Fiat Stilo
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FIAT
"-- skrytý --" 29.04.05 11:33
« Re: Samolepky + ochrana prahů
to: 1,6dynamic
jo jo, vycházel jsem převážně z tvého info, tuším, že jsi psal něco o ceně 4.000,-Sk a musel sis to nastříhat sám. Tady to údajně udělají na míru a za příplatek ti to i nalepí. Toto bude má první investice do nového vozu. O omlácené prahy nestojím ;-) a řeči od FIAT ČR či prodejců jsou mi volný. Plácačky tam nedám, jsou hnusný >:-[] a k ničemu >:-[] .
Ať nám Stila jezdí -
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: FM versus CD
Kšefty mi nekazíš - ta láhev vína stojí od 60 do 80 Kč, takže jsem levnější:-)
Kupoval jsem ji do Bravy, v Idee mám už orig. MP3, používaná tak rok.
Jinak ty omlácené prahy se týkaly Stila 3dv. a prý ještě do faceliftu (tvrdil prodejce ve Svobodově u Dojáčka, který mi zatím nedal příčinu mu nevěřit). Na Ideu jsem si plácačky koupil - hrozně se tomu autu špinily zadní dveře a po montáži se to výrazně zlepšilo. -
"-- skrytý --" 29.04.05 08:21
« Samolepky + ochrana prahů
Jak jsem procházel toto fórum, narazil jsem na problém omlácených prahů u všech typů Stila, postoj FIAT ČR i prodejců je vlastně mrtvý brouk >:-[] - kupte si plácačky za přední kola nebo naše ochranné folie. Oboje je k ničemu, první nic neřeší a vypadá hnusně, druhé jsou malé a tenké. Při procházení celého diskuzního fóra jsem objevil rubriku PODLOŽKY SPZ S OZNAČENÍM EU - HOMOLOGOVANÉ a v ní odkaz [odkaz] , také výroba samolepících folií na zakázku. Ceny jsou přijatelné a udělají to na míru. Stálo by to za pokus.
to: Dunlop
až budu mít MWčko >:D a přihlásím se na stilo.org >:D jaké jsou podmínky pro získání samolepky na zadní sklo /WWW.STILO.ORG/ :?: Viděl jsem to na některé fotce z meetu, díky za info.
Ať nám Stila jezdí 8) -
"-- skrytý --" 29.04.05 07:29
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: FM versus CD
to: Dunlop
to je fakt hezké info, ale za těch 20 táců mám nové ALU 15". Díky, je to lákavá nabídka, ale to radši koupím ty disky.
to: Viktor
tohle už zní zajímavěji (PDA n35). Ono je toho víc kolem 10 tisíc, ale teď (až koupím Stilo >:D ) budu zvažovat každou větší investici :'-(
Nechci ti kazit "kšeft" :P , ale redukci MGF kazety koupí r.c. téměř v každém obchoďáku za nějakých 200-300 korun.
Ať nám Stila jezdí a hrajou 8) -
"-- skrytý --" 28.04.05 22:56
« Re: Re: Re: Re: Re: FM versus CD
To Beaver2000: Nové Connect-Nav+ z Itálie z továrny jsou u nás na fóru k dispozici za 650€ (k dobudování), software - update se dá stáhnout zdarma na netu, a CD s mapami (myslím firma Navteq) jsou běžná CD bez ochrany, takže bych v tom takový problém zase neviděl >:D
Teď se tady na mě bude af zlobit >:-[] -
"-- skrytý --" 28.04.05 22:42
« Re: FM versus CD
to: r.c.
ano, i ve tvém Stilu to bude fungovat. S OSA poplatky si hlavu nedělej :D, pokud chceš něco platit, tak to dej Armádě spásy >:D .
Pokud budeš mít zájem, pošli mi mail adresu a já ti pošlu podrobnější info i s obrázky.
Ať nám Stila jezdí a hrajou 8) -
"-- skrytý --" 28.04.05 22:34
« Re: Re: Re: Re: FM versus CD
to: Viktor
jasně, byl to spíš takový bonbónek (OSA a spol.) :-! Každý problém má své řešení a firmy (obecně) s tím přijdou většinou až když si s tím člověk poradí po svém nebo holt to nemá. Toto je ale maličkost, spíš mě pálí NAV+ za tak dlouhé peníze. Samotný HW není nijak drahý, ale ten SW je nářez. A zase problém, i kdyby to člověk dal nakrásně dohromady, nemá to kam zabudovat atd. atd. Má to sice řešení GPS přijímačem (cca 1500,-Kč s DPH) a SW Route66, ALE je třeba udělat interface mezi GPS a PC. To už jsme ale zase někde jinde >:D . Na ježdění po ČR+SK navigaci nepotřebuji (alespoň já) a po EU holt s papírovým HW = mapou 8). -
« FM versus CD
to: všichni
díky všem za vysvětlení. Sorry, že jsem vám dal zabrat v psaní textu. Ale teď už to chápu. A v mém autě by se to dalo udělat také? Mám, ale originál zabudované rádio s kazeťákem. I když nevím jestli to má smysl, protože extremně dlouhé trasy nejezdím a když, tak mám nějaké kazety.
A nevím jestli jste si všimli, když mi hraje kazeta je hudba zřetelnější, když dám rádio, tak ho musím dát hlasitěji, protože nerozumím slovům. Jak říká přítelkyně, jsem trochu hluchý, :shock: ale kazeťák slyším. Tak nevím jestli to mám nějak seřídit. Už jsem si dal reprobedny u řidiče hlasitěji. >:D
to Beaver2000
píšeš, že když jede v autě více jak 3 osoby, tak je to veřejná produkce. :idea: A kde se platí poplatky. Že bych jim něco poslal >:D
Ať nám to jezdí. -
« Re: Re: Re: FM versus CD
To Beaver2000 - zabýval jsem se jen technickými záležitostmí, OSA a spol. jsem do toho fakt netahal.
Ale časy se mění - Sony dlouho nedělalo MP3 a DivX (že by slovo Sony Entertaiment?:-D) a když začali mohutně ztrácet pozice na trhu, tak se podpora těchto formátů najednou objevila...
A jestli ten vstup pro iPod Visteon rychle dodá na trh, tak by to bylo optimální řešení - pokud za to Fiat nebude chtít 10 000 Kč... -
"-- skrytý --" 28.04.05 14:24
« Re: Re: FM versus CD
to: ALL
Viktor to shrnul naprosto dokonale :!: , opomenul pouze jednu maličkost - formát MP3 ještě donedávna neměly (a stále nemají) rády organizace typu OSA, které hájí autorská práva. Jenže prachy (ty velké) stejně shrábnou vydavatelství a nahrávací společnosti. A jak se jedná o VELKÝ PRACHY ... :roll:
MP3 formát je vlastně velmi snadno dosažitelný prostředek, jak vytvářet a skladovat pirátské kopie - takže po právnicku, jedou-li ve voze s reprodukcí slova či hudby z formátu MP3 více jak 3 lidé (už je to veřejná produkce a není to jen pro soukromé účely - POZOR - toto platí i pro normální CD i rádio), jde o nelegální čin >:D >:D >:D neboť MP3 není právně uznaný záznamový formát určený k maloobchodnímu prodeji médií s hudbou a slovem. Webové servery s MP3 a podobně, které nabízejí bezplatně tyto produkty se stále potýkají se zákonem (jde tady fakt o "velký prachy"). Nicméně boj je to marný, trh si žádá MP3.
Ale tou nejdůležitější výhodou formátu MP3 = snadno přehratelný z paměťového média, KTERÉ SE NEPOHYBUJE. MP3 playery i flash disky(paměti) jsou pevná nepohyblivá média, jsou malá, nemají mechanické díly, mají minimální spotřebu a velmi slušnou reprodukci. CD mechanika (ať je sebelepší nebo od té nejlepší světové firmy) má vždy mechanické součástky a velmi jemnou mechaniku pohybu laserového snímače - to jsou ty největší mínusy pro provoz v autě. Otřesy, kolísání teplot, prach - vlivy, které spolehlivě likvidují takový aparát >:-[] (dříve nebo později). MP3 playery jsou v tomto směru nezničitelné (pouze když na něj šlápneš >:D tak někdy končí).
Takže s konečnou platností = FM modulátor (nebo mini FM vysílač) vytvoří svou vlastní FM stanici, která je naladitelná na rádiu v autě. Co a z jakého zařízení bude vysíláno, záleží na mě. Musím ještě upozornit, že vlastní stavba mini vysílače není vždy jednoduchá a konečné nastavení vyžaduje určitou praxi, vybavení a zkušenosti. Samotný provoz vysílače je ZAKÁZÁN. >:D Pokud je použit FM modulátor, je to něco jiného - je fyzicky vřazen do cesty signálu mezi anténu a přijímač - toto je POVOLENO.
Ať nám Stila jezdí a dobře hrajou 8)

To beaver2000 - mě zase plácačky neuráží a dokážu s nima žít. Zejména, když se teď neumažu, když lezu do kufru (Idea v podstatě nemá zadní převis, takže se zadní dveře dost špinily) a děti nejsou jako prasata po nastoupení do auta (mám i přední plácačky).
Jinak mě vycházela Idea dost stejně jako Stilo, ale to bylo před tím, než začal Fiat ČR vyporazdňovat sklady, ale hlavně jsme si po 6 letech s Bravou - automatem zvykli na "bez spojky". A bez spojky je Stilo až jako Abarth, takže zcela mimo mojí ochotu to zaplatit, takže Idea byla jasná volba.