Stěrače

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• « 00 Reagovat !

foto

22.10.03  09:52

« Re: sterače

Řešil jsem to samý, přímo u dealera Bosche mi řekli, že náhradní gumičky nevedou. Loni jsem gumičky kupoval u dealera /Auto Jarov/, problém je ale v tom, že jedna stála cca 200 !!! Letos jsem sehnal po 80, made in USA, a to takový, že místo těch nerezových pásků co jsou vsazený do gimičky je celá gumička v takovém umělohmotném bazmeku, co jí pruží a zároveň se za něch přichytává ke stěrači. Pak se to jen ulomí, zařízne na správnou délku a na konce se cvaknou takový úchyty, aby to nevypadlo. Fakt super.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 22.10.03  09:12

Po dojetí (když jste za jízdy použili stěrače) zvedněte raménka stěračů a zas je pusťte na sklo. Zvýšíte tak životnost gumiček zhruba dvojnásobně. Když se to takhle nedělá, gumička "po dojetí stěračů" zůstane ohnutá jedním směrem, to si "zapamatuje" a pak se jí moc nechce ohýbat se na druhou stranu, tudíž jedním směrem špatně stírá.
  • « 00 Reagovat !

foto

22.10.03  09:01

Mam pocit, ze do skodoviek sa montuju Bosh Twin. Teda gumicky zo skodovky by mali byt tie prave, nie?
  • « 00 Reagovat !

foto

22.10.03  07:50

Ja jsem akorat vyleceny z marketovych steracu za 100 Kc. Jsou na *.
  • « 00 Reagovat !

foto

21.10.03  20:24

Pánové,
    vytahuju téma neb zima je tady a musel jsem měnit. Nový Bosch Twin nejsou špatný ale za rok jsou fuč a přitom celá mechanika je ve 100% stavu. Nemáte někdo povědomost kde by se daly opatřit samotný gumy?

Dík.

• « 00 Reagovat !

foto

17.02.02  16:19

« Re: Starostlivosť o sklo a stierače

ja myslim, ze spravny uhel je jedna s nejpodstatnejsich veci. moje sterace jsou idealne sladene a nevrzou nikdy. ani na suchem skle (tomu se radsi vyhybam.. skrabe to sklo a pak to sklo v noci moc lame svetlo a jsem oslnen) kdyz to tak rikas, tak bych si to mohl rovnou naolejovat... :-)
  • « 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 10.02.02  18:57

« Starostlivosť o sklo a stierače

Ja mám na vŕzganie stieračov iný názor. Zdá sa mi, že ide o príliš odmastené sklo, ktoré kladie gumičke vyšší odpor. Gumička sa tak nemôže plynulo šmýkať, ale podskakuje. Potvrdzuje to jednak rýchla jazda (= ešte väčší prítlak). Rovnako stierače nevŕzgajú ani po ostreknutí ostrekovačom asi 1-2 cykly, teda kým je medzi sklom a gumičkou vodný film. Rovnako po aplikovní vosku v autoumývárke je to omnoho lepšie. Podľa mňa je jediným riešením pravidelné aplikovanie toho tekutého stierača. Ja používam ArmorAll a rozhodne si nemyslím, že by to poškodzovalo lak. A inak ja tým prípravkom ošetrujem aj samotnú gumičku a vždy z nej dostanem dole kopu špiny a zdá sa mi, že je povrch gumy aj taký "živší". Teda už nemá na sebe takú mikroškrupinu. Len pre zaujímavosť mám v zadu 4 roky ten istý stierač a v predu je to druhá sada za 4 roky. A ešte jedna finta - občas treba premazať aj pohyblivé časti ramienka, nakoľko sa časom najmä u zadného stierača znižuje pohyblivosť a tým pádom sa zhoršuje aj účinok stierača.
  • « 00 Reagovat !

foto

04.02.02  12:54

« Re: Ostrikovace

zlomit to nejde. umyval jsem to kolikrat a je to dost pruzne. toho se nebojim.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 30.01.02  21:21

Jo, to jsem se taky divil, že je to tam tak nějak fórově přidělané, akorát abys to zlomil, když chceš umýt i stěrače.
  • « 00 Reagovat !

foto

29.01.02  23:28

jo, tak to je smula, ale myslim, ze si poradis. ta namaha za to stoji. a neboj se pouzit izolepu. rok vydrzi a tak draha neni. fakt jo. uz me nebavilo pridelavat hadicku nebo ten ostrikovac puvodnimi drzatky, ktere se stejne furt lamaly, tak jsem to prilepil a funguje to. a dokonce lip, je to peknejsi a drzi to tvar.. proste lepsi. cerna izolacni paska a bylo.. i zimu prezila.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 29.01.02  12:51

Tak jsem na ty ramínka koukal a bohužel to nepůjde - Corolla je má ohnuté pod kapotu, zatímco 405ka je má volně venku. Tak holt bude urob si sám. Ale ty ramínka bych tak jako tak bohužel nové potřeboval :o(
  • « 00 Reagovat !

foto

28.01.02  15:38

nevim jak jsou dlouhe ty raminka u peugeota, ale myslim, ze v delce hlavni problem neni. hadicka je treba pripevnit k raminkum, ale jde to i jinym zpusobem. vsak cesi si poradi, ze. tak se podivej, jak to ma 405ka udelane u raminka. jezdi jich tady dost.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 27.01.02  00:00

To je docela zajímavá vychytávka. Stejně potřebuju vyměnit ramínka u Corolly - jak má ta 405ka dlouhá ramínka? že bych tam strčil něco francouzskýho :o)
  • « 00 Reagovat !

foto

24.01.02  20:00

ja mam taky ostrikovace na steracich na 405Mi a je to sqela vec. nevim, proc se to nerozsirilo. treba mercedes V to ma taky, ale trosicku jinak. pak jsem si nevsiml. je to super vec. zkuste servis peugeot, tam to budou mit. no, ale nevim co bych udelal s tema dirama na kapote. a hadicky je treba prodlouzit vyvest az ke kloubum a mit i ramena s drzackem. takze komplet cele. nevim, jak to udelat, kdyz bude hadicka volne ve vzduchu.. snad prilepit.. hih..
  • « 00 Reagovat !

foto

22.01.02  14:42

Pokud mate nekdo radu, kde to koupit, napiste to zde, prosim. Musim to udelat i na sve jednosteracovce ibize. dik
  • « 00 Reagovat !

foto

22.01.02  14:41

« Re: SuperB

je to pruzny luk. Zkus je nazdvihnout od skla... Jeee.
  • « 00 Reagovat !

foto

22.01.02  14:10

jo jo 405 to má na stěračích, ale docela by mě zajímalo proč 406 to má už klasicky...
  • 00 Reagovat !

foto

22.01.02  14:02

« Ostrikovace

Nevite nekdo nahodou,kde se daji koupit sady na ostrikovace primo na raminka steracu?Ted je mam u svy kary original (ty ostrikovace) na predni haubne a chtel bych to predelat primo na ty raminka,jako to ma napr.Peugeot 405.Toho Peugeota jsem mel a bylo to super.Podle me to pak daleko lip ostrikuje.Ja kdyz jedu rychle,tak se mi tvori jen takova mlha a ta dosahuje sotva nad sterace v klidove poloze.Prosim piste na mail radek.plisek@seznam.cz.Dikes Trona
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 07.01.02  21:20

« Re: Celá stírátka

...jo, má být snad z Berouna nebo tam odněkud.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 07.01.02  21:19

« Celá stírátka

Říká vám někomu něco firma PAV (nebo tak nějak)? Mají vyrábět celá stírátka (tedy ramínka + stěrač) - rád bych je totiž na Corolle vyměnil - sloupala se mi barva a stěrače jsou nekompatibilní e evropskými, jelikož jsou přinýtované...
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…