MITSUBISHI

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Mitsubishi

• « 00 Reagovat !

foto

01.08.03  13:23

« Re: Mitsubishi Space Wagon 95

Tak jsem ho vzal. Je to docela nářez. Vadí mi ale ovládání světel na páčce směrovek. Při vyhazování směrovek se mi daří přepínat světla na obrysovky. Zadní stěrač je taky dost blbě ovladatelný (má samostatní spínač na přístrojovce). Ostřikování předního skla taky za moc nestojí. Třetí řada sedadel nešla po zvednutí z podlahy zajistit, ale vyřešil jsem to zřezáním gumové opěrky, která bránila zapadnutí západky - původní majitel zřejmě tyto sedadla vůbec nepoužil, tak ta guma stvrdla a nedovolila přitlačit jazýček západky na správné místo. Taky jsem tak trochu překvapen z posilovače řízení. Dosud jsem měl možnost řídit pouze auta bez posilovače. Při parkování je vše O. K., ale při normální jízdě se mi zdá, že řízení jde poněkud více ztuha, než jsem byl zvyklej.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 28.07.03  15:50

To by ses divil, co to udělá s agregátem, když tomu pořádně šlápneš na krk a pustíš spojku (nejen při rozjíždění, ale i při razantním přeřazování pod zatížením). V mém případě činí podélný posun v zadní části výfukového potrubí téměř 5 cm (měřeno od jednoho extrému při razantním rozjezdu k druhému extrému při brzdění motorem)! A to je vpředu na výfukovém potrubí "kompenzační vlnovec" (nedávno měněn), který část výkyvů pohltí... PS: Sám se zabývej maximálně tím výfukem, ostatní by měl osobně posoudit někdo, kdo má zkušenosti konkrétně s Mitsubishi - to "konkrétně s Mitsubishi" zdůrazňuji!
  • 00 Reagovat !

foto

28.07.03  14:46

« help

Mám rozbité pravé zadní (poslední) okno u lanceru combi r.v.95. Podle Autoskla není šance sehnat takovou věc jinak než originál Mitsubishi za děsně velké peníze. Nemáte někdo lepší nápad??? Resp. nevíte o nějakém vrakáči nebo vraku, kde by tohle bylo k dispozici? Díky moc za každou pomoc!
  • « 00 Reagovat !

foto

26.07.03  21:55

Taky jsem typoval na kardan, ale nevím, jak je to tam udělané, jestli tam vůbec může opotřebením dojít ke zvětšení vůle a pak dělat tyhle zvuky. Něco podobného jsem zaslechl při starém žigulovi. Ten zvuk se ozve jenom při prudším puštění spojky při rozběhu nebo také při přeřazování rychlostí, tak se mi nezdá, že by to mohlo být výfukem. Co se s tím dá dělat, když to je kardanem?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 25.07.03  16:10

S verzi 4x4 osobni zkusenost nemam. Ale hledal bych napred, zda se vyfukovy trakt pri rozjezdu nekde nedre o casti podvozku (cely agregat se ve svem ulozeni pomerne vyrazne hybe, nejvice pak prave pri razantnim rozjezdu). Zadni naprava tzv. lyroveho typu je velmi robustni a nevim o zadnych slabych mistech. Takze pokud to neni vyfuk, sel bych po systemu pohonu zadni napravy, resp. kardanu k zadni rozvodovce.
  • « 00 Reagovat !

foto

25.07.03  11:57

Měl pravidelný servis (je k němu taky servisní knížka) a bouraný nebyl. Při prudším pouštění spojky se ale z míst při zadní nápravě ozve bouchnutí. Zřejmě je někde větší vůle, než by měla být. Co s tím?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 24.07.03  16:39

Zkušenosti mám vlastní a jen ty nejlepší! Pokud je v pořádku (nebouraný, nezbastlený atd.) a za dobrou cenu, pak určitě koupit. PS: Měl jsem tehdy totéž stejného ročníku, ale jen 2WD. Nyní mám nový model Space Wagonu 2,4 GDI. Kdybych si dnes mohl vybrat mezi starým novým modelem a starý model by byl ke koupi jako nové auto, určitě bych se k němu vrátil...
  • 00 Reagovat !

foto

24.07.03  12:04

« Mitsubishi Space Wagon 95

Chtěl bych koupit Mitsubishi Space Wagon 4WD 2.0 r. v. 95. Máte někdo skušenosti s tímto vozem?
  • 00 Reagovat !

foto petous

petous 18.07.03  06:58

« Carisma klub

Zajimavy klub priznivcu vozu Mitsubishi Carisma, obzvlast s GDI motorem jsem objevil na [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 02.07.03  15:52

« Re: EGR

To petous: Tak jak to jezdi bez EGR?
  • « 00 Reagovat !

foto petous

petous 19.06.03  08:28

Dík, vyzkouším to.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 18.06.03  17:35

EGR je umístěn hluboko pod hrdlem příruby sání (pod škrticí klapkou), tedy s max. omezeným přístupem. Konektor směřuje nahoru a vede k němu min. 8 drátů. Pokud máš stejné provedení Carismy, jako já, pak není třeba se mořit s odpojováním konektoru přímo na tělese samotného EGR, ale stačí rozpojit "mezikonektor": je to ten nejvýše položený "štekr" nad tělesem škrticí klapky těsně pod pravým horním rohem (při pohledu zepředu) plastového krytu motoru (nutno ho tak jako tak odmontovat). Spodní část konektoru se svazkem vodičů vedoucích ke "škekru" na tělese EGR ventilu je fixována na kovovém držáčku, u horní části pak prstem uvolníš pojistku a konektor rozpojíš (stačí ho povytáhnout tak, aby se kontakty uvnitř vzájemně nedotýkaly, ale aby současně do spodní části "nepadalo svinstvo"). Neboj, elektronika nic nepozná, jen to přestane při zapnutí zapalování cvakat a trichu se zvýší volnoběh, zvláště u studeného motoru (déle trvá, než "spadne"). Tak hodně zdaru a dej vědět výsledek!
  • « 00 Reagovat !

foto petous

petous 18.06.03  08:54

Odtrh jsem snizil na neco mezi 0.8-0.9mm, EGR zatim neodpojil, nevim kde je ventil EGR schovany. Chci to vyzkouset, porad prosim.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 17.06.03  13:12

To petous: Uz jsi zkusil odpojit EGR? To kvuli tomu cukani... A pri montazi novych svicek jsi snizil odtrh z 1,1 mm na 0,9 mm?
  • « 00 Reagovat !

foto petous

petous 17.06.03  10:30

« Re: Rádio konektor v Carismě

S tím osvětlením máš asi pravdu, nezkusil jsem to. Nicméně moje rádio tuto fci nemá. Aktivní anténa to fakt není, protože mám celkem dobrý příjem i bez toho signálu, už jsem to nainstaloval.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 17.06.03  09:12

« Re: Rádio konektor v Carismě

Jak je to s připojením rádia, to opravdu netuším. Mám tam Grundiga z výroby, tedy ISO konektory "sedí". Jsem si ovšem téměř jist, že Carisma se standardní anténou ve "sloupku A" zesilovač nemá. Jeden ze zadních repráků (u GDI byly základním vybavením i vozu dodaného bez rádia) mi při poslechu ČR Radiožurnálu na dlouhých vlnách výrazně chrčí, v pásmu FM je to OK (jiné spektrum reprodukovaných frekvencí). "Originál" repro stejně nestojí za moc, ovšem jejich výměna za jiné vyžaduje pohrát si s výběrem a přizpůsobením (nejen uchycení, ale i "ozvučnice") standardizovaného ekvivalentu.
    PS: U mého vlastního auta byly repro to první, co jsem vyměnil. Zapojení rádia (ovládá se přes něj PP) je úplně jiné (a la Japon + rozvod CAN-BUS). Není ten poslední neznámý vodič "osvětlením autorádia" po zapnutí světel?
  • 00 Reagovat !

foto petous

petous 17.06.03  07:01

« Rádio konektor v Carismě

Včera jsem koupil rádio s MP3. Ten předchozí majitel v carismně vybral zadní repro (předpokládám, že tam byli už v základu, rozteč děr 12cmx12cm, asi budou drahý). Nechal mi tam jeden ISO konektor na repro, ten druhý ISO A na napájení už né, jen koukali dráty. Všechny jsem omněřil, akorát mi neštimuje zelený, má carisma zesík pro anténu ? nebo co. Našel jsem kostru, +12V stálých (memory) a +12V zapnuto po zapalování. Ten jeden co mi zbývá bych potřeboval rozluštit, naměřil jsem jen nízký odpor proti kostře.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.06.03  17:06

Ne, nic takového.
  • « 00 Reagovat !

foto petous

petous 16.06.03  13:20

a to je to odvětrávání řízené ? Zdálo se mi, že k tomu vedou dráty.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 14.06.03  13:30

Ad "trubička na sacím potrubí": jedná se o odvětrání klikové skříně ze strany krytu vačkového hřídele sacích ventilů přímo do sacích kanálů. Odvětrání ze strany víka vačkového hřídele výfukových ventilů ústí do gumového vlnovce před škrticí klapku.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…