Fiat Stilo
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FIAT
« Re: Re: Re: Re: Re: Klima
U IMOFY záleží na tom, s kým jednáš. Je tam chlap, který odpovídá tvému popisu, a ženská odhadem "85D", ale IMHO jiné kvality nemá. Osobně jsem auto kupoval u Dojáčka ve Svobodově. Oba pánové dost fundovaní, a když neví, nebojí se to přiznat, nemlží a zeptají se jinde (a odpověď poskytnou). IMOFA mi nabídla v podstatě jen slevu dovozce, nic víc, Dojáček nabídl slevu vyšší (nový vůz zadávaný do výroby).
Blbý je, že majitel chce vybudovat jeden velký autosalon a všechny 3 prodejny sloučit. A obávám se, že vedoucí ze Svobodovy nebude vedoucím i nadále. -
"-- skrytý --" 13.04.05 12:47
« Re: taky výstava se Stilem
to: dunlop & Desire Lu
fotky jsou skvělé, ta autíčka taky >:D . Ten osobní mobilní bar je jednička :-! Osobně považuji 3Dčko za velmi podařené auto, ale hlavně krásné :-! Holt Italové, marná sláva.
Srazu v sobotu bych se docela rád zúčastnil, ale MWčko budu mít až v květnu, takže nemám zatím nárok :(. 3Dčko je super, ale já musel upřednostnit zájmy celé rodiny, tak to bude MWčko, i tak jsem ale nadšen, je to rodinné auto, věřím však, že Itala v sobě nezapře a po zajetí se v něm projeví horká jižní krev >:D Všechny Stila mají styl :!: -
"-- skrytý --" 13.04.05 12:23
« Re: Re: Re: Re: Klima
to: ladis
pozor, ono se nedá zcela říct, že by se nám nevěnovali, ale ve srovnání s ostatními to Dojáček :-( projel na celé čáře (píši o prodejně u Slávie, ne o servisu).
Byl jsem v Kladně u Smažíka (12/2004) a také mi věnovali velkou pozornost, u jiných značek jakbysmet. FIAT IMOFA to ale vyhrál jak nabídkou, tak celkovým jednáním (co si tady budeme vykládat, v době, kdy je skutečná konkurence nejen mezi značkami, ale i mezi prodejci, je vystupování prodejce, ať je to osoba nebo firma, tou nejdůležitější věcí). Nepatřím k těm, kolem kterých musí prodejce skákat a dělat neuvěřitelné věcii, ALE :idea: dát zákaznikovi prostor k prohlídce (i u Dojáčka, ale to bylo tak asi vše) a potom se mu věnovat tak, že má pocit, že tady jsou skuteční profíci, kteří prodávají ta nejlepší auta a promluví se ním na úrovni a přitom lidsky, s tím, že je NEOBTĚŽUJE :!: odpovídat na všechny jeho otázky, ochotně mu vše ukázat a zakončit to třešničkou - zkušební jízdou, to považuji za opravdové prodejní umění, které dává lidem signál, že jsou na správném místě pro nákup toho správného auta. Znova opakuji: FIAT IMOFA toto vše dokonale předvedl a proto vyhrál :!: -
« Re: Stilo 1.6 MW - maximální hmotnost bržděného přívěsu
S těma hmotnostma přívěsů je to divočina, taky by mě zajímalo podle čeho se to bere, např. Ducato má pohotovostní cca 1750 a může táhnout 2 tuny, měl sem mercedesa který měl na kouli 1700kg, známému na to samé auto nechtěli dát víc než 1200, dokonce jsem viděl na stejném merglovi origo tažné a kráva na evideci mu tam napsal 750 kg, jen proto, že to bylo v origo něm.techničáku.U nového auta se s tím asi nic dělat nedá, ale ojetiny to má každá jinak a ani na technických jim to nepřijde divné. -
"-- skrytý --" 13.04.05 10:23
« Stilo 1.6 MW - maximální hmotnost bržděného přívěsu
V materiálech fiatu je u Stila 1.6 MW uváděna maximální hmotnost bržděného přívěsu 1100kg - není to chyba? Přijde mi to trochu málo na to kolik to auto váží, stejná hodnota je i u 3D a 5D. Neví někdo jak to je? Díky L. -
"-- skrytý --" 13.04.05 07:52
« Re: stilo 1,6 mw
To r.c.: To Stilo, co testovali tady, už předtím testovalo několik časopisů, Autosalon na Primě (mám to někde i nahraný), autorevue.cz a možná i další... Jo, celkem ho pochválili, jejich tradiční výtka k přeposilovanému řízení mě vůbec nevadí >:D
Jinak už to asi opravili v tom článku, teď tam je:
"S pětidveřovým Stilem jsme se potkali naposledy před čtvrtrokem, kdy testem prošel nejsilnější vznětový model Fiat Stilo 1.9 Multijet 16V (103 kW). Bezmála třičtvrtěmilionová částka, kterou by Fiat ..."
Některý FIATy jsou holt drahý, a to nejen Abarthy, znám i JTD za 900... -
"-- skrytý --" 13.04.05 07:50
« Re: Re: Klima
to: smile
díky za re:, z mé strany to byla spíš šprajcovní otázečka :*) , ale je to fajn, že lidé reagují i na takové maličkosti. S klimou se pomalu ale jistě sbližuji, MWčko mám až do dneška, prodejce jsem přemluvil na prodloužení neboť má lepší polovička získala sádru na nohu a do toho Seicenta jsem ji fakticky nedostal >:D Mimochodem nebyl to žádný velký problém (myslím tím toho prodejce), zvedl jsem mobil a zdvořile požádal o prodloužení zápůjčky a uvedl jsem důvod. Když jsme byli 2/2005 a 3/2005 u konkurenčního prodejce Fiat, připadali jsme si, jako kdybychom byli obtížný hmyz, který vlétl do prodejny. Sice nás nechali v pohodě prohlédnout auta, ale teprve na dotaz, zda by nám mohli věnovat nějakou pozornost a podat nějaké informace k vystavenému vozu se nám věnovali tak, že jsme dostali dva info materiály k MW a 5D (to jsem ještě uvažoval i o 5D) a info o leasingu i když jsme o něj zájem neměli. Při prohlídce vozu se zjistilo, že inzerovaná cena je stará 2 měsíce a k jinému modelu (tohle byl Active, cena byla pro Actual) :'-( O předváděcí jízdě nepadlo ani slovo. Byli jsme i u jiných značek (Ford, Seat, Mazda) a vždy nám byla věnována vysoká pozornost a nabídnuta předváděčka. Pak jsem dorazil k prodejci Fiat na P-4 a vše bylo úplně jinak. Dohodli jsme se během 20 minut na všem ohledně vybraného předváděcího vozu a bylo vymalováno >:D :!: -
« stilo 1,6 mw
Zdravím,
já na akci do Prahy nepřijedu, jsem z moravy, ale to by tolik nevadilo. Mám akci u babičky. Narozeniny. Tak jdu na vynikající oběd, pití, tralala...
to mbm: jednou mi také nevypínal ventilátor. Hned jsem jel do servisu. Okamžitě věděli, že jsou zajetelené nějaké kontakty. Ale už si přesně nepamatuji co to bylo za dráty. Nejsem si jisty jestli to nebyly od klimy. Já ji totiž nemám, ale dráty tam jsou vyvedeny. Ale byly špatně izolovány.
to dunlop: dík za info k stilo.org Ještě jsem se neregistroval, ale udělám to.
Četli už jste test stilo 3D 1,4 na našem serveru auto.cz? Vcelku ho chválí né? O jiných testech se to říct nedá >:-[] Akorát nerozumím té ceně, že auto z minulého testu 3D 1,2 stálo třičtvrtě milionu. To se asi spletli né? Nebo testovali dvě auta >:D .
Jinak ať vám auta jezdí bez poruch. Hlavně mbm. -
"-- skrytý --" 11.04.05 12:48
« Re: Klima
to: Smile
to tlačítko s hvězdičkou myslíš symbol vločky nebo je tam ještě jiné tlačítko s hvězdičkou :?:
Režim CITY: někdo tvrdí 45 km/h já jsem se dočetl o 60km/h a tak bych to bral, protože po této rychlosti řízení začne výrazně tuhnout. Na postrkování po Praze (i jiném městě či vesnici) a na parkování je to k nezaplacení (myslím, že to ocení hlavně ženy). Se Stilem mám oproti vám všem zatím mikroskopické zkušenusti (jen dobré) a info od kolegů tady z fóra. Je to skvělé, bohatá diskuze, při které se člověk dost dozví i pobaví >:D -
« Klima
Zdravím po dlouhé době všechny Stilaře!
Zklušenosti s automat.klimou mám, tak bych se rád podělil.
Po zapnutí klimatizace tlačítkem AUTO - naskočí režim FULL AUTO, kdy systém sám vše reguluje, člověk nastaví pouze požadovanou teplotu. Pokud v této fázi zmáčku tlačítko s hvězdičkou (spínač kompresoru klimy), deaktivuje se kompresor klimy a systém běží v režimu AUTO - ale, bez klimy. Topí. I chladí, ale pouze do výše (níže) venkovní teploty. Já osobně systém nikdy nevypínám, takže pouze když se oteplí a chci "vyrábět zimu" přepnu do FULL AUTO.
Trochu zvlátní zkušenosti mám s vnitřní cirkulací vzduchu, která v režimu FULL AUTO sama reguluje dle znečištění venkovního vzduchu otevírání a zavírání nasávání čerstvého vzduchu do kabiny. Při režimu AUTO (bez komp.klimy) to funguje nějak zvláštně a zpomaleně.
Jinak se mi zdá, že režim CITY vypíná snad kolem 60 km/h. Do města je to fakt vychytávka, ale jinak bych účinek posilovače výrazně snížil. -
"-- skrytý --" 11.04.05 10:28
« Re: Re: Report: víkend se Stilem 1,4 Active MW 6speed
to Af:
stejně, ta hláška by měla zmizet i když je CITY ON a rychlost je vyšší než těch 45 km/h, ale s tím asi nic nenadělám.
Tu klimu se ještě musím naučit pořádně ovládat, ale to přijde časem. Jasně, auto je předváděčka, ale zatím jsem s tím najezdil (jako jedna osoba asi nejvíc km já) a pokud bude platit to, co je dohodnuto s prodejcem (a myslím, že není nutno o tom pochybovat), tak je to super auto za super peníze. :D -
« Re: Report: víkend se Stilem 1,4 Active MW 6speed
Takže jestli jsem to dobře pochopil tak kupuješ nějakou předváděčku? CITY při aktivaci tlačítka svítí pořád, protože když zpomalíš, tak zase naběhne, myslím, že ta hranice je cca 45 km/h.
Na automatické klimě mě osobně vadí to, že při každém zapnutí pokaždé spouští kompresor, takže když topím, tak ho musím vypínat. takže to spíš používám jako ruční topení s displejem :D -
"-- skrytý --" 10.04.05 17:43
« Report: víkend se Stilem 1,4 Active MW 6speed
Zdravím všechny stilaře,
měl jsem na víkend půjčené 1,4 Active MW r.v. 1/2005 (šedá crono 698), zde je slíbený report.
Vůz měl najeto asi 700km.
Najel jsem cca 200km, polovina po Praze, zbytek silnice a dálnice.
Pátek: vyřizování různých věcí po Praze, žádný náklad, 2 osoby, cca 50km.
Sobota: nákup ve Carrefouru - 30 balíků vod a běžný týdenní nákup, 3 osoby, cca 30km.
Neděle: odvoz dcery na taneční soutěž, žádný náklad, 5 osob, 40km dálnice, 40km silnice, zbytek město.
Styl jízdy: po Praze velmi lehká noha, silnice max. 100km/h, dálnice max. 140km/h.(od 90 výš 6st. a opět lehká noha)
Celková spotřeba: 7,6l/100km
Subj. dojmy:
+ pohodlí, prostornost, skladnost
+ velmi dobrý výhled ven (kdosi to srovnával s Octavií a tvrdil něco o ponorce Fiat :roll: )
+ dualdrive režim CITY při parkování
+ dobrá akustika
+ přehlednost budíků, kontrolek i ovládání
+ klidné, decentní chování vozu bez ohledu na rychlost a povrch vozovky
+ dvouzonová klima SUPER
- velmi rychlé znečištění prahů i boků vozu
- na můj vkus příliš světlé čalounění
- nezvykle dlouhý krok plynového pedálu (proti Unu i Seicentu)
- vnitřní přikrytí kufru je pouze měkká roletka
- poměrně nevýrazné zobrazení stavu km
- hláška CITY (pokud je zapnuto) svítí i při rychlostech nad 60km/h, kdy je CITY aut. vypnut
Přímo tento vůz mám zamluvený (složena záloha) a budu kupovat letos v květnu.
Jsem nadšen (i rodinka) >:D a těším se jako malej kluk, jen doufám, že nebudu mít smůlu jako kolega mbe.

Ať vám to jezdí.