Fiat Stilo

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FIAT

• « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 13.07.05  08:20

« Re: Re: servis H7

Trochu jsem experimentoval s ruznymi H7, takze jsem je daval tam a zpet nekolikrat. Muj posledni cas je do 10 min/ zarovku. Podle me je nejvhodnejsi pouzit k tomu lekarsky pean, s tim to jde velmi dobre. Jako problem ovsem vidim vymenu zarovek v mlhovkach nebo blinkrech. Tam asi musi pryc svetlo nebo cely naraznik...
  • « 00 Reagovat !

foto

13.07.05  08:14

« Re: servis H7

Ja si nechavam menit ziarovky v servise a zatial (menil som pre rokom lavu a po mesiaci aj pravu) som zakazdym platil u nas v Trencine okolo 250,- slovenskych, dali mi tam nejake znackove H7, tusim Tungsram, ale nepamatam sa presne.
  • « 00 Reagovat !

foto

13.07.05  00:32

« Re: servis H7

40 minut nervov...ale podarilo sa. menil som na strane spolujazdca v motore 1,2 takze asi najviac miesta zo vsetkych Stil. >:D
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 12.07.05  22:35

« servis H7

Dnes jsem se vrátil ze servisu - měnili obě H7 - neuznané jako záruka a hned jsem lehčí o 1000 Kč >:-[] .
    Kolik vás stála tahle sranda, přijde mi to trochu dost.
  • « 00 Reagovat !

foto CuoreNesportivo

CuoreNesportívo 12.07.05  18:37

« Re: Re : Chip u JTD 115

Čus Wimpi,byl jsem týden u moře,teď jedu na týden do hor a pak zase k moři,takže se omlouvám za "výpadky" ;-)
    Pádný důvod je tento - uvědom si,že auto se vyrábí pro spoustu trhů a na každém trhu jsou,zjednodušeně řečeno,velmi rozdílné parametry - zaprvé klimatické podmínky,teplota,vzduch (u moře třeba honě vlhký a slaný),apod...zadruhé- kvalita používaného paliva - je rozdíl tankovat palivo na Shellu a nebo v Rumunsku poblíž salaše z noname benzínky.Je toho samozřejmě mnohem více,to mě jen tak nyní napadlo.Proč by výrobce riskoval,že to vyladí na 100kW a trnul,jestli nebudeš (samozřejmě kvůli vyšší zátěži na všechny pohyblivé a rovněž některé nepohyblivé součástky) v servisu častěji než je zdrávo? Raději motor vyladí řekněme na nějaké optimální parametry,a je v klidu.Mám takové tušení,že v některých zemích se i pojistky platí ne podle obsahu jako u nás,ale právě podle výkonu.Dále exhalace,emise - samozřejmě že existují v různých zemích různé limity,a je zřejmé,že více našlapaný motor při stejném objemu musí zákonitě produkovat více škodlivin,to se obejít nedá,pokud nemáš FAP filtr jako třeba Peugeot.
    Ty informace o výkonu a krouťáku byly vypočteny - fabrické údaje jsou známy,po načtení datové mapy,její úpravy a zpětném nahrání do řídící jednotky jsem s technikem s notebookem na klíně a napíchnut na EOBD zásuvku pod volantem projel pár km a točil motor dle jeho instrukcí,čímž on získal zpětně údaje z reálu a propočítal vzhledem k původním hodnotám procentuální přírůstky.Možná mám i něco víc,záleží jak ten motor od novoty zajedeš,a já ho tedy nešetřil nikdy,nepřetáčím,ale jezdím ostře.
    Ad spotřeba - ano,zvedne se,pokud šlapeš na pedály stejně jako předtím.Pokud bys naopak jezdil stejným stylem jako před,logicky bude nižší,protože abys to rozjel třeba na 150,trvá to kratší dobu a nemusíš tolik šlapat na plyn,protože to zkrátka "letí" >:D Já jsem vždy spotřebu sledoval jen tak okrajově,ten motor totiž žere i při velmi ostré jízdě kolem 7 litrů,když jedu slušně tak klidně 5,5 chip nechip. Těch 7-8 litrů mi předtím žrala i 1.4 benzín s 55kW při hodně slušné jízdě...takže asi tak.
    Životnost - ano,zřejmě se zkrátí - ale ruku na srdce - máš v plánu s tím najezdit 300tis,nebo potřebuješ 500tis? Já mám za 2 roky rovných 60tis,a do dvou let to prodám,takže je mi to putna.A to jezdím celkem hodně,pokud to koupí nějaký normální člověk,který jezdí do práce busem a najede za 3 roky 20tis km jako třeba moji rodiče,ten motor ho přežije.
    Kouřit to asi kouří více,to ale pozoruju u všech dieselů,k tomu těžko co říct - typicky při prudké akceleraci,aspoň co jsem teď měl možnost odsledovat na kamarádově Oktávce,který jel 1200km přede mnou a má zvednutý výkon z 66kW na 96kW...
  • 00 Reagovat !

foto

10.07.05  17:23

« Bez nadpisu

Každej primitivní chip si pomáhá zvyšováním plnícího tlaku turba. Nebo i ty neprimitivní - řekněme speciálnější sportovní úpravy, kdy jde hlavně o výkon.
  • 00 Reagovat !

foto

09.07.05  15:57

« ChipTuning

Nieco o problematike pre bezneho usera:
    [odkaz]
    Btw. turbodiesely sa mi pacia preto, lebo prijemne tahaju odspodu... Spotreba tiez nie je na zahodenie. Zlozitejsia stavba, mozno nevyhodnejsia poistka za karu, to su nevyhody.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 08.07.05  08:32

« Re:

Každej "chip" si pomáhá zvyšováním plnicího tlaku turba! Co by jiného u turbodieselu především dělal, že...
  • 00 Reagovat !

foto

07.07.05  23:19

« Bez nadpisu

to Wimpi: bacha na "chip" kterej si pomáhá hlavně zvyšováním plnícího tlaku turba - to už má docela vliv na životnost motoru.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 07.07.05  10:45

« Re: Re : Chip u JTD 115

Já bych si tipnul, že hlavním důvodem, proč to nedělají sami výrobci, je spotřeba. Proč si lidé kupují turbodiesela? Já osobně kromě spotřeby opravdu žádnou jinou příčinu neshledávám. Z toho vyvozuji, že pro výrobce je zřejmě primární hledisko minimalizace spotřeby. Nebo se snad mýlím?
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 07.07.05  10:25

« Re : Chip u JTD 115

Zdarec milí stilisti !
    Lumpi, velký dík za tvou odezvu !
    Abych se přiznal, láká mě do toho motoru sáhnout, ale nad tímto činem se vznáší stále spousta otazníků. Hlavní otázka je, a tu mi zatím nikdo důvěryhodně nezodpověděl, PROČ VÝROBCI TYTO ÚPRAVY NEDĚLAJÍ SAMI, resp. proč své motory prodávají s nižšímy výkony, než by mohli. A dělají to všichni výrobci - bez rozdílu, a to žijí v těžce konkurenčním prostředí, které je nutí sáhnout po všem co je po ruce a tím svoji konkurenci přetrumfnout. HA !!! Takže nějaký PÁDNÝ DŮVOD, proč výrobci nastavují své motory, tak, jak nastavují, i když by mohli nastavovat silněji, MUSÍ EXISTOVAT.
    Ještě bych měl i další (méně podstatné) dotazy :
    Lumpi, podle čeho jsi zjistil, že máš výkon 108 kW a krouťák 330 Nm ? Bylo to nějak objektivně měřeno ? Či pouze informace od ladiče ?
    Lumpi (ne bo i Vy ostatní) - jaká byla průměrná spotřeba před a po ? Tato informace mě však zajímá pouze v tom případě, jestliže jste se po přečipování se svým vozem nestali jezdci F1.
    Je možno získat kontakt na tu firmu, která to dělala ?
    Jak je to nyní s kouřivostí a emisemi ?
    Jakou předpokládáš změnu životnosti motoru, zejména pokud bude motor provozován spíše ve vyšších otáčkách ? Životností motoru myslím dobu, kdy motor vykazuje konstatantní výkonové, příkonové, emisní a akustické parametry.
    Díky předem za každou, pokud možno objektivní informaci.
    Váš stilista Wimpi.
  • « 00 Reagovat !

foto

06.07.05  12:46

« Re: kupa jazdeneho stila

Ak môžem poradiť tak Swift určite nie. Sedel som v ňom a tak zle spracovaný interiér som už dlho nevidel, lacné plasty, chýbal otáčkomer, odstávajúce koberce, tak neviem od novinky by som čakal viac (zaujímavé nikde som sa žiadnu kritiku nedočítal) . Lepšie vybavený model stál 459 tisíc, pričom nedostatky rovnaké. To za tú cenu by som si ako odporca(vzhľadu) škodoviek radšej kúpil lepšie vybavenú Fábiu.
  • 00 Reagovat !

foto

06.07.05  11:12

« prodám Stilo, olomouc

Máte-li zájem o Stilo 1.2 Active, 3dv., r.v.2002, CZ, červené, 229 t. kč pak se ozvěte, více na www.rychle.cz (olomouc)
  • 00 Reagovat !

foto

05.07.05  23:07

« kupa jazdeneho stila

zdar stilaci,
    po 4 hodinach dosledneho citania vsetkych 99 stran prispevkov som dospel k nazoru, ze svoje kary musite mat velmi radi ;-) . Osobne zacinam uvazovat o kupe jazdeneho auta, zahrnul som aj octavku tdi (jazdil som v nemecku), civic 3d (nemam skusenosti), resp. astru 1.4 16v (casto jazdim), stilo 3d 1.9 jtd (jazdil v nemecku a francuzsku). Mam tiez skusenosti s fabou 1.4 a 1.2 htp, riadil som aj lagunu II. Stilo 3d ma ocarilo (aj pohodlnostou na dlhe cesty a pruznostou motora), pozeram ponuky bazarov, potreboval by som poradit s kupou. Naco si mam davat pozor ? Aka je priblizna cena slusneho auta ? Ako som cital, pri jtd s turbom nie su problemy. Ako je to s nahradnymi dielmi (aj na Slovensku) ? Mozno by padlo za zvazenie este novy swift, ale stilo je stilo... Moc dik za pomoc. Cenovo uvazujem do 350t Sk.
  • 00 Reagovat !

foto

03.07.05  12:05

« prodám Novitec Powerrail II

cenu nabídněte.
    kamil.vesely@volny.cz
  • 00 Reagovat !

foto

01.07.05  23:57

« test

Fiat Stilo dosiahol v EuroNCAP crasch testoch 4 hviezdičky.
  • « 00 Reagovat !

foto CuoreNesportivo

CuoreNesportívo 01.07.05  15:03

« Re: chip u JTD 115

PR je druhá možnost, papírově má dávat 110kW/150koní a 305Nm, Pharao tuším uváděl,že má jen 145 koní.Hlavně ale stojí ofiko 549,-EUR - zvaž,zda to stojí za ty prachy,pošta,starosti,čekání atd. Mně to maníci dali bez dokladu za oněch 9990,- plus půlroční asistence (a byl tam zrovna maník,co si nechával již počtvrté během půl roku nahrávat a odinstalovávat to upravené datové pole z důvodu toho,že na manželku to bylo moc silné,pak to zase chtěl koupit kámoš a ten to chtěl čipnuté a pak z prodeje sešlo a dostala jej znovu manželka....a dělali mu to pokaždé zadara) :-)) ) Tu topspeed tak leda z kopce,mně to už sice ukázalo taky cca 220, ale otáčkoměr už byl na hraně "red area".Max skutečná rychlost se oproti 193 papírově zvedla určitě,řekl bych těsně nad 200.O ni ale ani tak nejde,jde o ten brutální zátah kvůli krouťáku,a ten teda je! A ještě jedna věc - oproti zkušenostem Honzy z jiného fóra to mně neháže naprosto žádné hlášky,jak mě varovala spousta lidí dopředu,a to jej opravdu nešetřím a ty 17" pneu sjedu za sezónu :-! PS:v servisu to poznají ihned,zvýší se plnicí tlaky turba,které aspoň zpočátku,dokud jsem to vnímal,najednou bylo více slyšet >:D
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 01.07.05  13:11

« chip u JTD 115

Taky už jsem pár set km s načipovaným JTD 115 najezdil (právě Pharaoovo auto). Chiptuning proveden pomocí Powerrail II (výrobce tuším Novitec), taková odnímatelná krabička, mám pocit že 145 koní / 330 Nm, ale tohle nemůžu říct 100%.
    Powerrail II se v Německu prodává tuším okolo 599 € za kus.
    Topspeed podle tachometru kolem 225 km/h, jezdí to solidně :-!
    Výfuk ale kouří... není to tak hrozný, ale při přidání plynu se to pozná...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 01.07.05  12:35

« Re: Chiptuning

@ Wimpi
    Podívej se na www.stilo.org a dej dotaz pro Pharao, ozvou se určitě i ostatní "ropná" Stila.
    (Samozřejmě se musíš nejprve zaregistrovat, pokud chceš debatovat)
    ciao 8)
  • « 00 Reagovat !

foto CuoreNesportivo

CuoreNesportívo 01.07.05  12:33

« Re: Chiptuning

@ Wimpi
    Čus, zkoušel,zkoušel >:D Dopadlo to dobře, z 85kW/255Nm ted mám 108kW/313Nm a je z toho soukromá raketa >:-[] Navíc mi podstatně srovnali křivku krouťáku,takže to táhne plynule (jen mírně klesavě) až do nějakých 4tis ot. Vyšlo to na 9990,- bez DPH,na počkání.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…