Stěrače
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
"-- skrytý --" 29.12.03 16:23
« Re: Stierace Filson
Ty "dobré" mají spojení jednotlivých dílů raménka řešeno v podobě náznaku "nýtování" (o samotné nýtování stejně ale většinou nejde, přesto plastové spojky s jakoby "nýtovými výstupky" plní svůj účel), ty "špatné" mají jen ploché plastové spojky "po okrajích", kde vzniká nadměrná mechanická vůle a raménka pak po skle spíše poskakují (obvykle jen v jednom směru), než aby stírala. -
"-- skrytý --" 28.12.03 20:45
« Re: Stierace Filson
199 SKK mi připadá jako cena nad obvyklým průměrem. Ještě dovětek k Filsonům: Tento víkend jsem u jedné benzínky objevil Filsony, které ovšem měly úplně jinou (špatnou) konstrukci ramének, a to hned vedle Filsonů jiné délky s mnou dříve doporučovanou konstrukcí. Takže pozor na ně, balí různá raménka do obalu pod označením Filson a kdo se v tom pak má vyznat! Holt nic neplatí absolutně, a to ani u no-name(-ů)... Za chvíli se budou falšovat i ony! -
« Stěrače
To Mitsi:Na mou duši , na psí uši , opravdu , ramínka stála , jé nojo , nestála 230Kč , ale 260Kč , jedno po 130Kč . Omlouvám se , ale stejně jde o přijatelnou cenu . Na krabici je Made in Belgium
Robert Bosch GmbH
Postfach 10 60 50
70049 Stuttgart
Germany
Popis v osmi jazicích , čeština chybí . Rozměr 500mm , pro 23 značek .Pod Mitsubishi je jen typ Eclipse , ale na micinu jdou jak ulitý . Mám špatný , nebo spíš né dobrý zkušenosti se stěrači nakoupených v supermaketech . Ještě jedou se omlouvám za zkreslený informace .
Přeju Ti a všem co budou courat v MotorCafe , ale i na silnicích , příjemné prožití Svátků Vánočních .
Hoj
-
"-- skrytý --" 17.12.03 17:00
« Re: Stěrače
To EDI: Ta cena mi pripada nepravdepodobne nizka! Neznam zadny obchod, kde by se dalo koupit byt jen jedno jedine ramenko sterace zn. Bosch za 230 Kc. BTW: Pokud sterace funguji pri vsech rychlostech (vozu) bez pritlaku, je lepsi to bez pritlaku ponechat. Pritlaky totiz rady a casto zj. pri jizde v mlze vytvareji nepruhlednou vrstvicku kondenzatu na skle prave v miste, kudy ridic kouka (soustreduji tam totiz proud vzduchu i s temi drobnymi kapickami vody), a je pak treba mnohem casteji stirat (coz je v mlze stejne nutne, ale treba ne tak intenzivne). Kdyz vidim borce s "mohutne okridlenymi ramenky steracu", je mi hned jasne, ze prave tenhle za nepriznivych povetrnostnich podminek urcite nejezdi! A nebo jezdi, ale jeste nepochopil, co je pro pruhlednost celniho skla zapotrebi... -
« Stěrače
Dnes jsem byl v KODECARU Hradec Králové , je hned naproti obchodu Terno pro stěrače , a oni mně odkázali na prodejnu AUTO RS . Je to asi druhá odbočka doprava zpět do Hradce . Vyberou Vám ramínka na míru . Koupil jsem ramena od Bosche a hned jsem je měl možnost vyzkoušet . Jeden pár za 230Kč . Jsem s nimi spokojen . Ještě si dokoupím přítlaky , snad nebudou poskakovat .
Hoj -
Saab 16.12.03 12:21
« Re: Neznackove sterace - zkusenosti...
Já je koupil včera večer v Tescu (cca 160,- kč za kus), takže uvidím. Jen nemám s čím srovnat, zatím. Právě kvuli tomu, že je tam ta šedá grafitová gumička, tak ve mně budili větší důvěru než ty obyč. Jen by ta raménka mohla být černá a bez toho nápisu Tuning Line. Filson to jsou, je to uvedeno menším písmem dole a zezadu je napsáno, že jsou od Filson s.r.o. stejně jako na těch obyč. -
"-- skrytý --" 16.12.03 09:25
Zkoušel jsem ty obyč. Ony stříbrné "tuningové" s grafitovou gumičkou jsem viděl na prodejně pouze jednou, stály zhruba 5x tolik, co obyč, ale konstrukci ramének i tady (lépe řečeno zvláště tady) považuji za podařenou. Jen si nejsem jist, zda byly prodávány pod názvem Filson... -
"-- skrytý --" 12.12.03 23:35
To Anndy: Na délku ramének pozor! Mají sice deklarovaný celkový rozměr, ale různá raménka mají často prostřední (upevňovací) kloub někde jinde, takže to pak nemusí vždy sedět a je třeba jít do jiné délky. Navíc se "no-name" raménka téměř vždy prodávají v balení po dvou, ale stejné délky, což je pro většinu moderních auta (tj. obvykle s různými déklami levého a pravého stěrače) nepoužitelné - je třeba rovnou koupit dvě balení různých délek a z každého vzít jeden stěrač. -
Anndy: pri kazdej sade mas okrem "preddefinovaneho" systemu este asi 2 dalsie plastove vecicky na ine systemy, takze urcite nie je problem. Doteraz vsetky moje auta okrem jedneho mali ten "preddefinovany" system, u jedneho som musel pouzit niektory z tych inych, co su v baleni. -
"-- skrytý --" 11.12.03 06:49
To Adyn: Neznackove sterace se daji koupit za 80 ale ty same taky treba za 200 Kc. Chce to jen se kolem sebe rozhlizet a koupit az tam, kde jsou za priznivou cenu. Napr. v Hypernove jsou ty Filsony za cenu kolem 120-130 Kc, coz sice neni spatne, ale zdaleka to neni nejvyhodnejsi cena. PS (pro vsechny): Zivotnost neznackovych steracu jsem samozrejme behem zhruba toho mesice, co jsem je postupne zkousel, nebyl schopen overit. -
V snahe "usetrit" som parkrat kupil "TESCO" kvalitu, "Carrefour" kvalitu alebo nieco noname na pumpe. Kazda takato sada vydrzala cca. mesiac (teda u mna asi 5tkm), potom zacala robit smuhy. Potom som sa nasrdil a zakupil Bosch Twin (pretoze zijem v nemecky hovoriacej krajine, moc na vyber tu nie je ;))). Tieto mam uz takmer rok, zacinaju druhu zimu a stale stieraju bezchybne. Dokonca mi ich minule pochvalil spolujazdec - majitel rocneho Saabu 9-5 - vraj ako paradne mi stieraju ;)) noname uz nikdy viac. -
V casopisoch, ci obcas motoristickych prilohach v novinach vyjde akurat to, ze je dobre ich 2x do roka vymenit. A tym to konci. Koho sa pytam, tak mi povie, ze kasle ne stierace a ked nadavam na moje, tak mi povie, ze to su este dobre, ze on ma horsie. A som rad, ked som objavil tuto rubriku, ze nie som sam, koho stvu stierace. Uz dva mesiace sa xystam si nejaku kupit...
Len mi pride debilne zbytocne kupovat aj ramienko k tomu - teda skor, ako velke plytvanie, ale zase sa hrat len s gumickami - brrr... -
Pretože všetky dnešné motoristické časopisy pripomínajú naskladané a zošité reklamné prospekty, jeden ako druhý. Tiež by som také testy privítal. Inak mojim favoritom sú stierače Champion, za prijatelnú sumu stierajú velmi pekne a hlavne dlho. (porovnávam s Bosch) -
"-- skrytý --" 09.12.03 20:00
« Neznackove sterace - zkusenosti...
Tak jsem do toho ze srandy "vrazil par chechtacku" a postupne otestoval vetsinu "neznackovych" znacek steracu na nasem trhu: Vysledky meho soukromeho testovani: 1/ kvalita stirani je v prve rade primo umerna kvalite konstrukce a provedeni ramenka - jestlize sterace "poskakuji" a gumicky vrzou, pak to ani nejkvalitnejsi gumicky nespravi; 2/ nejlepe stiraji ta ramenka, ktera maji nytovana spojeni mezi jednotlivymi soucastmi, nebo alespon "plastovy naznak nytu" - vse ostatni vubec nekupovat!; 3/ zajimave je, jak se ruzna ramenka chovaji po vzajemne vymene (permutaci) gumicek - vysledek je obvykle horsi, jakoby pro urcite ramenko byl potreba urcity typ gumicky (z hlediska pouziteho materialu/pryze); 4/ ani nove gumicky z "lacinych steracu" nefunguji po jejich instalaci do starsich znackovych ramenek - nejlepsi je menit vzdy cela ramenka; 5/ ceny stejnych neznackovych ramenek se velmi ruzni v zavislosti na prodejni siti a regionu, zatimco ceny znackovych steracu jsou vsude vicemene stejne (stejne predrazene...); 6/ za nejlepsi z hlediska pomeru cena/vykon jednoznacne oznacuji Filson! A pro uplnost jeste "me poradi" znackovych ramenek: 1. SWF, 2. Bosch, 3. Denso, 4. Valeo atd.