Ake ojazdene auto kupit?
« Re: Otazka vkusu
Ahoj, ja som nemal Vectru, ale Asconu s identickym 2-litrom. Motor bol dobry, velmi zivy, pritom celkom usporny (okreska cca. 6.5, mesto 8.5, dialnica 7). Spolahlivost na rocnik 88 velka, i ked je fakt, ze velmi dlhe trasy som s nim nerobil (do 300km na jeden sup). Jediny problem: korozia. K Vectre: v porovnani s Asconou cakaj o nieco vyssiu spotrebu, lebo je tazsia. Nachylnost ku korozii tiez dost velka (ako secky Ople v tych casoch). Motory na tu dobu velmi moderne (ten 2l sa robil az do roku 99), usporne a spolahlive. -
« Re: Otazka vkusu
ja sem stal pred vyberem podobneho auta rok zpet a nakonec sem koupil Mondeo '93, nicmene dost sem pokukoval i po M626, ale na zadnou "peknou" sem netrefil...jinak jak asi vsichni pisou, zalezi hodne na kusovce!
k tomu Mondeu-uz se mi ho podarilo i tuknout na predek a docela mile me prekvapilo, ze se na nej daji sehnat neorig.nahr.dily (totozne-k nerozeznani) za slusnej peniz! (kontretne: orig.naraznik stoji u Forda cca 12tis., replika te vyjde na 3tis.-oboji samozrejme bez laku, jinak vyplne i material naprosto totoznej, akorat na rubu neni vyrazeny logo Ford), nevim ovsem, jak je to s nahradnima dilama na japonce?
* ke korozi u Mondea-zatim ani naznak-a to uz bylo asi 2x "tukly"
co se tyka Opelu, tak kamarad ma Astru 1.6i '94 a je s ni naprosto spokojenej-hlavne usporny motory (u 1.6i neni problem jezdit mimo mesto za 5-6l)! jinak jidni vlastnosti zadnej zazrak, ale i tak je to solidni svezeni -
« Re: Otazka vkusu
Myslis ze by sa dalo kupit mondeo r.v. 93 za cca 150000? To by mohlo byt zaujimave... Bol som teraz pozerat jedneho starsieho japonca Mazdu 626.Ale bola az prilis stara r.v.86 (samozrejme aj cena nebola nad 100000)takze smola. Nemate niekto skusenosti s Oplami Vectra? Napr. s 2-litrom? -
« Otazka vkusu
To Prof: na mondeu 1.8TD r.v.1993 som jazdil, pred rokom sme ho predali. Je to velmi slusne, priestranne a usporne auto s vybornym podvozkom. Mal som k nemu vsak aj vyhrady, pozri debatu o mondeu.
Teraz k veci. Pokial sa nemylim, padol tu limit 150 000 Sk. Za tie peniaze sa da kupit vselico:
BMW 730iA 1990 - je to ulet, bezpecne, ale kto by ho zivil a opravoval vsak? Ak mas na prerobenie na LPG, mozno by to slo.
Suzuki Vitara 1.6 1989 - spolahlive, ale sama hrdza. Ziadny kufor.
Skoda Felicia 1996-7 - no comment, vsetko uz bolo povedane nizsie.
Ford Mondeo 1993-4 - nehrdzaveje, ale ma slabsie brzdy a drahsie nahradne diely. Pomerne spolahlive. Ziadna hrdza u nehavarovanych exemplarov.
Suzuki Swift 1995-6 - Zaujimave auticko, zive, spolahlive, dost priestoru, avsak drahsie nahradne diely. S koroziou je to otazne.
So vsetkymi horeuvedenymi autami mam viacrocne skusenosti, takze nekecam.
« Re: Japonci a hrdza: lepe
No ked som ho kupil, tak malo 56 ;)), len som uz zopar natocil... na 100% neni stahovany tachometer, lebo o tom afte som si vsetko zistil: mal ho nejaky pan primar a tak stale bolo v garazi. Aj podla vzhladu je vidiet, ze je to realne, hlavne ale podla kultury chodu, zachovalosti vsetkych dielov atd. Proste, bola to nahoda jak slak, ze sa prave objavil (skoro som mal Fiata Cromu, toho mi vyfukli pred nosom a zrazu sa objavila ONA (teda ta Mazda) a tu som uz nepustil ;))) Takze zase si potvrdim: nezalezi od znacky, ale HLAVNE od konkretneho kusu. -
« Re: Japonci a hrdza: lepe
Je to asi fakt s těma Japoncema, přivez jsem ze SRN Toyotu Corollu r.v.'91 - super auto, nehavarované a mimořádně zachovalé, najeto má teď asi 60.000km a lemy zadních blatníků se pěkně rozjely, jsou překrásně orezlý, že už jsem letos musel proti rezavění zasáhnout. Místy je plech v tom lemu skrz naskrz. Pak opečovávám jednu Toyotu Carinu r.v.'89 a ta je kolem zadních lemů totálně orezlá, i víko kufru, ale tady zas nevím jistě, jestli to třeba nebylo ťuknutý...? -
« Re: Japonci a hrdza
Mam Corollu r.v.91 a mozem potvrdit, ze mi zacali trochu hrdzaviet lemy na blatnikoch nad zadnymi kolesami. Ale to je maly kusok, co lahko opravi kazdy sam. Inac je komplet cela karoseria v uplnom poriadku, takze nie je namieste bat sa hrdzy u japoncov. Mam najazdenych 130t.km a zatial sa tam menili akurat filtre, naplne a ziarovky-to auto za ten cas ani raz nezastalo (raz mi teda dosiel benzin:-). Ak chces spolahlivost, fakt si kup Japonca. Nemecke auta nie su take dobre - otec mal stareho (2 liter) aj noveho (1.8T) Passata a s obidvomi boli nejake problemy a nie lacneho razu-pokial by ich nemal v zaruke tak to radsej ich predat. -
« Re: Japonci
o.k. Zkuste si ted detailneji vsimat zadnich lemu a prahu u Accordu kolem roku 95 a mozna mi date za pravdu. Nemam proti Japoncum vubec nic a ta rez mne hodne prekvapila u takovych "lepsich" aut. Nechci tu byt proti vsem a cekam behem nejake doby, ze to potvrdi i nekdo jiny. -
« Japonci
Japonci nerezaví. Ani jiná pořádná auta z 90.let. Ty Accordy, co viděl mfilip, můžou být výjimka, nevím, ale dost by mně to překvapovalo. Typoval bych na bourané auto.
Já vám vaše Fordy nebudu vymlouvat, každé auto má svoje pro a proti, žádná opravdu "jistá" koupě neexistuje. Vždy spíše závisí na konkrétním kusu, který se sežene. Může být, že kvalitní a dobře udržovaný Ford bude pro majitele nakonec větší radost, než slátaný a vymlácený Mercedes.
Jak vám kolega lancer potvrdí, my sedláme Mitsubishi Lancer z této kategorie a jsme s nimi nadmíru spokojeni. Mám z této kategorie rovnež několik dalších referencí a moje doporučení by bylo: Toyota Corolla, Mazda 323. Mišák je trochu exot pro nás fajnšmekry :-)) BTW Tempru z 90.let jsem viděl dost shnilou zevnitř, asi to nebylo po havárce...