Autem do Chorvatska?

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• 00 Reagovat !

foto

16.07.01  09:56

« Ceny

Cafte kolegovia. Vidim, ze vas tento rok bude na cestach v Chorvatsku zase dost a ked sa stane buracka, v pohode si to vykecame v jazyku, ktoremu rozumieme ;-) Ale nie o tom som chcel. Chcel by som ist do Chorvatska na dovolenku, ale niektori znami ma odhovaraju, ze je tam dost draha strava. Ked som tam bol pred 4mi rokmi, bolo to len o kusok drahsie od nasej, takze teraz neviem, ci mam viezt konzervy alebo iba kreditku. Kto ste ta boli tento rok, dajte mi prosim vediet, napriklad porovnanie s Rakuskom. Diky.
  • « 00 Reagovat !

foto

14.07.01  20:11

« Re: Makarská riviéra

S těma puškovejma radarama v Rakousku je to pravda. Loni jsem v sebeobraně málem srazil poldu, kterej na mě mířil. Myslel jsem, že chce fakt střílet. Taky je nutný dát pozor na rychlostní limity. V Rakousku je plno vesnic, kde je maximum 30km/h a měří tam jako zběsilí
  • « 00 Reagovat !

foto

14.07.01  20:06

« Re: Jaký benzín?

Pokud nemáš auto, který je vyrobený na míru pro N 98, ale pro N 95, tak mu devadesátosmičkou můžeš odpálit ventily. Jedině prej tu novou sračičku od Shellu můžeš nalít kamkoliv, ale bez záruky.
  • « 00 Reagovat !

foto

13.07.01  15:04

« Re: Tip

Uz to tady nekdo zminoval. Dobra plazicka s piseckem je v kempu u obce Stara Baska na jihu ostrova Krk. Je to spis takovy jednohvezdicak, ale je tam pekne. Navic tam furt trochu fouka vitr, takze se da prezit i to vedro...
  • 00 Reagovat !

foto

13.07.01  15:04

« Cesta do Chorvatska/zpět/

Právě jsem se vrátil z dovolené na ostrově Muter.Jede se opravdu velice dobře bez čekání na hranicích /všední den/.Celníci jen mavájí rukou/Rakousko,Slovinsko,Chorvatsko/,jed… kdo si odemně vzali pas, byli naši/v Hatích/.Všechny konzervy s hovězím jsem měnil za kuřecí, ale zbytečně,kdybych ji měl/šílenou/za autem celou, projel bych taky.Tak jak se jede v cizině dobře/Murter-Hatě/9.45 hod (735 km) u nás je to příšerné!!! Znojmo-Jihlava se nedá jet. Je to jedna velká objížka měsíční krajinou. Ostuda nás Čechů před cizinci, kteří přes nás projíždějí.
  • 00 Reagovat !

foto

13.07.01  06:48

« Tip

Zdravím přátele Jadranu.Poraďte mi,kde je pláž vhodná pro malé děti(~3 roky).Jedu tam poprvé
    a pravděpodobně to bude někam na Istrii.Zatím mám vytipovaný Medulin,příp.jeho okolí.Neznáte to tam někdo?
  • « 00 Reagovat !

foto

13.07.01  06:31

« Re: Istrie - Indie

Právě jsem se z Indie vrátil a myslím, že je to velice dobrý kemp. Jsou tam nový sociálky, teplá voda teče neustále. Ostrůvky jsou super.
  • 00 Reagovat !

foto

11.07.01  09:43

« Lepsi web

Rekl bych , ze lepsi web na info ohledne kempu na Istrii je www.istra.com.Zkuste ho.
  • 00 Reagovat !

foto

10.07.01  23:34

« Kempy v Corvatsku

Díval jsem se na www.camping.hr a vypadá to, že stránky jsou aktualizovány. Ještě minulý týden byly kolonky s cenami u většiny kempů prázdné, teď jsou všechny (nebo většina) doplněny. Neumím pouze rozluštit co znamenají zkratky Mc/N, Cp/N a D/N. Myslím, že se nechám zlákat.
  • 00 Reagovat !

foto

09.07.01  08:52

« Istrie - Indie

Je to můj oblíbenej kempík, kam se vždycky znovu a rád vracím, i když jsem vyzkoušel už dost jinejch. Sociální zázemí není žádnej překotnej luxus, ale když ho srovnám s ostatníma kempama, tak naprosto standardní. Většina záchodů je tady od turků. Sprchy povětšinou teplý tečou, to akorát v době největších náporů, když se všichni vracej z pláže je studená, která vlastně je taky docela teplá. Největší devizou kempu je jeho rozlehlost a velké množství vzrostlých borovic. Velice se nám tady líběj taky ostrůvky, která jsou vzdáleny cca 7 minut plavby (styl prsa), je tady taky nezvykle velký množství rozličnejch vodních živočichů , takže brejle s sebou. Ve středu večer jsem tam...
  • « 00 Reagovat !

foto

08.07.01  23:14

« Re: Sibenik - mytne na dalnicich

Dálniční známku bohužel nemám, teprve se tam chystám. Ale chtěl bych se zeptat na teplou vodu ve sprchách v kempu Indie. Podle některých pramenů je jen studená? Je lepší mít většinu peněz v markách, nebo v chorvatských zvířatech?
    Díky.
  • « 00 Reagovat !

foto

08.07.01  23:11

Sakra ...Karlovac, Plitvice, Gračac, Knin, Sinj, Trilj, Cista Provo, Brela jsem chtěl napsat.
  • « 00 Reagovat !

foto

08.07.01  23:09

Slovinci mají též pistolky, platit budeš mýtné Šentilj–Maribor (240 stříbrných) a Krapina-Zagreb (10 tchořů),Zagreb-Karlovac (15 tchořů). Jinak se fajn jede vnitrozemím (Karlovac,Plitvice,Gračac,Knin,Sinj,Tril… Provo) a člověk vyjede přímo na Makarské...
  • « 00 Reagovat !

foto

06.07.01  22:35

V Chorvatsku si dej pozor na "čtverkový" Golfy nebo A6ky Audiny v bílé barvě s takovým monstrem na bočním okýnku - RADAR. Nutno dodat, že Chorvati jsou vesměs dost solidární a blikají. Stejně tak (Gryzgoti) Rakušáci dost blikají, ale na dálnicích mají FUNKČNÍ stacionární radary a tam tě nikdo neupozorní. Policajti používají tzv. pistole - ruční radary, takže si tě sami změří a zároveň skásnou. Pozor v obcích a v omezeních na dálnici. Nevím o žádným placeným tunelu v Rakousku ve směru na Maribor. Dobro došli!!!
  • 00 Reagovat !

foto

06.07.01  19:19

« Makarská riviéra

Můžete mi někdo stručně podat základní informace, na co si dát pozor, s čím počítat .... Jedu ve 4.lidech poprvé na Makarskou riviéru. Děkuji moc za každou informaci.
  • « 00 Reagovat !

foto

04.07.01  08:36

Nevrátil jste se náhodou někdo z Chorvatska a nezbyla vám dvouměsíční ještě platná dálniční známka? Jedu totiž příští týden na 12 dní a musím koupit dvouměsíční a ta už je trochu dražší. Proč to nemaj lupmové na 14 dní, ta desetidenní je naprd. Tak se kdyžtak ozvěte a odkoupím ji. Nebo naopak, když ji koupím novou a využiju, bude pak volná a navíc platná minimálně do konce prázdnin. Jsem z Prahy, takže pouze z přiměřenýho okolí... Zadek524@seznam.cz
  • « 00 Reagovat !

foto

03.07.01  16:09

... chce to hlavne dobrou mapu, kup si atlas Evropy za cca petikilo - opravdu stoji za to. Leckde je znacene i mytne primo na mape ...
  • « 00 Reagovat !

foto

03.07.01  16:08

Tak to se nekde mozna potkame, jedu ve ctvrtek brzo rano. Mytne v rakousku je 105ATS za dalnicni znamku na 10dni. Jinak jsou v rakousku taky placeny tunely, zalezi kudy jedes, na trase Pha - Wien - Graz po dalnici neni nic. Ceny tunelu jsou kolem 140 ATS za kus, cili celkem dost. V Chrovatsku je to lepsi, na Istrii je jeden tunel Ucka za 20 kun a dalnice v prepoctu za cca desetikoruny ...:-)
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 03.07.01  15:26

« Sibenik - mytne na dalnicich

Jedu v patek k Sibeniku. Nevite nekdo, jake je mytne na dalnicich v Rakousku a Slovinsku? V Rakousku chteji pry 70 silencu na 10 denni dalnicni znamku. V.
  • « 00 Reagovat !

foto

02.07.01  07:56

« Re: To Cokes:

Ten větrák poháněnej motorem - viz BMW taky není vždycky výhra. Viskospojka se taky občas podělá a není to zrovna nejlevnější záležitost. Zajímavě to má řešený MB190D - vrtule je poháněná řemenem, ale spínání vrtule řídí čidlo, který když pustí proud, sepne elektromagnet na řemenici vrtule. To čidlo jsem kdysi kupoval nový asi za 1100,- Pak když jsem to testoval v točkách a držel plyn rukou na čerpadle tak na 3500ot/min, vrtule sepla a jsou to takový točky, že jsem se úplně lek a splašeně jsem od motoru odskočil.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…