Ake ojazdene auto kupit?
« Re: Co mu to radíte?
On tu nekdo nekomu radil corollu nebo almeru? ja mluvim o nove almere dyztak tou jsme jel a budila na mne slusnej dojem. ale v te cen. relaci jsem napsal co se da koupit ohledne escortu. A kupovat nejakou 10 let starou sunku za ty penize nema vyznam. -
« Re: Auto kolem 150 tisíc
No ja mam escorta jsem snim spokojen za 150 uz sezenes i diesla 94-95 v dobrym stavu nebo benzinaka 95-96 max. , dle toho jakyho je jich vice je dobre si dat u nej pozor na stav predni napravy jsou na ni haklivejsi, jinak dobre svezeni i slusny motory, svizne,vykone, s dobrou spotrebou, hezkej interier . U renaulta 19 trochu drnci co vim ja co jsem snimi jezdil ale jinak moc nevim, ohledne tech japoncu ja osobne nemam knim moc vztah tak ti nereknu nic.
Almera je prej dobra ale v te cenove relaci jsme nic moc nevidel. a mazda 323 jakej tip sportak? -
« Re: Jaké kombi ?
Zájímá mne, celková kritika a(nebo) chvála kombíků(srovnání jednotlivých značek).
Je to všechno o ceně...pořizovací, dílů, provozních nákladů.
Má představa hranice je někde na 200 000 Kč.
Nemám vybranou značku, zatím jsem měl jen německé auta....takže srovnání nechám na vás. -
« Re: Otazka vkusu
Ahoj, ja som nemal Vectru, ale Asconu s identickym 2-litrom. Motor bol dobry, velmi zivy, pritom celkom usporny (okreska cca. 6.5, mesto 8.5, dialnica 7). Spolahlivost na rocnik 88 velka, i ked je fakt, ze velmi dlhe trasy som s nim nerobil (do 300km na jeden sup). Jediny problem: korozia. K Vectre: v porovnani s Asconou cakaj o nieco vyssiu spotrebu, lebo je tazsia. Nachylnost ku korozii tiez dost velka (ako secky Ople v tych casoch). Motory na tu dobu velmi moderne (ten 2l sa robil az do roku 99), usporne a spolahlive. -
« Re: Otazka vkusu
ja sem stal pred vyberem podobneho auta rok zpet a nakonec sem koupil Mondeo '93, nicmene dost sem pokukoval i po M626, ale na zadnou "peknou" sem netrefil...jinak jak asi vsichni pisou, zalezi hodne na kusovce!
k tomu Mondeu-uz se mi ho podarilo i tuknout na predek a docela mile me prekvapilo, ze se na nej daji sehnat neorig.nahr.dily (totozne-k nerozeznani) za slusnej peniz! (kontretne: orig.naraznik stoji u Forda cca 12tis., replika te vyjde na 3tis.-oboji samozrejme bez laku, jinak vyplne i material naprosto totoznej, akorat na rubu neni vyrazeny logo Ford), nevim ovsem, jak je to s nahradnima dilama na japonce?
* ke korozi u Mondea-zatim ani naznak-a to uz bylo asi 2x "tukly"
co se tyka Opelu, tak kamarad ma Astru 1.6i '94 a je s ni naprosto spokojenej-hlavne usporny motory (u 1.6i neni problem jezdit mimo mesto za 5-6l)! jinak jidni vlastnosti zadnej zazrak, ale i tak je to solidni svezeni -
« Re: Otazka vkusu
Myslis ze by sa dalo kupit mondeo r.v. 93 za cca 150000? To by mohlo byt zaujimave... Bol som teraz pozerat jedneho starsieho japonca Mazdu 626.Ale bola az prilis stara r.v.86 (samozrejme aj cena nebola nad 100000)takze smola. Nemate niekto skusenosti s Oplami Vectra? Napr. s 2-litrom? -
« Otazka vkusu
To Prof: na mondeu 1.8TD r.v.1993 som jazdil, pred rokom sme ho predali. Je to velmi slusne, priestranne a usporne auto s vybornym podvozkom. Mal som k nemu vsak aj vyhrady, pozri debatu o mondeu.
Teraz k veci. Pokial sa nemylim, padol tu limit 150 000 Sk. Za tie peniaze sa da kupit vselico:
BMW 730iA 1990 - je to ulet, bezpecne, ale kto by ho zivil a opravoval vsak? Ak mas na prerobenie na LPG, mozno by to slo.
Suzuki Vitara 1.6 1989 - spolahlive, ale sama hrdza. Ziadny kufor.
Skoda Felicia 1996-7 - no comment, vsetko uz bolo povedane nizsie.
Ford Mondeo 1993-4 - nehrdzaveje, ale ma slabsie brzdy a drahsie nahradne diely. Pomerne spolahlive. Ziadna hrdza u nehavarovanych exemplarov.
Suzuki Swift 1995-6 - Zaujimave auticko, zive, spolahlive, dost priestoru, avsak drahsie nahradne diely. S koroziou je to otazne.
So vsetkymi horeuvedenymi autami mam viacrocne skusenosti, takze nekecam.