Fiat Stilo
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FIAT
« Re: FM modulátor do auta
To se prodejcům dost divím, že se pouští do takových akcí, a mění rádia jak na pouti, vystavují se tím možnosti pěkného průseru. Auto je až do zaplacení majetkem Fiatu a pokud si někdo objedná do výroby auto s např. MP3 rádiem jen kvůli tomu aby ho vyměnil, což je přesně popisovaný případ tak za prvé riskuje, že řídící jednotka auta nebude s novým rádiem komunikovat, tzn. nebude zobrazovat názvy stanic na displeji PC, upravovat hlasitost atd. ale hlavně to nově příchozí auto bude třeba za týden chtít pro zákazníka prodejce z druhého konce republiky a oni mu auto nedají, protože mu chybí výbava. A naštvaní sou všichni. Navíc i když auto bez MP3 pak prodá ten dealer, který si auto objednal, tak na to ten zákazník může lehce přijít že nemá výbavu jakou má mít. Já vím, že je vám to jedno, protože se na to díváte z úhlu pohledu toho kdo chce MP3 a je vám jedno kde ho dealer vezme, ale pořád je tu ta hrozba nekumulovatelnosti softwaru a následných potíží. -
« FM modulátor do auta
Zkus conrad.cz, mají toto:
Jinak si myslím, že tě prachsprostě prodejce vydírá. Brácha uvažoval o tom samém (taky Stilo) a nabídli mu "upgrade" za rozdíl. Vtip je v tom, že objednají auto s MP3 a rádia přehodí. Chtít za tuto práci 6 000 Kč je sviňárna.
BTW, brácha to orig. rádio chtěl nakonec vyndat a koupil si jiné - odečetli 10 000 Kč z ceny auta (Dojáček, Svobodova) -
"-- skrytý --" 20.04.05 13:09
« Re: Re: Re: Examiner + SW
Taky souhlas, asi bych se toho bál, ono je rozdíl rozebrat a upravovat video za 10.000 a bastlit něco na RJ u auta za 400 a více táců, je to také otázkou dokumentace, kterou u nás nějak postrádám, aspoň potom víš, co kde hledat. Pak už by se možná :shock: dalo o něčem uvažovat.
Teď trochu odjinud. Budu mít v MWčko s radio+CD bez MP3. Ono se to tady už dříve trochu řešilo. Můj případ je, že prodejce by byl ochoten provést změnu, ale za celý doplatek 10.000,-Kč s DPH (nikoliv rozdíl cen = 4.000,-Kč s DPH), stávající jednotku celou zaměnit za novou s MP3 s tím, že by jednotku musel objednat u výrobce a tím by se vše protáhlo >:-[] , to jsem odmítl. Takže jsou tu možnosti z vlastních sil: možnost se připojit přes konektor pro JukeBox nepadá v úvahu, sice analog. input by asi fungoval, ale digi komunikace by byla mrtvá, (nešlo by ničím přepnout na tento vstup atd). Vstup od HF :shock: nevím, zda by fachčilo stereo (nemluvím teď o nějakém přizpůsobení atd.) Kdosi to tady nadhodil, tuším m@cic, fakt už nevím. Jediné, co mě napadlo (není to nic světoborného) je mikro FM stereo modulátor. Něco takového nabízi [odkaz]
za 1.100,-Kč s DPH. Má to údajně možnost nastavit 3 frekvence a připojuje se mezi přívod antény a konektor, napájení 12V asi do zapalovače (takže žádný interní zásah do zařízení a porušení smlouvy -> následně konec garance, ale pozor :!: , na můj dotaz (16/4/05) po parametrech zařízení mi bylo odpovězeno (18/4/05), že je prodejce nezná a musí je vyžádat u výrobce. Dosud se neozval nikdo. Pokud máte někdo něco k tomuto řešení nebo máte lepší nápad či zkušenost, budu rád :D. -
« Re: Re: Re: Examiner + SW
No ono je to právě o tom přístupu, kdyby to bylo staré uno tak bych se toho taky nebál, tím chci říct že v německu bude stilo spíš levnější auto tak lidi zkoušej různé věci, u nás je to auto za 30 průměrných platů a proto nebude nikdo nic riskovat. Koneckonců když zničíš navigaci, tak budeš bez navigace ale když ti shoří řídící hruška, tak si bez auta... -
"-- skrytý --" 20.04.05 12:17
« Re: Re: Examiner + SW
To af: To je pravda, já bych do toho nešel... Je ale i spousta věcí, co se taky dělá, i když je před tím varování, že by se mohlo něco zkur***t... Třeba upgrade Connect-Nav+ dělají všichni sami... :-O
to Beaver: Už jsme sháněli ten kabel po celým německým fóru, nic 8-s
Každopádně v Německu jsou lidé, kteří se toho nebojej, a hrabou se úplně ve všem - poslední věc, co se jim povedla - Connect-nav+ umí přehrávat na svém TFT displeji video, dá se použít jako obrazovka pro playstation >:D ... Když jsem viděl fotky rozebrané navigace, která u nás stojí asi 70 tisíc, a na plošňák mezi SMD součástky napájené drátky, to jsem se divil, že se do toho vůbec pouštěj... -
"-- skrytý --" 20.04.05 11:27
« celá diskuze
Už jsem to tady psal, jsem zde nováček a právě proto jsem četl a nyní dočetl CELOU DISKUZI (všech 84-85 stránek) a vychází mi z toho:
1) fandové a fajn lidi
2) diskuze mají téměř vždy řešení
3) provozní=skutečné informace o STILU
4) i přesto, že jezdí STIL málo, je zde bohatá diskuze
5) problémy, které se zde řeší jsou v podstatě maličkosti proti jiným značkám, větších problémů je minimum a jsou srovnatelné s ostatními
6) a to je uživatelský důkaz, že STILO je fakt dobré auto
7) jen škoda, že se to začíná kapku tříštit se STILO.ORG, člověka to nutí sledovat diskuze na dvou forech současně, ale nic proti tomu
Ať nám STILO jezdí 8) -
"-- skrytý --" 20.04.05 11:16
« Examiner + SW
Asi byl nebyl velký problém (třeba taky byl :'-( ) mezi FIATzasvěcenci sehnat SW s kabelem a "vypůjčit si to", ale jak se tady psalo - problém budou ugrady. Co jsem mluvil s kolegy (elektronici), tak se tím začínají zabývat velmi intenzívně, ale pouze pro škodovky (je to logické, jezdí jich u nás nejvíc=velký kšeft s chiptuningem). Nicmémě na takové vychytávky jako jsou blinkry apod. by mohla stačit jedna verze SW :-! . Jen najít toho pravého zasvěcence >:D -
« peľový filter
Ja som si ho menil sám >:D mám síce 1.2 bez klimy ,ale filter by mal byť na tom istom mieste.Ako sedí spolujazdec ,tak treba dať dole kryt zo stredového panelu na ľavej strane pri nohách.Potom som zdemontoval spodný plastový kryt pod otváracím šuflíkom, treba tam zatlačit dnu také malé kolíky v uchycovacích spinkách a potom vám ten kryt sám padne dole. Keď to budete mať odkrytované , tak dole ako končí ventilácia v oblúku , treba odkrytovať taku dlhú tenkú pozdĺžnu lištu, potom už uvidíte kraj peľového filtra a postupne ho vytiahnete von a dáte tam nový :P a stojí Vás to menej ako tretinu :? -
"-- skrytý --" 20.04.05 10:42
« Re: Re: Re: matura
Aha, aktualizace, no to mě nenapadlo... Jak říkám, nemám kabel, vlastně jsem se ani nedíval, jaký má Stilo konektor pro přípojení examineru, asi tam bude nějaký paralelní, kdyby to byl sériový, tak to bude nějaký USBčko ;-) a dá se to udělat... -
« Re: Re: matura
Ona je samozdřejmě ta cena vyhnaná uměle, aby si to nemohla koupit každá olejnička z garáže, dost drahé jsou ale i aktualizace, které pravidelně chodí, takže i pokud jednou program už máš, tak bez těchto aktualizací je ti za chvilku k ničemu. Stejně jako celá řada přípravků, které nutí Fiat kupovat aut. servisy za vysoké ceny by se daly vyrobit podstatně levněji. Zase na druhou stranu je tím zajištěna určitá úroveň aut. servisů. tzn. že i když byla zrušena bloková vyjímka tak tu nebudou růst servisy jak houby po dešti, protože nedostaneš autorizaci bez hodně vysokých investic do vybavení servisu. -
"-- skrytý --" 20.04.05 09:09
« Re: matura
To r.c.: Maturitu udělám, já to tam nějak splácám, spíš nechci trojku >:D
jinak věk=19/20, Stilo bylo koupené v den mých osmnáctin...
Vím o tom tolik, protože dělám na stilo.org administrátora a procházím i anglická a německá fóra a už znám pár majitelů Stil :-!
to MH: Vyborne, my taky uz blikame, i s neoriginalem do Jablotronu, tam byl postup jiny...
to af: Examiner za 300 tisíc, no to je hodně. Viděl jsem ho někde prodávat v €, snad to vycházelo i o něco levněji (myslím na eBay).
Kazdopadne jsem presvedcen o tom, ze to zarizeni je drahe uplne zbytecne, protoze Examiner je jenom program, ktery je spusteny na pocitaci, v servisu vypada jako specialni vec, ale videl jsem ho nainstalovany i na nootebooku :-! Skoda, ze zatim nemam kabel na propojeni s autem 8-s I v tom softwaru, pokud neni pripojeny k PC, je ale videt, co tam jde vsechno delat... Ale jestli mas neco spolecneho s FIATem, tak to asi vis moc dobre... :D -
« Re: Blinkry při zavírání s DO
MH:
Prosim ta mozes este raz napisat svojimi slovami, ako treba postupovat pri aktivacii blikania. Mne to z toho posledneho popisu nebolo uplne jasne. Bol som v piatok vo Fiate v TN a elektrikar sa so mnou ani nechcel bavit na tuto temu, odfajcil ma s tym, ak nemam v aute original alram, tak mam iny board computer a nejde to ..
Ak mi napises ako na to, skusim si od neho ten examiner vydrankat a spravim si to sam a potom mu to ukazem >:-[] -
"-- skrytý --" 20.04.05 07:32
« Re: Re: sraz JH
Sorry, ještě append >:D
Ano, je to cca 10km od Jindřichova Hradce a kapacita je tak 20 - 30 STIL, pak už by byl problém s parkovištěm (to je na kraji lesa a v lese), jsou to přece velká auta 8). Chatiček je 25 po 4lůžkách. Kemp je mezi dvěma lesy na břehu rybníka, má vlastní osvěžovnu, hřiště velikosti tenisového kurtu (tenis, volej/nohej-bal), uprostřed kempu je travnaté náměstíčko se zakrslými borovicemi - 10m od nálevního pultu, dvě velká ohniště, dlouhé molo, lodičky, šlapadla, dokonce i dětské houpačky - můžete vzít celou rodinu, pokud ji máte a chcete sebou vzít, psi jsou povoleni bez problému. I kdyby bylo hnusné počasí, můžeme debatovat v nálevně, tam se vejdeme všichni. Spanilá jízda by se mohla jet celým JH 8) -
"-- skrytý --" 20.04.05 07:22
« Blinkry při zavírání s DO
Vážení kolegové, včera jsem byl v servisu a podle návodu, který zde byl uveřejněn mě zprovoznili blinkry při zavírání DO. Funguje to OK. Smůla je, že jsem to musel zaplatit, že to není standart, když nemám alarm.
Jinak musím potvrdit, že byli přesvědčeni že to nejde, tak jsem si vedle nich stoupl, četl uveřejněný návod a to bylo překvapení! Ani tomu nechtěli věřit. Tak jsem jim řekl, že by si občas měli číst také tyto stránky a nebo stránky na www.stilo.org a dozvěděli by se spoustu užitečných věcí.
Hodně kilometrů bez komplikací
MH -
"-- skrytý --" 20.04.05 07:00
« Re: sraz JH
to: r.c. & ALL
Vážení kolegové, ještě nejsem plnohodnotným Stilařem (jen Fiaťákem - Seico >:D ) až od 5/05 nebo 6/05 (pokud vše dobře dopadne), ale jestli fakt budete mít zájem, velmi rád se v záležitosti STILO meetu v JH budu angažovat. Předběžný termin (měsíc) bych nechal vybrat širokým forem (prosím NE květen :'-( z výše uvedeného důvodu), to bych asi nejel :'-( :'-( :'-( , ale ten červen by už šel >:D a podzim není už žádný problém.
Ať nám Fiaty jezdí 8)

souhlas, takhle mi to bylo vysvětleno u IMOFA: jednotka se musí objednat celá a sólo (bez auta jako náhr. díl) a potom teprve ji vyměnit na daném voze. Mě ani tak neodradily ty peníze, jako to čekání :roll: . To je na mě moc. Už teď jsem nervozní jako tygřice, když ji vezmou mláďata. Ještě 5 týdnů :'-( .