Fiat Stilo

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FIAT

• « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 21.04.05  13:06

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: FM modulátor do auta

Viktor: Je to přesně to samé, co od Blaupunkta. FM modulátor už nikdy více!
    PS: Nechcete někdo koupit ten můj i s CD měničem? Prodám za přijatelný peníz. Zn.: Možno připojit k jakémukoli autorádiu!
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 21.04.05  12:06

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: FM modulátor do auta

to: Mitsi
    OK, OK, to stačí, fakt to máš komplikované >:-[] . Uvidím ještě jak to řešit, mám teď dost slušné a ověřené schéma FM stereo modulátoru, já totiž nemusím řešit problém CD měniče, mám MP3 v notebooku, který je určen pouze pro auto, a MP3 player + flashku (viz. příspěvek včera), mě bude fakt stačit ten modulátor a na něm naladit "nějakou nepoužívanou" stanici. Zatím budu jezdit pouze po republice (ČR+SK) a sem tam D, A a I.
    Díky za info :-!
    to: ALL
    mimochodem nemáte někdo schéma od zapojení rádia+CD ve Stilu (konektor) :?: To schéma co někdo uváděl tady fóru je dost nečitelné a není to úplně to ořechový :'-(
  • « 00 Reagovat !

foto

21.04.05  12:03

Mitsi, a nepomohlo by ti něco takového?
    [odkaz]
    Třeba tam najdeš řešení i pro sebe a když to je za kanálem, mohl bys to najít i na kontinentu.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 21.04.05  09:40

« Re: Re: Re: Re: Re: FM modulátor do auta

To Beaver2000: "Firemní" autorádio Mitsubishi jsem potřeboval ponechat kvůli tomu, že pouze z něho jdou přepínat funkce PP a pouze jím lze "oživit" jinak téměř prázdný centrální displej na přístrojovce. Kromě toho jsem byl přímo nadšen kvalitou reprodukce - tedy po výměně původních repro za lepší od Magnatu. Uživatelský komfort a hlavně absence strachu z odcizení je rovněž OK.
    Toto autorádio samozřejmě umí ovládat CD měnič, ale opět pouze jen od Mitsubishi, který ovšem nelze koupit jinde než ve firemní garáži Mitsubishi a pochopitelně za velké prachy - to kvůli obrovskému "vejvaru" dealera hodně přesahujícímu 100% nákupní ceny (pro něj). Jelikož jsem tenhle typ byznysu nechtěl podporovat, rozhodl jsem se použít desetidiskový CD měnič od Blaupunkta, který jsem měl doma a který z hlediska odolnosti a kvalit považuji za super (ostatně i on je made in Japan!).
    Jenže z rádia Mitsubishi nelze ovládat jeho fukce a s přivedením signálu by byl rovněž velký problém. Takže jsem koupil originál FM modulátor Blaupunkt právě k onomu CD měniči. Ten, třebaže stál nemalý peníz, vypadá dobře, zvládá řízení všech funkcí CD měniče, je ale made in China a kvalitativně stojí za prd.
    Problémy:
    - Základním problémem jsou pouze dvě volitelné frekvence "vysílání". Hodně cestuji po Evropě, takže ani jedna z nich nevyhovuje, resp. vždy se najde nějaká "terestriální" stanice, která vysílá právě na zvolené frekvenci. Jistým řešením je stažení autoantény, ale v případě silné stanice vzhledem k citlivosti přijímacího dílu autorádia ani to nepomáhá a do signálové cesty leze rušení.
    - Na obou volitelných frekvencích dochází k výrazným změnám frekvenční charakteristiky výsledného zvuku z CD. Prostě ztráta kvality je více než markantní: ne, že by se to nedalo poslouchat, ale mně to prostě vadí. Měl jsem pocit, že přijímač je zahlcen příliš silným signálem z FM modulátoru. Jenže ani autorádio, ani FM modulátor nemají možnost úpravy síly signálu. Snažil jsem se to řešit "přeladěním" obvodů FM modulátoru (v autorádiu jsem se nechtěl hrabat), což se mi do značné míry podařilo, jenže jsem tím současně omezil vysílanou/přijímanou frekvenci FM na pouze jednu (bez možnosti volby) a navíc musím po aktivaci CD měniče dost dlouho čekat, než signál "naběhne". Ale zvuk už je víceméně OK, až na to, že při každém přechodu mezi příjmem radiových stanic a hudby z CD musím měnit ekvalizaci v menu autorádia, což silně otravuje a ruší uživatelský komfort, a rovněž úroveň hlasitosti (z CD jde teď přes FM modulátor o dost slabší signál...).
    - Uživatelský komfort je absolutně mínusový: pokud chci poslouchat CD, musím nejprve naladit příslušnou frekvenci, resp. aktivovat příslušnou předvolbu (jelikož autorádio je v tomto momentě v podstatě bez signálu, nelíbí se mu to, a automatika se sama snaží přeladit na stanici, vysílající prostřednictvím RDS dopravní vysílání, takže ho musím chvíli přesvědčovat, aby si počkalo na signál...); následně zapnu FM modulátor, čímž současně aktivuji CD měnič; až po delší době naběhne signál, musím upravit ekvalizační křivku a hlasitost; samozřejmě nefungují veškeré vymoženosti typu automatického přepnutí na dopravní vysílání při poslechu CD atd. atd. Největší průšvih ale je, když při poslechu CD dojedu na místo určení, vypnu motor a vytáhnu klíček: při opětovném zapnutí klíčku se totiž automaticky aktivuje pouze autorádio (nikoli však už FM modulátor a CD měnič - to prostě nemá řešení, nelze jinak než stiskem příslušného tlačítka na FM modulátoru), které je ovšem na "neobsazené frekvenci" FM modulátoru bez signálu a navíc s "hodně vytočenou" hlasitostí, takže následuje obrovská "bílošumová rána" do repráků! Autorádio má bohužel elektronické ovládání hlasitosti, takže ho nemohu ztlumit dříve, než otočím klíčkem, a po jeho "aktivaci" je už pozdě. Tedy pokud jsem opomenul ztlumit před vypnutím klíčku, je zle...
    Bylo by toho ještě více, ale tohle snad pro dokreslení situace stačí. Nebo ne?
  • « 00 Reagovat !

foto

21.04.05  08:12

« Re: rádia

smile: s posledními dvěmi odstavci se naprosto ztotožňuji... :D
  • « 00 Reagovat !

foto

21.04.05  08:07

« Re: RE: aktiva blinkrů s DO

Dyť sem to tady nedávno psal... 8)
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 21.04.05  07:42

« RE: aktiva blinkrů s DO

Tak jak jsem napsal, také mi nechtěl nikdo věřit a řekli, že to nejde. Takže takto:
    1) je nutno znát kód svého klíče (je uveden na kartičce, kterou jsme dostali ke klíčům od vozidla),
    2) na examineru zadat úkol spojený se zamykáním dveří - přesný název neznám,
    3) zadá se kód,
    4) zadat aktivovat blikače,
    5) ve většině případů to napíše, že operace se nezdařila,
    6) je nutno pokračovat dál a operaci opakovat a znovu ji potvrdit,
    7) toto opakovat dvakrát - dvakrát aktovovat,
    8 ) teď jsou dvě možnosti. Buď to napíše aktivováno a nebo opět že to nejde - nenechat se rozhodit, mělo by to být spuštěné,
    9) ukončit práci, odpojit examiner a chvíli počkat, až to ŘJ zpracuje,
    10) měo by to fungovat >:D
    Hodně štěstí
    MH
  • « 00 Reagovat !

foto

20.04.05  23:07

« Re: rádia

No, když jsem kupoval Ideu, tak mi bylo jasné, že ji nikdo v Čechách nemá s Dualogicem. Nedivím se, protože to auto bylo na náš trh uvedeno v polovině února 2004 a první zákazník si ho koupil 2.12 (a byl jsem to já).
    Pokud kupuje něco dealer, musí se set sakra snažit, aby to auto poměrně rychle prodal. Takže kupuje taková auta, která poměrně rychle prodá. Výsledek je, že všichni kupují stejné barvy, obdobné výbavy a jakákoliv extravagance (míněno odchylky od "standardu českého zákazníka") je vzácná. U jiných dovozců je třeba systém takový, že dovozce vlastní většinu aut na showroamech, takže si určuje, co v těch autech bude. Výhodou také je, že si dealer může nechat takové auto dovézt na ukázku.
  • 00 Reagovat !

foto

20.04.05  21:01

« rádia

af: musím teda narovinu říct, že jsem zažil už 3 rádia v dost špatným stavu. Odpálený výstup pro přední repro, nefunkční CD - četlo je to co mu asi vonělo???, a jedno úplně odpálený - nefunkční.
    Vše odstraněno v garanci, ale ty protáhlý obličeje zákazníků, kteří zjistili, že tyto rádia jsou neopravitelná a při představě, že se bude později něco podobného opakovat - no nevím.
    Rozhodně bych ale neměnil, ty všechny funkce jsou neocenitelný a zábavný, např. nastavování hlasitosti podle rychlosti, nastavitelný eqvalizér atd.
    A k těm dealerů - majetek nemajetek FIATu, důležitý je přece prodat a uspokojit zákazníka. Až bude FIAT prodávat auta, který někdy objedná v nesmyslných konfiguracích, tak do toho může kecat.
    Pardon za tu hrubost, ale o importu FIAT ČR nemám zrovna dobrý mínění.
    Šlapou všem po hlavách, ale aby pomohli........
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 20.04.05  17:36

« Re: Re: Re: Re: FM modulátor do auta

to: Mitsi
    rozjela se tady diskuze trochu jiným směrem (výbava, dealeři, ceny), no nevadí. Každý názor je dobrý :P .
    Já už to mám uzavřené (myslím to origo radio+CD bez MP3, ono se to dost dobře nevyplatí ukrást a to rozhodlo). Hodně by mě zajímaly tvé zkušenostii s FM modulátorem (stavěl jsem jeden mono pro kamaráda do kapely a ten teda fachčí už 10 let naprosto dokonale na 104,4MHz s rozsahem 40 - 15000Hz). Pokud to tady nechceš rozepisovat, pošli mi to soukromou poštou v bodech, díky. :)
  • 00 Reagovat !

foto

20.04.05  17:01

« rádio v Stile 1.2 12/2001

Mne osobne odišlo originál autorádio po 2,5 roku prevádzky >:-[] takže vlastne po záruke, no a na ďaľšií originál som už nemal chuť ! Nevedeli ho nikde opraviť a že ich menia iba kus za kus ako "žiarovky".Chodil som s ním po rôznych opravovniach, ale bez auta ho nevedeli ani naštartovať >:-[] Tak som si kúpil pekne dokúpil ich šuflík plus nové vnútorné uchytenie a nayelektre JVC za necelých 4000sk aj CD,s úplne rovnakým farebným podsvietením >:D A ten drahý originál si môžu v Turíne pichnúť do zadku :idea:
  • « 00 Reagovat !

foto

20.04.05  16:36

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: FM modulátor do auta

Ony ty rádia u Stil a Ideí budou kvalitnější >:D Máš tam odpověď
  • « 00 Reagovat !

foto

20.04.05  16:04

To af: Mě u Bravy odešla po 6,5 letech mechanika u kazeťáku (základ z r. 1997 bez RDS), bráchovi (mod. 1998 už s RDS, Dolby a Reverse) zase jede jen jediná stanice, rádio lze jen vypnout a nastavit hlasitost. Takže jisté obavy tu jsou...
    Mimochodem, posílal jsem ti dotaz soukromou zprávou, dej mi prosím vědět, jestli se s tím dá něco dělat. Díky.
  • « 00 Reagovat !

foto

20.04.05  15:54

« Re: Re: Re: Re: Re: FM modulátor do auta

Nemyslím si, že je důvod se bát toho že odejde, nesetkal jsem se ještě s žádným takovým problémem, možná u nějaké staré Bravy, ale i tam byly ty rádia docela OK.
  • « 00 Reagovat !

foto

20.04.05  15:37

« Re: Re: Re: Re: FM modulátor do auta

OK, díky za vysvětlení, jak to je s demo auty. Jinak se modlím, aby mi neodešlo originál rádio ve Fiatu Idea.
    Škoda, že jsem, to nevěděl dříve - vzal bych jí bez toho rádia a dal bych si tam něco standardního. Tak snad vydrží, abych nemusel řešit případnou výměnu.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 20.04.05  15:18

« Re: Re: Re: FM modulátor do auta

FM modulátor sice funguje, ale celé je to na ho... Vím, o čem mluvím, mám totiž prostřednictvím něho (modulátoru zn. Blaupunkt) připojený super kvalitní CD měnič Blaupunkt (made in Japan!) k autorádiu Mitsubishi. Bylo by to na dlouhé povídání, ale já Ti radím: "Nechoď do toho!"
  • « 00 Reagovat !

foto

20.04.05  15:13

Viktor: ty se ale bavíš o demo autech, ty jsou samo dealerů, já mluvím o autech z výroby, které jim stojí na skladech, ty patří FIATu. To že rádia ze Stila nejsou libovolně zaměnitelná je fakt, právě kvůli možné nekomunikaci s řídící jednotkou. Code kartu dostaneš, ale ten kód je pouze k oživení po odpojení od napětí, na nic jiného.
    Beaver2000: pokud ti to nabízeli za 10.000,- tak to rozhodně nebyl náhradní díl objednaný samostatně, ten stojí 18.000,- a není důvod na to čekat, díly chodí na druhý den, prostě tě chtěli natáhnout a normálně by to vzal z druhého auta.
  • « 00 Reagovat !

foto

20.04.05  14:51

« Re: Re: FM modulátor do auta

Nevím, jak to bylo zařízené, možná to rádio s MP3 brali jako náhradní díl a to c CD, co v autě už měl, nabídli někomu jinému s tím, že by mu řekli, jaký je původ toho rádia - že to rádio vezmou z jiného auta byl můj pocit.
    Nezdá se mi, že by rádio v jiném autě neukazovalo názvy stanic (z RDS), podle mě musí existovat jasná procedura, jak to rádio vyměnit bez výměny . Nevím, jak to je přesně u Stilo (Visteon), ale u Idey (Blaupunkt) jsem dostal normální cedulku s kódem a postupem, jak oživit rádio (např. po odpojené baterii).
    A nezdá se mi, že by ta auta byla majetkem Fiatu ČR. Když jsem třeba chtěl vidět různé prvky výbavy (typicky MP3, parkovací senzory, přihrádka zu stropu u Idey, sklopné sedadlo do stolku u Stila...), nikde mi to nemohli ukázat, protože to demo auta prostě neměla. Prý proto, že ta auta patří dealerům a že by to byly jejich ztráty, protože by to zákazníci nezaplatili. Ale nevím, nejsem v žádném vztahu s dealery a Fiatem ČR (teda kromě toho, že mám Ideu), takže prodejci mohli jen mlžit a vymlouvali se.
    Fakt je ten, že najít některé prvky výbavy v salonech nelze a pokud by konfiguraci aut určoval Fiat ČR, dovedu si představit, jak ta auta poskládat, aby se jednotlivé vychytávky mohly ukazovat.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 20.04.05  14:31

to: dunlop
    to už neřeším, MP3 source mám notebook, který už používám i v Seicu (mapy, Route66 2003, Excel - km, spotřeba, servisní záznamy a podobné pi..vinky) a MP3 player 256MB to taky jistí, nehledě na to, že notebook má přes USB flashku 512MB a též přehrává filmy na HDD 6GB (sleduje dcera vzadu a je to docela síla třeba někde v Praze na křižovatce, když filmové efekty duní ze Seica - subwoofer v kufříčku):lol:. Ale to jen když někam jedeme všichni. Mě samotnému stačí RadioBEAT 95,3 FM 8), holt už jsem starší generace >:D .
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 20.04.05  14:01

« Re: Re: FM modulátor do auta

To af: To je pravda, docela bych se potom divil, když bych kouknul na servisní štítek v motoru (je tam kolikátého v kolik je auto vyrobeno, jaká série, pro který trh je auto určeno...) a bylo tam napsaný, že mám MP3... A já ho přitom neměl... to bych to šel asi vyšetřovat :-!
    to Beaver2000: když budeš používat nějaké takovéhle zařízení, tak musíš mít další MP3 player, který stojí další peníze, a budeš to muset přepínat tlačítky na playeru ne radiu ... Spousta komplikací...
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…