MITSUBISHI

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Mitsubishi

• « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 24.05.04  11:00

« Re: Udělej si sám :-)

To RRSS: Před Toyotou Tě z právě probíraného pohledu varuji - opravdu originál díly jsou ještě nedostupnější, než na Mitsubishi, a to jak z hlediska ceny, tak vůbec možnosti je zakoupit (navíc je u Toyoty velký problém poznat, co je skutečně originál a co ne); v "aftermarketu" je sice o něco větší výběr, ale kvalita snad ještě horší, zj. pokud nemáš odzkoušeno, co Toyota "ještě tráví a co už zvrací"...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 24.05.04  10:53

« Re: Re: Re: Elektrony - koupě

Díky! Příležitostně se tam zastavím, abych to skoukl osobně.
  • 00 Reagovat !

foto

24.05.04  09:39

« Udělej si sám :-)

Mitsi: no tak dobrá, já do toho podběhu někdy kouknu :shock:
    Co se týče kvalit servisů, všichni víme, jak to chodí. Mám auto opravované ve firmě u známých a přesto z toho nemám nijak zvlášť povznášející pocit. Pokud přesně řeknu, co chci - tak to mechanici udělají (jako bonus oproti běžnému servisu - opravdu třeba vymění daný díl za nový >:-[] ). Vlastní iniciativa, přemýšlení a návrhy jsou ovšem v dnešní době vysoké produktivity práce (a její nízké kvality) bohužel nesplnitelný sen 8-s
    Co je ovšem ještě další stánka věci jsou díly. Mám japonce jako řemen (Lancer 93), ovšem tak jak postupně odcházejí některé věci, dávám tam samozřejmě OEM díly a auto se mi začíná měnit na "Evropana" :shock:
    Výfuk - měněn v osmém roce života a jsem si téměř jistý, že tam byl původní. Nový (Fenno) po třech letech začíná vypadat K.O.
    brzdy - sjeté kotouče (pokud byly původní?, tak po devíti letech), vyměněny za jiné(Zimmermann+Ate). Do půl roku házely - tj. přejetí na soustruhu - už házejí zase. OEM destičky odešly za 20t km. Další už jsem vybíral opravdu nejlevnější (NK), mám pocit, že přebírat nemá cenu.
    vodní pumpa - začala téct, no dobrá, tak se koupila nová (Nipparts) - píská jako svině, nebo mi tam přimontovali turbo :-)
    vzduchový filtr - sice přesně na ten typ (AlCo), ale pár desetinek prostě nesedí přesně do krytu, no budiž :roll:
    ...atd, ...atd, jen zmiňuji pár věcí, co mně napadly. Jinými slovy auto se mi zdá čím dál evropštější, takové rozklíženější :-| Jenomže kupovat originály na tak staré auto je totální nesmysl, zváště v předraženém servisu Mišivbuši. Kdyby se Charisma dala považovat za japonské auto, možná bych upgradoval, ale takhle spíš šilhám po Toyotě :-))
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 24.05.04  08:51

« Re: Re: Elektrony - koupě

Originály na Sigmu za mírnou cenu jsem nedávno viděl na vrakáči poblíž Úval u Prahy. Kontakt nemám ale zjistil bych.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 24.05.04  00:02

« Re: Elektrony - koupě

Já bych zase pro změnu koupil pětiděrové 6,5x15'' na současnou generaci Space/předchozí Sigma, ale výhradně originál Mitsubishi, tj. se všemi "vyfikundacemi", které MMC používá. Ony stávající, sice opravdu krásné 7,5x15'', ale jinak neoriginální, mne totiž už notně se...
  • 00 Reagovat !

foto

23.05.04  23:52

« Elektrony na prodej

Zdravim vsechny priznivce Misaku, mam na prodej dva ks nove nalakovanych originalnich kol mitsubishi, 17" 5x114,3 ET 35 sirka 7,5"
    Tyto kola se originalne dodavali na mitsubishi 3000GT
    Kdyby byl zajem, ozvete se mi na email 3000GT@3000GT.cz cenu za kousek si predstavuju 2.500,- mam na nich i letni nejete pneu 265/40R17 toyo proxies TS-1 a obute obe kola by byly za 10.000,-
    Ale samo ze se da o cene debatit.
    Dik
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 21.05.04  17:51

« Re: Re: Re: Re: Re: Homokinetický kloub vs. SpaceWagon 95

"co si sám neuděláš, to nemáš! " Ja jsem si to (uz pred drahnou radkou let) modifikoval na: "Co si neudelam sam, tomu neverim". A na nejake mentorovani snad mam uz vzhledem k veku take trochu narok (na duchod se sice moc tesim, ale pokud budou vekovou hranici posouvat dosavadnim tempem, tak se ho asi ani nedoziju... Pivo ale nepiju, to spis radeji sampanske (kecam, samozrejme, je to jen "sumive vino"). Co jeste? Aha, uz to mam (ta pamet...): Nerekl jsem, ze pred kazdou jizdou kontroluji manzety, ale ze "skouknu vnitrek podbehu kol", coz je samozrejme rozdil z hlediska casove narocnosti, nikoli ovsem efektu - mastne skvrny v podbehu totiz obvykle (pokud jsem neprojel louzi oleje) "neco signalizuji", a nemusi to byt vzdy jen praskla manzeta na kloubu!
    Jeste dodatek specialne pro RRSS (k te moji "nabubrelosti"): Moje smula mozna spociva v tom, ze se ke me dostavaji az ty vozy, s nimiz si jejich majitele (jinak mi pribuzni, kolegove, kamaradi a znami - autoservis opravdu neprovozuji!) uz opravdu nevedi rady, napr. po opakovanych navstevach servisu. Urcite je ale vice vozu, ktere myma rukama neprosly a s nimiz jsou jejich majitele nadmiru spokojeni, navzdory "drobnym moucham".
  • « 00 Reagovat !

foto

21.05.04  16:59

« Re: Re: Re: Re: Homokinetický kloub vs. SpaceWagon 95

Ježíšmarjá Mitsi, ty se nám tu snad měníš v starého zapšklého kibice do piva. Takovýhle řeči ! :roll:
    Tvůj předchozí závěr má však vcelku reálný podklad (byť v tvém provedení zní poněkud nabubřele >:D ), já pro to mám osobní heslo platné i do jiných oborů: "co si sám neuděláš, to nemáš! " >:D
    Dovolil bych se ovšem pousmát nad tvým mentorováním, že kontroluješ manžety před každou jízdou. ;-) pokud je to pravda, tak patříš tak maximálně mezi jedno promile řidičů (a já v něm určitě nejsem). :D
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 21.05.04  11:32

« Re: Re: Re: Homokinetický kloub vs. SpaceWagon 95

Ještě poznámka: v životě jsem se už naopravoval aut "až do alelujá". Moje zkušenost je taková, že na co kdy kdo přede mnou sáhl, to obvykle posr...!!!
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 21.05.04  11:28

« Re: Re: Homokinetický kloub vs. SpaceWagon 95

Takže je to jasné: neoriginál, který navíc nepasuje! Ale co, stejně jsem v oboru manžet ještě neviděl neoriginál, který by na Mitsubishi skutečně pasoval, což se projevuje zj. tím, že příliš krátká a úzká manžeta se v plném rejdu kroutí, nejde stylem "harmonika", ale "přes zmuchlané sklady", tj. tzv. "mlaská". Pak není divu, že se najednou doslova přetrhne, jak tu už ostatně popisoval Peck. A že to nikdo při poslední opravě nenamazal - tedy správně řečeno - nenaplnil příslušnou vazelínou, je snad nyní také dostatečně jasné...
  • « 00 Reagovat !

foto

21.05.04  10:28

« Re: Homokinetický kloub vs. SpaceWagon 95

Tak jsem se kouknul do dokumentace, a zjistil jsem, že manžeta už jednou byla dělaná (2001), jenže nevím která. Je to také vidět, protože jedna je gumová menší ve tvaru kužele (to je ta rozpadlá) a druhá je větší ve tvaru válce, která je velmi podobná, ne-li ta samá, jako jsem viděl v Toyotě z plastu. Která je vlastně originál?
    Podle dokumentace byla oprava dělaná ve značkovém autorizovaném servisu Mitsubishi. Na zakázkovém listu je dokonce kód náhr. dílu, jen nevím jestli je to kód Mits. nebo pouze kód opravny. Zajímavé je to, že cena na listu přibližně souhlasí s cenou manžety v Toyotě. Další montážní příslušenství je rozepsáno dále, takže určitě se nejednalo o kompletní soupravu.
  • 00 Reagovat !

foto

20.05.04  20:35

« Bez nadpisu

Peck : Zavolej na 607622535
    EDÍ
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 20.05.04  19:33

« Re: Re: Re: Homokinetický kloub vs. SpaceWagon 95

Tak prave tohle neni za normalnich okolnosti urcite mozne! Te vazeliny je tam totiz cela tuba a vlastne vyplnuje cely vnitrni objem manzety. Jedine vysvetleni, ktere mne napada, je, ze ta manzeta byla uz menena a nekdo jaksi opomenul kloub namazat. Tomu ostatne nahrava i skutecnost, ze manzeta praskla zpusobem, jaky popisuje Peck. Tohle se totiz u originalni manzety nikdy nestava: ta praska postupne u vnitnich skladu "harmoniky", obvykle blize ke kolu, a tudiz "pousti" vazelinu postupne, coz dava majiteli dostatek casu si toho vsimnout (osobne jsem zvykly omrknout pneumatiky a vnitrni stranu podbehu temer pred kazdou jizdou, coz je opravdu otazka pul minuty navic, nez obejdu auto kolem dokola).
    A jeste k te manzete pro Toyotu: Rad bych takovou opravdu videl! Tak malo totiz snad uz dnes nestoji ani manzeta na homokineticky kloub u uhlove zadni napravy na Skode 135/136. Navic je otazkou, kde sehnat specialni vazelinu na homokineticky kloub - sam jsem ji videl na pulte jen jednou, nikoli vsak v CR. K tomu je treba rict, ze pokud nepouziji original vazelinu, nutne musim cely kloup dukladne vymyt od zbytku puvodni vazeliny (coz je samo o sobe velky problem), nez aplikuji novou, ponevadz jinak riskuji, ze se mi ta dve mazadla ruzneho slozeni a stari vzajemne "srazi"!
    PS: Konstrukcni reseni, ktera voli MMC, jsou nekdy opravdu prinejmensim netradicni. Ale v praxi (kupodivu) funguji a zajistuji opravdovou "vecnost", samozrejme pokud do nich nekompetentne nezasahuji evropsti mechanici zvykli opravovat "evropskym zpusobem evropska auta" a tyto postupy pak ze setrvacnosti aplikuji i na japonska auta... Verte neverte, ale kompetentnost "polniho automechanika" napr. v africke Keni je casto vetsi (zj. ve vztahu k japonskym autum, ktera jsou prave na opravy v primitivnich podminkach dobre stavena), nez schopnost dobre vybaveneho evropskeho autoservisu (vcetne nekterych "tzv. znackovych") zajistit beznou opravu Japonce!!!
  • « 00 Reagovat !

foto

20.05.04  13:13

« Re: Re: Homokinetický kloub vs. SpaceWagon 95

Né, takhle to nebylo. Když jsem přehazoval pneu, což bylo asi před měsícem, tak jsem to kontroloval a vše bylo O.K. Manžeta byla vcelku a měla taky stejnou barvu téměř po celém povrchu - žádné stopy po mazadle. Když jsem to viděl teď, tak byla rozpadlá na dva kusy, v místě jedné z vln - jako by byla rozřezána. Nikde však nejsou stopy po vazelíně, ani na disku ani na blatníku. Teď jsem se také mrknul na disky se zimníma pneu a nikde žádná stopa. Jak často třeba ty lezeš pod auto?
    Mimochodem, zjistil jsem, že stejnou manžetu mají i v Toyotě, ale s tím rozdílem, že není z gumy, ale z nějakého odolného plastu, takže má větší životnost a v ceně kolem 800,-.
  • 00 Reagovat !

foto

20.05.04  13:01

« Manžeta

Přesně tak jak pravil Mitsi- problém je jinde >:D
    Stačilo jednou za 10 či 20 tisíc km na manžety mrknout a todle by se nestalo.
    "Pohled" na dvě minuty.
    To je něco podobnýho, jako když výrobce udá interval výměny oleje 30 či více tisíc km a po tu dobu nikdo nevytáhne měrku na olej a po 20 tisících už jaksi není čím mazat ...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 19.05.04  23:20

« Re: Homokinetický kloub vs. SpaceWagon 95

Ta chyba není v Mitsubishi, ale zcela jinde... Všimnout si, že manžeta je tzv. napadrť, až když je opravdu napadrť a kloub je úplně suchý, tj. minimálně po několik předchozích měsíců ta sice poškozená, ale ještě nikoli "napadrť" manžeta pouštěla vazelínu (což je na první pohled patrné - kompletně zamaštěný podběh kola a částečně i spodek bočních dveří vozu), je snad trochu pozdě! Nebo si snad majitel myslí, že s tím lze jezdit, dokud to jezdí a opravovat až poté, co to jezdit přestane? Přesně takhle totiž právě Mitsubishi nefunguje: jezdí až do "úplné neopravitelnosti", na což mnozí majitelé hřeší.
    PS: Samotná originál manžeta (resp. opravárenský set obsahující manžetu, čtyři spony a dva druhy vazelíny - do vnitřního a do vnějšího kloubu) se samozřejmě koupit dá - stojí kolem 5 tis. Kč. Neoriginální "aftermarket" stojí kolem 2,5 tis. Kč, ale je to jenom manžeta bez "přílušenství", navíc nevalné kvality.
  • 00 Reagovat !

foto

19.05.04  17:17

« Homokinetický kloub vs. SpaceWagon 95

Včera jsem si všim, že mám na padrť manžetu na pravé straně vpředu. V servisu mi pak řekli, že kloub je totálně suchý a je nutné ho vyměnit i když ještě nic není slyšet. Cena 30 000,-. Prý se to nedělá jinak, jen s celou poloosou. A prej se taky nedá koupit jen samotná manžeta, jen komplet. Já se na to vyseru. Ať jdou v Mits... do *.
  • 00 Reagovat !

foto petous

petous 17.05.04  08:56

« Re:filtr

Padlo to tu mnohokrat, ale spousta informaci vede k tomu, ze filtr je tam v nekterych kombinacich opravdu mozny.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 14.05.04  19:10

« Re: Pylový filtr Carisma

Filtr taky nemam, akorát plnou držku prachu. Ale je fakt, že ho tiskli do prospektů: [odkaz]
  • 00 Reagovat !

foto

14.05.04  18:43

« pYlový filtr

Todle už padlo mockrát různě po netu.. OPRAVDU tam nic takovýho není >:D
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…