Jaké máte skušenosti s žárovkami H4
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
« Re: žárovky H4
Jo taky jsem nad tím přemyšlel :-) U Caddyho jsem se na svetla ještě nedíval, neb nebyl zatím důvod. U Saratogy to bylo v pohodě, od vyroby tam byl ten adapter na H4, ale asi tam byl i evropskej světlomet kdyz už tam všude ze spodu na různych kabelech byla nalepka "Euro Only". No holt v nejhorším budeš jako ted ja kupovat normální US standard u třeba Fajtla. Nicméně žárovky určitě budou mít i v IMPEXTE tak v SIMIXu za par korun. Tenhle problém bych neřešil, jenom holt nebude vyber modrych zarovek :o) -
"-- skrytý --" 23.11.01 21:08
2 ace2: to je zajímavý. Jenže mě by se ta H4 nevešla do reflektoru - takže bych je navíc musel vyměnit za evropský, který tam nepasujou :o(. Mimochodem - americké symetrické reflektory mají úpně jinak udělané ty "mřížky" v reflektoru, takže nevím, kam by ty asymetrcké žárovky pak svítily :o) -
"-- skrytý --" 23.11.01 12:12
Patrim k ludom, ktory nenavidia jazdu v noci, preto investujem do takychto ziaroviek. Neznamena to, ze ich mam pre frajerinu, alebo ze mam otca z Kuwaitu. Takze ak to uzakonia, bud splasim svetla Hela na 5w ziarovky, ktore maju atest namiesto stretavaciek pocas dna, alebo budem nuteny sa vratit k cenove realnejsim. -
"-- skrytý --" 23.11.01 11:27
Drahe??? Mne sa viac pacili Philips Blue vision, nez Osram. Teraz pouzivam uz len PIAA s tep. hodnotou 5200K, co je uz oblast pravych Xenonov. Vyokon je udavany 55/60W, ale oproti beznym je to 100/130W. Svetlo je vynomocne, rovnako aj cena za 1ks, 900,-ATS. A zaujimave je, ze na mna neblikaju protiiduce vozy. Len neviem, co budem robit, kde aj u nas zacne platit zakon o povinnom svieteni cely rok... :( -
:)) Aha :-) Hele jinak normálně existuje i redukce z US na H4... Dokonce mi byla i ukazana. A jak jsem zjistil tak ji mela i moje Saratoga. Prostě konektor US a do neho se dala redukce par cm kabelu aby se s tim dalo hejbat a bylo to. A potom superbilé H4 za 130 Kč :) -
Nejlepší jsou čistě bílé. Když jsem měl modrý (Laser Blue) tak mě stali 800 kč na potkavačky svitili bíle, ale na dalková světlě byla barva krásně modrá spíš nachova. Nicméně na dálková světla se jezdí minimálně a pres modrou neni zase az tak videt. Nejlepsi jsou ciste bile a treba s primesi xenonu (plynu) sice jsou take pekelne drahe, ale je to rozdil. Asi nejlepsi moznost H4 kdyz teda nepouzivam 100W nesmysl.
da sa vsak dosiahnut podobneho efektu ako maju xenony s beznymi svetlami? staci vymenit ziarovky alebo ako na to? nechcem to pre frajerinu, ale to biele svetlo co spravia cistokrvne xenony je super, v noci je s tym omnoho lepsia viditelnost a tym aj bezpecnejsia jazda.