAT moje nove auto urcite nebude. -
"-- skrytý --" 07.04.05 16:38
« Re: Re: rameno je v ...
Taky byla dnes jarní prohlídka >:D
Geometrie srovnána, byla -1 (rovnaná už asi počtvrtý - 15 tisíc najeto)
Žádný nový software nahrán nebyl, i když se něco podobného požadovalo, ale hlavní servisák do toho viditelně vidí dost dobře. Blinkry budou blikat příští tejden, i s neoriginálním otevíráním Jablotron :D -
CuoreNesportívo 07.04.05 15:45
« Re: rameno je v ...
Mam najeto nachlup stejne jako ty,dnes jsem byl na jarni prohlidce,krome jineho jsem nechal promerit geometrii (neustale me v servisu upozornovali na sjete pneu) a misto 0,6 jsem mel 1,35 stupne nebo co to bylo za jednotky,coz je opravdu velky rozdil...
A taky jsem trval na nahrani noveho softu do ridici jednotky,coz by melo zabezpecit lepsi komunikaci mezi cidly a RJ 8)