Autem do Chorvatska?
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
« Dálniční poplatky 2
Tak jsem se dneska vrátil s Chorvatska a jsem chytřejší.Takže z Čákovce do Záhřebu 29 kun a ze Záhřebu po Split 157 kun.Tam jsem jel 28.6 v úterý.Cesta byla bez problému, v noci jsem měl pocit, že jsem na dálnici úplně sám.Zpět jsem se vracel v pátek.Cesta super.Na celnici nám kontrolovali akorát pasy.Co se týče dálnic, máme se od nich co učit.Solidní ubytování se dá sehnat přímo u moře od 35 Eur nahoru za 3-lůžkáč.Ne přímo v "Makarské", od tama jsme utekli!Hledali jsme klidnější místo dál od magistrály a našli jsme jej 3 km před "Makarskou"v "Bratuši".Mohu doporučit "Promanja"Pěknější pláž, víc zábavy pro děti.Je to hned vedle.Přeji všem příjemnou a hlavně klidnou dovolenou. -
« DALNICNI ZNAMKA RAKOUSKO 2mes. pl. od16/7 k disp. od 28/7
Nema nekdo zajem si odkoupit za 300kila rakouskou dalnicni znamku po me dovolene. Znamka bude oznacena od 16/7 , t.j. platnost do 16/9 a k dispozici bude 28.7.2005 v Praze nebo na dobirku. Cena nove je 673Kc.
Pokud nekdo ma zajem hodte SMS na 602873954. -
"-- skrytý --" 01.07.05 21:59
« Most-Brela.
Jedna info. k ceste do HR.Svara jel dnes v jednu v noci z Mostu a ve ctyri odpoledne byl v Brele(36km pod Splitem).Psal sms, ze cesta byla o.k. zadne zacpy atd.Ale verim tomu, ze kdyby jel v patek vecer nebo sobotu rano, tak by to bylo o dost horsi.Jinak vsem preji "Dobro dosli na Jadran" :) -
« Poplatky
Včera jsem se vracel z Rabu, poplatek od vjezdu Žuta Lokva až do Záhřebu dělá 53 kun,dobrá cesta v týdnu žádný provoz. Ze Záhřebu do Krapiny to dělá 11 kun.Za celý úsek ze Záhřebu do Splitu to je asi 157 kun. Teď v sobotu tam byl provoz dost velký,co ukazovaly v chorv.televizi 16 km kolony před vjezdem do tunelu M.Kapela.Takže lepší jet uprostřed týdne opravdu žádný čekačky. -
« Re:
Vloni jsem byl na Brači. Jeď normálně do Splitu, je to rychlejší než po magistrále do Makar. Najedeš na městský okruh směr magistrála na jih, potom uvidíš značku Luka Trajektnaja nebo tak něco, stáhne tě to mírně doprava jedeš furt víceméně rovně až přijedeš k přístavu, není kde zabloudit. Odjezd je většinou až vzadu pro menší trajekty tak to projedeš až skoro nakonec, jinak všude stojí studenti brigádníci ty tě nasměrujou. Zaparkuješ v označeném stání, dojdeš pro lístky, platit můžeš "čímkoliv" my si vždy nějaký Kuny vezem pro strýka příhodu. Stálo mě to 2dosp+1Kind cca na naše 500,- za 45 min plavby. Na netu hledej Jadrolinija - jsou tam řády i ceny.
Dobro došli ;-) -
« Re: Dálniční poplatky.
To Kamil Jahoda:
Zde jsou aktuální poplatky:
Krapina-Záhřeb 10 kun
Záhřeb-Karlovac 16 kun
Karlovac-Bosiljevo 13 kun
Bosiljevo-Zadar 59 kun
Zadar-Pirovac (Šibenik) 21 kun
Vrpolje-Dugopolje 17 kun
Jedna chorvatská kuna má hodnotu přibližně čtyř korun.
Rakousko: nutná dálniční známka a reflexní vesta !!! -
« Dálniční poplatky.
:P Tak to jo.Taď se tomu směji.Chápej, že jsem tam jel poprvé a jak člověk stojí v koloně a neví co se děje tak mu moc do smíchu není, ještě k tomu s malými vrabčáky na zadním sedadle, však to znáte.Ale stejně jsem se nedozvěděl cenu.Akorát vím, že tunel "Malá Kapela" je od včerejška sprovozněn.Takže znovu, nevíte někdo , jaké jsou dál. poplatky od Karlovacu směrem dolů na Split ? -
« Dálniční poplatky apd.
Zdravím všechny, můžete mi poradit, jak vysoké jsou dálniční poplatky od Varaždinu až po Split, hlavně úsek od Karlovacu směrem na jih a čeho se vyvarovat, kde jsou ještě objížďky a o kolik asi "cca" zkrátím časově cestu.Loni jsem jel přes "Plitvice" , kde jsem chytil asi hodinovou kolonu. Letos zvažuji dálnici až do Splitu.Kdo máte zkušenost, poraďte.
:?: -
« Bez nadpisu
Zdravim vsetkych motoristov, ktori cestuju (cestovali) do CHorvatska.
Mozete mi niekto poradit, ako sa najlepsie dostanem (viem ze trajektom) na ostrov Brac? Zistil som, ze trajekt chodi zo Splitu aj z Makarskej, avsak radsej ako bludit Splitom a hladat pristav by som uprednostnil trajekt z Makarskej.
Viete mi poradit, ako v Makarskej najdem pristav a ako casto trajekt chodi? Treba ratat s radmi na trajekt, pripadne kolko stoji preprava jedneho osobneho auta? Zrejme sa plati aj za cestujucich - plati sa aj za male deti (3 a 5 r.)? A da sa platit aj v EUR alebo treba mat so sebou Kuny?
Pripadne poradite mi stranku, kde sa tieto informacie dozviem?
Dakujem za akukolvek radu.
Grandson -
« Re:
Pokud jedeš od někud z Čech, tak to přes maďary asi rozumnější nebude. Z Moravy ale není co řešit. Zatím jsem to jel vždycky v pátek tak, že jsem kolem 12hod přejížděl hranice na slovensko a kolem 21-22 jsem byl u Plitvic (po dálnicích nejezdím, nebaví mě to), tam přespím a druhý den valím dál na jíh k Makarské. Cesty v tu dobu vždycky normálně průjezdné, bez kolon - prostě plynulá jízda.
Zpátky vyrážím v sobotu kolem 17hod a jezdím to non-stop (pár přestávek na večeři a kafe tam je ;-) ) a doma bývám kolem 7 ráno.