Fiat Stilo
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FIAT
-
« modulator ve Stilu
to Beaver2000
potreboval bych poradit, poridil jsem modulator dle tveho navodu, ale zjistil jsem, ze je ho nutne pripojit do anteny v autoradiu (aspon to tak je v popisu), coz znamena, ze budu muset zasahovat do vnitrni instalace auta (nebo to jde nejak jinak?). V kazdem pripade se obavam, ze i kdybych to udelal, ze pak budu muset hrat normalni radio pres diskmana, pze jinak bych musel furt prehazovat pripojeni mezi modulatorem a antenou... -
"-- skrytý --" 27.06.05 08:45
« SERVIS
Je to neuvěřitelné. Přesto, že si už rok a půl vesele povrzávám, když jsem přijel se zadní nápravou do servisu tak ani ťuk. Zkušební jízda se servismanem po všech možných i nemožných nerovnostech proběhla v luxusním tichu. Přesto Imofa nestrčila hlavu do písku. Prolezli obě nápravy a zjistili povolené tyče na přední nápravě, čímž odstranili občasný tlukot na nerovnostech - přísahal bych, že to jde od zadní nápravy. Při zpáteční cestě už jsem zase na přejezdech vesele povrzával.
Nevadí, zopáknu si to někdy v září.
Mám ale ještě jednu mouchu, která se občas objeví a je poměrně nepříjemná. Při prudší akceleraci na 2 a 3 to někdy cukne asi kolem 2000 ot. Jednou, dvakrát a okamžitě se zase chytne. To se děje občas, myslím, že by to mohlo být i nekvalitním palivem i když se podezřelým benzinkám obloukem vyhýbám.
Naopak při brždění motorem se při poklesu otáček cca na 2100 ot. ozývají zvuky, které nejsou nijak výrazné a těžko se dají k něčemu přirovnat, je to takové přerušované hučení, které při dalším poklesu otáček zase mizí. Žádné jiné příznaky, žádné chvění, nic.
Examiner nic podezřelého neobjevil. -
"-- skrytý --" 22.06.05 18:04
« QUESTION FOR AF, EXCLUSIVE
(toto je copy z vedlejší diskuze 8-s )
to: AF
myslíš, že by v servisu dokázali examinerem nastavit sklápění pravého zrcátka při zpátečce i u verzí bez el. předních sedadel :?: :?: :?:
Samozřejmě, dotaz je i pro ostatní, když víte, dejte vědět, díky 8) -
"-- skrytý --" 22.06.05 08:29
« Re: to Rands
Asi pred 7 lety u pumpy Safranka ve Stodulkach (Pha-5). Vzal jsem toho tehdy 3 baleni, protze je to super vec, nikde jinde jsem to uz nevidel, ale fakt je ze jsem se po tom nepidil. Myslim, ze podobne muze ale poslouzit hustsi mazivo ve spreji na retezy horskych kol nebo motorek. -
« to Rands
A kde si koupil tu syntetickou vazelínu. Já bych jí vyzkoušel na dveře. Po umytí vržou. Postupně to přestane, ale je to ostudy. Nemůžu to ničím vychytat.
Všem ostatním co byli v Brat. Tiše závidím, ale slavil jsem narozky. Grilované masíčko, bečka, sluníčko ... super garden party do jedné ráno. A mimo soutěž. Hned druhý den jsme se šli podívat na cyklistické závody a tam byl doplňkový závod pro diváky. Byla vytyčena slalomová trať, šrot kolo a kdo to projede nejrychleji. Hádejte, kdo byl vítěz? :roll: Jo a další třicítka byla doma >:D
Ať nám to jezdí. -
"-- skrytý --" 21.06.05 13:58
« Re: Re: RE: strecha po kroupech + komfortplus (rozsirena gar
@xko
jo jsem to já jak zamlada :roll: >:D
11/7 vezu Stilo do servisu, pak az se vratim z dovoleny jsem zvedavej co z nej chlapci od Dojacka udelali....dost lidi me zrazovalo, ze Dojacek lak neumi a ze mi to tam zprasej. I to je mozny...
Maj auto pojisteny, takze me to bude stat spoluucast 5%. Odhadovane náklady servisem cca 80.000 (vymena strechy, kufr, oprava zbylych casti kastle, celolak). Uvidime... -
« Re: RE: strecha po kroupech + komfortplus (rozsirena garance
nejsem :-) teda nastesti co jsem si od nej precetl...
nase auto je v celku v poho - na prvni pohled si toho clovek nevsimne, az kdyz o tom vi (jako ja) nebo to zacne hledat.
Na stilo.org jsem nasel adresu firmy, kde prej to opravej bez lakovani
Smichove, nadrazni 4, Fa.autosklo Praha,Areal CSAD -
"-- skrytý --" 21.06.05 13:40
« Re: Re: Vrzání podvozku
Zdar. Myslim, ze neni duvod nic fotit. Paceni = snaha vytvorit nakratko dutinku, do ktere zatece olej, a to v gumove podlozce bez tvarove pameti :-) Auto vrzalo na pricnych nerovnostech prakticky od 20.000 a ted mam 56.000. Otazkou je, co s gumovymi bloky udela za cas to mazivo, zrejme je nalepta :-( Je to proste dan za luxusni tichou jizdu. -
« strecha po kroupech + komfortplus (rozsirena garance)
Zdravím,
chtel bych se zeptat jestli nemate nekdo zkusenost s opravou po kroupech. Jak se prehnala smrst pres Prahu (asi 3 tejdny zpatky) tak nam na aute zustaly dulky :-( nastesti lak neni poskozenej ale je videt, ze nam to do strechy pekne bubnovalo... Zajimavy je, ze ostatni auta v ulici to tak pobity nemely....
Nevite jestli se s tim da neco delat? nejak to vyrovnat?
PS koukal jsem nahodou na stranky fiatu
a na [odkaz]
je cenik rozsireny garance - to kryti je stejny jako u garance pri koupi vozidla? -
"-- skrytý --" 20.06.05 13:12
« Re: Vrzání podvozku
to: rands
vypadá to, že to bude dobrá rada. To vrzání se objevuje hlavně po zimě???
Jak vypadá "vypáčení šroubovákem" :?: nerad bych provedl zásah abych potom přišel o záruku. Mám MW měsíc a najeto 3500km, zatím nic, ale kdyby se vrzání ozvalo, budu vědět co a jak, dík. Můžeš mi poslat na mail fotku toho zadního tlumiče? -
-
"-- skrytý --" 20.06.05 00:10
« Meet v Bratislavě 18.6.05
to: ALL
Ahoj Stilaři,
byli jsme na srazu Stil v Blavě a bylo to SUPER. Velká škoda, že jste se nezúčastnili. Skvělá organizace i program, báječní kolegové, výborné předávání zkušeností atd. Není to jen o autech (to ovšem především >:D ), je to o poznání lidí z fóra, posedět a pokecat si, jednoduše osobní kontakt.
Chci tady poděkovat autoholikovi za organizaci a velké díky assbestovi a M@cicovi za skvělé stickers, moc se líbily a budily pozornost.
Když může Pharao ujet 800km z D, tak tady z CZ do BA to není žádný velký problém :-!
Vřele doporučuji navštívit fórum na stilo.org
ciao -
"-- skrytý --" 17.06.05 17:08
« Vrzání podvozku
Zdravím všechny. Už mi to neustálé povrzávání podvozku, se kterým si servis nevěděl rady, opravdu začalo vadit, tak jsem zkusil nasledující: Odšrouboval jsem matice horního uchycení tlumičů, sundal široké podložky a do dutiny nastříkal syntetickou vazelínu ve spreji. Je to zvláštní tekuté mazivo s výbornou vzlínavostí, které cca za 15 minut zatuhne. Auto jsem projel a od předku se už nic neozývalo, zadek byl slyšet stále. Uchycení zadních tlumičů jsem zevnitř auta prostříkal WD a to do štěrbiny, která vznikne páčením šroubováku - to uchycení se mi totiž rozebírat nechtělo. Po 500 km to zatím nevrzlo...

modulátor, který já doporučuji, jsem zakoupil u Stualarm za 1281,- Kč a je to autonomní FM mikrovysílač => není potřeba jej vkládat do cesty mezi anténu a antenní vstupní konektor rádia (modulátor mám jej položený na palubní desce - zatím). FM modulátor, o kterém asi píšeš, je uvnitř to samé, jenže to musiš právě zapojit do cesty mezi anténu a přijímač. Není třeba se obávat nějakého přehazování nebo přepínání, FM signál z anteny prochází skrz modulátor bez útlumu, to je v pohodě.
Doporučuji:
1) pokud máš po záruce vozu a jsi alespoň trochu manuálně zručný namontuj FM modulátor dle návodu. Pokud není přiložen, pošli mi mail, vyřešíme to mimo forum.
2) pokud máš ještě Stilouše v záruce zajdi k prodejci (nevím kdo to je - pokud je to Stualarm v Praze na Bohdalci, pak to nebude problém) a vyměň ho za FM modulátor - vysílač. Poznáš to tak, že má pouze dva konektory, napájecí (jako u discmanu napáječ) a signální (jack 3,5mm - jako u discmanů sluchátka). Nebo ať ti vrátí peníze, snad to půjde. Můžeš říct, že chceš FM modulátor - vysílač.
Ten můj modulátor jsem našel u jediného prodejce - STUALARM.
Na fografii je na stilo.org v některé galerii z meetu v Bratislvě 18/06/05
Pokud jsi z Prahy, můžeme to vyřešit tento pátek společně.