MITSUBISHI
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Mitsubishi
-
petous 03.10.03 08:45
« Re: Řadit na tz. + servis
Já mám zkušenost jen s Hodou, tam orig. řemen na civica stojí cca 1500,-Kč, neoriginál anglický značky Gates jsem koupil za 790,-, práce v servisu značkovém fi. Honda BEK z Ústí nad Labem cca 3 hodiny (3*350Kč). Takže mi nějak unikají kalkulace 10-40tisíc, to chtěli za generálku, ne? -
Díly tam lze dát neoriginální, toho bych se nebál,řemeny a kladky dělá několik firem na světě ve špičkové kvalitě a dodávají to stejně i automobilkám akorát v jiných krabičkách s potiskem Genuine Spare Parts:-))))(Valeo,ConTech,SKF...)
Jde spíš o praxi,nevím jak u jiných Micin ale u Carismy GDI je k agregátu a zejména k rozvodům tak blbej přístup, že bych doporučoval (doporučoval!!!) aby to dělali někde, kde s tím maj zkušenost.
To, že Franta v garáži vyměnil řemen na Tipu, kde motor vypadá jako z kafemlejnku neznamená, že to dokáže na Micině.
S Karlovou anabází se značkovými servisy Mitsubishi se můžete seznamovat na webu [odkaz]
kde jsou samozřejmě vítány jakékoliv příspěvky týkající se (nejen) vozů Mitsubishi...
Mimochodem: prozatímní REKORD v sumě za prohlídku 90 000 km včetně rozvodů drží (zatím) nejmenovaný pražský servis Mitsubishi:
35-40 000 korun a auto přistavit na 2 dny...
Bez komentáře.Zatím... -
To: Kájík. Je to asi všude stejné - značkové servisy nabízí většinou z placu značkové díly a někdy jsou to pekelné částky. Někdy ovšem taky nesrovnatelná kvalita oproti tzv. prvovýrobcům, kteří ovšem nejsou výrobci pro všechny :-) Loni jsem měnil řemen v "neznačkovém" servisu, dali mi tam ContiTech nebo tak nějak a myslím, že to nebylo i s prací dražší než 5k. Olej například u nás v Kodecaru nabízel zásadně Shell, takže když jsem si před pár lety nechal dát plnou syntetiku, uváděná cena 400 Kč sedí, ale za litr... :-) -
« Dvoudobé řazení
Nazdar všichni příznivci "Myšáků". Zaujala mne ta poznámka o řazení na dvě doby.
Mám Lancer '93 (tacho 155k) a taky řadím na dvě doby, protože jinak to kapku chrupe. Doteď jsem si myslel, že to je spíš tím, že je to starší kousek a taky tím, že to má zřejmě najeto ve Vídni. Na radu v servisu jsem nechával měnit spojku, což trochu pomohlo. Ovšem zřejmě kvůli vyššímu dřívějšímu používání a možná taky proto, že to dost dlouho jezdilo s již měkkou spojkou (která nevystavovala dost dobře), tak už to asi nikdy nebude úplně super řazení. Navíc někdy se mi stane, že nejde zařadit jednička, musím znovu pustit spojku, kolečka se trochu pootočí a už to jde :-)
No, vidím to tak, že až budou nějaké $, tak bude potřeba inovovat. Ale vcelku jsem s myšákem dost spokojen... :-)
-
Díky za podrobné a stručné vysvětlení,tohle jsem chtěl přesně vědet. Ještě jedna prosba, nevíš, kde v Praze nebo v Libereckém kraji je slušný servis. Už jsem volal do všech servisů Mitsubishi a málem mě to seklo, chtějí ode mě nevídanou částku od 15tis. a výše za výměnu rozvodového řemenu včetně napínací a vodící kladky + oleje s filtrem. Před týdnem jsem koupil Carismu 1.8 GDI LX s r.v. 98 (najeto 89.000km). -
"-- skrytý --" 01.10.03 16:52
« Re: Řadit na tz.
Řadit můžeš prakticky z kteréhokoli kvaltu na jakýkoli, pokud to tedy provozní podmínky umožňují: je totiž dost hloupé např. vytočit naplno čtyřku a pak tam vrazit trojku (viděl jsem, když tímto způsobem "přetočený motor" opravovali). Převodovky Mitsubishi si totiž v tomhle ohledu dají dost líbit, ale pak to bohužel často končí havárií motoru. Mně se dokonce jednou podařilo zařadit v 80 km/h "za jedna", naštěstí jsem si to uvědomil dříve, než jsem pustil spojku. Co se týče dojezdu "s vyndaným kvaltem", tak to se už dávno nedělá: jednak při tzv. "nuceném volnoběhu" (mám zařazeno, ale nedotýkám se plynového pedálu, tj. brzdím motorem) nejde do motoru žádné palivo (ŘJ "odstaví" vstřikovací ventily), jednak tím předejdu tomu, že v případě "chcípnutí" motoru mi přestane fungovat např. posilovač řízení či posilovač brzd. Jestliže dojíždím s vyndaným kvaltem, do motoru jde alespoň tolik paliva, kolik je třeba pro zajištění jeho chodu přinejmenším na volnoběh (když to celé podstatně zjednoduším). -
"-- skrytý --" 01.10.03 10:39
« Re: Řadit na tz.
Na "dve doby" znamena "raz-dva", tj. "vyndam jednu rychlost - zaradim jinou rychlost", nebo take "radim pres neutral"(s malou prodlevou na neutralu) a "nervu to tam rovnou". Kdysi davno (v 70. letech) se takhle radit ucivalo v autoskole... -
"-- skrytý --" 29.09.03 15:34
« Re: Zadní náprava -hluk
Slyšel jsem o problémech se silentbloky zadních ramen (sám ale žádnou osobní zkušenost nemám - najeto pouhých 60 tis. km, navíc po dobrých silnicích). Na zvedáku s "vyvěšenými nápravami" se nic nepozná. Nejlepší je použít sloupový zvedák, který zvedá auto za kola. Prvním příznakem problémů je, že guma silentbloků tzv. "leze ven". To už pozoruji i já, ale citelnější vůle v uložení ramen zatím nejsou. -
petous 29.09.03 08:05
« Zadní náprava -hluk
Mám problém s Carismou 1.8GDI z 98 roku, 154 000km nalítáno. Při přejezdu větších nerovností se mi od zadní nápravy ozývá poměrně značný hluk - čili tupé rány či tlučení. Když mám auto na zvedáku, tak nic nemůžu najít, všechno se zdá být pevné, žádné vůle. Akorát tlumiče se mi zdají poněkud méně účinné. Nemáte někdo zkušenost co by to mohlo dělat?
-
"-- skrytý --" 09.09.03 00:00
« Re: Prosím o pomoc, ložisko
Konstrukci náboje zadního kola u Carismy sice neznám (není to přece Mitsubishi, ale Volvo...), ale pokud matka není nijak jištěná, předpokládám, že se maticí nevymezuje vůle v ložisku, utahovací moment je tudíž tzv. "na fest" (90-120 Nm).