Fiat Stilo

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FIAT

• 00 Reagovat !

foto

31.05.05  20:04

« Bez nadpisu

Diky za prispevky, samozrejme piste dal, cim vic nazoru, tim lip!
  • « 00 Reagovat !

foto wolff

wolff 31.05.05  15:48

« Re: Re:

No jestli ji ho ještě vůbec vrátíš....Aby nepřišla o auto... :)
  • 00 Reagovat !

foto wolff

wolff 31.05.05  15:46

« Bez nadpisu

Ale já ti povídám, že řešení je snadné...Kup si WD 40 a tam kde to vrže a potažmo tě to s..e, tak to tam prostříkni. A nebo nechceš li WD-40, pak nějaký čistící prostředek na plasty do interiéru na bázi silikonu...A budeš mít na nějakou dobu pokoj a když to začne, tak to stříkneš znovu. O nic nejde. Myslíš, že jiní (komu to auto nevrže) to nedělají? Dělají, neb když je třecí místo, tak se z něj vždy mohou nějaké pazvuky ozívat. A pokud tě to leze na nervy fakt moc, tak si kup pneu s větším profilovým číslem...Když budeš mít VW balóny, tak ty taky něco utlumí. A za další nech si zkonrolovat tlumiče...Ale chlape!!!VRŽOU auta za miliony, smiř se s tím, že Stilo je jen auto...A k tomu Fiat - tudíž není dělaný na kočičí hlavy.... :P
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 31.05.05  15:45

« Re:

V neděli jdu "otestovat" Stilo 1,6 MW mé sestry po dvou letech provozu, tak budu referovat. Jenže ona má na něm málo najeto, tak nevím, zda to bude směrodatné/reprezentativní.
  • 00 Reagovat !

foto

31.05.05  15:37

« Bez nadpisu

Auto má servisni knížku, z Česka, vše bylo Ok,
    ...jen prostě s tím autem jezdím po všech středo- a východoevropských cestách /necestách (a např. v mém městě je velké množství kočičích hlav). K zobecňování: Ok, možná zobecňuji pod vlivem statistik (sám jsem řídíl 2 různá stila, a v obou to na nerovnostech vrzalo...), ale na druhou stranu: většina z nás má větší zkušenosti s 1-2 auty.... Možná to je tím, že mám skoro první řadu, a že pozdější výroba řadu mnou zmiňovaných problémů odstranila.
    Spíše mě zajímaly vaše reakce, jestli i někdo jiný nemá podobné problémy, resp. co s nimi udělal. Já mám auto bohužel nyní už po záruce, takže se mi nechce moc investovat.
  • « 00 Reagovat !

foto

31.05.05  12:40

« Re: Re: martinac

Smile: Problém se škrtáním zubů býva u 1.8, jaký máš motor
  • 00 Reagovat !

foto

31.05.05  12:09

« Re: martinac

martinac:
    Nechcem sa teraz zaoberat otazkou historie Tvojeho auta. Predavat auto s 9.000km je dost podozrive. Nech je to ako chce, nespochybnujem ze mas s autom problemy. Co mi ale vadi, je to ze zovseobecnujes problemy tvojeho jedneho kusu a vztahujes ich na vsetky stila. Ja sa blizim k 50.000 (mam teraz 43 tisic aj nieco) a o ziadnom zhorseni jazdnych vlastnosti nemoze byt ani reci. Auto je stale rovnake ako v prvy den. Poznam zo svojeho okolia este jedno Stilo (manzelkin kolega), ten ma najazdene este viac (ma aj starsie auto) a na otazku ako mu auto sluzi, mi dal odpoved asi pred mesiacom, ze okrem pociatocnych problemov s elektronikou ma nula problemov. Co som sa bavil aj so servisakmi v TN, tak povedali ze Stilo je v norme.
    Preto sa mi vobec nepaci tvoj sposob uvazovania. Kazde auto je len auto, niektore sa vydari, niektore nie, ale vo vseobecnosti hovorit ze Stilo je zmatok len preto ze Ty s nim mas problemy ... nehnevaj sa ale je to HLUPOST :roll:
    A myslim, ze si nikoho nenahneval, toto forum je tu nato, aby sa problemy navzajom diskutovali,
  • 00 Reagovat !

foto

31.05.05  11:58

« Stilo - sedadlo

Zdravím všechny Stilaře,
    a zároveň prosím pomoc a konzultaci dvou problémů.
    a) Stilo má najeto cca 35 tis.km a jde špatně zařadit zpátečka
    - spojka až na podlaze vždy to má tendenci jít přes zuby nebo škubnout
    - v servise tvrdí, že nic takového neřešili a že by mělo být vše O.K.
    b) mám verzi 3dv. bez nastavitelné bederní opěrky u řidiče
    - to sedadlo je ve spodní části vystouplé tak, že nedochází k opření lopatek
    - po delší jízdě z toho bolí záda
    - nevymysleli jste někdo nějaké řešení, aby ta podpora v oblasti beder nebyla tak výrazná??? Mám pocit, že modely bez bočních airbagů maj sedadla normální, ale s bočníma airbagama je to nějaký divný
    Mnohokrát děkuji za rady a přeji všem krásné jaro.
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 31.05.05  10:59

« Re:

nieje to moje auto ale otcove...no ale fakt je ten, ze po a166 a C5 je to prve auto s ktorym za rok nebol ziaden problem. a zatial bolo iba na jednej servisnej prehliadke.
    jo a na slovensku ma mercedes do 6r alebo 150.000km servis zdarma. platis len za brzdy.
  • 00 Reagovat !

foto wolff

wolff 31.05.05  10:25

« Bez nadpisu

No já sem přesvědčený, že bude vrzat...Leda, že by to na garančce vždycky rozebrali a promazali...Při cenách garančky u Mercedesu bych se tomu nedivil. Odky seš fanoušek Mercedesu? Mslel sem že máš lepší vkus...
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 31.05.05  09:14

« Re:

ked raz prides do BA, velmi rad ta presvedcim ze vsetky auta nevrzgaju. len za to treba bohuzial dost zaplatit. to auto (e-klasse) ma zatial len 45.000km, sam som zvedavy ci to bude take iste po 150.000km
  • 00 Reagovat !

foto wolff

wolff 31.05.05  08:06

« Bez nadpisu

No to sem ti nahazoval já, neb se dost často stává a otěch případech vím, že jim hold o bčas někde něco spatne při převozu... U fordu se to stalo a to auto pak prodali...Nic méně, vždycky se dá narazit na špatný kus. U toho Stila je docela dobře možné, že má už delší dobu tlumiče v háji a veškeré problémy mohou být způsobeny právě tímto...Potažmo to auto už taky mohlo mít najeto mnohem víc než 9 000 km. A co se týká toho povrzávání. Každý auto vrže. Ono to stačí občas ve vnitř pročistit nějakým silikonovým sprejem a máš po vrzání...Jen se chce tomu autu věnovat...To co tady popisoval odpovídá u Stila tak najetým 180 000 a ne li víc. Takže je docela reálné, že to auto nemělo najeto 9000, ale 90 000. Sám sem viděl Stila 1,2 z autoškol nabořený a opravený (a při tom vypadaly jako nový. A neodborník nepoznal, že je to vrak. Jen se to hold horší a horší...Přesně jak bylo pospáno...Nic méně nevylučuji, že to auto nemohlo být vadné již z výroby, ale jestli si autor myslí, že u Mazdy se to prostě nemůže stát, tak je opravdu an omylu... K najetým km - jezdím jen po Brně a není pro mě problém ročně najet 40 000 km. To Stilo mohlo těch 90 000 km mít. A hodnotit kvalitu auto podle výměny čepu nebo tlumičů je taky nefér. Kdo ví, kolik tím autem bylo vymetených děr...?
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 31.05.05  00:32

« Re:

hm.
    ked som sem pisal trable s a166, tiez mi to nejaky fiatak vyhadzoval na oci, ze zrejme to auto bola totalka...to je taky narodny sport fiatakov? :)
  • 00 Reagovat !

foto petrumr

petrumr 30.05.05  20:25

« Bez nadpisu

jaká je jistota,že to mělo najeto9000km.nebyla to totálka? :roll:
  • 00 Reagovat !

foto

30.05.05  20:07

« Stilo ano nebo ne? Zkušenosti po 55 tis. km

Dovolím si ohodnotit též své auto, pokud možno objektivně. Na začátek co mám: Fiat Stilo 1.2 3D, r.v. 2002, najeto 60 tis. km, výbava Active + různí asistenti + CD. Mám ještě zkušenosti s F Uno, F Punto I, Renault 19, porovnávat ještě mohu s auty, jež jsem jel krátkodobě, mj. Opel Zafira, Renault Megane II.
    1. Auto vždy jelo, nikdy nenastala situace, že by nešlo nastartovat, chciplo při cestě,...motor tichý, bez problémů, žárovky mám pořád původní !
    2. žádná chybová hlášení počítače.
    3. 3dvéřák je atraktivní, moc jich není.
    4. vynikající CD a radiosestava, i elektronika je milá...
    ale
    5. Závady vyžadující výměny dílů: při 20 t. km měněny zámky dveří -odešel Dead lock; při 50 tis. km: klepání PP nápravy, vytlučený čep, měněn včetně P ramene (už po zaruce, za 5 tis. Kč).
    6. reklamované závady (ne)opravené a znovu se objevující (stav po 60 tis. km):
    a) vrzání zadní nápravy - špatně silentbloky, já blbec se celou dobu nechat odbývat že to nic není, jen to nastříkali a na chvíli to dalo pokoj. Nyní to už neřeším, přestalo to, ale mám pocit že teď náprava zase na nerovnostech (příčných) klepe/skáče
    b) vrzání pření nápravy - občas, když např. zajedu do díry nebo se auto zhoupne, nevyřešeno, nic servis nenašel, můj odhad jsou "gumové" držáky stabilizační tyče, tyčka jsou jinak OK
    c) klepání výplní dveří a pootevřených oken na nerovnostech, 1x seřizováno v záruce, nyní opět se objevilo a dělá to více, tedy na nerovnostech, moc se mi nechce do servivu, jde asi o povolení vodících prvků a něco ve výplni
    d) vrzání výdechů v palubní desce, vrzání v okolí rádia: 1x řešeno v záruce, po 1 roce se to vrátilo a dělá to více; vrzání a klepání zadního deklu kufru a bočnic co ho drží - díval jsem se odkud to jde, a dekl poskakuje na nerovnostech, a tím to asi uvolňuje, neřešeno. Konstrukce pal. desky (ačkoliv je hezká a velmi praktická co do ovládání) ale k povrzávání přímo vede, protože je složena z mnoha dílů různě tvrdých /měkkých plastů a každá nepřesnost při skládání se časem odmění právě povrzáváním...
    e) výrazné zhoršení kultury cestování asi zhoršením tlumičů nebo nevím čeho u přední nápravy, auto je neklidné, každou nerovnost přenáší do kabiny a kola "bouchají", když najedou do děr, při přejezdu rolet auto začne poskakovat, myslím, že je dost brzo, když autu jsou 3 roky, najeto jen 55 t. a chovám se k němu slušně. Přitom geometrie je udělaná, čep je nový, že by opravdu ty tlumiče?
    f) zaseklá páčka odsouvání sedadla řidiče: řešeno rozděláním se dadla v záruce a opravou - natažením lanka co se uvolnilo.. od té doby OK
    Shrnutí:
    - když jsem auto kupoval (mělo najeto 9 tis. km), bylo klidné, nic vevnitř ani venku nevrzalo, stabilní na silnici
    - po 60 t. km vše funguje, ale na nerovnostech je z auta žebřiňák, povrzává hodně věcí, i na relativní rovině si občas něco zavrzá, auto občas poskočí na nerovnostech...
    Možná to jsou hlouposti co mi vadí, ale jezdil jsem pár dní s Opel Zafirou z r. 2001, co má najeto 130 t.km, a auto je jako nové, interiér nevrže, vše funguje. A tak mi už začíná to mé auto vadit, protože si říkám, že když v 55 t. km odejde čep nápravy, pak kdy odejdou tlumiče, a kdy začne interiér povrzávat i při normální klidné jízdě?
    Závěrem proto, ač nerad, musím potvrdit, že ačkoliv je Fiat Stilo hezké nabušené auto (a teď za dobrou cenu), to mé po 50 t. km už není to pravé ořechové a chápu lidi, co jezdí hodně, že Fiatu nevěří. Ono je težké zlepšovat kvalitu a nejhorší je, že i když se Fiat výrazně zlepšil, pak konkurence se zlepšila taky a Fiat je na to vlastně pořád stejně - pořád poslední z evropských výrobců. A netrad bych teď slyšel že jsem nějaký germanofil. Stačí se podívat na žebřičky kvality z různých evropských zemí a je každému jasné, že se nejedná o nějaký komplot - je to prostě realita, kterou bychom si měli připustit! Samotného mě to mrzí, ale jen jsem sdělil své zážitky s 2-ročním užíváním jednoho Stila.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 30.05.05  19:44

« Re: Zasraný kroupy

to: Vojta
    Jak jsem si přečetl tvůj příspěvek, šel jsem se na parkoviště podívat na své nové MWčko a vše je OK. Praha 10 Zahradní Město.
    Dej vědět, co na to pojišťovna.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 30.05.05  18:53

« Zasraný kroupy

Nuže přátelé, Stilo parkuju na Praze 6, kroupy zde byly vydatné dnes odpoledne. Stilo nevyvázlo bez úhony. Důlky po celé kastli - střecha, víko motoru, i blatníky. Zítra valim do servisu, pojišťovna. Uvidíme co se s tim bude dát dělat. Tedy na náledě mi to nepřidalo. :?
  • 00 Reagovat !

foto

29.05.05  23:42

« Andy_Kaufman

Zdravíme tě na naších stránkách. Já mám auto sice stilo 1,6 mw verzi kombi, ale aspoň si trochu uděláš obrázek.
    Auto r.v. 04/2003, mám najeto 65 tis. a nějaké drobné.
    poruchy: při 3000 km a při 6000 km dělána geometrie přední nápravy
    2x výměna potkávací žárovky na straně řidiče i spolujezdce.
    Jinak tři krát klepu na dřevo, ale auto šlape, jak hodinky. Auto používám ve firmě. Často jezdím plně naložený zbožím a auto jede ok. Průměrná spotřeba při 70% město je 7,2l/100km.
    Auto bych doporučil, jak pro rodinu, tak i na podnikání. Velký kufr, vzadu dostatek místa na nohy, i v základní verzi velká nabídka bezpečnostních prvků (ABS, ASR, airbagy...), el. okna, el. zrcátka ...Interval výměny oleje je 20 000km. Dražší se mi jen zdá ocenění těch výměn. Při 20 a 40 tis je to kolem 5000 kč, při 60000 km jsem platil 11 000 kč. To se už, ale měnilo vše. Přední a zadní brzd. destičky, chladící i brzdová kapalina, olej + filtr, vzduchový i pylový filtr ... Nevím, jak je to u konkurence. Určitě to, ale nebude výrazně levnější. I na tyto věci se ptej.
    Při koupi jsem se rozhodoval mezi oktavkou, fokusem, p206, p307. Fiat vyhrál při nejlepším poměru výbava/cena.
    Celkově jsem s autem velmi spokojen.
    Při výběru přeji šťastnou ruku.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 28.05.05  15:21

« Re: to Beaver2000

r.c. a mbe: Abych si alespoň trochu "vylepšil reputaci" v rámci tohoto tématu, prozradím vám, že moje sestra má "díky mně" Stilo MW 1,6 a bývalá kolegyně Stilo MW 1,9 JTD.
  • 00 Reagovat !

foto

28.05.05  13:06

« Stilo JTD

Nazdar Stilari, uvazuju o koupi noveho vozu a jednim z favoritu je pro me Stilo JTD, byl bych moc rad, kdybyste mi napsali vase zkusenosti s timto vozem, hlavne s JTD, ale i se Stilem obecne, po par letech provozu.
    Diky moc a hodne stastnych a bezpecnych kilometru preju!
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…