Fiat Stilo
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FIAT
-
"-- skrytý --" 17.04.05 21:35
« Re: Re: Další fotky...
To Beaver2000: Máš asi na mysli boční deflektory, nebo jak se tomu říká. Už jsme to řešili na fóru. Dají se koupit originály (zeptej se u svého dealera :D) a trochu levnější neoriginály.
Víc informací u nás na fóru, tady ti taky někdo možná něco řekne... -
"-- skrytý --" 17.04.05 09:46
« Re: Fotky ze Zličína
No jasný, fotky pokoukejte, ale já jich udělal fakt málo, navíc jsou docela málo nasvětlený, musíme počkat, až jich přijde víc od kluků >:D
Nakonec nás bylo 17, což je úplně výborný, s takovou účastí jsme nepočítali... MW byly dokonce 2, to druhé už není na mých fotkách.
Nejlepší bylo, že jsme dokonce "ulovili" i jedno Stilo, které jelo kolem - a dá se říct, že všichni, kdo jeli na Zličíně nakupovat do Tesca nebo IKEi, tak docela hodně koukali, co se to tam na parkovišti děje >:D >:D >:D
Přijel jsem domů až někdy kolem 7.večer, a náš kolega z SK ještě déle, a kolega z Německa ještě nedojel 8) -
"-- skrytý --" 16.04.05 21:56
« Fotky ze Zličína
to: all
tak už jsem je konečně našel na [odkaz] :-! :-! :-! jen doufám, že se dunlop nebude na mě zlobit pro toto zveřejnění :*)
Fotky hezký, auta taky, dokonce i jedno MWčko :D, sporťáky i 5Dčka taky super. Doufám, že na další sraz už dorazíme se svým MWčkem 8)
Chtělo by to ještě nějaký malý pokec k účastníkům, autům i programu. -
"-- skrytý --" 16.04.05 21:29
« Re: Re: Re: silo 1,6 mw
Tak mně to taky nevyšlo :-( včera jsme měli meet s kámošema z vejšky po několika letech a dostal jsem se do postele až v 6h ráno no a kdy z postele to raději nebudu ani psát.. :-! Každopádně díky za pozvání i pro "nestilaře" :-) , je to milé. Těším se také na fotky, ty z posledního meetu v Brně jsem pečlivě prozkoumal, to abych, přestože teď jezdím fabkou, o stilu něco věděl a mohl být vpuštěn na sraz... :-! :-! . -
"-- skrytý --" 16.04.05 21:09
« STILO meeting
Zdravím všechny Stilaře,
jak dopadl meet :?: :-! Počasí bylo naprosto dokonalé, já celý den strávil po doktorech, nakonec mám lepší polovičku v nemocnici :'-( . Těšili jsme se oba dva na sraz, aspoň s prckem (Seico) se mrknout na pořádné Fiaty. Doufám, že brzy budou fotky >:D -
« Re: Stresni nosic
Předpokládám, že ten nosič bude stejný systém, jako má Idea - zeshora 4 šrouby do střechy, přes to krytka, která se šroubuje mezi střechou a nosičem. Vše na imbusy.
Já to montuju cca za 20 minut i s rakví, mám na to prťavej elektrickej šrobováček. Ten nosič ti chrání to, že je jen na Stilo (a možná jen 5D), takže zloděj by měl problém ho udat. Navíc, je to docela titěrné (alespoň u Idey) a představa, že bych to montoval někdy ve 2 ráno, mě docela děsí. Takže bych se nebál, že by ti to někdo kradl. Je možné tam dát šrouby s nestandardní hlavou - je tam blbě vidět, když to je na střeše přidělané a po hmatu těžko někdo pozná, jestli tam máš imbus, hvězdičku nebo křížovou hlavu. Jen bych se bál, že by mi vzteklý zloděj tím šroubovákem udělal díru do střechy :-( -
« Stresni nosic
Tak jsem dostal stresni nosic na Stilo 5 dveri. Original FIAT. Mam otazku, nekdo tu psal ze ho ma, myslim Vladaz. Sunadavate ho, nebojite se, ze ho nekdo slohne. Jaksi jsem zjistil, ze to nema zadny zamek. Sice se to docela poctive sroubuje na strechu a neni uplne snadny to demontovat, ale sikovnejsi clovek by to sundal do 10 minut. Nicmene montovat to neni zrovna zabava. Tak resim, jestli to ted pres leto, kdyz chci kola vozit skoro kazdy tyden sundavat a nebo ne. Nejde mi o spotrebu, hluk nic takoveho, jen mam strach aby mi to nekdo neslohnul. Navic se mi zda, ze to koncepcne neni udelano na moc castou montaz a demontaz. Zda se to i z pohledu manualu, kde se pise, ze pokud ho nebudete delsi dobu pouzivat, tak ho sundejte. Asi holt v civilizovane evrope nikoho nenapadne neco takoveho krast, ale u nas si nejsem jist. Co si o tom myslite? -
"-- skrytý --" 15.04.05 16:04
« Re: Re: silo 1,6 mw
Diváci, přesněji noví účastníci, jsou povolení, kdo přijede třeba Fábií a ví něco o Stilu, může s námi pokecat a zdrbneme Fábku :-!
Jinak ta fotka na news.auto.cz není z CZ meetingu, abyste si nemysleli :)))
Je to z Nemeckyho meetingu, ted nevim, kde to bylo presne...
No jak jsem uz nekde psal, ocekava se jen ze stilo.org asi 12 lidu, vetsina CZ, 1x Nemecko, 1x SK. Prijedou 3D,5D i MW >:D
Jinak k počtu Stilounů: je to dano tim, ze jich u nas moc nejezdi, kolegove z Portugalske casti stilo.org delaji meetingy pomalu kazdy mesic, a jezdi jich fakt dost... Viz foto:
[odkaz] :-! (prijelo i jedno Bravo a jeden nejakej prcek-fiat) :?
Jinak kdo přijedete, ozvěte se na číslo uvedené v článku na news.auto.cz, je to na Petra, hlavního organizátora. Začátek 12:00, konec neznámý, ale určitě nebudeme několik hodin na stejným místě, někam se pojede, takže kdo chcete přijet pozdějc, zavolejte potom, abyste se dozvěděli, kde jsme >:D -
"-- skrytý --" 15.04.05 01:04
« Re: silo 1,6 mw
To r.c. : Díky moc za snahu. Ale ono to asi tak bude (těch 1100kg). I když v propagačních materiálech má podle mě fiat už léta nesrovnalost u hmotností Stil - 3D,5D,MW: 1.4 (1090,1145,1235), 1.6 (1195,1250,1295), 1.8 (1240,1295,1385). Nesedí mi tam těch 1295kg u MW 1.6 a nebo je to špatně u všech ostatních ale to asi ne. :?: Ale přijde mi docela velký váhový rozdíl mezi 5D a MW, 90kg je docela dost.
To že má 3D stejnou hodnotu u bržděného přívěsu jako o 145 kg těžší MW je že se jim to asi nechtělo nějak nově homologovat, jinak fakt nevím... Jiné značky jsou na tom lepší. Blbý je že třeba u toho karavanu je pohotovostní třeba 1050kg což by bylo v pohodě, ale celková je uvedená 1300kg a i když jí stejně nedosáhnu, tak to táhnout nemůžu (prý). Ono by člověk asi mohl, ale v případě nehody si to asi pěkně odskáče... :(
Jinak přeju ať se Vám ten sraz v sobotu vydaří, pokud mě to vyjde přijedu se podívat a alespoň z dálky okouknout Vaše stroje. :-! :-! Teda jestli budou diváci (alespoň vzdálení) povoleni ... :?: :*) :*) -
« silo 1,6 mw
to ladis: s tím kolik utáhne 1,6 bych ti rád pomohl, ale nemůžu najít velký techničák :roll: Mám sice auto na lizu, ale měl bych mít aspoň kopii né? Našel jsem předávací protokol 8-s , záruční list zamykání zpátečky, podmínky leasingu, ale techničák v čudu. Teď jsem si vzpomněl, že mám ještě katalog, jak jsem kupoval auto a tam píšou, že 1,6 - max. hmot. bržděného přívěsu je 1100 kg. No nevím. Pokud s tím nebudeš jezdit často, tak asi v poho, ale při častější jízdě dostane motor asi zahul.
Záleží to na tobě.
Viděl jsem pozvánku na sraz do Prahy. Kde je vyfocena ta fotka? Vcelku hodně stiloušů.
Tak ať nám to jezdí. -
"-- skrytý --" 14.04.05 20:22
« Re: Re: Re: Re: Stilo 1.6 MW - maximální hmotnost bržděného
No mám zkušenosti pouze s normálním vozejkem naloženým tak na 500kg a 1.4 60k jako tažný auto a to vcelku šlo. S karavanem to bude asi jiný, je tam kromě váhy i větší čelní plocha tedy větší odpor vzduchu. Je jasný a ani se neočekává rychlost 150km/h, ale podle mě by se s tím mělo nechat těch 80-90km/h v pohodě jet – můj názor, proto se taky ptám, jestli s tím má někdo zkušenosti. Taky pomatuju na doby, kdy soudruzi z NDR (nevím jestli neudělali někde chybu.. :-) ) tahali za trabanty karavany a jezdili s tím do jugošky k moři. Jasně že ty přívěsy neměli 1100kg, ale v poměru ke hmotnosti trabiho a jeho výkonu to bude možná obdobný....
A jestli má 1.6 MW ve velkém techničáku skutečně 1100kg jsem se stejně nedozvěděl... :? -
"-- skrytý --" 14.04.05 03:08
« Re: Re: Stilo 1.6 MW - maximální hmotnost bržděného přívěsu
Ví někdo jestli má ta 1.6 MW jen těch 1100kg? Počítám v budoucnu s karavanem a tak bych rád větší hmotnost - alespoň těch 1300kg. Vím, lepší by pro tohle byla nafta, ale cena je docela o dost větší... :-( . Zkoušel někdo tahat těch 1100kg za 1.6 tkou? Stačí na to ten motor výkonově?
Jinak zatím můj hlavní favorit pro nákup fiatu v Praze je Dojáček - doporučení od známého, který má od něj už třetího fiata a vcelku spokojenost. Nechá se domluvit i zajímavá cena. Ale osobně jsem tam nebyl, takže vstřícnost nemůžu posoudit. Příští týden je výstava v Letňanech, tak se tam chystám to okouknout - loni tam Dojáček vystavovoval, tak letos tam bude zřejmě také....

Teda, číst to všechno od začátku, to bych fakt nechtěl... Ještě že se vyvíjím s fórem >:D (evoluji 8))