Fiat Stilo
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FIAT
« Re: sky window
Tak zrovna ten spominany manzelkin kolega ma Stilo 5dv. so Sky Window, lenze on na internet nema zaujem ist :roll: A ja som sa v ich aute este neviezol. Mozem len reprodukovat jeho vyjadrenie "je to fantasticke"
Co sa tyka poruchovosti - je rovnaka ako u vsetkych stresnych okien cize v norme - vyrobca do Stila je WEBASTO.
Ale kedze sme na vlas rovnako vysoki (194) nie je to vhodne pre mna, uz teraz mam hlavu nejake 3cm pod stropom. -
« sky window
Máte někdo osobní zkušenosti se sky window- zajímala by mě hlučnost při zavřeným okně a jestli mi neulítne příčesek, když si otevřu okno na dálnici. Pochlubte se případnými problémy - zatíkání atd. Zdá se mi, že je dost sníženej strop u auta ? Mám 194 a mám rád vysoký sezení. -
« Re
to Martinac: no doufám, že jsi měl jen takovou smůlu >:D Doufám, že na tom Stilo není tak špatně ve srovnání s Bravou. Já mám totiž najetejch 160 t km s Brava JTD a interiér je úplně v cajku, nic nevrže a nedrnčí atd. Na podvozku jsem měnil jen ložisko předního kola ( a samozřejmě kotouče + destičky, ale to beru jako spotřební materiál). Kupoval jsem to samozřejmě ojetý bouraný a asi mi to spravili líp, než Tobě. Do Stila bych chtěl v budoucnu jít, zatím jsem jezdil s jedním JTD 85 kW a jediný, co mě trochu zarazilo, že motor je vevnitř slyšet stejně jako v Bravě ( myslel jsem, že to odhluční líp). -
"-- skrytý --" 01.06.05 06:32
« RE: zpátečka u 1,8
Mám také 1,8 a co se týče řazení, tak (klepu na dřevo) jsem neměl a nemám problém při řazení jakýchkoliv rychlostí. Problémy jsem měl s elektronikou, to jsem již zde popisoval, naštěstí je již vše OK - byl velmi dobrý přístup servisu. Teď, asi tak od 10 000 km (teď mám 13 t km) mi při startu motoru to v něm haraší jak v nějakém starém nafťáku (je to jako řechtání koně), ale to po dvou až třech sekundách přestane a potom je to OK. Projevuje se to jen po dlouhé odstávce auta, třeba po noci a nebo když někde celý den stojím. Jinak jsem spokojen.
Ať nám to jezdí
MH -
« stilo 1,6 mw
to vojta: tak to ti vůbec nezávidím. Nevím co s tím chce servis dělat. Jedině, tak vyměnit kastlu. Snad ti to dobře dopadne.
to Martinac: přátelé nenavážejte se tak do něho. Řekl jen své hodnocení. Bohužel je negatívní. Já klepu 3x na dřevo. Auto r.v. 03, najeto 68 tis. a vše je ok. Ale vždy se najde nějaké auto, které má nějakou smůlu. Nebo spíš jeho majitel.
to Smile: jak jsem koupil auto, tak ta zpátečka mi to také dělala. Často mi to vrzlo o zuby. Teď už né. Auto zastavit, počkat 2s a v poklidu zařadit. Netřeba nijak násilně. Pokud cítím, že to jde na zub, povolim spojku, opět sešlápnu a zařadím. A teď v poslední době je to skoro vždy ok.
sraz v Bratislavě: Bohužel nepřijedu. Zapomněl jsem, že slavím narozky. Mám už pozvané lidi a ještě to slavím s bratrancem. Tak to nemohu jen tak prohodit. Tak někdy příště. :( -
Na mojom MW 1.8 je občas problém zaradiť na prvý krát rýchlo 5-ku a občas je aj problém so zaradením spiatočky, ale zuby mi neškŕkajú. Ináč je radenie veľmi ľahké a plynulé, v porovnaní s manželkinym Nisanom, kde treba s pákou zápasiť kým nájdeš správnu polohu. -
wolff 31.05.05 15:46
Ale já ti povídám, že řešení je snadné...Kup si WD 40 a tam kde to vrže a potažmo tě to s..e, tak to tam prostříkni. A nebo nechceš li WD-40, pak nějaký čistící prostředek na plasty do interiéru na bázi silikonu...A budeš mít na nějakou dobu pokoj a když to začne, tak to stříkneš znovu. O nic nejde. Myslíš, že jiní (komu to auto nevrže) to nedělají? Dělají, neb když je třecí místo, tak se z něj vždy mohou nějaké pazvuky ozívat. A pokud tě to leze na nervy fakt moc, tak si kup pneu s větším profilovým číslem...Když budeš mít VW balóny, tak ty taky něco utlumí. A za další nech si zkonrolovat tlumiče...Ale chlape!!!VRŽOU auta za miliony, smiř se s tím, že Stilo je jen auto...A k tomu Fiat - tudíž není dělaný na kočičí hlavy.... :P -
Auto má servisni knížku, z Česka, vše bylo Ok,
...jen prostě s tím autem jezdím po všech středo- a východoevropských cestách /necestách (a např. v mém městě je velké množství kočičích hlav). K zobecňování: Ok, možná zobecňuji pod vlivem statistik (sám jsem řídíl 2 různá stila, a v obou to na nerovnostech vrzalo...), ale na druhou stranu: většina z nás má větší zkušenosti s 1-2 auty.... Možná to je tím, že mám skoro první řadu, a že pozdější výroba řadu mnou zmiňovaných problémů odstranila.
Spíše mě zajímaly vaše reakce, jestli i někdo jiný nemá podobné problémy, resp. co s nimi udělal. Já mám auto bohužel nyní už po záruce, takže se mi nechce moc investovat. -
« Re: martinac
martinac:
Nechcem sa teraz zaoberat otazkou historie Tvojeho auta. Predavat auto s 9.000km je dost podozrive. Nech je to ako chce, nespochybnujem ze mas s autom problemy. Co mi ale vadi, je to ze zovseobecnujes problemy tvojeho jedneho kusu a vztahujes ich na vsetky stila. Ja sa blizim k 50.000 (mam teraz 43 tisic aj nieco) a o ziadnom zhorseni jazdnych vlastnosti nemoze byt ani reci. Auto je stale rovnake ako v prvy den. Poznam zo svojeho okolia este jedno Stilo (manzelkin kolega), ten ma najazdene este viac (ma aj starsie auto) a na otazku ako mu auto sluzi, mi dal odpoved asi pred mesiacom, ze okrem pociatocnych problemov s elektronikou ma nula problemov. Co som sa bavil aj so servisakmi v TN, tak povedali ze Stilo je v norme.
Preto sa mi vobec nepaci tvoj sposob uvazovania. Kazde auto je len auto, niektore sa vydari, niektore nie, ale vo vseobecnosti hovorit ze Stilo je zmatok len preto ze Ty s nim mas problemy ... nehnevaj sa ale je to HLUPOST :roll:
A myslim, ze si nikoho nenahneval, toto forum je tu nato, aby sa problemy navzajom diskutovali, -
« Stilo - sedadlo
Zdravím všechny Stilaře,
a zároveň prosím pomoc a konzultaci dvou problémů.
a) Stilo má najeto cca 35 tis.km a jde špatně zařadit zpátečka
- spojka až na podlaze vždy to má tendenci jít přes zuby nebo škubnout
- v servise tvrdí, že nic takového neřešili a že by mělo být vše O.K.
b) mám verzi 3dv. bez nastavitelné bederní opěrky u řidiče
- to sedadlo je ve spodní části vystouplé tak, že nedochází k opření lopatek
- po delší jízdě z toho bolí záda
- nevymysleli jste někdo nějaké řešení, aby ta podpora v oblasti beder nebyla tak výrazná??? Mám pocit, že modely bez bočních airbagů maj sedadla normální, ale s bočníma airbagama je to nějaký divný
Mnohokrát děkuji za rady a přeji všem krásné jaro. -

Jestli ale uvažuješ nad Stilem MW, tak ti Idea nepomůže. Jo, a až se podíváš na cenu, tak se taky podívej, co všechno v té ceně dostaneš. Jestli chceš to auto alespoň trochu vybavené (klima + CD), tak Dynamic je jasná volba. A když klimu, tak automatickou, je to nesrovnatelné s manuálem.