Fiat Stilo

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FIAT

• « 00 Reagovat !

foto

02.06.05  09:29

« Re: Auto pro vysoké

Zkus se posadit do Idey - výška auta 166 cm ti dává dost místa na hlavu i SkyWindow, u když sedíš rád nahoře...
    Jestli ale uvažuješ nad Stilem MW, tak ti Idea nepomůže. Jo, a až se podíváš na cenu, tak se taky podívej, co všechno v té ceně dostaneš. Jestli chceš to auto alespoň trochu vybavené (klima + CD), tak Dynamic je jasná volba. A když klimu, tak automatickou, je to nesrovnatelné s manuálem.
  • 00 Reagovat !

foto

02.06.05  07:41

« Bez nadpisu

to Dynamic: to máš sedadlo úplně nahoře ?
  • 00 Reagovat !

foto

02.06.05  07:25

« Re: sky window

Tak zrovna ten spominany manzelkin kolega ma Stilo 5dv. so Sky Window, lenze on na internet nema zaujem ist :roll: A ja som sa v ich aute este neviezol. Mozem len reprodukovat jeho vyjadrenie "je to fantasticke"
    Co sa tyka poruchovosti - je rovnaka ako u vsetkych stresnych okien cize v norme - vyrobca do Stila je WEBASTO.
    Ale kedze sme na vlas rovnako vysoki (194) nie je to vhodne pre mna, uz teraz mam hlavu nejake 3cm pod stropom.
  • « 00 Reagovat !

foto

01.06.05  15:01

« sky window

Máte někdo osobní zkušenosti se sky window- zajímala by mě hlučnost při zavřeným okně a jestli mi neulítne příčesek, když si otevřu okno na dálnici. Pochlubte se případnými problémy - zatíkání atd. Zdá se mi, že je dost sníženej strop u auta ? Mám 194 a mám rád vysoký sezení.
  • 00 Reagovat !

foto

01.06.05  14:50

« Re

to Martinac: no doufám, že jsi měl jen takovou smůlu >:D Doufám, že na tom Stilo není tak špatně ve srovnání s Bravou. Já mám totiž najetejch 160 t km s Brava JTD a interiér je úplně v cajku, nic nevrže a nedrnčí atd. Na podvozku jsem měnil jen ložisko předního kola ( a samozřejmě kotouče + destičky, ale to beru jako spotřební materiál). Kupoval jsem to samozřejmě ojetý bouraný a asi mi to spravili líp, než Tobě. Do Stila bych chtěl v budoucnu jít, zatím jsem jezdil s jedním JTD 85 kW a jediný, co mě trochu zarazilo, že motor je vevnitř slyšet stejně jako v Bravě ( myslel jsem, že to odhluční líp).
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 01.06.05  09:13

« Re: RE: zpátečka u 1,8

To MH: Jedná se o zvuk hydroštelů, než se natlakují olejem. Pokud to dělá jen pár desítek vteřin po nastartování, nelze hovořit o problému či dokonce poruše.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 01.06.05  06:32

« RE: zpátečka u 1,8

Mám také 1,8 a co se týče řazení, tak (klepu na dřevo) jsem neměl a nemám problém při řazení jakýchkoliv rychlostí. Problémy jsem měl s elektronikou, to jsem již zde popisoval, naštěstí je již vše OK - byl velmi dobrý přístup servisu. Teď, asi tak od 10 000 km (teď mám 13 t km) mi při startu motoru to v něm haraší jak v nějakém starém nafťáku (je to jako řechtání koně), ale to po dvou až třech sekundách přestane a potom je to OK. Projevuje se to jen po dlouhé odstávce auta, třeba po noci a nebo když někde celý den stojím. Jinak jsem spokojen.
    Ať nám to jezdí
    MH
  • 00 Reagovat !

foto

31.05.05  22:40

« stilo 1,6 mw

to vojta: tak to ti vůbec nezávidím. Nevím co s tím chce servis dělat. Jedině, tak vyměnit kastlu. Snad ti to dobře dopadne.
    to Martinac: přátelé nenavážejte se tak do něho. Řekl jen své hodnocení. Bohužel je negatívní. Já klepu 3x na dřevo. Auto r.v. 03, najeto 68 tis. a vše je ok. Ale vždy se najde nějaké auto, které má nějakou smůlu. Nebo spíš jeho majitel.
    to Smile: jak jsem koupil auto, tak ta zpátečka mi to také dělala. Často mi to vrzlo o zuby. Teď už né. Auto zastavit, počkat 2s a v poklidu zařadit. Netřeba nijak násilně. Pokud cítím, že to jde na zub, povolim spojku, opět sešlápnu a zařadím. A teď v poslední době je to skoro vždy ok.
    sraz v Bratislavě: Bohužel nepřijedu. Zapomněl jsem, že slavím narozky. Mám už pozvané lidi a ještě to slavím s bratrancem. Tak to nemohu jen tak prohodit. Tak někdy příště. :(
  • 00 Reagovat !

foto

31.05.05  20:40

« Bez nadpisu

Na mojom MW 1.8 je občas problém zaradiť na prvý krát rýchlo 5-ku a občas je aj problém so zaradením spiatočky, ale zuby mi neškŕkajú. Ináč je radenie veľmi ľahké a plynulé, v porovnaní s manželkinym Nisanom, kde treba s pákou zápasiť kým nájdeš správnu polohu.
  • 00 Reagovat !

foto

31.05.05  20:04

« Bez nadpisu

Diky za prispevky, samozrejme piste dal, cim vic nazoru, tim lip!
  • « 00 Reagovat !

foto wolff

wolff 31.05.05  15:48

« Re: Re:

No jestli ji ho ještě vůbec vrátíš....Aby nepřišla o auto... :)
  • 00 Reagovat !

foto wolff

wolff 31.05.05  15:46

« Bez nadpisu

Ale já ti povídám, že řešení je snadné...Kup si WD 40 a tam kde to vrže a potažmo tě to s..e, tak to tam prostříkni. A nebo nechceš li WD-40, pak nějaký čistící prostředek na plasty do interiéru na bázi silikonu...A budeš mít na nějakou dobu pokoj a když to začne, tak to stříkneš znovu. O nic nejde. Myslíš, že jiní (komu to auto nevrže) to nedělají? Dělají, neb když je třecí místo, tak se z něj vždy mohou nějaké pazvuky ozívat. A pokud tě to leze na nervy fakt moc, tak si kup pneu s větším profilovým číslem...Když budeš mít VW balóny, tak ty taky něco utlumí. A za další nech si zkonrolovat tlumiče...Ale chlape!!!VRŽOU auta za miliony, smiř se s tím, že Stilo je jen auto...A k tomu Fiat - tudíž není dělaný na kočičí hlavy.... :P
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 31.05.05  15:45

« Re:

V neděli jdu "otestovat" Stilo 1,6 MW mé sestry po dvou letech provozu, tak budu referovat. Jenže ona má na něm málo najeto, tak nevím, zda to bude směrodatné/reprezentativní.
  • 00 Reagovat !

foto

31.05.05  15:37

« Bez nadpisu

Auto má servisni knížku, z Česka, vše bylo Ok,
    ...jen prostě s tím autem jezdím po všech středo- a východoevropských cestách /necestách (a např. v mém městě je velké množství kočičích hlav). K zobecňování: Ok, možná zobecňuji pod vlivem statistik (sám jsem řídíl 2 různá stila, a v obou to na nerovnostech vrzalo...), ale na druhou stranu: většina z nás má větší zkušenosti s 1-2 auty.... Možná to je tím, že mám skoro první řadu, a že pozdější výroba řadu mnou zmiňovaných problémů odstranila.
    Spíše mě zajímaly vaše reakce, jestli i někdo jiný nemá podobné problémy, resp. co s nimi udělal. Já mám auto bohužel nyní už po záruce, takže se mi nechce moc investovat.
  • « 00 Reagovat !

foto

31.05.05  12:40

« Re: Re: martinac

Smile: Problém se škrtáním zubů býva u 1.8, jaký máš motor
  • 00 Reagovat !

foto

31.05.05  12:09

« Re: martinac

martinac:
    Nechcem sa teraz zaoberat otazkou historie Tvojeho auta. Predavat auto s 9.000km je dost podozrive. Nech je to ako chce, nespochybnujem ze mas s autom problemy. Co mi ale vadi, je to ze zovseobecnujes problemy tvojeho jedneho kusu a vztahujes ich na vsetky stila. Ja sa blizim k 50.000 (mam teraz 43 tisic aj nieco) a o ziadnom zhorseni jazdnych vlastnosti nemoze byt ani reci. Auto je stale rovnake ako v prvy den. Poznam zo svojeho okolia este jedno Stilo (manzelkin kolega), ten ma najazdene este viac (ma aj starsie auto) a na otazku ako mu auto sluzi, mi dal odpoved asi pred mesiacom, ze okrem pociatocnych problemov s elektronikou ma nula problemov. Co som sa bavil aj so servisakmi v TN, tak povedali ze Stilo je v norme.
    Preto sa mi vobec nepaci tvoj sposob uvazovania. Kazde auto je len auto, niektore sa vydari, niektore nie, ale vo vseobecnosti hovorit ze Stilo je zmatok len preto ze Ty s nim mas problemy ... nehnevaj sa ale je to HLUPOST :roll:
    A myslim, ze si nikoho nenahneval, toto forum je tu nato, aby sa problemy navzajom diskutovali,
  • 00 Reagovat !

foto

31.05.05  11:58

« Stilo - sedadlo

Zdravím všechny Stilaře,
    a zároveň prosím pomoc a konzultaci dvou problémů.
    a) Stilo má najeto cca 35 tis.km a jde špatně zařadit zpátečka
    - spojka až na podlaze vždy to má tendenci jít přes zuby nebo škubnout
    - v servise tvrdí, že nic takového neřešili a že by mělo být vše O.K.
    b) mám verzi 3dv. bez nastavitelné bederní opěrky u řidiče
    - to sedadlo je ve spodní části vystouplé tak, že nedochází k opření lopatek
    - po delší jízdě z toho bolí záda
    - nevymysleli jste někdo nějaké řešení, aby ta podpora v oblasti beder nebyla tak výrazná??? Mám pocit, že modely bez bočních airbagů maj sedadla normální, ale s bočníma airbagama je to nějaký divný
    Mnohokrát děkuji za rady a přeji všem krásné jaro.
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 31.05.05  10:59

« Re:

nieje to moje auto ale otcove...no ale fakt je ten, ze po a166 a C5 je to prve auto s ktorym za rok nebol ziaden problem. a zatial bolo iba na jednej servisnej prehliadke.
    jo a na slovensku ma mercedes do 6r alebo 150.000km servis zdarma. platis len za brzdy.
  • 00 Reagovat !

foto wolff

wolff 31.05.05  10:25

« Bez nadpisu

No já sem přesvědčený, že bude vrzat...Leda, že by to na garančce vždycky rozebrali a promazali...Při cenách garančky u Mercedesu bych se tomu nedivil. Odky seš fanoušek Mercedesu? Mslel sem že máš lepší vkus...
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 31.05.05  09:14

« Re:

ked raz prides do BA, velmi rad ta presvedcim ze vsetky auta nevrzgaju. len za to treba bohuzial dost zaplatit. to auto (e-klasse) ma zatial len 45.000km, sam som zvedavy ci to bude take iste po 150.000km
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…