Autem do Chorvatska?
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
« Statistika
Jak je vidět podle našich příspěvků v tomto tématu, drtivá většina kempujících Čechů jezdí na dovolenou do Chorvatska z kraje prázdnin. Proto byl letos kemp našlapanej našincema a všude byla slyšet čeština a vloni, když jsem byl na konci prázdnin, neviděl jsem Čecha jediného... -
« Re: Kudy na Graz
Dříve jsem jezdíl přes Salzburk a tunely jsem objížděl - pohodička, je to objetý hnedle a navíc s pěkným zážitkem. Doporučuju ale investovat do nový mapy, abys sjel včas, nebo prostě dojedeš až na platidla odkud není úniku. Poslední 2 roky to ale beru už přes Vídeň, je to pro mě rychlejší, protože pak jedu po dálnici dál směr Ljubljana, Maribor... -
Jo cesta pres Alpy skutecne stoji za to, sam tam jezdim, tunel pod Pyhrn objizdim (pohoda) a pak jezdim po silnici pro motorova vozidla pres Klagenfurt na Lublaň. Cili nevysolim ani kacku a casove to je +/- hodina stejne. Teda pokud dodrzujes rychlost na dalnici 130 :-))) -
Nedostaveny kus je kousek za Linzem (asi onech 30km). Placeny je tunel pod Pyhrnpass (cca 110ATS), dal tunel za odbockou na Klagenfurt (nevimkolik ale asi podobne) a potom tunel kolem Gratzu. Takze zalezi jak moc chces platit a nebo si zaject par kilometru a object ty tunely. Nebo to vzit pres Viden po dalnici a bez starosti. Za lenost a komfort se plati, zvlaste v Rakousku. -
« Kudy na Graz
Ahojte borci,
poraďte mi kudy se nejlépe dostat na Graz. Do Rakouska to mám kousek do Linze, ale kudy dál? Mám objet Alpy přes Vídeň, nebo je lepší dálnice A9 Wels - Graz? Mám několik let starou mapu a tam je A9 přerušena na cca 40 km přerušena? Nevíte někdo jaký je současný stav? A kolik se aktuálně platí za tunely?
Díky -
« Re: Cesta do Chorvatska/tam a zpět/
Dobrej tip jak zadara z Klagenfurtu do Lublaně je jet přes Loiblpass (sjedete na 305 z A2, hned po sjezdu doleva po 92 1 km, pak doprava na 70 (směr centrum), asi 1,5 km a doleva na 91 - Suedring, krásný výhled a přejezd přes Ferlacher See, pak Unterbergen a Unterloibl). Teda pokud nemáte zrovna uhřátou Škodárnu s nefungujícíma brzdama. :-) -
« Vranovska priehrada
Prepacte za dotaz "mimo misu", ale chcel by som sa vas, kedze ste z Ciech opytat ci este funguje moznost rekreacie na tejto priehrade a ci je tam stale pekne. Kedysi ked som bol maly, som tam bol 4 krat, velmi sa mi tam pacilo a rad by som sa tam vratil. Teda ak vas tym neobtazujem. -
« Re: Ceny
jo, to máš pravdu. Já bydlel v kleku, a do Neumu to bylo, co bys kamenem dohodil, obchody zásobené suprově oproti Chorvatským a hlavně ceny zhruba jako u nás. Letos pojedu asi na Pelješac, oproti Podgoře nebo makarské tam bude božský klid a snad čisté pláže a ne takové, že když se potopíš, tak uvidíš rozebranou autobaterii, různé plechy z aut nebo třeba celé zbořené auto :-)))) -
« Re: Cesta do Chorvatska/tam a zpět/
samozřejmě, že Rakouskem v noci. A v Chorvatsku jedině vnitrozemim, mají tam široké silnice a hlavně je daleko vidět dopředu, celkem málo zatáček, takže to můžeš smažit bez problémů 120, což při jízdě podél pobřeží nejde ani náhodou.
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!