Ake ojazdene auto kupit?

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• « 00 Reagovat !

foto

27.08.01  08:36

« Re: Japonci a hrdza: lepe

No ked som ho kupil, tak malo 56 ;)), len som uz zopar natocil... na 100% neni stahovany tachometer, lebo o tom afte som si vsetko zistil: mal ho nejaky pan primar a tak stale bolo v garazi. Aj podla vzhladu je vidiet, ze je to realne, hlavne ale podla kultury chodu, zachovalosti vsetkych dielov atd. Proste, bola to nahoda jak slak, ze sa prave objavil (skoro som mal Fiata Cromu, toho mi vyfukli pred nosom a zrazu sa objavila ONA (teda ta Mazda) a tu som uz nepustil ;))) Takze zase si potvrdim: nezalezi od znacky, ale HLAVNE od konkretneho kusu.
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 25.08.01  09:46

kokos, 10 rocne auto 65tisic km? to sa mi nejako nechce verit
  • 00 Reagovat !

foto

24.08.01  22:17

« Mondeo raději ne!

Kdosi tu napsal, že by se po něm poohlídl. Neradil bych mu to.
  • « 00 Reagovat !

foto

24.08.01  14:17

Ked mne sa to stale nezda... ja mam cca. 2 mesiace Mazdu 626, rocnik 91 a o hrdzi pocula tak maximalne v radiu... ma tiez cca. 65000km ako ta Corolla, ale na lak nemozem nic povedat.
  • « 00 Reagovat !

foto

24.08.01  11:56

Je to asi fakt s těma Japoncema, přivez jsem ze SRN Toyotu Corollu r.v.'91 - super auto, nehavarované a mimořádně zachovalé, najeto má teď asi 60.000km a lemy zadních blatníků se pěkně rozjely, jsou překrásně orezlý, že už jsem letos musel proti rezavění zasáhnout. Místy je plech v tom lemu skrz naskrz. Pak opečovávám jednu Toyotu Carinu r.v.'89 a ta je kolem zadních lemů totálně orezlá, i víko kufru, ale tady zas nevím jistě, jestli to třeba nebylo ťuknutý...?
  • « 00 Reagovat !

foto

24.08.01  10:36

diky saabe, nikdy bych si nic takoveho nevymyslel, kdybych to nevidel na vlastni oci. Ani u Skody.
  • « 00 Reagovat !

foto

24.08.01  10:34

« Re: Japonci a hrdza

diky saabe, nikdy jsem si nevymyslel.
  • « 00 Reagovat !

foto Saab

Saab 24.08.01  09:16

Hodně záleží na tom jak se auto udržuje, moje bývalá Corolla (1989) rezla jen na malém místě kde byl odraný lak, jinak byla OK. Jinak s těmi Accordy má mfilip možná pravdu, tento problém probírali v Honda Clubu, tak se tam zkuste zeptat Kinga.
  • « 00 Reagovat !

foto

24.08.01  09:06

Mam Corollu r.v.91 a mozem potvrdit, ze mi zacali trochu hrdzaviet lemy na blatnikoch nad zadnymi kolesami. Ale to je maly kusok, co lahko opravi kazdy sam. Inac je komplet cela karoseria v uplnom poriadku, takze nie je namieste bat sa hrdzy u japoncov. Mam najazdenych 130t.km a zatial sa tam menili akurat filtre, naplne a ziarovky-to auto za ten cas ani raz nezastalo (raz mi teda dosiel benzin:-). Ak chces spolahlivost, fakt si kup Japonca. Nemecke auta nie su take dobre - otec mal stareho (2 liter) aj noveho (1.8T) Passata a s obidvomi boli nejake problemy a nie lacneho razu-pokial by ich nemal v zaruke tak to radsej ich predat.
  • « 00 Reagovat !

foto

24.08.01  08:58

« Re: Japonci

o.k. Zkuste si ted detailneji vsimat zadnich lemu a prahu u Accordu kolem roku 95 a mozna mi date za pravdu. Nemam proti Japoncum vubec nic a ta rez mne hodne prekvapila u takovych "lepsich" aut. Nechci tu byt proti vsem a cekam behem nejake doby, ze to potvrdi i nekdo jiny.
  • 00 Reagovat !

foto

23.08.01  16:43

« Japonci

Japonci nerezaví. Ani jiná pořádná auta z 90.let. Ty Accordy, co viděl mfilip, můžou být výjimka, nevím, ale dost by mně to překvapovalo. Typoval bych na bourané auto.

Já vám vaše Fordy nebudu vymlouvat, každé auto má svoje pro a proti, žádná opravdu "jistá" koupě neexistuje. Vždy spíše závisí na konkrétním kusu, který se sežene. Může být, že kvalitní a dobře udržovaný Ford bude pro majitele nakonec větší radost, než slátaný a vymlácený Mercedes.

Jak vám kolega lancer potvrdí, my sedláme Mitsubishi Lancer z této kategorie a jsme s nimi nadmíru spokojeni. Mám z této kategorie rovnež několik dalších referencí a moje doporučení by bylo: Toyota Corolla, Mazda 323. Mišák je trochu exot pro nás fajnšmekry :-)) BTW Tempru z 90.let jsem viděl dost shnilou zevnitř, asi to nebylo po havárce...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 23.08.01  14:32

« Re: Hrdzavi Japonci???

To je vtip? U starších aut je potřeba dávat bacha na spoustu jinejch věcí, kotouče stojej pár šlupek a vymění ti je skoro každej.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 23.08.01  14:26

U Galantů si dej pozor na kotouče.Dost častá závada jejich zvlnění.
  • « 00 Reagovat !

foto

23.08.01  14:16

Panove chtel bych jen dodat k tem zminovanym felicim sam sem jezdil 2 takovyma jedna combi a druha klasika, kolegove co mely sve meli tentyz problem nejvice zacinala na hore nad sklem a na bokach dole okolo skla a pak panty 5 dveri.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 23.08.01  14:01

Nejvic je to videt na tech prvnich bilejch...Ale to nic, nebudeme blokovat rubriku. :-)))

K rubrice - asi bych se poohlydnul po Mondeu, Mazde 626 a Galantu. Ale je to tim, ze se mi libej auta z tyhle tridy a uznavam jejich bezpecnost oproti malejm mrcham...
  • « 00 Reagovat !

foto

23.08.01  13:54

to je presne ono. Kvuli tomu mne vyhazovali pred rokem z rubriky :-)))
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 23.08.01  12:32

Ted se zrovna z okna na takovy Feldy koukam...:-)
    Jasna konstrukcni chyba - odtokovy kanalky na vodu z ostrikovace v tom umelohmotnym pasu se ucpou a uz to jede...
  • « 00 Reagovat !

foto

23.08.01  12:09

o.k. jde o to, ze mam prave na takove Accordy zrovna prave stesti. Vis, jak to je: znas jednoho rezavejici auto a nezda se ti to, protoze to auto je mlade, stredni tridy, atd. Tak se divas po jinych autech tehoz rocniku a nachazis stejna bolava mista na vice autech. Rikam konkretne Accord, mozna se to o rzi nehodi na vsechna japonska auta, ale Accordy jsou z japoncu u nas pomerne nejrozsirenejsi prodavane jako nove v CR. Nemam nejmensi proti Japoncum. Jen se mi nezda ta koroze. Kdysi jsem tu psal, ze Feliciim kolem roku 94-6 ve velkem zacinaji rezivet 5. dvere. Byl jsem okamzite zaskatulkovan jako nepritel felicii a lidi oponovali, ze takovou felicii jeste nikdy nevideli.
  • 00 Reagovat !

foto

23.08.01  11:17

« Hrdzavi Japonci???

mfilip: toto sa mi nezda, urcite taktiez pozikovavaju karoserie. Mozno ta Accord bola predtym burana a zle opravena... nemyslim si, ze by Japonci hrdzaveli viac ako akekolvek ine auta (a to iste si myslim aj o Fiatoch, aby si bol kludny...)
  • 00 Reagovat !

foto

23.08.01  10:42

« Souhlas

prof:Určitě,určitě.I když je fakt,že pětidveřový Scorpio už dneska nepůsobí zrovna moderně,sedan je tvarově lepší i větší (hatchback má 4669mm,sedan 4744mm),ale tváří se oba modely větší,než jsou,což je dobré.A ten automat je bez diskuze.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…