Jaké máte skušenosti s žárovkami H4

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• « 00 Reagovat !

foto

25.02.02  15:48

« Re: Žárovky

to MAREKERS2000: ty tlumene H4!! Kdyz je prepnes na dalkove, tak bacha, ty svetlomety a lom svetla nemusi byt uzpusoben pro sviceni do dalky. takze aby te to pak neoslnovalo!
  • « 00 Reagovat !

foto

24.02.02  23:36

« Re: Ty zábleskový světla

Jasně že se dá. Protože, zablesková jsou jen parkovačky a hlavní žárovka svítí pořád normálně. U US aut je v hlavním světlomětu nejspíš hlavní žárovka a stoboskopová trubice je někde na straně v světlomětu, neb US auta v hodně případech nemají parkovačku ve světle nýbž v blinkru.
  • 00 Reagovat !

foto

24.02.02  22:33

« Ty zábleskový světla

Nejenom že fungují jako varovné a policajti je používají i na dálnici při honičkách protože mají daleký dosvit! Je to kec? Dá se při těch záblescích jet?
  • « 00 Reagovat !

foto

20.02.02  20:17

« Re: H4

MONASTUS-jiste ze nejsou zas tak spatny, to by se asi nedelaly! :-) Hodne zalezi na konstrukci svetlometu, ale vetsinou H7 sviti vice do sirky i do dalky. Na druhou stranu je nevyhoda, ze cim vic sviti do sirky a dalky, tim klesa ostrost svetla, avsak to zase neni na skodu!
  • « 00 Reagovat !

foto

20.02.02  20:13

« Re: Jen pro zajimavost

H7 nevyuzivaji jen auta s plastovymi svetly, myslim, ze je pouziva i Fabie. H7 maji vetsi svitivost a mnohdy se vyrovnaji xenonum(nemyslim vykonove)! Renault s jednozarovkouvou optikou je uz jen Twingo a to v hodnoceni dopadlo velmi dobre!
  • 00 Reagovat !

foto

20.02.02  10:37

« Žárovky

Já mám na svém autě dělená světla. H4ky jako potkávací (což nechápu,proč nejsou zapojena jako dálkový,ale prostě nejsou) a H3 jako dálkový. Měl jsem H3 55W. Nic moc vůbec nesvítili. Koupil jsem Tungsram H3 100W a teď si připadám jako bych rentgenoval!:))Perfektně to svítí.Hlavně ostře a do dálky. Né jak otcova Felicie, kdy s dálkovýma se bojím jet rychle protože svítí míň jak můj bicykl!:)Uvidím, pokus se zapojí i ty H4ky dálky společně s H3 - To uvidím i skrz baráky:)
  • « 00 Reagovat !

foto

20.02.02  09:06

« H4

ELTA 80/100 W 12 V: Je to sice zastaralý typ (H4), jak se zde tvrdí, ale jde to. Akorát si myslím, že za mokra, kdy je vozovka mokrá a tmavá, je nějak blbě vidět, neb se světlo neodráží, ale jinak mají docela dobrou svítivost, ačkoliv jsem očekával trochu více.
  • « 00 Reagovat !

foto

20.02.02  09:01

Drobne upresneni : H7 jsou jednovlaknove zarovky - pouzivaji je Renaulty (nejen ony) s dvouzarovkovou optikou (H7 pro potkavaci, H1 + H7 pro dalkove). Renaulty (vsechny) s jednozarovkovou optikou pouzivaji H4. Rozdil je v tom, ze auta s plastovymi svetly pouzivaji zarovky (H4 nebo H7) s nizsim vyzarovanim tepla. Tudis pri stejnem prikonu by se vic energie melo menit na svetlo a min na teplo.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 20.02.02  08:43

H4 je x-krat prekonany standard, ale je lacny na vyrobu a mam aj taky pocit, ze najma Jap. vyrobcovia cakaju, kedy sa prejde z 12 na 42V. bohuzial som jednym z trpitelov a tak financujem PIAA :(
  • « 00 Reagovat !

foto

19.02.02  20:59

« Jen pro zajimavost

Nedavno vysel test svetlometu v autobildu. Bylo to srovnani svitivosti, dosvitu atd ruznych typu svetlometu s ruznyma zarovkama, vcetne vybojek. Bylo napsano, ze nejhorsi svitivost maji prave zastarale H4, avsak najdou se i vyjimky. Nejhorsi svetla v testu mela nova Honda Civic pouzivajici H4, ale naproti tomu napr. Renault Twingo pouzivajici take H4 mel vynikajici svitivost a bylo charakterizovano, ze Renault dostal z H4 maximum. Jinak mimochodem, Twingo je jediny Renault, ktery pouziva H4, jinak zbyle ostatni pouzivaji H7(myslim, ze je to tento typ). Obecne Renaultovy svetlomety patri k tem nejlepsim a napr. u svetlometu nove Laguny II bylo napsano, ze ze svetel tohoto auta jde primo strach(pouzity H7), Laguna s xenonem byla jeste o kus lepsi. Naopak zase propadlo BMW 3 a to i s xenonama, nejlepsi svitivost projevil novy Passat s bi-xenonovym svetlem!
  • « 00 Reagovat !

foto

19.02.02  16:38

« Re: H4

Ja som prave kupil OSRAM Silverstar H4, v piatok idem cca. 550km nocnu streku, tak potom dam vediet, ci sa prejavil rozdiel oproti doterajsim NoName.
  • « 00 Reagovat !

foto

19.02.02  16:21

« Re: Ad moj prispevok z decembra

To se u nas stejně musí :)
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 19.02.02  16:09

« Ad moj prispevok z decembra

Som nuteny revidovat svoj zaver ohladom PIAA PlasmaFX H7. Pociatocne zhroznenie vystriedalo nadsenie. Oni skutocne prvy mesiac svietia, ako keby boli 2xslabsie, nez obycajne H7. Potom (asi sa vypali sklo so sfarbenim) a chytia neuveritelnu intenzitu. Az taku, ze si dovolim polemizovat o vydatnosti xenonov. Pri dialkovych snastavenim vysky na max. atakuju reflexne znacky na dobrych 900m. Nenormalne. Zaver teda znie, kupujte a 2 tyzdne jazdite s rozsvietenymi vsade, aj cez den.
  • 00 Reagovat !

foto

19.02.02  15:18

« H4

ELTA 80/100 W 12 V, dnes jsem je koupil, dvě za 450, tak uvidíme, jaký to bude rozdíl ...
  • 00 Reagovat !

foto

17.02.02  21:11

« Zábleskové světlomety

Kde se dají sehnat nedokáže někdo poradit?
    Je to komplet celý světlomet a nebo se jen nahradí žárovka nějakou výbojkou?
  • « 00 Reagovat !

foto

05.02.02  16:15

« Re: Felda a árovky 90/100 W

Z žárovkama H4 zkušenosti nemám ale s žárovkama H 5 mám zkušenosti obrovský. Nejhorší jsou General Eletric 100W, ty doma vyměňuju skoro každý týden...
  • « 00 Reagovat !

foto

04.02.02  15:29

« Re: Felda a árovky 90/100 W

Moje zkusenost -- svitilo mi to tak, ze mi to
    snad ani nesvitilo. Koupil jsem 90/100. Nic moc.
    Tak jsem umyl skla svetel -- a uz to bylo lepsi.
    Ovsem nejvetsiho efektu jsem dosahl serizenim
    svetel :-) Ac jsem byl pred trictvrte rokem na
    technicke, svetla svitila totalne pryc (obe
    do pangejtu).

A jak se zkontroluje serizeni svetel? Je k tomu
    potreba zed, rovny povrch (15 m), sero a krida.
    Najedete autem ke zdi, rozsvitite a nakreslite na
    zed obrys svetelneho paprsku (cara se zubem). Odjedete 10 m
    (kolmo ke zdi) a obraz (zub) svetla by se mel
    posunout dolu, nikoliv vsak do stran (cca o 1/6
    puvodni vysky).

Ja jsem mel svislou osu posunutu u leveho svetla cca o 1,5 m a u praveho tak o metr.
    Nechapu, jak to mohlo projit technickou (nebo se mi to nejak "samo" pohlo?).
  • « 00 Reagovat !

foto

04.02.02  07:00

« Re: Felda a žárovky 90/100 W

Myslíš přídavný světla ? Souhlas,ale jinak snad nebudou u dvouletýho auta osleplý paraboly.
  • « 00 Reagovat !

foto

03.02.02  02:29

Žárovky jsou bez nových světlometů nesmysl. Budou svítit do stejně blbých míst akorát, že mírně intenzivnějí což se v reálu ani nepozná.
    Přidej světla a uvidíš, ani nemusíš dávat silnější žárovky!
  • « 00 Reagovat !

foto

01.02.02  11:29

Díky všem,mám možnost koupit žárovky Elta lighting90/100W za dobrou cenu,není to šmejd ?
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…