Fiat Stilo
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FIAT
-
"-- skrytý --" 22.09.06 10:28
« M. Ratmírov - FIAT MEET - 23. 9. - 24. 9.
Vážení kolegové,
vzhledem k téměř nejednotnému názoru co by se mělo pít, jsem se rozhodl, že sud nemá smysl kupovat. Je tudíž na každém z vás, vzít si s sebou ten mok, který vám vyhovuje v množství, které hodláte vypít. Já sám beru G10 i PU12, ani u nás doma nejsme jednotni :-)
Počasí, jak to vypadá, nám bude přát, takže stačí s sebou vzít jen dobrou náladu a ty správné zásoby.
Těšíme se na vás
Beaver & Ajasheck -
« Bez nadpisu
Odpovídám na dotaz FiatFora co se silentbloků týče:
Náhrada zdá se existuje >:D , POWERFLEX (www.powerflex.co.uk) nebo www.mk-racing.cz. No,na Stilouše zatím nic nedělají :(. Stálo by za to jim napsat (e.sales@powerflex.co.uk) a zeptat se, vzhledem k tomu,že má angličtina je total k ničemu, tak ten kdo umí a zná, ať se za nás ostatní poptá..Dík
Už jsem kontaktoval org.Fiat Fora,ať pošle zapomenuté heslo :D -
« Re: Záměna motoru a radia za navigaci s cd?
K technické stránce - podle mě to šlo naposledy u Š105/120, pak už nikoliv.
Druhá věc je, že z hlediska práva to je přestavba a i na tu Š105/120 jsi musel mít souhlas výrobce (který mohl být vydán jednou jako typový). Silně pochybuju, že něco takového Fiat vydal nebo vydá.
Jestli ti ten motor je málo, tak by mohlo jít ho "přečipovat" (není to ale TDI, takže otázka, jestli to někdo dělá a jaký bude výsledek). Někdy stačí "ptákovina" - v Bravě 1.2 je vhodné po čase měnit kabely ke svíčkám, výsledek byl ohromující.
Pokud vše selže, doporučuji prodat/koupit.
Na stilo.org se určitě v českém nebo něneckém fóru probíraly možnosti výměny rádia za navigaci, nejspíš tam někde bude i návod/odkaz na něj. -
"-- skrytý --" 20.09.06 10:16
Pozri stilo.org /historiu/ tam sa už výmena za navigáciu preberala, vymeniť to nie je veľký problém, ak si dobre pamätám, bolo treba iba dáke maličkosti zohnať - mikrofón a pod.
A výmena motora? Určite by to išlo, stačí mať dobrého fachmana, ktorý sa vyzná. Dnes, keď do Š 120 dokážu dať motor 1.9 z Ockávky, alebo do Golfa II motor zo Seatu, do Golfa II 1.1 motor dostanú motor 1.9 TDI z Golfu III a pod. Tak si myslím, že by to bolo určite jednoduchšie ako tieto výmeny. -
"-- skrytý --" 19.09.06 22:40
V dnesni dobe je to nesmysl, staci se mrknout do EPERu a zjistit, ze vetsina dilu stejna neni. Vzdyt i u stejnych motorizaci ale odlisneho data vyroby mohou byt rozdily v RJ apod. Pokud nevyhovuje motor, prodal bych cely auto a koupil si jiny... -
"-- skrytý --" 19.09.06 21:54
Kdysi tady býval af, ten by ti uměl odpovědět. Pokud ti tady nikdo nedá uspokojivou odpověď, dej dotaz na stilo.org do CZ/SK sekce nebo i do D sekce, tam se najde někdo určitě (musíš se tam ale zaregistrovat). -
« Záměna motoru a radia za navigaci s cd?
Přátelé co myslíte? Jak technicky by bylo asi náročné vyměnit 1,2 16v r.v 2002 za 1,4 16v r.v. 2004, nemyslím dílensky? Je stejná převodovka, čidla, řídící jednotka, software? Dále by mě zajímalo jestli mohu zaměnit autorádio za zánovní originál fiat Stilo navigaci s cd přehrávačem? Bude potřeba také přehrát software? Nebo to spolu bude komunikovat jen po zadání kódu rádia? Díky -
"-- skrytý --" 19.09.06 09:02
« Re: Re: AGIP :-)
JA tu informaci mam od cloveka, kterej byl primo ve vyrobe - na lince, kde se z jednoho tanku stacel Madit Prima i Agip 5w40. Jestli to byl ten tvuj, to netusim. Na www.oleje.cz je nebo byl celkem zajimavy serial, ktery o globalni vyrobe oleju vypovedel hodne. Od te doby jsem si celkem jisty, ze utracet penize za "znackovy" olej je celkem blbost. -
"-- skrytý --" 19.09.06 08:52
« Re: AGIP :-)
Rands: slíbená publikovatelná část odpověďi na přirovnání Agipu k Maditu:
"... Agip patří do koncernu ENI a má vlastní rafinerie s výrobou základových olejů, např. v Livornu, Rotterdamu. (Oleje, které si kupuji pro sebe a své známé, pochází např. právě z Rotterdamu. ) Agip má vlastní výrobní základnu pro syntetické polinterní olefiny, tudíž nemá potřebu jejich nákupu, jako je tomu u některých jiných firem. Řada Tecsint je naprostou špičkou mezi současnými oleji. Jedná se o plně syntetický olej vyrobeny ze směsi esterů, PIO, PAO. Vyrábí se ve viskozitních klasifikacích 5W-30, 5W-40 a 0W-40. Je certifikován a jmenován jako olej splňující nejnáročnější požadavky výrobců, jako je Mercedes(norma MB229.3), BMW (Longlife-01), Porsche, Lamborghini atd. atd. - můžete se o tom přesvědčit na webových stránkách. Pokud jej používáte, myslím, že Vaše Stilo musí být hodně spokojené"
To je vše, tak si to nějak přeberte. ;-) -
"-- skrytý --" 18.09.06 18:45
« Bez nadpisu
@ wittman
Mám MW s 1,4 16V jezdím s tím kombinovaně město a dálnice. Roční nájezd cca 18 tisíc km. Motor není to sprinter, ale dokáže s tím MW docela slušně zacvičit. K motorizaci JTD jenom dodatek: pokud to máš jen na postrkování (tím myslím do 20km na jeden start/stop), tak je to zbytečné vyhození prachů (za auto i pojistku) a ničení motoru. Každý turbodiesel potřebuje min. 50 km aby se dostal do optima. Jestli ale lepší polovička dojíždí denně víc jak 50km (jedním směrem) pak to má význam i pro roční nájezd km a spotřebu. -
"-- skrytý --" 18.09.06 15:10
« Bez nadpisu
Klimatizaci mám, ale jakmile jedeš s plným kufrem a máš zapnutou klimu, tak to auto musíš hodně přemlouvat aby jelo... >:D
Ale na normální ježdění to opravdu stačí..
Já jsem ještě mladý kluk, který rád zavodí a tak, tak chápeš ne? :idea: >:-[]