Voskovanie a ošetrovanie laku
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
« Bez nadpisu
Mate recht,chlapi.Na skrabance se vyserte.Taky sem si u svyho milacka lamal hlavu s odreninou a skrabance,opravil a prelakoval sem to a co myslite.Za dva dny mi to nejakej * objel klicem zase jinde.Uz na to seru.Beru to tak,ze auto je na jezdeni a ne na krasu.Pokud teda nemam garaz na celorocni parkovani.To si potom muze clovek uzit obojiho,i krasy i uzitku.Jinak je to vo nicem. -
« Re: Re:007
Já jezdím na ruční mytí pravidelně, platím kilo a auto vypadá podstatně jinak naž z kartáčů, je prostě umyté i tam kam kartáče nedosáhmou. Nevím, ale myslím si že kartáčová myčka spotřebuje víc vody než Wapka na jedno auto. Pokud se týče Ekológie snad závisí především na použitých prostředcích. A místo košťátka užívají nějakou spešl útěrku, která nepodře lak. Jinak já už auto sám ručně taky nemeju roky - není čas. -
Jo to je hezký řešení, ale já s Mercury jezdím do práce, kde najedu průměrně 40 mil denně. Takže stejně stojím pořád na ulici a jestli je to auto venku přes noc, nebo není to už je celkem fuk. Já mám to auto na ježdění a jetli má škrábanec na laku, nebo ne, nad to už jsem se povznesl. -
Jo často si kladu otázku co bych dělal já, chytit toho parchanta. Kdysi, to už je pár let jsem zastavil v noci na sídlišti, kde nesvítílo světlo a je pravda, že tak blbě, že jsem bloknul vchod do garáží. Vrátil jsem se cca za 20 min, měl jsem propíchané všechny gumy, ukopaná zrcátka a vykopnutou zadní lampu. Toho zmetka potkat! Tak co, rozbiju mu hubu - on mě zažaluje a auto mi rovnou podpálí. Dát ho na policajty - bude to jen přestupek a halíř neuvidím s tím, že se mi na autu kdykoliv pomstí. Je asi potřeba si nechat zajít vztek, a smířit se s tím, že tady mezi tou vzteklou, závistlivou sovoločí není možný mít hezký auto bez placené ochranky. -
« Re: voskovanie?
Už nikdy nebudu voskovat . Poradil mi kámoš co žije ve Švédsku , že tam si všichni dávají hned už na nové nebo i potom permashine . Tam je to teda pěkně drahý od 5k SEK nahoru , ale já jsem našel na netu , že to dělají i u nás a podstatně laciněji . Mám to už přes rok a je to super . Milan -
"-- skrytý --" 19.10.01 08:18
« Umyvanie vozu v zime Hot wax
Neviem, ci mate s tymto skusenosti, uz 3 zimu pouzivam od Turtle HOT WAX sampon, ktory je specialne urceny na zimu. Nalieva sa do teplej vody, divne smrdi, ale uzasne odstranuje vsetky soli a masnoty. Je to ako v reklame na cistenie kupelni, jedne tah spongiou a je cisto. Navyse obsahuje vosk, takze sa to svinstvo naspat nenachyta tak rychlo.