Fiat Stilo

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FIAT

• 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 29.11.06  06:42

« Okamžitá spotřeba - signalizace

Chci se zeptat na jednu "důležitou věc", která mi již delší dobu vrtá hlavou a nedá spát, takže se každou noc několikrát budím a nešťastně se zmítám na loži.
    Mám stilo JTD. Můj problém je následující. Jedu-li dolů z nějakého delšího kopce se zařazenou rychlostí (brzdím motorem), okamžitá spotřeba paliva poklesne a po chvilce se ustálí na hodnotě 2,0 l/100 km, pod níž již déle neklesá.
    Pokud z však téhož kopce sjíždím se zařazeným neutrálem a přibržduji brzdami, okamžitá rychlost, zobrazovaná na displeji se rovněž, stejně jako v předešlém případě, ustálí na hodnotě 2,0 l / 100 km.
    Zdá se mi to poněkud nelogické, v prvém případě bych podle mého vlastního nekvalifikovaného úsudku očekával zobrazení okamžité spotřeby v hodnotě 0,0 l/ 100 km.
    Jestli by mi to někdo odborně vysvětlil, proč tomu tak je, byl bych vděčný. Pokud se toto téma zde již probíralo a bylo dosaženo všeobecné shody na problém, omlouvám se za opětovné vytažení mrtvoly ze skříně. V daném případě bych uvítal odkaz na dotyčné stránky.
    Moc díky. Wimpi.
  • « 00 Reagovat !

foto

17.11.06  23:10

« Re:

No,já mam verzi s klimou,všechny okna v el.,dešťovej senzor,zrcátka a kliky v barvě,koženej paket(volant řadící páka),ovládání rádia na volantu atd..ale nevim přesně co je to za verzi,nikde jsem označení verze nenašel,je to dovoz z něměcka.Předpokládám ,že to první majitel koupil s DO ale pak ho ztratil a nechtěl dávát velkej balík peněz za DO a tak dokoupil jen obyčejnej klíč.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 17.11.06  22:25

« Bez nadpisu

Myslím, že bys za ten klíček dal docela dost, pokud mě paměť neklame 3-4 tisíce. Mě by to za to nestálo, nedostat ho v základu základní výbavy Active:) Z toho lze i soudit, že příprava je v základu, aspoň u MY 2005, kt. máme my. zkus se poptat na stilo.org ;-)
  • 00 Reagovat !

foto

17.11.06  21:25

« Stilo klíče a DO

Zdravim,
    tak jsem si koupil Stilo MW JTD,dostal jsem k němu dva klíčky a oba bohužel nejsou na dálku,takže mi chybí tzv.multifunkční klíč s DO.
    Nevíte někdo ,jestli se ten multifunkční klíč s DO dá nechat přidělat a kolik by to asi stálo?
    Doufám jen ,že auto už má nějakou přípravu na Dálkové ovládání,protože ve všech prospektech jsem DO viděl v základní výbavě.
    předem díky
  • 00 Reagovat !

foto

04.11.06  14:04

« Bez nadpisu

Nalistuj www.stilo.org - sekce CZ/SK
  • 00 Reagovat !

foto

31.10.06  19:28

« Fiat STILO MW

Zdravím fiatisty,
    chci teďko přesedlat z Opelu Astra G Caravan do Stila MW,vždycky jsem měl Fiaty v benzínu (obě verze Punta,Uno)a teď jsem rozhodl pro JTD,mám dobrou nabídku na MW JTD 59KW ale nevím jak se ten motor chová,jestli je to dost silný na stilo v kombíku nebo raději volit složitější 85kW verzi.
    Dál bych se chtěl zeptat na orientační cenu rozvodů u Stila JTD.
    Poradíte mi někdo na co si dát u JTD motorů pozor při koupi?
    Předem mockrát děkuji. :roll:
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 31.10.06  14:13

« Poslední letní FIAT STILO meet

@ fikuss & ALL
    Omlouvám se všem za zpoždění fotek z Malého Ratmírova. Odkaz na webovky je v mém podpisu. :D
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 30.10.06  14:12

« Re:

Ahoj,
    chtěl jsem se zeptat na tu tvoji internetovou adresu, kam dáváš fotky z fiat srazu. Chtěl bych se podívat na foto ze srazu z M. Ratmírova. >:D
    Díky....měj se fajn
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 27.10.06  15:00

« Nové bravo v Lednu 2007

• « 00 Reagovat !

foto

27.10.06  12:54

« Re: Automatická klima v zimě

V podstatě jezdím na Full Auto furt, když je vlhký vzduch, musím zrychlit větrák, aby děti vzadu viděly ven. Po startu v zimě pouštím rychlé vyhřátí interiéru.
    Disclaimer: nemám Stilo, ale Ideu
  • « 00 Reagovat !

foto Mr-Murphy-

Mr.Murphy_ 27.10.06  12:42

« ad klima

Pánové, opět díky. Budu taky jezdit v režimu "auto" a hotovo...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 27.10.06  12:15

« Bez nadpisu

Režim FULL AUTO se mě moc neosvědčil v chladnějším i mrazivém počasí, ne vždy dostatečně rychle a správně reaguje na situaci uvnitř vozu. Používám pouze AUTO a distributor vzduchu mám převážně přepnutý "nahoru" na sklo.
    Co se týče kontrolky (vločka) - zapnutý kompresor, zatím mi nikdo ani tady ani na stilo.org ani v servisu nedokázal zodpovědně říct, když tato kontrolka svítí a venku je méně než +4°C, zda pracuje kompresor nebo ne. Podle mě je to stejná situace jako při zapnutém režimu CITY, na displeji svítí nápis i když jedete více jak 60km/h a režim je evidentně vypnut. Je to věc názoru, ale dle mě by kontrolky měly indikovat činnost zařízení a ne zda bylo zařízení zapnuto v nějakém režimu i když momentálně v tomto režimu nepracuje.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 27.10.06  10:37

« Re: Jarous, Rands, Beaver

S full auto anebo se zapnutym kompresorem jezdim jen kdyz je opravdu teplo.
  • 00 Reagovat !

foto Mr-Murphy-

Mr.Murphy_ 27.10.06  10:25

« Jarous, Rands, Beaver

Pánové, díky za vaše tipy. Asi to vyřeším tak, že najedu ještě cca 500km a přehodím to na zimní... třeba při té výměně něco objevím nebo aspoň to hučení zmizí a budu vědět, že to bylo pneumatika. No uvidíme... Měl bych ještě jeden dotaz: v jakém režimu digi-klimatizace jezdíte přes zimu? Nabízí se samozřejmě "full-auto", ale pak pořád svítí symbol "vločky", tedy že pracuje kompresor klimatizace. To je ale přes zimu zbytečné, ne? (když není třeba chladit...) Nezvyšuje tedy režim full-auto přes zimu zbytečně spotřebu?
  • « 00 Reagovat !

foto

26.10.06  21:58

« Re: vymena ziaroviek v Stile

• 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.10.06  10:48

« Bez nadpisu

@ Kubas
    Měl jsem před 2 roky podobný problém na Seicu. Nakonec jsem zjistil, že mám zlomenou větvičku zaraženou mezi závity pera a tlumiče a ohnutou směrem ven, tedy do vnitřku disku. Na chatě jsem při otáčení přejel otýpku dřeva od stříhání stromků >:D >:D :D
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 25.10.06  22:21

« Re: Re: Kubas

Neco podobneho jsem resil asi pred 2 tydny, par dnu po navsteve jednoho aut. servisu. Ukazalo se, ze pricinou zvlastniho hluku je ulomeny drzak hlinikoveho krytu prvni casti vyfukoveho potrubi, ktery chrani manzetu poloosy. Myslim, ze ten drzak musel nejaky supermechanik urazit. Opravu jesem si provizorne udelal sam a napsal servisakum dost nasrany mail a ted cekam, co se stane. Doufam, ze je novy kryt na ceste. Nastesti jsem si toho vsiml pomerne brzo, jinak by ten kryt byl schopen prodrit manzetu.
  • « 00 Reagovat !

foto Mr-Murphy-

Mr.Murphy_ 24.10.06  20:35

« Re: Kubas

Pneu asi ne... Ten zvuk nejde z zadne strany.... zkousel jsem je i dofoukat a byly OK... No kazdopadne v dohledne dobe budu prezouvat na zimni, tak se uvidi... kazdopadne diky za tip :!:
  • 00 Reagovat !

foto JTF

JTF 24.10.06  20:00

« Kubas

Slyšíš to intenzivněji z nějaké strany? Pokud ano, může to být pneumatika. Nedávno jsem řešil podobný problém a to mám na autě najeto 42t.(ne Fiat).
  • 00 Reagovat !

foto Mr-Murphy-

Mr.Murphy_ 23.10.06  16:43

« hluk od přední nápravy....

Ahoj vážení, mám následující problémek: je slyšet hučení od přední nápravy. Zní to jako hluk od odvalujících se pneu, ale zničeho nic je to o dost silnější než dříve. Ložiska to podle mě nebudou, protože ten hukot je konstantní jak na rovince tak v zatáčkách (ložisko se většinou ozve třeba při zatáčení a tak, ne?) S motorem to nesouvisí, protože to hučí i na neutrál. Je to slyšet ve všech rychlostech, od cca 50km znatelně a po cca 120 už to neslyším kvůli aerodynamickému hluku... Žádnou velkou díru jsem v poslední době netrefil a začalo se to ozývat opravdu zničeho nic... Netušíte náhodou někdo, čím by to mohlo být? Díky za tipy :-) (jo a auto má najeto 175tkm)
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…