Stěrače

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 29.12.03  16:23

« Re: Stierace Filson

Ty "dobré" mají spojení jednotlivých dílů raménka řešeno v podobě náznaku "nýtování" (o samotné nýtování stejně ale většinou nejde, přesto plastové spojky s jakoby "nýtovými výstupky" plní svůj účel), ty "špatné" mají jen ploché plastové spojky "po okrajích", kde vzniká nadměrná mechanická vůle a raménka pak po skle spíše poskakují (obvykle jen v jednom směru), než aby stírala.
  • « 00 Reagovat !

foto

29.12.03  14:54

tusim si kupim stierace az po zime - hehe...

no a ako rozoznam "spatnou" konstrukciu od "dobre"? :D
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 28.12.03  20:45

199 SKK mi připadá jako cena nad obvyklým průměrem. Ještě dovětek k Filsonům: Tento víkend jsem u jedné benzínky objevil Filsony, které ovšem měly úplně jinou (špatnou) konstrukci ramének, a to hned vedle Filsonů jiné délky s mnou dříve doporučovanou konstrukcí. Takže pozor na ně, balí různá raménka do obalu pod označením Filson a kdo se v tom pak má vyznat! Holt nic neplatí absolutně, a to ani u no-name(-ů)... Za chvíli se budou falšovat i ony!
  • « 00 Reagovat !

foto

27.12.03  17:59

« Stierace Filson

Hmm tak ja som v tescu u nas v Ba objavil filson stierace 2ks rovnakej dlzky v baleni(tusim dlzka 53cm) za 199,- SKK - nie je to moc lacne?
  • 00 Reagovat !

foto

23.12.03  17:26

« Stěrače

To Mitsi:Na mou duši , na psí uši , opravdu , ramínka stála , jé nojo , nestála 230Kč , ale 260Kč , jedno po 130Kč . Omlouvám se , ale stejně jde o přijatelnou cenu . Na krabici je Made in Belgium
    Robert Bosch GmbH
    Postfach 10 60 50
    70049 Stuttgart
    Germany
    Popis v osmi jazicích , čeština chybí . Rozměr 500mm , pro 23 značek .Pod Mitsubishi je jen typ Eclipse , ale na micinu jdou jak ulitý . Mám špatný , nebo spíš né dobrý zkušenosti se stěrači nakoupených v supermaketech . Ještě jedou se omlouvám za zkreslený informace .
    Přeju Ti a všem co budou courat v MotorCafe , ale i na silnicích , příjemné prožití Svátků Vánočních .
    Hoj
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 17.12.03  17:00

« Re: Stěrače

To EDI: Ta cena mi pripada nepravdepodobne nizka! Neznam zadny obchod, kde by se dalo koupit byt jen jedno jedine ramenko sterace zn. Bosch za 230 Kc. BTW: Pokud sterace funguji pri vsech rychlostech (vozu) bez pritlaku, je lepsi to bez pritlaku ponechat. Pritlaky totiz rady a casto zj. pri jizde v mlze vytvareji nepruhlednou vrstvicku kondenzatu na skle prave v miste, kudy ridic kouka (soustreduji tam totiz proud vzduchu i s temi drobnymi kapickami vody), a je pak treba mnohem casteji stirat (coz je v mlze stejne nutne, ale treba ne tak intenzivne). Kdyz vidim borce s "mohutne okridlenymi ramenky steracu", je mi hned jasne, ze prave tenhle za nepriznivych povetrnostnich podminek urcite nejezdi! A nebo jezdi, ale jeste nepochopil, co je pro pruhlednost celniho skla zapotrebi...
  • 00 Reagovat !

foto

17.12.03  16:45

« Stěrače

Dnes jsem byl v KODECARU Hradec Králové , je hned naproti obchodu Terno pro stěrače , a oni mně odkázali na prodejnu AUTO RS . Je to asi druhá odbočka doprava zpět do Hradce . Vyberou Vám ramínka na míru . Koupil jsem ramena od Bosche a hned jsem je měl možnost vyzkoušet . Jeden pár za 230Kč . Jsem s nimi spokojen . Ještě si dokoupím přítlaky , snad nebudou poskakovat .

Hoj
  • « 00 Reagovat !

foto Saab

Saab 16.12.03  12:21

« Re: Neznackove sterace - zkusenosti...

Já je koupil včera večer v Tescu (cca 160,- kč za kus), takže uvidím. Jen nemám s čím srovnat, zatím. Právě kvuli tomu, že je tam ta šedá grafitová gumička, tak ve mně budili větší důvěru než ty obyč. Jen by ta raménka mohla být černá a bez toho nápisu Tuning Line. Filson to jsou, je to uvedeno menším písmem dole a zezadu je napsáno, že jsou od Filson s.r.o. stejně jako na těch obyč.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.12.03  09:25

Zkoušel jsem ty obyč. Ony stříbrné "tuningové" s grafitovou gumičkou jsem viděl na prodejně pouze jednou, stály zhruba 5x tolik, co obyč, ale konstrukci ramének i tady (lépe řečeno zvláště tady) považuji za podařenou. Jen si nejsem jist, zda byly prodávány pod názvem Filson...
  • « 00 Reagovat !

foto Saab

Saab 16.12.03  08:32

to Mitsi: které stěrače od Filsonu jsi zkoušel ? Ty obyč balené po dvou nebo ty stříbrné grafitové označené jako Tuning Line ?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 12.12.03  23:35

To Anndy: Na délku ramének pozor! Mají sice deklarovaný celkový rozměr, ale různá raménka mají často prostřední (upevňovací) kloub někde jinde, takže to pak nemusí vždy sedět a je třeba jít do jiné délky. Navíc se "no-name" raménka téměř vždy prodávají v balení po dvou, ale stejné délky, což je pro většinu moderních auta (tj. obvykle s různými déklami levého a pravého stěrače) nepoužitelné - je třeba rovnou koupit dvě balení různých délek a z každého vzít jeden stěrač.
  • « 00 Reagovat !

foto

11.12.03  22:20

dabel: diky. Tak ked sa uz o tom bavim -asi by som si mal pozriet aj dlzky ramienok - pocitam :D.
  • « 00 Reagovat !

foto

11.12.03  09:39

Anndy: pri kazdej sade mas okrem "preddefinovaneho" systemu este asi 2 dalsie plastove vecicky na ine systemy, takze urcite nie je problem. Doteraz vsetky moje auta okrem jedneho mali ten "preddefinovany" system, u jedneho som musel pouzit niektory z tych inych, co su v baleni.
  • « 00 Reagovat !

foto

11.12.03  09:10

Hmm - takze filson, alebo bosch - o.k. :)

Este taka poznamocka - sposob, akym sa uchytava ramienko na zvysok stieraca je dufam vsade rovnaky (standardizovany)?
    d.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.12.03  06:49

To Adyn: Neznackove sterace se daji koupit za 80 ale ty same taky treba za 200 Kc. Chce to jen se kolem sebe rozhlizet a koupit az tam, kde jsou za priznivou cenu. Napr. v Hypernove jsou ty Filsony za cenu kolem 120-130 Kc, coz sice neni spatne, ale zdaleka to neni nejvyhodnejsi cena. PS (pro vsechny): Zivotnost neznackovych steracu jsem samozrejme behem zhruba toho mesice, co jsem je postupne zkousel, nebyl schopen overit.
  • « 00 Reagovat !

foto

10.12.03  16:25

V snahe "usetrit" som parkrat kupil "TESCO" kvalitu, "Carrefour" kvalitu alebo nieco noname na pumpe. Kazda takato sada vydrzala cca. mesiac (teda u mna asi 5tkm), potom zacala robit smuhy. Potom som sa nasrdil a zakupil Bosch Twin (pretoze zijem v nemecky hovoriacej krajine, moc na vyber tu nie je ;))). Tieto mam uz takmer rok, zacinaju druhu zimu a stale stieraju bezchybne. Dokonca mi ich minule pochvalil spolujazdec - majitel rocneho Saabu 9-5 - vraj ako paradne mi stieraju ;)) noname uz nikdy viac.
  • « 00 Reagovat !

foto

10.12.03  15:21

V casopisoch, ci obcas motoristickych prilohach v novinach vyjde akurat to, ze je dobre ich 2x do roka vymenit. A tym to konci. Koho sa pytam, tak mi povie, ze kasle ne stierace a ked nadavam na moje, tak mi povie, ze to su este dobre, ze on ma horsie. A som rad, ked som objavil tuto rubriku, ze nie som sam, koho stvu stierace. Uz dva mesiace sa xystam si nejaku kupit...
    Len mi pride debilne zbytocne kupovat aj ramienko k tomu - teda skor, ako velke plytvanie, ale zase sa hrat len s gumickami - brrr...
  • « 00 Reagovat !

foto

10.12.03  12:02

Pretože všetky dnešné motoristické časopisy pripomínajú naskladané a zošité reklamné prospekty, jeden ako druhý. Tiež by som také testy privítal. Inak mojim favoritom sú stierače Champion, za prijatelnú sumu stierajú velmi pekne a hlavne dlho. (porovnávam s Bosch)
  • « 00 Reagovat !

foto Adyn

Adyn 10.12.03  08:07

SUPER! Takovýhle příspěvku ještě více! Mitsi, mohl bys ještě uvést orientační ceny tebou doporučených, případně kde se dají obvykle pořídit?

Tak mě napadá, proč podobné testy nevidím v motoristických časopisech.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 09.12.03  20:00

« Neznackove sterace - zkusenosti...

Tak jsem do toho ze srandy "vrazil par chechtacku" a postupne otestoval vetsinu "neznackovych" znacek steracu na nasem trhu: Vysledky meho soukromeho testovani: 1/ kvalita stirani je v prve rade primo umerna kvalite konstrukce a provedeni ramenka - jestlize sterace "poskakuji" a gumicky vrzou, pak to ani nejkvalitnejsi gumicky nespravi; 2/ nejlepe stiraji ta ramenka, ktera maji nytovana spojeni mezi jednotlivymi soucastmi, nebo alespon "plastovy naznak nytu" - vse ostatni vubec nekupovat!; 3/ zajimave je, jak se ruzna ramenka chovaji po vzajemne vymene (permutaci) gumicek - vysledek je obvykle horsi, jakoby pro urcite ramenko byl potreba urcity typ gumicky (z hlediska pouziteho materialu/pryze); 4/ ani nove gumicky z "lacinych steracu" nefunguji po jejich instalaci do starsich znackovych ramenek - nejlepsi je menit vzdy cela ramenka; 5/ ceny stejnych neznackovych ramenek se velmi ruzni v zavislosti na prodejni siti a regionu, zatimco ceny znackovych steracu jsou vsude vicemene stejne (stejne predrazene...); 6/ za nejlepsi z hlediska pomeru cena/vykon jednoznacne oznacuji Filson! A pro uplnost jeste "me poradi" znackovych ramenek: 1. SWF, 2. Bosch, 3. Denso, 4. Valeo atd.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…