Ake ojazdene auto kupit?
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
« Re: Japonci a hrdza: lepe
No ked som ho kupil, tak malo 56 ;)), len som uz zopar natocil... na 100% neni stahovany tachometer, lebo o tom afte som si vsetko zistil: mal ho nejaky pan primar a tak stale bolo v garazi. Aj podla vzhladu je vidiet, ze je to realne, hlavne ale podla kultury chodu, zachovalosti vsetkych dielov atd. Proste, bola to nahoda jak slak, ze sa prave objavil (skoro som mal Fiata Cromu, toho mi vyfukli pred nosom a zrazu sa objavila ONA (teda ta Mazda) a tu som uz nepustil ;))) Takze zase si potvrdim: nezalezi od znacky, ale HLAVNE od konkretneho kusu. -
« Re: Japonci a hrdza: lepe
Je to asi fakt s těma Japoncema, přivez jsem ze SRN Toyotu Corollu r.v.'91 - super auto, nehavarované a mimořádně zachovalé, najeto má teď asi 60.000km a lemy zadních blatníků se pěkně rozjely, jsou překrásně orezlý, že už jsem letos musel proti rezavění zasáhnout. Místy je plech v tom lemu skrz naskrz. Pak opečovávám jednu Toyotu Carinu r.v.'89 a ta je kolem zadních lemů totálně orezlá, i víko kufru, ale tady zas nevím jistě, jestli to třeba nebylo ťuknutý...? -
-
« Re: Japonci a hrdza
Mam Corollu r.v.91 a mozem potvrdit, ze mi zacali trochu hrdzaviet lemy na blatnikoch nad zadnymi kolesami. Ale to je maly kusok, co lahko opravi kazdy sam. Inac je komplet cela karoseria v uplnom poriadku, takze nie je namieste bat sa hrdzy u japoncov. Mam najazdenych 130t.km a zatial sa tam menili akurat filtre, naplne a ziarovky-to auto za ten cas ani raz nezastalo (raz mi teda dosiel benzin:-). Ak chces spolahlivost, fakt si kup Japonca. Nemecke auta nie su take dobre - otec mal stareho (2 liter) aj noveho (1.8T) Passata a s obidvomi boli nejake problemy a nie lacneho razu-pokial by ich nemal v zaruke tak to radsej ich predat. -
« Re: Japonci
o.k. Zkuste si ted detailneji vsimat zadnich lemu a prahu u Accordu kolem roku 95 a mozna mi date za pravdu. Nemam proti Japoncum vubec nic a ta rez mne hodne prekvapila u takovych "lepsich" aut. Nechci tu byt proti vsem a cekam behem nejake doby, ze to potvrdi i nekdo jiny. -
« Japonci
Japonci nerezaví. Ani jiná pořádná auta z 90.let. Ty Accordy, co viděl mfilip, můžou být výjimka, nevím, ale dost by mně to překvapovalo. Typoval bych na bourané auto.
Já vám vaše Fordy nebudu vymlouvat, každé auto má svoje pro a proti, žádná opravdu "jistá" koupě neexistuje. Vždy spíše závisí na konkrétním kusu, který se sežene. Může být, že kvalitní a dobře udržovaný Ford bude pro majitele nakonec větší radost, než slátaný a vymlácený Mercedes.
Jak vám kolega lancer potvrdí, my sedláme Mitsubishi Lancer z této kategorie a jsme s nimi nadmíru spokojeni. Mám z této kategorie rovnež několik dalších referencí a moje doporučení by bylo: Toyota Corolla, Mazda 323. Mišák je trochu exot pro nás fajnšmekry :-)) BTW Tempru z 90.let jsem viděl dost shnilou zevnitř, asi to nebylo po havárce...
-
"-- skrytý --" 23.08.01 14:01
« Re: Hrdzavi Japonci???
Nejvic je to videt na tech prvnich bilejch...Ale to nic, nebudeme blokovat rubriku. :-)))
K rubrice - asi bych se poohlydnul po Mondeu, Mazde 626 a Galantu. Ale je to tim, ze se mi libej auta z tyhle tridy a uznavam jejich bezpecnost oproti malejm mrcham... -
« Re: Hrdzavi Japonci???
o.k. jde o to, ze mam prave na takove Accordy zrovna prave stesti. Vis, jak to je: znas jednoho rezavejici auto a nezda se ti to, protoze to auto je mlade, stredni tridy, atd. Tak se divas po jinych autech tehoz rocniku a nachazis stejna bolava mista na vice autech. Rikam konkretne Accord, mozna se to o rzi nehodi na vsechna japonska auta, ale Accordy jsou z japoncu u nas pomerne nejrozsirenejsi prodavane jako nove v CR. Nemam nejmensi proti Japoncum. Jen se mi nezda ta koroze. Kdysi jsem tu psal, ze Feliciim kolem roku 94-6 ve velkem zacinaji rezivet 5. dvere. Byl jsem okamzite zaskatulkovan jako nepritel felicii a lidi oponovali, ze takovou felicii jeste nikdy nevideli.