Fiat Stilo

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FIAT

• « 00 Reagovat !

foto

14.07.05  09:07

« Re: Re: Re: Re: Re: servis H7

ja sa nehadam, ale hovorim ti ako to je z mojho pohladu..hovorm konkretne o viac ako 9r Punte, kde sme menili len 2x brzdovu ziarovku (na kazdej strane raz) a pred dvoma tyzdnami koncove svetlo...nic ine!a to jazdi v meste, kde ide blinker prakticky nonstop.
    ale to, ze je to na stile zle mas pravdu..obavam sa vsak, ze je to daň za design...tie svetla mas totiz v podstate "utopene" vo vypuklych blatnikoch..neviem ako inak by sa to dalo vyriesit...ale mali nieco vymysliet...to je pravda. len by ma btw zaujimalo, ako to ma riesena taka 307 ! ta ma svetla obrovske-potiahnute az nabok...ci je to tiez podobna "zabava" menit, alebo francuzi boli sikovnejsi?! :idea:
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 14.07.05  08:59

« Re: Re: Re: Re: servis H7

To autoholik: Nevim, kolik let se pohybujes po silnicich a kolik km mas ujeto, ale ver mi, ze napr. vymena zarovky blinkru zase tak vyjimecna udalost neni...Pristup k vetsine svetelnych zdroju ve Stilu je proste otresny a rekl bych dokonce, ze od vyvojaru Fiatu ponekud nezodpovedny.
  • « 00 Reagovat !

foto

13.07.05  21:49

« Re: Re: Re: servis H7

to rands:
    vymena blinkrovej alebo hmlovkovej ziarovky je pravdepodobna asi ako dopad meteoritu na zem...osobne som este v ziadom aute v rodine nezazil, aby sa blinker alebo hmlovka vypalili...samozrejme ak je sofer s prepacenim * a svieti hmlovkami den/noc, slnko/dazd...skratka ich pouziva namiesto stretavaciek, tak je to mozne....blinkre ale nejdu nikdy tolko ako svetla a teda vydrzia fakt vela. perlicka..s fiatov, co mame doma sme predne svetlo-teda stretavacku menili len raz...prave na stile po roku aj nieco pouzivania!!!inak len brzdove a zadne koncove svetla. ..a to uz nejedem fiat mame "zopar piatkov" 8)
  • « 00 Reagovat !

foto

13.07.05  20:53

« H7

Minulý týden jsem měnil večer na benzince obě žárovky. Mám v tom již celkem praxi a tak to umím i po tmě během cca 10 minut. Tentokrát se mi ale při výměně levé žárovky ( ta u baterie ) stala nepříjemná věc - pružinka, která drží žárovku v patici mi vyskočila z horního otočného uložení a zapadla někam do motoru. Zkoušel jsem ji najít asi 20 minut, ale byla už moc velká tma tak jsem ji tam nechal. Naštěstí nevypadla a na druhý den jsem ji našel a nasadil. Dejte si na to pozor. Ten systém je opravdu strašný - nahoře drží pružinku jen ohnutý plíšek, takže při vztahování žárovky může lehce vyskočit ( nasadit ji zpět to byl opavdový horor - trvalo mi to skoro hodinu a potřeboval jsem k tomu zubařské zrcátko, pean, několik druhů kleští a magnet na dlouhé tyčce pro opětovné vyštourávání zapadlé pružinky z motoru ).
  • 00 Reagovat !

foto

13.07.05  15:30

« Re: Re: Re: SPOTREBA OLEJE U 1,6

Poznam dvoch ludi, co musia dolievat asi tolko oleja co ty, jeden (kolega) ma AUDI S3 a ta druha kamoska ma P307 ten preskleny SW ci ako sa to vola.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 13.07.05  13:22

« Re: Re: Re: SPOTREBA OLEJE U 1,6

Na Octavii SLX 20V a Renaultu Laguna II 1,9dCI jsem behem vymen nedolil ani kapku (do 160.000 km, pak uz nevim) a jezdil jsem na dalnich z 75%.
  • 00 Reagovat !

foto

13.07.05  13:15

« Re: Re: SPOTREBA OLEJE U 1,6

Nejaky Shell neviem teraz presne aky, plna syntetika, 5/40. Auto ma teraz cca 46tkm.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 13.07.05  11:49

« Re: Re: SPOTREBA OLEJE U 1,6

To 1,6 Dynamic: A jaky pouzivas olej a kolik ma tve Stilo najeto?
  • 00 Reagovat !

foto

13.07.05  11:42

« Re: SPOTREBA OLEJE U 1,6

Ja nemusim dolievat ani kvapku, hladina je stale nepohnuta. Ale nejazdim dialnice, len mesto a okresky. Pokial jazdis vela dialnice, moze to s olejom zamavat. Zazil som to este s Puntom, ked som behal do nemecka, v kuse 8 hodin otacky cez 4000, musel som dolievat asi pol litra, interval bol 15.000km. Akonahle som prestal chodit do nemecka a pouzival Punto uz len na tie iste jazdy po okreskach ako teraz pouzivam Stilo, hladina oleja sa nepohla a to malo 110 tisic na tachaci.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 13.07.05  10:31

« Re: SPOTREBA OLEJE U 1,6

Stilo MW 1.6 výroba 11. 2003 - do nového jsem dolil 1/2 litru před výměnou - pro jistotu v 15K. Na 1. garančce tam dali Aral - jevil se jim jako lepší než Selenia. Mně tedy vůbec ne - studený motor netáhnul ... Po 10k jsem to vyhodil a začal trochu pátrat proč se ta Selenia tak nelíbí. Prolezl jsem olejářské servry na netu a zjistil, že Selenia se zde vyskytuje sice zřídka, ale zkušenosti a názory byly pouze dobré a výborné. Takže jsem si nechal poslat přímo ze Selenie 5/30 Performer - ve fiaťáckých servisech servisech na rozdíl od Aralu, nebo Castrolu nebyla k dispozici :roll: a musím říct, že jsem max. spokojen. Chod motoru je výrazně lehčí, podle mne i tišší. Předtím jsem chcípal při rozjezdech, teď to neznám. Výrazně lepší rozjezdy se studeným motorem. Mám to tam od 25 K, teď mám najeto 30 K. Od toho půllitru jsem zatím nedoléval nic.
    Spotřeba průměr 7,5 - vůbec to nešetřím. Ne že bych nechtěl, ale nějak to nejde.
    Ať to šlape.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 13.07.05  08:22

« SPOTREBA OLEJE U 1,6

Chci se zeptat vsech, co jezdi motor 1,6, jestli mezi olejovym servisem museji doplnovat olej. Ja mam od posledni vymeny 17.000 a uz jsem musel dolit 2 litry. Zda se mi to dost.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 13.07.05  08:20

« Re: Re: servis H7

Trochu jsem experimentoval s ruznymi H7, takze jsem je daval tam a zpet nekolikrat. Muj posledni cas je do 10 min/ zarovku. Podle me je nejvhodnejsi pouzit k tomu lekarsky pean, s tim to jde velmi dobre. Jako problem ovsem vidim vymenu zarovek v mlhovkach nebo blinkrech. Tam asi musi pryc svetlo nebo cely naraznik...
  • « 00 Reagovat !

foto

13.07.05  08:14

« Re: servis H7

Ja si nechavam menit ziarovky v servise a zatial (menil som pre rokom lavu a po mesiaci aj pravu) som zakazdym platil u nas v Trencine okolo 250,- slovenskych, dali mi tam nejake znackove H7, tusim Tungsram, ale nepamatam sa presne.
  • « 00 Reagovat !

foto

13.07.05  00:32

« Re: servis H7

40 minut nervov...ale podarilo sa. menil som na strane spolujazdca v motore 1,2 takze asi najviac miesta zo vsetkych Stil. >:D
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 12.07.05  22:35

« servis H7

Dnes jsem se vrátil ze servisu - měnili obě H7 - neuznané jako záruka a hned jsem lehčí o 1000 Kč >:-[] .
    Kolik vás stála tahle sranda, přijde mi to trochu dost.
  • « 00 Reagovat !

foto CuoreNesportivo

CuoreNesportívo 12.07.05  18:37

« Re: Re : Chip u JTD 115

Čus Wimpi,byl jsem týden u moře,teď jedu na týden do hor a pak zase k moři,takže se omlouvám za "výpadky" ;-)
    Pádný důvod je tento - uvědom si,že auto se vyrábí pro spoustu trhů a na každém trhu jsou,zjednodušeně řečeno,velmi rozdílné parametry - zaprvé klimatické podmínky,teplota,vzduch (u moře třeba honě vlhký a slaný),apod...zadruhé- kvalita používaného paliva - je rozdíl tankovat palivo na Shellu a nebo v Rumunsku poblíž salaše z noname benzínky.Je toho samozřejmě mnohem více,to mě jen tak nyní napadlo.Proč by výrobce riskoval,že to vyladí na 100kW a trnul,jestli nebudeš (samozřejmě kvůli vyšší zátěži na všechny pohyblivé a rovněž některé nepohyblivé součástky) v servisu častěji než je zdrávo? Raději motor vyladí řekněme na nějaké optimální parametry,a je v klidu.Mám takové tušení,že v některých zemích se i pojistky platí ne podle obsahu jako u nás,ale právě podle výkonu.Dále exhalace,emise - samozřejmě že existují v různých zemích různé limity,a je zřejmé,že více našlapaný motor při stejném objemu musí zákonitě produkovat více škodlivin,to se obejít nedá,pokud nemáš FAP filtr jako třeba Peugeot.
    Ty informace o výkonu a krouťáku byly vypočteny - fabrické údaje jsou známy,po načtení datové mapy,její úpravy a zpětném nahrání do řídící jednotky jsem s technikem s notebookem na klíně a napíchnut na EOBD zásuvku pod volantem projel pár km a točil motor dle jeho instrukcí,čímž on získal zpětně údaje z reálu a propočítal vzhledem k původním hodnotám procentuální přírůstky.Možná mám i něco víc,záleží jak ten motor od novoty zajedeš,a já ho tedy nešetřil nikdy,nepřetáčím,ale jezdím ostře.
    Ad spotřeba - ano,zvedne se,pokud šlapeš na pedály stejně jako předtím.Pokud bys naopak jezdil stejným stylem jako před,logicky bude nižší,protože abys to rozjel třeba na 150,trvá to kratší dobu a nemusíš tolik šlapat na plyn,protože to zkrátka "letí" >:D Já jsem vždy spotřebu sledoval jen tak okrajově,ten motor totiž žere i při velmi ostré jízdě kolem 7 litrů,když jedu slušně tak klidně 5,5 chip nechip. Těch 7-8 litrů mi předtím žrala i 1.4 benzín s 55kW při hodně slušné jízdě...takže asi tak.
    Životnost - ano,zřejmě se zkrátí - ale ruku na srdce - máš v plánu s tím najezdit 300tis,nebo potřebuješ 500tis? Já mám za 2 roky rovných 60tis,a do dvou let to prodám,takže je mi to putna.A to jezdím celkem hodně,pokud to koupí nějaký normální člověk,který jezdí do práce busem a najede za 3 roky 20tis km jako třeba moji rodiče,ten motor ho přežije.
    Kouřit to asi kouří více,to ale pozoruju u všech dieselů,k tomu těžko co říct - typicky při prudké akceleraci,aspoň co jsem teď měl možnost odsledovat na kamarádově Oktávce,který jel 1200km přede mnou a má zvednutý výkon z 66kW na 96kW...
  • 00 Reagovat !

foto

10.07.05  17:23

« Bez nadpisu

Každej primitivní chip si pomáhá zvyšováním plnícího tlaku turba. Nebo i ty neprimitivní - řekněme speciálnější sportovní úpravy, kdy jde hlavně o výkon.
  • 00 Reagovat !

foto

09.07.05  15:57

« ChipTuning

Nieco o problematike pre bezneho usera:
    [odkaz]
    Btw. turbodiesely sa mi pacia preto, lebo prijemne tahaju odspodu... Spotreba tiez nie je na zahodenie. Zlozitejsia stavba, mozno nevyhodnejsia poistka za karu, to su nevyhody.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 08.07.05  08:32

« Re:

Každej "chip" si pomáhá zvyšováním plnicího tlaku turba! Co by jiného u turbodieselu především dělal, že...
  • 00 Reagovat !

foto

07.07.05  23:19

« Bez nadpisu

to Wimpi: bacha na "chip" kterej si pomáhá hlavně zvyšováním plnícího tlaku turba - to už má docela vliv na životnost motoru.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…