SPZ - V ČR přišroubovat, rada PČR.
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
« Re: Koulaři,kde jsete...???,parchanti
to alexv: Jestli jsi na to ještě nepřišel, tak koule sloužej na něco jinýho, než na kurvení aut ostatním řidičům :o)))) Taky bych si troufnul připomenout, že to, jestli je někdo vůl, nebo ne, se nepozná podle toho, co o sobě tvrdí, ale spíš tím, jak se chová. A vozit na autě schválně věci, který v případě nehody zvyšují škody, no, nic moc... -
Taky je ale spousta magorů,co jezděj jako mistři
světa a na semaforu ti to nakouřej do zadku!!Z vlastní skušenosti proto taky VOZÍM KOULI.Už jsem
na ní měl dva blbečky pěkně pověšený.Super pocit,já nic a on v * celej chladič!!!No co,
kdyby netelefonoval a čuměl kam má tak by se mu to
nestalo.Jinak při parkování jsem nikomu kouli
o nárazník neopřel,nejsem vůl a umím couvat!Jinak chlapi,když nemáte koule to je dost blbý ne!!!To
jste po operaci,nebo už je nemáte od mala!? -
Zkušennosti s koulařema mám bohužel taky. Nakonec jsem se rozhodl, že místo přední espézetky jsem si tam nechal udělat samolepku. Zjistil jsem totiže, že nárazník, i když v laku, tak vydrží víc, než plechová značka a plastovej rámeček. -
To zizal: ber to asi takhle. Dnes je trend, mit auta obecne co nejvice bezpecna z hlediska nehody z vnitrku tak i z vnejsku -> tj. napr. jednim z parametru je napr. i ochrana chodcu, pri stretu. Rozhodne konstrukcni trend neni jezdit s OTeckama, V3skama, kolejnicema po vsech stranach... ale spis v pripade #nedejboze nehody# -> at z toho vyjdou vsichni co nejlepe.
Kazdopadne 'zavesne zarizeni' je tak trosku na aute zbran je to jako bych napr. jezdil v MHD v bunde s hrebikama.
Tohle je asi na jine tema => silnice v podstate nerozlisuje kdo ma mensi financni moznosti a kdo vetsi a v podsate jsou "vsichni" na stejne lodi, ale od toho jsou psana, nepsana pravidla, kultura a chovani.... V tom ma CR, SK obecne velke mezery, asi obecne....
Kartus.
-
No tu som. Na starej S 120 mam namontovanu gulu - napevno. Nie som tomu celkom rad - poznate to - ono to dost boli, ked o nu zakopnete... Ale predsa nesuhlasim s tym, ze ked ma niekto nabura zozadu, ze by som mal vinu brat na seba. Ved to, ze on nabural absolutne nesuvisi s tym, ci tam mam gulu alebo nie. A mal som uz tu cest, po nehode som s pokrivenym zadkom mohol pokracovat v ceste domov - keby tam nebola, ten Seat by mi rozmlatil prinajmensom vodnu pumpu a alternator a mohol by som si piskat. Samo, ze ak by bola odoberatelna, tak si ju davam dole, ale ked tato stoji viac, ako cele moje auto dokopy a kto by do toho teraz investoval? Nech sa moja stara S 120 stara pekne sama o seba - ved uz ma 18 - je dospela :-)
Popri tom pozdravujem Slovensku poistovnu, ktora sa mi po neho zatial ani neozvala - 9.9.2000 !!! -
Krome tech smejdu, co to vedome pouzivaj je i rada tech, co si to vubec neuvedomej - ze muzou docela skodit uz jen pri blbym parkovani. Nejvetsi experti jsou pevno-koulari s napr. Wartem, co vam rozsrelej plast naraznik, mlhovku - zmizej. Skoda za 10.000Kc jen to hvizdne, starosti, pojistovna, amortizace, ztrata, no otrava a -zbytecne-. Je to jako kdybych si namontoval nejakej automat poradnej vrtak dopredu, kterej by se aktivoval v pripade parkovani nebo stretu. K. -
« Re: Srouby do znacek
Koulari si jenom v CR. Videli jste nekdy koulare napr. v Nemecku? Kdyz se s nejakym koularem bavim, tak prej kouli vozi schvalne aby v pripade, ze ho nekdo nabori, on zustal co nejmin poskozen.....Mysleni nekterych lidi je nepochopitelny, proste jen bezohlednost. Jinak v tom TV poradu take bylo, ze udajne kdyz je nehoda s koularem tak to vetsinou PCR hodina koulare, jelikoz se s kouli jezdit NESMI, ale policie to samozreme prubezne nekontroluje. -
"-- skrytý --" 22.08.01 14:10
Jo,tak to to jsem zažil jen mimo ženské tam seděl "róm" trochu přiopilej,mám na to svědka(stejně na prd).Proč?,no odpovím si sám,ujel já musel na feldě co jsem v té době mněl vymněnit přední blatník,mlhovku,světlo a výztuhu v motorovém prostoru...Zatím ho policie nenašla s odůvodněním(pro mne to teda není...),že je republikově hledán a v bydlišti se nezdržuje!,asi proč?-)))No,tak že mi dluží nějakej 8500,-Který jsem mu dal já dobrák...-(Pavel
Jak jsem jiš psal jinde,chce to asi řádnou porci slušnosti,nebo tu bude anarchie... -
Tusim ze je to tak, ze je-li koule odmontovatelna, nesmi se s namontovanou jezdit (mimo pripad kdy tam vezes vozejk :-))). To ze by museli byt vsechny demontovatelne nevim (koule, samozrejme ze cele tazne zarizeni je demontovatelne). Ale znas to "Soudruhu policisto, ja zrovna jedu pro vozejk, doma jsem si tam kouli namontoval, abych se tam s tim nemusel spinit, ono to jde tak spatne."
Take uz mam predni znacku dvakrat "vyklepavanou", ten plast pod ni je uz na vyhozeni, ale seru na to -- dam tam novej a hned mi ho nekdo podepise...
Jednou si takhle sedim v aute, predemnou vyjizdi zenska (vedle ni sedi chlap), ani necumi do zrcatek, couvne, narazi do mne (docela malo), vydesene na mne koukne do zrcatka a ceka (zatim jeste v klidu sedim), popojede dopredu, zacne opet couvat. Opet narazi, ale uz silne az se auto cele otraslo. Opet vydesen kouka do zrcatka. To uz mne nasrala, vylejzam ven, nacez ona neceka, radi jednotku a radeji ujela. Od te doby mam napraskly naraznik. Co s ni... -
No já mám přední zančku pěkně prokoulenou, ale protož emá ještě tu starou úzkou a samozřejm ěpřišroubovanou, tak drží OK. Koulaři mne spíš děsí co se mlhovek týče, tudle mi před firmou jedne frajer koulí nacouval přímo do mlhovky.. a pak tradá odjel... *