Autem do Chorvatska?
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
« Re: Bratislava - Zadar
Protože jsme měli malinko vítr z rakouských celníků, jel jsem přes Maďarsko 22.6. a tudíž můžu cestu přes Szombathely a dál při rakouských hranicích jen doporučit. Silnice je krásná, úplně rovná a dá se tak přes celé Maďarsko profičet během 3 hodin. Bohužel jsme ten den měli smůlu na hranici Maďarsko-Slovinsko (Redics), kde jsme zatvrdli v noci na neuvěřitelné 3,5 hodiny. Po absolvování tohoto martyria již potom čekala caesta na Zagreb (ten je díky hopršímu značení velmi lehký na zabloudění) a potom na Karlovac a Plitvice, Knin dál k Jadranu. Pokud máte někdo hrůzu z mizerné cesty, pak Vám mohu jen potvrdit, že za celých 1000 km cesty i přes bývalé válečné oblasti okolo Kninu jsem nenašel tak mizernou cestu, jako je mezi Vnorovami a Strážnicí. Která válka byla tady, to nevím.... -
« Re: Bratislava - Zadar
Ahoj
Cesta je v tvem pripade jednoducha. Dej se na nejkratsi cestou do Vidne (tam snad nebude zadna komplikace), z Vidne pokracuj na Graz (to je jedna z mala tranzitnich dalnic, kde neni TUNEL a tak krome normalni dalnicni znamky nebudes nic dalsiho platit a hlavne se vyhnes rizikovym usekum. Dalnice je 2-3 prouda, trosku klikata a zvlnena. Je to hezke cestovani, ale misty se musi jet max. 100-120, jinak bys to asi v zatacce nevybral. Pak pokracuj podle smerovek na Maribor (ve Slovinsku se vyhni hned za prechodem dalnici a to tim, ze sjedes vpravo (HNED!) do mesta). Pokracuj smerem na Zagreb a v Chorvatsku naopak dalnici pouzij (plati se 10 a 15 KN nebo 3 a 5 DM). Pokracuj vnitrozemim smerem na Plitvice, kde muzes treba prenocovat. Z Plitvickych jezer je to tak 3 hodiny do Zadaru, tak uvidis, kdy se tam dostanes. (do Plitvic jsme jeli z Brna zhruba 9 hodin - relativne pomalou jizdou ridice zacatecnika...). Pak pokracuj smerem na KNIN a nekde si vyber odbocku na Zadar.
Kdyby te to zajimalo vic podobne, tak napis, co chces vedet, muzu poradit. Treba, jak se dostat levne do kempu nebo jak presne jet v Chorvatsku (musel bych se podivat do mapy - vic toho z hlavy nevim).
Ahoj a cestovani zdar!
-
« Statistika
Jak je vidět podle našich příspěvků v tomto tématu, drtivá většina kempujících Čechů jezdí na dovolenou do Chorvatska z kraje prázdnin. Proto byl letos kemp našlapanej našincema a všude byla slyšet čeština a vloni, když jsem byl na konci prázdnin, neviděl jsem Čecha jediného... -
« Re: Kudy na Graz
Dříve jsem jezdíl přes Salzburk a tunely jsem objížděl - pohodička, je to objetý hnedle a navíc s pěkným zážitkem. Doporučuju ale investovat do nový mapy, abys sjel včas, nebo prostě dojedeš až na platidla odkud není úniku. Poslední 2 roky to ale beru už přes Vídeň, je to pro mě rychlejší, protože pak jedu po dálnici dál směr Ljubljana, Maribor... -
Jo cesta pres Alpy skutecne stoji za to, sam tam jezdim, tunel pod Pyhrn objizdim (pohoda) a pak jezdim po silnici pro motorova vozidla pres Klagenfurt na Lublaň. Cili nevysolim ani kacku a casove to je +/- hodina stejne. Teda pokud dodrzujes rychlost na dalnici 130 :-))) -
Nedostaveny kus je kousek za Linzem (asi onech 30km). Placeny je tunel pod Pyhrnpass (cca 110ATS), dal tunel za odbockou na Klagenfurt (nevimkolik ale asi podobne) a potom tunel kolem Gratzu. Takze zalezi jak moc chces platit a nebo si zaject par kilometru a object ty tunely. Nebo to vzit pres Viden po dalnici a bez starosti. Za lenost a komfort se plati, zvlaste v Rakousku.
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!