Chladič a chlazení motoru
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
« Re: Výměna chladiče
Všechny přípravky, které zamezují tečení chladiče jsou určeny jen na dojetí. Není to žádná oprava, ale pouhé ucpání otvoru bordelem. Vyřeší to pouze oprava chladiče, vyčištění chladícího okruhu a hlavně používání pouze destilované vody s nemrznoucí směsí. Ta je totiž demineralizovaná a tím pádem se úsady (zarůstání) nemají z čeho tvořit. Při použití normální vody z vodovodu samozřejmě k zarůstání dojde. Pak nepomůže nic než oprava nebo výměna chladiče podle poškození. Servisy samozřejmě nic opravovat nechtějí, chce to sehnat speciální servis na opravy chladičů. -
« Re: Výměna chladiče
Zkoušel jsem různé přípravky. Proplachovací i těsnící (Bardahl, Petromark, Wynns). Většinou to vydrželo jen měsíc a pak ten chladič zase netěsnil a začal čím dál víc kapat. Teď tam má však Wynns už víc jak půl roku a ještě jsem nedoléval. Nejdříve jsem zkusil ten čistič a to jsem hleděl, co tekl za bordel z chladiče. A to jsem to ještě nekolikrát propláchl vodou a protočil. -
« Re: TDI x benzín
Vypadá to, že ty to máš OK a kamarád má zarostlej chladič. Taky záleží, kde je umístěný čidlo spínání vrtule, jestli na chladiči, kterej se ochladí hnedle nebo jestli je třeba v hlavě, který to trvá dýl. Další otázkou je způsob elektrickýho zapojení ventilátoru: Některý auta ho maj zapojenej přes zapalování a když zastaví s uhřátým motorem, tak se vypne chlazení a konec, některý auta ho maj mimo zapnutý zapalování a tak můžou dochlazovat delší dobu. Nejzajímavěji to měla řešený moje kdysi bývalá Audi 200 2,2turbo quattro Avant. Tam po vypnutí zapalování ještě běžela vrtule chlazení, ale navíc tam byla přídavná elektrická vodní pumpa, která honila vodu i po vypnutí zapalování, aby nezůstal motor uhřátej. -
« Re: Moje rec a zkusenost
ydev>Kdysi se prodaval SPOLFIXIN. Jsou to najemno namleté dubové (snad) piliny. Nasype se toho lžíce do chladící kapaliny, chvíli se na to jezdí a když přestane chladič téct, vypustí se kapalina, nalije se čistá a jezdí se. Používal jsem to na staré Felicii a Octavii (r.v. 1958 a 1961) a fungovalo to. Ale jestli se to ještě dá sehnat nemám tušení. -
« TDI x benzín
Když už jste u toho chlazení, mám takový postřeh. Byl jsem teď o víkendu s kámošem na slovensku. Já s Fabii TDI a on s Golfem II 1.8 GTI. Bylo cca 30 ve stínu a auta jely pořád dost na max. Vždycky, když jsme zastavili a vypli motor, tak mu tak ještě 5 minut vrčel ventilátor. Mě nikdy a to mám klimu, která jela pořád. Je to tím, že TDI má menší ztráty nebo že je jeho chladič "zarostlý"? -
« Jeste k chlazeni
Kdyz tak nad tim premyslim, tak mne napadla jedna vec.
Jestli se nepletu, cim chladnejsi vzduch na vstupu do motoru tim lepe. A ja na sve Honde CRX objevil hadice s vodou, ktere ohrivaji celou konzoli sani...patrne pro zimni provoz. Premyslim, jak se projevi odstraneni techto hadic (na leto). -
« Není nad novej
U svejch aut už jsem nejednou měnil chladič ne z důvodu, že by tek, ale prostě starší chladiče jsou zarostlý a i když vypadaj zvenku jako nový, prostě nechladěj. Je to běžná záležitost. V běžnejch podmínkách zarostlouš vpohodě stačí, ale v hicu je teplota furt nahoře.
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!