Stěrače
"-- skrytý --" 10.09.01 12:52
« Re: Cena/kvalita
Vsak to! Za PIAA by som radsej dal dvojnasobok Bosch Twin uz len preto, ze je to silicon a kym ho nezoderies /doslova/, bude 100% funkcny. Bosch su super, ale po 10 mesiacoch umru, guma sa narusi a zacnu tahat ciary. Takze si myslim, ze su cenovo znacne nadhodnotene. -
« Re: Cena/kvalita
Co se týká poměru cena/kvalita, tak na tom špatně nejsou stěrače SWF. Kdysi jsem koupil nějaké noname šunty za 150,- v nějakém supermarketu, ale to prostě nestíralo, jen rozmazávalo vodu po okně. Jakmile jsem nasadil SWF, bylo to zcela o něčem jiném. Nevím kolik stála přesně ta sada, ale bylo něco kolem 300 Kč. Kvalitou by se asi daly srovnat s BOSCH. -
« Trico
Můj exkluzivní dodavatel (Auto.Prima) distribuuje Trico. S Exact Fit sadou jsem neměl nikdy problémy a vždy fungovaly tak, jak mají. Vždy kupuje extra levý i extra pravý, oba se spoilerem, podle toho, jak se opotřebovávají. Mimochodem p. Trico vynalezl stěrače... -
« stěrače z Hypernovy ... jsem spokojený :-)))
Ahoj všem !!! Koupil jsem holce na Mercedesa W123 stěrače v Hypernově, nevím značku, ale stály 157,- a mají je všude tyhle stěrače. Hned po výměně jsem poznal co jsou to nové stěrače, protože začalo pršet. Stírají oparvdu supr, akorát po delším chodu začkou "vrzat"po skle ale stačí na 2 min. nechat a pak opět stírají špičkově. Myslím si že za cenu 157 korun jsou celé ramínka steračů za slušnou cenu. Vím že v Německu se dají koupit za 3,- DEM ale nemám s tím zkušenosti... S tekutýma stěračema mám také dobré zkušenosti, i když je to již několik let, asi si je nyní taky koupím. Dík za připoměnutí ! Mějte se. Ondra -
"-- skrytý --" 06.09.01 09:04
« Re: Tekutina na okna
Povod tejto tekutinny je v USA, kde to vyvinuli pre pilotov stihaciek, ktore jaksi nemohli mat stierace a pri pristavacich manevroch za dazda mali velke problemy. Na trh sa dostal pod nazvom RainX v roku 1991. Dnes existuje nepreberne mnozstvo jeho klonov, ja pouzivam od firmy TurtleWax. Na skle vydrzi naozaj 1-3 mesiace a nanasa sa na vycistene sklo. Po zaschnuti je dobre ho opachnut, pretoze prebytocna tekutina vytvori "mastny" film, ktory sa pri zapade slnka nepriemne leskne /pokial nemte Polaroidy/. Cist. prostriedky na baze cpavku ho zlikviduju, takze necistite sklo Ajaxom :).
Stierace sa lisia hlavne typom gumy, Twin pouzivaju dve zmesy, vdaka ktorym maju lepsiu schopnost cistit, ale ked sa to natrhne na zaschnutom piesku a pod., potom ide ucinok rapidne dole. Mne vydrzia tak rok a potom uz tahaju ciary. Najkvalitnejsie, co som videl su od PIAA /www.piaa.co.uk alebo www.piaa.de/, cenu neviem, ale tipujem na +2000,-Sk :-( Suto silikonove stierace, ktore nehorazne prilnu ku sklu a zaroven ho pri prechode potieraju jemnuckou vrstvou, takze vytvaraju podobny efekt, ako RainX. -
« Tekutina na okna
Ja pouzivam takovou tekutinu na okna proti desti za 80Kc vydrzi to na skle tak 3mesice (ivic) ma dobrou vlasnost ze jak vam predtim pri setreni se delala mlha na skle tak po natreni je pekne pruzracne,navic pri 80Kmh neni treba spoustet sterace proto ze kapicky pekne stekaji a viditelnost je dost osta i presty kapicky deste. -
"-- skrytý --" 05.09.01 18:32
« Re: Který zvolit... a jak?
Vrzají?? To mi nevrzaly ani gumičky, co jsou do fafíka. Akorát co mě štve, že tak za měsíc na sebe nachytají snad všechny stěrače nějakou mastnotu či co, takže po každém setření mám přes okno takovou mlhu a ta zmizí, až na něj zase naprší :o(. Máte podobný zkušenosti nebo jen já šetřím a kupuju nějaký žlutý gumičky (jediný co jdou do mé Corolly - stěrače jdou vyměnit akorát s tou "pákou", protože jsou snýtované) u Aralu za 90 Kč 2x cca 65 cm. -
« Re: Cena/kvalita
Bosch je naozaj dobry, mam tiez taku skusenost, ale ta cena. Za tie peniaze mozem dat novy na kazde rocne obdobie. Teraz pouzivam talianske "All Ride" grafitovane, cca 20 % ceny Boscha. Skusal som aj ine znacky, ale nebolo to ono. Absolutna katastrofa su samotne gumicky v metrazi.