Autem do Chorvatska?
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
« Re: Chorvatsko2002
Dík za radu,ale ještě by mě zajímalo kolik stojí trajekt(auto a tři osoby)a kde je po cestě nejlevnější nafta.Já pracuji v Kazachstánu,takže kdo potřebuje poradit jak cestovat po Rusku a dál na východ,pište.Do Chorvatska jedu poprvé,tak snad bude všechno O.K.Jedná se o tuto vilku na Bolu.
www.er-corp.com/villanena/
-
« Re: 110 v strednom pruhu.
To samý je to po Praze na Jižní spojce. Sváteční jezdci se svejma Škodovkama nebo rozpadajícíma se Žigulama apod.... se připojí připojovákem, ve kterým se nejdřív skoro zastavěj, aby se mohli nerušeně otočit dozadu a podívat jestli něco nejede a pak si to namířej rovnou do prostředního. Já bych takový přizabil! Není to vejmysl, to jsem už mockrát zažil na vlastní oči. -
« Re: 110 v strednom pruhu.
Klidek, ja to taky nechapu. Jezdim hodne casto z Prahy po D1 - a pokazdy jedou skoro vsichni v prostrednim pruhu az k Mirosovicum. Tam se to snizuje na dva a odtud jezdi vsichni v pravem pruhu - najednou to jde. Take je "predjizdim" z prava (v pravem pruhu nic nejezdi) a take na mne koukaji jak ... vzdycky je vytroubim...
Takže to vypada asi takhle - ja jedu 120 v pravym, prede mnou nikdo, mijim vozidlo jedouci v prostrednim asi 90-kou a to je predjizdeno v levem dalsim vozidlem jedouci asi 100-kou - a ted, delam prestupek a nebo ne? Ja preci ve SVEM pruhu nikoho nemam a tedy NEpredjizdim - a ze nekoho "podjizdim"? Co potom ale on dela v prostrednim pruhu, kdyz v pravym nikoho nema a tedy take nepredjizdi??? -
« 110 v strednom pruhu.
Co je to za jebnuta moda (hlavne) ceskych vodicov jazdit 110 km/h v strednom pruhu poloprazdnej dialnice (rakusko)? Niekolkych som obehol z lava (3 pruhy tam a 3 spat) ale niekolko pretazenych favoritov/felicii aj s prava, pricom na vycitavy pohlad som reagoval jednoznacnym posunkom...
Spat do autoskoly!
D. -
« Hvar
V stredu som sa vratil z Hvaru. Co sa tyka ostrova, tak parada. Koho bavi jazdit po uzkych serpentinach cez plane s figovnikmi, olivovnikmi a bohviecim este, ponad udolia kam by som spadnut nechcel, tak si tam uzije. A nieje to zase taka hroza, aby spolujazdci revali od hrozy, co mi obcas robi stara, ked ma na svojej strane nejaku priepast :-) Isiel som v noci, cesty pomerne prazdne. V Slovinsku som kludne obetoval dve marky na dialnicu, bez cakania. Beru lubovolnu menu, aj kuny pri navrate. Okolo Zagrebu dva platene useky, spolu asi 55 silingov. Trajekt z Drveniku na Hvar (auto, dve osoby, Sucuraj) cca 80 kun, zo Splitu do Starigradu 200 kun. Benzinka fakt az v Jelse, co je 50 km od Sucuraju. Chorvati ma dvakrat zachranili od pokuty, blikli mi. Policajtov kopa vsade, este aj v malych dedinkach. Isiel som vnutrozemim, fakt je tam podstatne menej aut ako pri pobrezi. Jazdilo sa vcelku slusne, najrychlejsi boli Zagrebcania, raz mi dobre zavaril nejaky debilko s ceskou SPZkou, cerveny Seat Inca s clnom na privese. Ked som ho predbiehal, pridal, aby som sa nemal kam zaradit. V noci, za dazda, oprotiiduci kamion. Ak ho niekto pozna, ze pozdravujem.To iste mi urobil aj nejaky Prazak na svetlomodrej Fabii. Inac sa tie ich cesty fakt dost smykaju, ked je mokro. Za sucha OK. To je asi tak vsetko. Stastnu cestu. -
« cesta z HVARU
v noci jsem prijel z HVARU, cesta vcelku pohoda, krome Chorvatska jsem nepotkal radar, maji tam pistole takze se antiradar nechyta, na dalnicich nebyli, v Rakousku taky ne znamej to zvladnul za 10HOD a 2x platil.. PS: v mape jsem mel benzinku v Sucuraji, ale zadna tam neni, je az v Jelze, takze pokud mate vyr v nadrzi tak bacha -
« Re: Návrat z Chorvatska
Este mi neda nespomenut - polisov som videl v celom chorvatsku iba raz a to vtedy, ked som prekrocil rychlost - hned sa z kukurice vynoril chlapik s cervenym svetlom a inkasoval. Takze to, ze ich neni vidiet neznamena, ze tam nie su. BTW prekrocil som na 60km obmedzeni, rychlost 99 + predbiehanie na plnej ciare = 200 kuna (cca 55DEM) :-( -
« Re: Cierna hora
Prave v piatok som sa z Ciernej Hory vratil. Je to sice skoro tak, ako si pisal, ale od raja to ma este daleko. 1, Ceny su mierne vyssie ako u nas, ale bez akychkolvek problemov sa tam da existovat. 2, Ludia nie su az taki mili, vsetci chcu od teba peniaze za vsetko. POZOR, nic tam nedostanes zadarmo, za vsetko si nakoniec vypytaju peniaze. 3, Priroda krasna, len treba prehliadat kopy odpadkov, su to strasni bordelari. 4, Cesty su strasne a ich auta uz mali byt 10 rokov na vrakoviskach. Na automape najdes aj cesty, ktore v skutocnosti nie su asfaltky. Ale dovolenka tam je nadherna, primorske letoviska su krasne, cestovat tam vlastnym autom je zazitok (najma ak ides cez Chorvatsko popri mori) a mozem to iba doporucit. -
« Re: To Zadek524 - Řecko:
Použitý stroj: Audi 100 2.0D. Maximální rychlost kolem 110-120km/h, při vyšší rychlosti mi přijde, že se motor trápí v příliš vysokejch točkách. Ona sice jede i 150km/h, ale mám pocit, že by to nemusela dlouho vydržet, cejtil jsem s tím strojem. Spotřeba byla něco lehce přes 6 litrů. Řidič jsem byl pouze já. A poplatky: za průjezd všema dálnicema až na jih Itálie cca 1500,- za auto tam a pak to samý zpátky. Trajek vyšel za auto a 3 lidi asi necelejch 5.000,- -
« Re: To Zadek524 - Řecko:
Tak teda pro zájemce přiblížím cestu do Řecka. Nejdřív jsem zajistil jízdenky na trajekt přes Autoturist - když si člověk vybere méně zajímavej termín není to tak drahý. Není to tak úplně podle sezóny, byli jsme uprostřed prázdnin a vybrali jsme si. Prostě některý dny v tednu či v měsíci je to levnější než jindy - maj svoje špičky. Dorazili jsme do Brindisi - do přístavu (z Prahy cca 2000km). Chce to vyrazit radši s větším předstihem pro případ neočekávanýho - trajekt nečeká!!! V přístavu je parádní mumraj, hic, 100% vlhkost, nikde žádnej záchod... My jsme vyrazili opravdu s velikým předstihem, že jsme čekali na odjezd trajektu víc než den, tak jsme se tam kus za městem cachtali v moři, pak přenocovali...
Tak jsme se teda slavnostně nalodili nějak zvečera a ráno před 7 nás trajekt vyplivnul v Řecku, celej den jsme se harcovali přes ty jejich velehory v ukrutným hicu až jsme dorazili do našeho vytouženýho cíle na Peloponés poblíž města Navplion. Přes to Řecko to bylo cca 700-800km po mizernejch silnicích ve velice kopcovitym terénu. Pobyt v Řecku 14 dní byl nádhernej, kemp levnej, člověk si tady může dovolit normálně žít a užívat si - všechno je mnohem levnější než třeba v Chorvatsku. Oblíbeným jídlem jako je u nás třeba párek v rohlíku maj Gyros in pita. V Praze to taky na pár místech prodávaj, ale to není ono, tam je 100x lepší a přijde na cca 30-40Kč. Melouny jsme kupovali minimálně desetikilový, kilo vyšlo tenkrát snad ani ne na 3 kačky. V Řecku je nepřeberný množství míst pro zajímavý výlety, jako dovolenou teda doporučuju. Jo a cesta zpátky. Odpoledne jsme vyrazili z kempu, večer se ubytovali cca 300km od trajektu, dopoledne návštěva klášteru Meteory, odpoledne jsme vyrazili do přístavu, vyřídili jsme si lodní listky (z Prahy předplacený - tam se pokaždý musí skočit do jejich büra). Odjeli za město na pěkný místečko u divoký řeky přenocovat, pak ráno brzo vstát a v 7 už jsme se vezli trajektem. Ten nás vyplivnul asi půl osmý večer a už jsme to hnali domů. Někde na San Marinem mi došly asi ve 4 ráno síly, tak jsem dali pár hodin spánek a zase jsme ji mrskali k domovu, kam jsme dorazili před půlnocí. -
« Re: Bratislava - Zadar - prenocovani v Chorvatsku
Zdravim
Cez vikend som sa vratil zo Zadaru, od Karlovacu po Gracac mi to trvalo 4-5 hodin (???), preto NEODPORUCAM cestovat na vikend. Inak je cesta v pohode, len po prekroceni Rakusko-Slovinskych hranic je naozaj potrebne HNED odbocit z dialnice, kvoli nekonecnemu cakaniu na zaplatenie 'cestniny' ( ale to su opat iba vikendove skusenosti.) -
« Návrat z Chorvatska
Zdarec právě jsem se vrátil z chorvatska (Seline, pred Zadarem do prava) a musím říct že cesta v pohodě. Jel jsem přes maďary a poliše jsem neviděl ani jednou. (přísahám) Je fakt že ta jejich silnice je solidní a opravdu svádí k rychlejší jízdě (dá se jet místy bezpečně i 140km/h). V Rédicsu to šlo. Paradoxně jsem nejdíl čekal coby hodoňák na přechodu Hodonín - Holíč (asi 3/4 hodiny). Trasa do Bratislavy po dálnici je skrze nedostatek krátkodobích dálničních známek nemožná. Asi na 7-mé benzince mi domácí slovák řekl toto :" Ti naši chuji to zase nezvládli". Co k tomu dodat, musel sem se smát. Ale jinak v pohodě. V chorvatsku jsem za dálnici platil jednou 15kn a jednou 10kn (údaje pro prvničky :)). Tam se dá předjet (na dálnici) docela hodně maníků co mají v oblibě tvořit strašně dlouhé kolony :)
cestám zdar a v ZDRAVÍ DOŠLI -
« Re: A co tak autom do Grecka ?
V Řecku jsem byl autem před 3 lety. Jel jsem na jih Itálie, pak trajektem a přes celý Řecko až na Peloponés. S pojížďkama z Prahy tam a zpátky něco lehce přes 6.000km. Moc se mi to líbilo a jen se trochu finančně zahojím, dám si to znova. Ale pozor, cesta je celkem náročná, nedoporučuju pro lidi, kteří nejsou zvyklí na delší trasy. A to myslím nejen pro řidiče, ale ani pro pasažéry to v tom hicu není žádnej med!!! No, už se na to repeté těším, když jsem si tady zavzpomínal. Kdybyste chtěli podrobnosti, mohu se klidně rozepsat. -
« Re: Bratislava - Zadar - prenocovani v Chorvatsku
S prenocovanim neni treba si delat hlavu. Vsude mozne jsou cedule "Zimmer frei" nebo "Slobodne sobe" (=volne pokoje). Takova rozumna cena je pry 20DM za osobu na jednu noc. Lze ukecat slusnou slevu, kdyz je pobyt delsi na vice noci. Osobni zkusenosti se spanim v privatu nemam, kemp vychazi trosku levneji (asi 30-50% ceny).
Zvlaste mimo sezonu je pak velmi snadne sehnat nejake volne misto. Na Plitvicich urcite neco najdete... Stastnou cestu a hezke pocasi u more!
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!