SPZ - V ČR přišroubovat, rada PČR.
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
« Re: Koulaři,kde jsete...???,parchanti
to mfilip: Teoreticky lze zdůvodnit obě varianty, v praxi se mi to zkoušet nechce. Fakt je, že na to byla ve Švédsku studie, která na základě rozboru bouraček to, co jsem já uvedl, prokázala. Navíc, kdyby měly ty tažný zařízení tak blahodárnej vliv na bezpečnost,jako popisuješ, dávaly by je automobilky i dopředu a nesraly se s nějakejma deformačníma zónama :o)))))) -
Policajti mi na nálepku zatím nic neřekli. Když mě zastaví a zeptají se, co to tam mám, řeknu jim, že mám vyjímku zapsanou ve vekým techničáku, kterej s sebou samozřejmě nevozím. Oni jsou z toho chudáci ZATÍM tak paf, že mě pouštějí a s kroucením hlavy odjíždí pryč. -
jojo, ale myslim, ze kdyz ta koule vycniva od narzniku dejme tomu 15 cm, tak nez staci narazit treba do bloku motoru, zacne naraz davno uz pohlcovat zadni naraznik. Ciste teoreticky si myslim, ze navic, kdyz je koule na zahnute tyci ( neni v ose s uchycenim ) tak pri narazu svou pruznosti nebo ohnutim eliminuje tvrdy naraz. Kdyz chces nekoho uderit do zad, aby s nim hnulo, uderis spise vzdy dlani, nez pesti s vystrcenym palcem. Bude ho to mnohem vice bolet, ale na uvedeni do pohybu a zmenu polohy je lepsi vetsi plocha. -
No ja bych nerekl, ze auto s kouli zvysuje nasledky narazu pro krcni pater, protoze si myslim, ze koule nez jako nuz narazi do chladice vyztuh, a zastavi se o neco pevneho, prave jeste vice zmekcuje naraz, ktery by jinak sel na plochu zadni casti auta. Pro alexv: asi nechapes, proc je zakazano jezdit s kouli, ze ? Az ty do nekoho s kouli zezadu naboris, tak si razem uvedomis, ze kdyby dotycny kouli nemel, mel bys pravdepodobne zniceny jen naraznik za par tisic, zatimco po narazu do koule mas zniceny minimalne naraznik, chladic, vyztuhu, ktera ti stahne k sobe 2 blatniky. Ja mam neco podobneho za sebou, stal jsem v odbocovacim pruhu za autem s kouli, ktere odbocovalo doleva. Za mnou se postavilo auto, do ktereho napalila S120 L asi 60 km/h. A nasledovalo srazeni vagonku. -
To alexv: Pockej az to sam nekdy nedobrzdis a nabiris do jinyho koulare a zrusi ti to celej predek. Muzes si pak s tim kolegou poklabosit, jak je stale namontovana koule vyborna vec. To, ze police zpravidla dava vetsi vinu, jelikoz ne vzdy musi byt havarie vina 100% jen jednoho je dano tim, ze se podle pravidel s kouli jezdit _nesmi_. -
to alexv: No, ono na každýho jednou dojde. I na ty s koulema na nepravym místě. Je totiž vyzkoušený, že když to do Tebe někdo našije trochu víc (a nemusí to být jenom *, co telefonuje, někdy je vina toho vzadu opravdu jenom teoretická), Tvoje krční páteř si bude libovat. U normálního auta nárazník a deformační zóny náraz utlumí, koule toho asi moc neutlumí, že jo.... -
Kámo mně to zatím škody snížilo o sto procent!Tak
bych to rád doporučil,a ten co to nedobrzdí by
měl škodu stejně.Myslím si,že by pojištovna měla
snížit povinné ručení těm co vozí stále kouli!!Jo
a ještě těm co si myslí,že při nehodě je vždy vina
na tom co má kouli,jsou lehce dementní.Autorem
nehody je VŽDY ten co do tebe nabourá!!!!To sice
někdy postrádá logiku(někdo ti to bezdůvodně zašlápne),ale je to tak. -
to alexv: Jestli jsi na to ještě nepřišel, tak koule sloužej na něco jinýho, než na kurvení aut ostatním řidičům :o)))) Taky bych si troufnul připomenout, že to, jestli je někdo vůl, nebo ne, se nepozná podle toho, co o sobě tvrdí, ale spíš tím, jak se chová. A vozit na autě schválně věci, který v případě nehody zvyšují škody, no, nic moc... -
Taky je ale spousta magorů,co jezděj jako mistři
světa a na semaforu ti to nakouřej do zadku!!Z vlastní skušenosti proto taky VOZÍM KOULI.Už jsem
na ní měl dva blbečky pěkně pověšený.Super pocit,já nic a on v * celej chladič!!!No co,
kdyby netelefonoval a čuměl kam má tak by se mu to
nestalo.Jinak při parkování jsem nikomu kouli
o nárazník neopřel,nejsem vůl a umím couvat!Jinak chlapi,když nemáte koule to je dost blbý ne!!!To
jste po operaci,nebo už je nemáte od mala!? -
Zkušennosti s koulařema mám bohužel taky. Nakonec jsem se rozhodl, že místo přední espézetky jsem si tam nechal udělat samolepku. Zjistil jsem totiže, že nárazník, i když v laku, tak vydrží víc, než plechová značka a plastovej rámeček. -
To zizal: ber to asi takhle. Dnes je trend, mit auta obecne co nejvice bezpecna z hlediska nehody z vnitrku tak i z vnejsku -> tj. napr. jednim z parametru je napr. i ochrana chodcu, pri stretu. Rozhodne konstrukcni trend neni jezdit s OTeckama, V3skama, kolejnicema po vsech stranach... ale spis v pripade #nedejboze nehody# -> at z toho vyjdou vsichni co nejlepe.
Kazdopadne 'zavesne zarizeni' je tak trosku na aute zbran je to jako bych napr. jezdil v MHD v bunde s hrebikama.
Tohle je asi na jine tema => silnice v podstate nerozlisuje kdo ma mensi financni moznosti a kdo vetsi a v podsate jsou "vsichni" na stejne lodi, ale od toho jsou psana, nepsana pravidla, kultura a chovani.... V tom ma CR, SK obecne velke mezery, asi obecne....
Kartus.
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!