SPZ - V ČR přišroubovat, rada PČR.
« Re: koule je nebezpecna především vlastnímu vozu.
Já pořád proč musí být vepředu na autě SPZ a ona má sloužit k ochraně nárazníku před koulařem. Sice nic moc, ale alespoň není poškozenej lak, když už je ten nárazník rozštípanej na kousky :-). Chromovaná štangle, je chromovaná štangle, nicméně náraz koulí by jí taky moc neprospěl. -
« Re: koule je nebezpecna především vlastnímu vozu.
Uvědomte si, vy koulaři, že koule je ukotvená k nosné konstrukci vozu a pokud nemáte níže zmiňované ARO, náraz do koule je pohlcován defomačními zónami a auto nabývá zcela nových dimenzí jízdních vlastností. Teda pokud má někdo bouranou škůdku, nebo jiný výplod opravářů bouraček, tak to pravda nepozná. Ty auta jsou čtyřstopý od podstaty. Ale KAŽDÝ náraz do koule se projeví na deformaci vozu. -
« koule je nebezpecna i mestskym chodcum
Myslim, ze neni vyjimka, ze auta stoji zaparkovane tesne ze sebou /anebo "zaparkovane" v zacpe/ a protahnuvsi se chudak chodec si narazi holeni kost! Sam jsem mel zduchanec do auta s kouli /dirka do svetla a narazniku. Fakt zbytecne. -
« Re: Gula - velmi dobra vec
Vis, tak si tam dej vyztuhu do narazniku, anebo pred naraznik, ale PRICNOU. Ale koule, ktera trci primo proti jinemu autu je podle meho nazoru naprosto bezohledna zbran. To ke, jako kdybys do toho druheho auta strelil. A ruku na srdce, ty sis jeste nikdy pri couvani netukl do auta za tebou? Co me dokaze vytocit je, Kdyz sednu do zaparkovaneho auta, chci vyjet a (bolestive) zjistim, ze auto prede mnou ma kouli. Tzn, ze tam, kde bych mel mit jeste cca 8cm mista uz si nicim vlasni vuz. A z mista ridice tu kouli proste nevidis. -
"-- skrytý --" 22.04.02 12:13
« Re: Gula - velmi dobra vec
Hm. Já mám kouli sundanou, ale abych pravdu řekl, občas si říkám, jestli taky radši nemám být "*" a nechat jí tam. S tím co někteří umělci na silnicích předvádějí... ale až mě to jednou opravdu nakrkne, přesedlám na nějaký ARO a dopředu a dozadu navařim pořádný rámy. -
« Re: Gula - velmi dobra vec
Hele, vy kdo mate na aute stale namontovane koule (presto, ze jsou sundavaci), jste pekny *! Divim se, ze pojistovny uz davno neprisly s trikem, jak to resit. Odhadce skody by podle protokolu snadno mohl urcit, jaka skoda by byla v pripade, ze by auto ucastnika (i kdyz by to nebyl vinik) kouli nemelo a zbytek (zpravidla tak 80%) by dala tomu "koulari" k nahrade. Totiz - naraznik pohlcuje bez problemu a nasledku narazy rychlosti kolem 5km/h (svizna chuze). Kdyz se v tom ale vyskytne koule, tak to odnese v lepsim pripade naraznik (min. 5.000,-), casto i se vzperou (8.000,-) a mlhovkami (3.000,-). To je pak hukot, ne? -
"-- skrytý --" 09.04.02 10:26
« MPZ a kam s ni
Vyuzivam podobnosti tematu a chci se zeptat .. jake mate kdo zkusenosti s umistovanim MPZ na vuz, paklize potrebujete obcasne navstevovat zahranici (v mem pripade SRN) a nechce se Vam automobil oblepovat jako strasaka z pouti? :-) Uvazoval jsem o tom si "na oko" samolepkama docasne prilepit MPZ zevnitr na zadni okno, ale slysel jsem nazor, ze pry umisteni na zadni okno je v rozporu se zakony. Budu vdecny za Vase nazory a vlastni zkusenosti a reseni. :-) -
« Gula - velmi dobra vec
Za sest rokov, som zachranil auto osemkrat. Ani jedna rana zo zadu ma neposkodila. Vzdy do mna narazili tupci s telefonom, alebo slepice. Mam styri znacky z inych aut. Vzdy si nejaku najdem obtocenu na gule. Zenska za volantem - to je katastrofa. Pri parkovani do mna vrazaju, tak si odnesiem aspon ich suvenir /SPZ/. Raz som zazil aj na vlastnej kozi /aute/ gulu toho predomnou. On nemal nic, a ja skodu 50tisic. Nastastie to bolo jeho chybou a poistovna to zaplatila. Inak som zachytil 2-tyzdnovy RENAULT - skoda 138tis, DAEWO - 160tis, novy GOLF - zenska-95tis, najhorsi bol FIAT -plne obsadeny -210tis. Ked som videl v spetnom zrkadle /stal som na svetlach kriz./ ako sa na mna ruti ... spominal som vsetkych svatych. Uz viem aka dobra vec su opierky hlavy. Odrazil ma do krizovatky, kde som tym nabral stojaceho policajta. Policajt to chytil blatnikom a letel do spinaveho kanala /stoky/. Za 5 minut tam bolo 6 policajnych aut a vytahovali tych ozranov v aute za mnou. Po vystupeni som vyskusal, ci mi ide otvorit kufor. Presli 4 mesiace a nikto viac neozval. Ak by sa dalo, tak si dam aj na nove auto do zadneho narazniku namontovat nejaku vystuhu. -
"-- skrytý --" 27.03.02 23:31
« Re: Koulaři,kde jsete...???,parchanti
Kdyz jste u tech kouli... Sundavat se musi kazda? Ja mam kouli prichycenou 2ma masivnimi srouby, tuhle jsem ji zkousel odmontovat a byla to takova fuska, ze jsem to tam nechal.... Je to montaz ze SRN. Je tam ta tyc doslova napresovana. Tak s ni jezdim. Jo a jeste nemam takove to ocko na retez, to je taky povinnost? Na STK na to cumeli a nic nerikali, zajimalo jen, jestli mam tazne v TP.... -
"-- skrytý --" 26.03.02 11:35
« koule a sroubky :)
Az nebudou po silnici jezdit lidi jak tupy blbci na kufru druhemu, nepoznaji, ze tam ma kouli. Az budou lidi parkovat ne stylem drc drc drc drc drc a sem mezi nima..nepoznaji, ze tam ma druhej kouli. Samozrejme plati to obracene,ze by i "koular" nemel byt tak otrelej,ze "otre" predni i zadni auto, aby si nasel flek. Tyhle lidi bych strilel bez soudu :-)
A chci videt SPZetku, kdy pri kazde kombinaci znaku volna bila pole licuji se seriove provrtavanymi dirami v karoserii vozu (pro uchyceni ramecku). Kdyz ty diry nelicuji, nikdo me nedonuti si tu reg.znacku prisroubovat do nove vyvrtanych der do auta.. nejsem tak tupej,abych kvuli ministerskym zmetkum prisel o zaruku na karoserii na aute. Howgh .. domluvil jsem :-) -
« Re: Koulaři,kde jsete...???,parchanti
Úplně normální kouli. Z pod nárazníku kouká 5 cm širokej a 1,5 cm silnej plocháč, na konci zaoblenej, kterej je vyvrtanej a do něj lze našroubovat jakoukoliv kouli, nebo to jde nechat jak to je a je z toho vlastně oko. Oddělávat to samozřejmě nejde:-)