Je pravda, že už nemusí být na autě od nového roku zástěrky?
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Potřebuji poradit
-
« kutilové
Hrozně se mi líbí Jardové co před STK zakoupí v krabici typu Tesco atp. univerzální zástěrky neznámého výrobce (nejlépe s chromovaným nápisem Fiat, VW, ...) Franta Pučmišroubek jim je narychlo vrtne u garáže do kastle a tradá... To bych dával flastry za hyzdění aut... Já osobně mám krásnej fígl, kterej funguje ( ale taky samozřejmě nemusí): V kufru auta vozím jeden ks staré zástěrky. Když mě zastavili policajti, tak na dotaz kde mám LAPAČE NEČISTOT jsem řekl, že mi včera jedna upadla a tak jsem sundal i druhou, abych nejezdil jak komediant.... -
« Můj názor
Myslím si, že auta, u kterých byla schválena způsobilost k provozu po 1.1.2000 bez zástěrek
je mít nemusí a všechna ostatní dál ano. Je to však specialita všech postkomunistických zemí,
všude jinde to buď nikdy nebylo nebo to už bylo zrušený. Z hlediska designu to na většině aut působí jako pěst na oko (hlavně u sportovních)
a o funkčnosti by se dalo též polemizovat. Ve větších rychlostech je to myslím úplně jedno,
vodní tříšť za autem je stejná se zástěrkami
i bez. Smysl to má u nákladních aut, která mají
hrubší vzorek, ve kterém se mohou zachytávat šutry. -
"-- skrytý --" 10.08.01 16:18
« Re: A jak to teda je?
Zatím platí něco o tom, že když úhel, který je mezi koncem auta a místem kde se dotýká kolo silinice a silnicí, je menší nebo roven 15°, tak zástěrky mít nemusíš (ale stejně je po tobě většinou budou na STK chtít). A když budou mít něco proti floydi, tak bych jim dal teploměr, ať si to klidně změřej :o)) -
"-- skrytý --" 09.08.01 15:47
« Re: Asi jo
Já osobně bych tam teda nacpal ty * se zástěrkama. Na staré Corolle, kterou jezdím, se zástěrky orignál nedávaly a v dešti byl za mnou jen malý přízemní "obláček" kapek. Pak kvůli nové technické se tam musely dát a od té doby nevidím v dešti skrz zadní sklo - a to mám sedan...