Autem do Chorvatska?
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
« Re: Chorvatsko
Taky jsem si to myslel, ale v servisu mi řekli, že prostě diesel bez turba prostě skoro nejede. To turbo totiž pomáhá zvyšovat kompresi i od nejnižších otáček. Když to turbo tam není, tak se to dusí, špatně spaluje a nejde to vůbec vytočit. Turbo totiž funguje pořád,i když v podstatně menších otáčkách. -
To, že to bylo hadicí turba jsem zjistil až v servisu doma. Při cestě tam se to neustále zhoršovalo. Nevím, přesně která hadice to byla, ale asi ne ta hlavní (červená), protože oprava stála 600 Kč. Prostě to netlakovalo a jelo to skoro jako na volnoběh. Rozjet se do kopce byl horror. Za mnou kolona a oblaka sazí, které šly i do interiéru. Původně jsem myslel, že odešlo celé turbo, což si mysleli i v servisech, kde jsem se ptal po cestě. Naštěstí to byla jen hadice. Na to však nikdo nepřišel. -
To jsou teda radosti na cestách! A co se ti přesně stalo s tím turbem? Neleze mi do hlavy proč to nejelo víc než 1500 ot., která hadice rupla? Se Sierrou to teda muselo bejt hrozný - dojet domů na volnoběh...
Vím, že tyhle Sierry jsou i když jsou vpořádku úplně zdechlý, pokud se zrovna turbo netočí... -
to zadek524: Už jsem to kdysi v audítku o sieře popisoval. Přesně tak. Parkování mimo silnici. Chtěl jsem v kopci nad Primostenem konečně vyhovět strýci, který byl šílený fotograf a tak jsem sjel rychleji na krajnici, jenže ta se snižovala 10 cm pod úroveň vozovky a najednou jsem uviděl, spíš ucítil celkem velký šutr. Oblil mě studený pot a jen jsem viděl jak se pod autem rozlívá velká černá kaluž oleje. Naštěstí zrovna z toho místa vyjížděl místní a tak mě hodil dolů do města rovnou k mechanikovi a ten mě odtáhl. Zatmelil to nějakým kovovým tmelem a drželo to ještě měsíc, než to začalo čím dál víc prosakovat a muselo se to vyvařit. Horší bylo, již cestou tam to jelo max. na 1500 otáček, protože praskla hadice od turba. Dokážeš si představit, jaké to bylo se zpátky vyškrábat, když jsem jel zpět (od Splitu nahoru do hor). Rychlost do 20 km, skoro pořád na jedničku a oblaka sazí za mnou. -
Rezidents: Dik za tip, velice rad si necham poradit. Jestli letos do Chorvatska pojedu, urcite te budu jeste jednou zadat o radu, abych mel vicero konkretnich typu. Jak se ti prosimtě podařilo prorazit olejovou vanu? Asi při parkování vedle silnice, co? Jak jsi to vyřešil? Lepení, vaření...??? Tomu říkám ošklivý nepříjemnosti na dovolený!!! -
« Re: V zari na Pag
Konkretne moje rezervace je na 7 dni. Na osobu a den vcetne pob. tax. je to necelych 9 Eur. Ubytovani je studio v soukrome vilce 10 m od more/plaze. Jaka bude skutecnost, to se uvidi az na miste. Jinak ceny na Adriatica.net jsou od tech mirnych po opravdu vysoke. Zalezi na lokalite a prirozene typu ubytovani. -
to zadek524: Tak Primostenem jsi si moc nepomohl. Je to sice jižněji než Istrie a je tam otevřené moře (po celkem dost velké štrece), ale je to tam jak na Václaváku, samý český turista jedoucí přes Vítkovice tours, které tam mají přímo zastoupení a místní nic nenabízí přímo jedině přes ně. Je tam moc lidí, tutiž nic pro mě. A neustále vidět české rodinky, tak to můžu i doma někde na přehradě. Navíc tam není moc místa se zašít, protože tam je skalnaté pobřeží a jediné místo ke koupání je přímo pod hotely. Projížděl jsem tudy a mám na toto místo dost špatné vzpomínky (za Primostenem v kopci jsem prorazil vanu). Pokud mohu doporučit, tak městečka a dědinky pod Makarskou. Osobně jsem byl pár dni v Zaostrogu. Je jich tam víc podobných. Problém je, že je ze silnice ani nevidíš, protože v těch místech je silnice vysoko nad mořem a pod silnicí jsou stromy. Konkrétně do Zaostrogu je sjezd, který je přístupný z protisměru, protože je tam dost šílený úhel a nevytočíš se. Tím pádem to dost lidí mine a dojede až těsně k Dubrovniku. Ceny oproti Makarské jsou téměř poloviční, ubytování taky. Je tam v těch místech dost dlouhá pláž a za městečkem jsou i dva kempy. Byl jsme tam nedlouho po válce v 1996 a tehdy ty kempy - obytňáky byli dost zdemolované. Z Prostějova je to přes Graz, Zabreg 1040 km. Dubrovnik je odtud asi 80 km. Když tak mrkni pro konkrétní trasu na [odkaz] (nemá popsána konkrétní místa na trase, jen čísla silnic a odbočky, ale za to mám mapku s trasou) nebo [odkaz] -
Sakra, teď koukám, že jsem to nějak nedokončil... Tak v tom Primoštenu mě to teda příliš nenadchlo, asi jsme nebyli v tom pravém kempu. Hledali jsme ale dlouho, ale nikde nic solidního - co by se nám zalíbilo nebylo. Máte někdo nějaký doporučení??? Myslím konkrétně a ne říct, že na tom jihu je to bezvadný, to už jsem slyšel aspoň 100x. -
« Re: Chorvatsko2002
to: TAN
Super, chtel bych vyslechnout par zkusenosti o cestovani po Rusku - chtel bych si udelat vylet po vlastni ose k Bajkalu, jak se cestuje po hlavnich cestach, jak je to s nocnim prespanim, jaka je kvalita silnic, co milice, kolik zpravidla stoji benzin atd. atd., je toho fakt dost, co bych chtel vedet. Muzes mi odpovedet na mail pahd@email.cz, abysme tu neodbihali o tematu, budu ti moc vdecen!
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!