Autem do Chorvatska?

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• 00 Reagovat !

foto

20.08.01  12:49

« Cierna hora

Ahojte. Uz sa tu niekto pytal, ci mate skusenosti c Ciernou horou. Bol tam niekto? Ja som len tak zacul, ze je tam fajn, slusne ceny, mili ludia, pekna priroda, skratka raj na zemi :-) Tak by ma zaujimalo, aka je realita. Majte sa.
  • 00 Reagovat !

foto

19.08.01  20:16

« Bez nadpisu

Díky za info,1.9. startuju z Prahy se svoji laskou a našim Fordem Sierra přes maďary ke Splitu.Az se vratik kolem 15.9.,dam vědět.Zatim se mějte.Čau
  • « 00 Reagovat !

foto

16.08.01  12:10

« Re: Bratislava - Zadar

V madarsku maju tusim maximalku 80km/h a kedze mam rakusku nalepku, pojdem cez rakusko - dialnica je dialnica. BTW v madarsku meravaju aj v noci a tie ich rovne cesty zvadzaju na rychlu jazdu.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.08.01  11:53

Dialnica v Slovinsku smerom na Zagreb je strasne kratka a stratis mozno este viac casu cakanim na mytnici ako keby si sa tomu useku vyhol.
  • « 00 Reagovat !

foto

16.08.01  10:54

Protože jsme měli malinko vítr z rakouských celníků, jel jsem přes Maďarsko 22.6. a tudíž můžu cestu přes Szombathely a dál při rakouských hranicích jen doporučit. Silnice je krásná, úplně rovná a dá se tak přes celé Maďarsko profičet během 3 hodin. Bohužel jsme ten den měli smůlu na hranici Maďarsko-Slovinsko (Redics), kde jsme zatvrdli v noci na neuvěřitelné 3,5 hodiny. Po absolvování tohoto martyria již potom čekala caesta na Zagreb (ten je díky hopršímu značení velmi lehký na zabloudění) a potom na Karlovac a Plitvice, Knin dál k Jadranu. Pokud máte někdo hrůzu z mizerné cesty, pak Vám mohu jen potvrdit, že za celých 1000 km cesty i přes bývalé válečné oblasti okolo Kninu jsem nenašel tak mizernou cestu, jako je mezi Vnorovami a Strážnicí. Která válka byla tady, to nevím....
  • « 00 Reagovat !

foto

15.08.01  16:53

Řekněte mi prosím někdo kolik stojí průjezd přes Rakousko (Videň) až do Splitu. A jestli by se nevyplatilo jet přes Maďarsko po E65, já to počítal(km) a vyšlo mi to o 50km delší ale nevím jaká je to cesta? Díky, jedu 1.9.
  • « 00 Reagovat !

foto

15.08.01  10:11

Diky - do kempu spat nepojdem. Na to som prilis fajnovy :-) (ale nie, ale manzelka kempy zrovna nemusi, radsej hotel***) Ale napadla ma este jedna otazka - preco Leonardo radi vyhnut sa dialnici v Slovinsku?
  • « 00 Reagovat !

foto

15.08.01  08:56

Ahoj.
    Dakujem Ti pekne za vycerpavajucu odpoved. Nejak takto som tu cestu aj planoval, Ak ma este nieco napadne ozvem sa.
  • « 00 Reagovat !

foto

15.08.01  07:38

Přímo v Plitvicích je jeden mega-obrovskej kemp, taky jsem tam nocoval. Berou i platební karty, takže nepotřebuješ hotovost.
  • « 00 Reagovat !

foto

14.08.01  16:13

Leonardo - dost vycerpavajuca informacia. Idem Do Becici, ale planujem to spravit za dve noci. Prvu noc do Plitvice, druhu potom dalej. Kde sa v Plitvici da prenocovat? Su tam nejake izby na prenajom alebo je tam iba kemp?
  • « 00 Reagovat !

foto

14.08.01  15:17

Ahoj

Cesta je v tvem pripade jednoducha. Dej se na nejkratsi cestou do Vidne (tam snad nebude zadna komplikace), z Vidne pokracuj na Graz (to je jedna z mala tranzitnich dalnic, kde neni TUNEL a tak krome normalni dalnicni znamky nebudes nic dalsiho platit a hlavne se vyhnes rizikovym usekum. Dalnice je 2-3 prouda, trosku klikata a zvlnena. Je to hezke cestovani, ale misty se musi jet max. 100-120, jinak bys to asi v zatacce nevybral. Pak pokracuj podle smerovek na Maribor (ve Slovinsku se vyhni hned za prechodem dalnici a to tim, ze sjedes vpravo (HNED!) do mesta). Pokracuj smerem na Zagreb a v Chorvatsku naopak dalnici pouzij (plati se 10 a 15 KN nebo 3 a 5 DM). Pokracuj vnitrozemim smerem na Plitvice, kde muzes treba prenocovat. Z Plitvickych jezer je to tak 3 hodiny do Zadaru, tak uvidis, kdy se tam dostanes. (do Plitvic jsme jeli z Brna zhruba 9 hodin - relativne pomalou jizdou ridice zacatecnika...). Pak pokracuj smerem na KNIN a nekde si vyber odbocku na Zadar.

Kdyby te to zajimalo vic podobne, tak napis, co chces vedet, muzu poradit. Treba, jak se dostat levne do kempu nebo jak presne jet v Chorvatsku (musel bych se podivat do mapy - vic toho z hlavy nevim).

Ahoj a cestovani zdar!

• « 00 Reagovat !

foto

10.08.01  11:25

« Re: Statistika

No jo, od 1. ráří je mimosezona a je to levnější, taky jsem uvažoval, že pojedu v září, protoře v červnu je zas studený moře. V září je pouze dřív tma, ale to mi vůbec neva. Jen aby se vyvedlo počasí!!!
  • « 00 Reagovat !

foto

09.08.01  21:38

« Re: Statistika

Já tam jedu 1.září, tak doufám že si tam nebodu připadat jako na Slapech. Pod Splitem je snad hezky?
  • 00 Reagovat !

foto

07.08.01  07:29

« Statistika

Jak je vidět podle našich příspěvků v tomto tématu, drtivá většina kempujících Čechů jezdí na dovolenou do Chorvatska z kraje prázdnin. Proto byl letos kemp našlapanej našincema a všude byla slyšet čeština a vloni, když jsem byl na konci prázdnin, neviděl jsem Čecha jediného...
  • 00 Reagovat !

foto

31.07.01  12:35

« Bratislava - Zadar

Zdravim Vas.
    Viete mi poradit najlepsiu cestu? Pripadne dalsie zaujmave informacie, ktore by sa mi mohli hodit?
    dik.
  • « 00 Reagovat !

foto

30.07.01  07:26

« Re: Kudy na Graz

Ještě jeden příspěveček: Všem, kteří se rozhodli jet přes Vídeň radím - Nejezděte přes Znojmo!!! Tam po těch strašlivejch okreskách je to hrůza. Lepší je jet po D1 až do Brna a pak přes Mikulov.
  • « 00 Reagovat !

foto

30.07.01  07:24

Dříve jsem jezdíl přes Salzburk a tunely jsem objížděl - pohodička, je to objetý hnedle a navíc s pěkným zážitkem. Doporučuju ale investovat do nový mapy, abys sjel včas, nebo prostě dojedeš až na platidla odkud není úniku. Poslední 2 roky to ale beru už přes Vídeň, je to pro mě rychlejší, protože pak jedu po dálnici dál směr Ljubljana, Maribor...
  • « 00 Reagovat !

foto

27.07.01  16:13

Jo cesta pres Alpy skutecne stoji za to, sam tam jezdim, tunel pod Pyhrn objizdim (pohoda) a pak jezdim po silnici pro motorova vozidla pres Klagenfurt na Lublaň. Cili nevysolim ani kacku a casove to je +/- hodina stejne. Teda pokud dodrzujes rychlost na dalnici 130 :-)))
  • « 00 Reagovat !

foto

27.07.01  14:07

Dík, přesně tohle jsem nechtěl slyšet :-)) Cesta po A9 mi přijde atraktivnější z turistického hlediska (když už se jednou někam vypravím, tak chci něco vidět), ale za ty peníze... Obávám se, že to bude přes Vídeň
  • « 00 Reagovat !

foto

27.07.01  13:52

Nedostaveny kus je kousek za Linzem (asi onech 30km). Placeny je tunel pod Pyhrnpass (cca 110ATS), dal tunel za odbockou na Klagenfurt (nevimkolik ale asi podobne) a potom tunel kolem Gratzu. Takze zalezi jak moc chces platit a nebo si zaject par kilometru a object ty tunely. Nebo to vzit pres Viden po dalnici a bez starosti. Za lenost a komfort se plati, zvlaste v Rakousku.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…